View Full Version : Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
FuckingFreak
06-23-2012, 13:49
Тия плажове ми изцеждат и последните сили, останали в душата. Не е като да съм преплувала и една дължина, ама жегата ме мори много. И изгорях. :(
weenonas
06-23-2012, 14:56
Мисля да започна 90 дневната диета.. Не ми се струва кой знае колко трудна, но само 29 ден мен притеснява ://
Свикнала съм да си хапвам каквото ми е на душата и сега трябва да направя нещо по въпроса с натрупаните мазнини и килограми.
Една приятелка преди година и половина спазваше диетата и сега има супер тяло. Не че е била пълна ама ддз как да го опиша. Е естествено не разчитам само на диетата, ще спортувам за стягане на тялото, но наистина много ме притеснява 29 ден. Ако не хапна нещо цял ден ще припадна (случвало ми се е)
FuckingFreak
06-23-2012, 16:51
о, Боже.
Аз пък ебаси се улях днеска с яденето. Тъпанар. Даже беше следтренировъчно.
edit: Въглехидратите ми минаха 100, сигурна съм. Пълно омазване. За обяд ядох около 100-150г супа от боб (общо заедно с водата, вътре подправки, лук и глупости), а за вечеря добавих още 250тина, пак така, само че вече беше яхния - майка ми го беше досварила. Слагам общо 400г, което не знам колко реално боб в сурово (твърдо) състояние е, ама числото е голямо. Нищо. Утре ще има риба. Не съм яла толкова много от има-няма 2 месеца.
DownloadVirus
06-23-2012, 18:14
Мисля да започна 90 дневната диета.. Не ми се струва кой знае колко трудна, но само 29 ден мен притеснява ://
Свикнала съм да си хапвам каквото ми е на душата и сега трябва да направя нещо по въпроса с натрупаните мазнини и килограми.
Една приятелка преди година и половина спазваше диетата и сега има супер тяло. Не че е била пълна ама ддз как да го опиша. Е естествено не разчитам само на диетата, ще спортувам за стягане на тялото, но наистина много ме притеснява 29 ден. Ако не хапна нещо цял ден ще припадна (случвало ми се е)
За това няма да правиш тази глупава 90 дневна простотия особено по начи ,по който се прави от повечето
аз да питам за тая прочута 90 дневна диета 4 вида хранeния се редуват всеки ден до 90тия, като на всеки 29 ден се пие само вода така ли e или аз нещо не можах да разбера ? :D
Днес бях на турски ресторант и се почерпих стабилно. Солените неща бяха режимни, ама десертът накрая... боже, не съм яла такова вкусно нещо. Беше толкова хубаво, варено жито със сушени плодове и орехи, просто божествено. И някакво друго, което приличаше на тирамису външно, но не беше тирамису. <3 За тези неща си струва!
ALetterFromTheSky
06-24-2012, 05:40
Te затова там женичките са им едни едри едриии :D
Qsiii, май е долу горе така , ще я почваш ли, че може и аз и да гледам долу горе и някой друг как върви ? :D
FuckingFreak
06-24-2012, 06:16
Турска баклава ftw!!! И локумите там са им хубави. :D
Te затова там женичките са им едни едри едриии :D
Qsiii, май е долу горе така , ще я почваш ли, че може и аз и да гледам долу горе и някой друг как върви ? :D
от днеска я почвам ,макар че още от сутринта едвам устоих да не се нахвърля на пържените филии, които е направила сестра ми да видим как ще е следващите дни :D
FuckingFreak
06-24-2012, 07:53
И най-забавното в цялата 90 дневна "диета" е, че се ограничаваш от мазнини, но набиваш само въглехидрати. Доста интересен подход за "сваляне". :)
^Според мен не трябва да се избягват толкова много въглехидратите. Всичко трябва да е много добре балансирано, затова примерно аз въртя - в някои дни почти не приемам въглехидрати, а наблягам на мазнини и обратно.
Трябва да откриете баланса, да усетите кое е най-добре за тялото ви, а не какво казват другите. :)
FuckingFreak, мисля че, не трябва толкова да се вманиачаваш на тема въглехидрати. 400 гр. яхния от боб е нищо, аз ако ям бобови сигурно изяждам толкова на едно ядене, а това ти е за деня. Дишай. :)
Rebirthing
06-24-2012, 09:54
Щом 90 дневната действа не виждам какъв е проблема. Въглехидратите ми достигат 200-250 гр. на ден, слаба съм като щека, важното за мен е въглехидратите да НЕ идват от нездравословни продукти.
^Подкрепям. Аз мисля да изкарам още 10 дни на НВД, да стане 1 месец, и после ще видя как ще го карам, много ми се иска малко да повеганствам.
DownloadVirus
06-24-2012, 10:13
Щом 90 дневната действа не виждам какъв е проблема. Въглехидратите ми достигат 200-250 гр. на ден, слаба съм като щека, важното за мен е въглехидратите да НЕ идват от нездравословни продукти.
Че то кое му е хубавото да си слаба като щека ;)
Не всяко тяло е направено с "цел". Може би просто й харесва да се храни така, чувства се добре и така изглежда - било то от ген, било то от храната и начина на живот.
^Точно. Една приятелка яде само нездравословни храни (чипс, вафли, солети...), а е страшно слаба. Около 45 кг. за 165 см., а аз съм същата височина и тежа 57 кг. и понякога се чувствам слаба.. хахах
FuckingFreak
06-24-2012, 11:35
Jaune, ако веганстваш, пиши тук или на лични. Като цяло като чета постовете ти и ти се кефя - гледам четеш хубави книги, храниш се с някакви вкусни и нетрадиционни (поне не за моя край) ястия, изглеждаш ми добронамерена. Много се каня и аз да се пробвам, или поне месото да го изключа за седмица да видя как е, че ако махна всичко не знам как ще си набавям нужния протеин.
^Можеш да си вземеш конопен протеин, да консумираш повече ядки, млечни продукти, яйца.. :)
FuckingFreak
06-24-2012, 11:43
Я сподели нещо повече за този конопен протеин, четох че доста присъства във веганските менюта, стига да знаеш де.
Знам, че може да го добавяш към много неща, дори към тестени изделия. Действа благоприятно на МЦ, както маката, но тя съдържа около 50% въглехидрати, мисля да си взема в началото на юли. Не съдържа глутен. Не е много скъп, около 35-40 лв. за 500 гр.
DownloadVirus
06-24-2012, 12:39
Знам, че може да го добавяш към много неща, дори към тестени изделия. Действа благоприятно на МЦ, както маката, но тя съдържа около 50% въглехидрати, мисля да си взема в началото на юли. Не съдържа глутен. Не е много скъп, около 35-40 лв. за 500 гр.
Оо да хич не е скъп 40 лв за 500 гр.... Хахаха ,хич бе хич.. :)) Няма никакво value for money ;)
Rebirthing
06-24-2012, 13:20
Че то кое му е хубавото да си слаба като щека ;)
Доста по-добре ми се струва от колкото да съм като плондир и да се чудя как да смъквам.
DownloadVirus, на мен не ми се вижда скъпо, при положение че ще стигне за около 2 месеца.. :)
DownloadVirus
06-24-2012, 13:57
Как пък и изчисли за колко ще ми стигне..
DownloadVirus
06-24-2012, 13:59
Доста по-добре ми се струва от колкото да съм като плондир и да се чудя как да смъквам.
Всъщност не точно .. Оправдаваш едната крайност с друга крайност
Само се заяждаш, направо ми е омръзнало от многознайковци. Само конопен протеин ли ще ядеш????! Тези храни отиват за много време - чиа 250 гр. ми стига за 2 месеца, бях си взела Спирулина на прах 250 гр. преди 3 месеца - още имам, Годжи Бери 250 гр. за месец и половина стига. Никога няма да кажа нещо, в което не съм сигурна. :)
DownloadVirus
06-24-2012, 15:39
Да бе ..Като ядеш по 50 гр протеин на ден е лесно . Яж по 250 и тогава ще те видя чиа миа и конопен мопопен протеин мротеин , колко и да може да се нарича протеин
Ти не разбра ли най-после,че между момичетата пишещи тук и теб разликата е огромна и на нас/тях не ни/им е нужен толкова много П(или В,или М),колкото на теб?!
Пууу,тъкмо мислех,че си започнал да схващаш и айде старата песен на нов глас :? Явно жегата не ти влияе добре :?
DownloadVirus
06-24-2012, 16:21
Точно за тва казвам,кви са тези глупости,че ще ми стигне за 2 месеца,то за 10 дена не ми стига..Пък и момиче да си ,едно хранене да заместиш да е 20 гр протеин бая бързо ще замине.Като сметнеш и че нема да е всичко протеин.
DownloadVirus
06-24-2012, 16:27
Пууу,тъкмо мислех,че си започнал да схващаш и айде старата песен на нов глас :? Явно жегата не ти влияе добре :?
Не знам на кой как се отразява жегата след като точно в предишния си пост казах същото с други думи :D
Да бе ..Като ядеш по 50 гр протеин на ден е лесно . Яж по 250 и тогава ще те видя чиа миа и конопен мопопен протеин мротеин , колко и да може да се нарича протеин
хахаххаа Пълни глупости говориш. При спортуващи 2 г. на килограм телесно тегло е напълно достатъчно, при 57 кг лично тегло се нуждая от около 120 гр. протеин на ден.
Суроватъчния протеин се взема, когато не може да достигнеш нужното количество П за деня, така е и с конопения, а не само това да бухаш...
DownloadVirus
06-24-2012, 17:00
Да бе аз за 2 гр протеин ти говоря :) Не за повече.. Тия 120 грама ще искам да си набавя едно хранене с около 30 грама само от протеин..Та ако да речем дозата е 35-40 грама и в нея има 30 гр протеин смяташ ли
FuckingFreak
06-24-2012, 17:08
Да, не излиза никак евтино. В тези 500г се съдържат само 50% протеини, което прави чисти 250г. За 10 лв отгоре можеш да си вземеш суроватка с белтъчно съдържание около 90%, която е в около 900г. Но ако държиш да се занимаваш със суровоядство, купуване и ядене на био храни - естествено, че ще избереш конопения протеин. Но сега, всеки според възможностите си.
DownloadVirus
06-24-2012, 17:12
syntrax whey shake е за 70 лв 2kg и 270 грама .. За кво говорим въобще
И е по-полезен, на другите им нямам вяра.. хахах
Rebirthing
06-24-2012, 21:21
хахаххаа Пълни глупости говориш. При спортуващи 2 г. на килограм телесно тегло е напълно достатъчно, при 57 кг лично тегло се нуждая от около 120 гр. протеин на ден.
Дори и по-малко за спортуващи момичета...Въпреки, че често стигам до 2 гр. на килограм и по-малко могат да ме оправят.
nikoletanikolova
06-25-2012, 07:50
Здравейте, момичета и момчета! От вчера се реших да започна 90-дневната диета, та днес ми е бобовият ден, чудя се какво да готвя за обяд, но ще го измисля. В момента тежа 54кг и съм висока 160 см. Преди 3 месеца тежах почти 65кг, но от проблеми и нерви се стопих, мотивирах се да отслабна още малко, за да успея да вляза в полите, които използвах за работа миналата година. Проблемът ми е, че сама не мога да пазя диета, а приятелките ми са всички с перфектните тела и нямат нужда. В последствие започнах да готвя на мъжа ми това, което трябваше да ям, но той се усети и спрях за малко. Сега пак съм се вдъхновила, та ако има някой днес на бобови храни - да пише какво ще хапва днес. Благодаря ви предварително :))
FuckingFreak
06-25-2012, 08:07
Честно казано от активните в темата май няма никой, спазващ тази диета.
nikoletanikolova
06-25-2012, 08:30
еееее бива ли такова нещо ...... не ви е срам хора :D :D в кръга на майтапа разбира се :)
cvetityyy98
06-25-2012, 12:30
Може ли някой да ми каже колко грама мазнини, въглехидрати и белтъчини долу-горе трябва да приемам, ако искам да отслабна?
FuckingFreak
06-25-2012, 12:34
Кажи ръст и килограми. Някой със 100 г въглехидрати чистят, други качват. (образно казано)
Но по принцип един примерен режим - В по 1 грам на килограм телесно тегло, П - 2 грама на килограм телесно тегло, а за М минимум 1 грам на килограм телесно тегло, по принцип те може да са ти и повече от П.
cvetityyy98
06-25-2012, 12:38
Аз съм 164 см и тежа 52 кг. Това, което описа по-горе, нормално ли е за моите мерки?
FuckingFreak
06-25-2012, 12:46
Не мога да знам, не съм те виждала. По-скоро може да гадаем ако дадеш някакви мерки в сантиметри.
DownloadVirus
06-25-2012, 12:53
По килограми си щека ,по сантиметри не се знае нищо
cvetityyy98
06-25-2012, 13:10
Талия - 65 см
Ханш - 91 см
Бедро - 54 см
Друго?
FuckingFreak
06-25-2012, 13:16
Тесен ханш + едри бедра?
DownloadVirus
06-25-2012, 13:19
Баят не ми се вижда тесен ханша :D
PS: Височина и килограми дай и годините щях да забравя
cvetityyy98
06-25-2012, 13:24
Аз съм ги дала по-горе 164 см и 52 кг. На 13 съм и питах по колко грама въглехидрати, мазнини и белтъчини долу-горе трябва да приемам дневно.
DownloadVirus
06-25-2012, 13:27
Нормално си е ,дишай..
cvetityyy98
06-25-2012, 13:28
А за въглехидратите, мазнините и белтъчините?
FuckingFreak
06-25-2012, 13:28
За големината на краката й, ханшът е тесен, иначе като цяло не е. Аз също бях горе-долу като теб в началото, но аз съм съвсем различен човек, с други форми и размери... Ако смяташ, че имаш какво да свалиш, един добър хранителен режим никога не е излишен.
За въглехидрати, протеини и мазнини съм ти написала още по-горе, преди да дадеш мерки.
cvetityyy98
06-25-2012, 13:51
Благодаря много! :)
DownloadVirus
06-25-2012, 13:57
Щом си на 13 години стига мисли за тва и онва....
Rebirthing
06-25-2012, 15:39
Аз съм ги дала по-горе 164 см и 52 кг. На 13 съм и питах по колко грама въглехидрати, мазнини и белтъчини долу-горе трябва да приемам дневно.
Смятам, че за да отслабнеш трябва да приемаш по-малко калории от колкото изгразходваш. Ако искаш да задържиш тези килограми при заседнал начин на живот 1800 калории трябва да приемаш дневно. Кажи колко искаш да свалиш и спортуваш ли, ако да по колко пъти седмично ?
Колкото до мазнините, въглехидратите и протеина, стойностите варират. От 10 до 30 процента от всичките ти калориите трябва да идват от протеина, въглехидратите трябва да са от 45 до 65, а мазнините от 25 до 35 процента.
DownloadVirus
06-25-2012, 16:54
Размени процента мазнини и въглехидрат и горе-долу ще си близко
Rebirthing
06-25-2012, 16:56
Кой го казва това ? Някой експерт по храненето сигурно...
Здравейте! Момче съм,на 13 години,ръст 167см и тежа 76 килограма.Бихте ли ми препоръчали кои храни да ям и кои да избягвам,както и някакви упражнения?Много ще съм ви благодарен!
DownloadVirus
06-25-2012, 16:59
Кой го казва това ? Някой експерт по храненето сигурно...
всъщност доооооооооста експерти и то с опит.ВМ-НВД my friend..
Rebirthing
06-25-2012, 17:31
ВМ-НВД противоречи на всички съвети за здравословното хранене дадени от компетентни хора от европейски/световни здравни организации. А 13 годишни на подобни режими са ми направо смешни. Едва ли момичето е тръгнало да прави мускули.
Здравейте! Момче съм,на 13 години,ръст 167см и тежа 76 килограма.Бихте ли ми препоръчали кои храни да ям и кои да избягвам,както и някакви упражнения?Много ще съм ви благодарен!
Избягвай боклукчивите храни от веригите за бързо хранене, както и продуктите от бяло брашно и такива с много бяла захар. Намали газираното и пърженото. За цялостен хранителен режим мога да ти препоръчам само диетолог. Упражнения - кардио, бягане, скачане на въже, може да потърсиш и упражнения за начинаещи в бб-тийм. Ако искаш да тренираш във фитнес, избери си някои и се консултирай с треньора на място, могат да ти изготвят дори и хранителен режим.
DownloadVirus
06-25-2012, 17:48
За здравето се твърди точно обратното .. ВМ-НВД трябва да се спазва цял живот,точно заради това..Тук не мога да споря и разсъждавам,защото това не е нещо забелижимо и да можеш да си извадиш извод,че точно заради храната си здрав.Не,че не става,но някак си на 18 години не ми се вързва да правя различни хранителни режими ВМ-НВД НВД ВВД и тн и да си пускам изследвания и да гледам кое как влияе на здравето ми.
Тааа за какво говорихме?? http://spider.noxis.net/pub/fit/FITNESS.PDF Надолу след 34та 35та страница започва за яденето
Rebirthing
06-25-2012, 18:02
И сигурно за да си набавиш всичкото това количество мазнини трябва да блъскаш само млечни продукти. Тогава нека спомена, че 40 процента от световното население не е способно да разгражда правилно прясното краве мляко, което би следвало да показва, че млечните храните не могат да бъдат основен хранителен източник на цялото световно население. Капацитетът на организма за добив на енергия от въглехидрати е най-голям. Това би трябвало да подсказва, че хората са създадени да се хранят предимно с въглехидрати. Така е устроен човека, другото е псевдо-наука.
DownloadVirus
06-25-2012, 18:23
Broscience е твойто в момента...Никой не ти е казвал за млечните продукти ,а процента не знам как точно го изчисли. Явно не си чела,та на въпроса защо въглехидратите се натрупват като мастни депа не отговори,та може би пак прегледай.Като гледам себе си режимът е чук,с малко храна без въглехидрати и с умерено количество мазнини.
FuckingFreak
06-25-2012, 19:04
Не са ли точно въглехидратите 'предпочитаното' гориво от организма?
Са, поне на мен това ми преподават по биохимия. Освен това, ако теорията за въглехидратите беше напълно вярна, защо веганите, да речем, не са всички дебели? Щото по тая логика би трябвало да са, със сигурност консумират повече от грам въглехидрат на телесно тегло.
Бтв чувствам се прекрасно на режима, колкото и странно да звучи, имам голям апетит, обаче нито ми се подува стомахът, нито ми е отпаднало, а не съм правила зареждащи дни и въглехидратите ми се въртят около 40 и нещо на ден. И все пак смятам да веганствам идния месец. Много ще ми е тегаво с млечните и сиренето, но ще ги откажа наведнъж.
FuckingFreak
06-25-2012, 19:12
Аз пък май мръднах с едно кило нагоре и засега подозирам, че е мускул. Искрено се надявам. Че нещо толкова хилава никога не съм била.
А може и вода да е, само напразни надежди. :(
Може и вода да е, аз днес по чудо не съм яла много сол, а иначе направо прекалявам... и то не си соля нищо, просто в сиренето има много явно, а аз си хапвам.
Ако е мускул, още по-добре. :wink:
FuckingFreak
06-25-2012, 19:19
Вода може да е, ама и аз не съм яла сол. Единственото повече сол ми идва и на мен от кашкавал и сирене. А може би просто трябва да спра да си внушавам.
DownloadVirus
06-25-2012, 19:19
Никой не казва за това колко са дебели и дали са..Тук не говорим за мускули мазнини и как да ядем да качим или свалим,а че тялото предпочита мазнините като гориво и за това излишните въглехидрати ги складира като мазнини,всичко дето не се гори..Та питай патило,като преди бях с 500 гр въглехидрат на ден понеже така нали трябвало и то без да пробваш няма да усетиш..Та само талията ми порасна и шкембе пуснах даже горе , постоянно надут корем и газове,пълен ужас.Сега вече като свалих 10 кг е далеч друга работата
Rebirthing
06-25-2012, 19:29
Broscience е твойто в момента...Никой не ти е казвал за млечните продукти ,а процента не знам как точно го изчисли. Явно не си чела,та на въпроса защо въглехидратите се натрупват като мастни депа не отговори,та може би пак прегледай.Като гледам себе си режимът е чук,с малко храна без въглехидрати и с умерено количество мазнини.
Ама ти знаеш само да повтаряш 'broscience' . А процента не съм го изчислила аз, ами учените, така че не мога да коментирам кое как е, но все пак предпочитам да се оповавам на тях от колкото на 'мнооооооогото експерти с опит'.
Това становище което си ми пуснал е толкова анти-научно, че просто няма накъде. Тъй като виждам, че е от сайта на спайдър спорт, ще кажа само, че администратора на този сайт /и форум/ който нагло пропагандира ВМ-НВД не си е правил изследвания повече от 10 години. Да, сигурно точно той е 'експерт с опит' на който може да се вярва...
`
DownloadVirus
06-25-2012, 19:36
Та все пак не съм открил топлата вода ,знаело се е доста години преди аз да знам въобще какво е хранителен режим.
http://www.second-opinions.co.uk/fat-not-protein.html
Та като ти казвам,че хиляди хора са на този принцип,та пускат и изследвания.Та си мисля,дали тези хиляди хора не са наред или нещо има в теб.Гадая ...... Та въпросът само за здравето думам,иначе има хора дето ядат по 300-350-400 гр въглехидрат на ден и си имат преса целогодишно..Ген и тренировки +TDEE
Rebirthing
06-25-2012, 19:52
500 гр. въглехидрати са адски много, изобщо над 300 гр. си е много. Колкото до това дали си пускат изследвания, да пускат си, дори имаше един в онзи форум който си мислеше, че общ холестерол 6 и нещо е много яко и 'здравословно', те не само, че си пускат изследвания но и си измислят нови референтни стойности особено щом се отнася до холестерол, кръвна захар и еретроцити.
DownloadVirus
06-25-2012, 20:18
Аз говоря за бб-теам..Ти не знам за кво говориш.. Сега някой път по 50-60 гр въглехидрат съм имал друг път около 150-200 (напоследък) Толкоз и протеина някъде а мазнините колкото дойдат от 8те яйца и киселото мляко и ако ям свинското там
marichela
06-26-2012, 08:07
Чета ви мненията от дооста време и наистина ме изумявате с някои изказвания. :) Ясно е, че всички сте големи експерти за храненето, признавам, че аз съм далеч от вашето ниво, но все пак е пределно ясно, че нито един режим, било то и най-перфектният за вас, не е еднакво ефективен за всички. Какво лошо ако човек яде и по 300 гр. въглехидрати на ден, ако така се чувства добре?? Не съм достатъчно компетентна, затова давам пример със себе си: в менюто ми присъстват най-вече въглехидрати, всеки ден ям по 2-3 кг.плодове, отделно от останалите ми хранения, в които задължително присъстват и месо, и млечни продукти.По вашата логика излиза, че трябва да съм 100 кила, а аз едва закрепвам 40. :) И тук не искам FuckinFreak да ме напада с поредното си мнение, че не всички имали свръхзвуков метаболизъм, просто проумейте, че за едни този режим е добър, за други - не.Ако вие се чувствате добре, чудесно, но спрете да убеждавате останалите, които не го одобряват, че това е ама нааай-съвършеният режим. И най-важното:вманичавате се прекалено много колко и какво ядете, а тези крайности са опасни, пак от опит ви го казвам. Животът ви няма да свърши ако надвишите дневното количество въглехидрати, примерно. :) Хайде, успех на всички с режимите и стига вече безсмислени дрязги.
FuckingFreak
06-26-2012, 09:12
Нямам никакво намерение да те нападам, защото скоро и моите въглени може би ще се качат на толкова. Планирам проба за веганство. :D
DownloadVirus
06-26-2012, 09:48
Чета ви мненията от дооста време и наистина ме изумявате с някои изказвания. :) Ясно е, че всички сте големи експерти за храненето, признавам, че аз съм далеч от вашето ниво, но все пак е пределно ясно, че нито един режим, било то и най-перфектният за вас, не е еднакво ефективен за всички. Какво лошо ако човек яде и по 300 гр. въглехидрати на ден, ако така се чувства добре?? Не съм достатъчно компетентна, затова давам пример със себе си: в менюто ми присъстват най-вече въглехидрати, всеки ден ям по 2-3 кг.плодове, отделно от останалите ми хранения, в които задължително присъстват и месо, и млечни продукти.По вашата логика излиза, че трябва да съм 100 кила, а аз едва закрепвам 40. :) И тук не искам FuckinFreak да ме напада с поредното си мнение, че не всички имали свръхзвуков метаболизъм, просто проумейте, че за едни този режим е добър, за други - не.Ако вие се чувствате добре, чудесно, но спрете да убеждавате останалите, които не го одобряват, че това е ама нааай-съвършеният режим. И най-важното:вманичавате се прекалено много колко и какво ядете, а тези крайности са опасни, пак от опит ви го казвам. Животът ви няма да свърши ако надвишите дневното количество въглехидрати, примерно. :) Хайде, успех на всички с режимите и стига вече безсмислени дрязги.
А какъв точно ти е опита тогава с различните типове диети след като не си се вманиачавала,следователно не ти пука особено ,не броиш грамажи и тн..
А това,че сега си добре така,не значи че инак не може да си по-добре.Та 2-3 кг плодове ми звучи наистина много смешно :) Зависи и какви са
marichela
06-26-2012, 10:27
Именно затова ви посъветвах да не се вманиачавате, защото аз самата преди време направих тази грешка и още не мога да я преборя, увредих си психиката и отношението към храната за цял живот. Много е тънка границата между това внимателно да избираш правилните храни и да се вманиачаваш в така нареченото "здравословно" хранене :)
И не, сега изобщо не съм добре, бих предпочела 100 пъти да съм като преди - вярно, начинът ми на хранене беше далеч от здравословния, но бях по-щастлива от сега, когато постоянно пресмятам кое трябва и кое не трябва да ям.Отделно и като знам колко притеснения създавам на родителите си..
Плодовете не знам защо ги заклеймявате като бомба съм закъснител, според мен няма нищо по-хубаво от солидно количество сезонни плодове. :D
DownloadVirus
06-26-2012, 10:57
Зависи какви са плодовете..И като говорим за подобно количество е добре да прочетеш за фруктозата и проблемите ,които причинява в по-високи количества.
FuckingFreak
06-26-2012, 12:59
Е, естествено, че сигурно няма в предвид 2 кила банани. Натуралните продукти, които са дар от природата са най-доброто нещо, което можем да даваме на организма си, но с мярка! Ето малко инфо:
Направени са редица изследвания, доказващи, че фруктозата занижава чувствителността към инсулина в организма и влияе на метаболизирането на мазнините. Тези промени повишават сърдечно-съдовия риск. Установено е, че при консумация на фруктоза мазнините се отлагат предимно около вътрешните органи и по-малко в подкожните слоеве. Според лекарите приемът на голямо количество фруктоза в съчетание с висококалорична и богата на мазнини храна може да доведе до лептинова резистентност, като по този начин се затруднява поддържането на баланса между хранителния прием и енергийните нужди на организма. Според някои специалисти фруктозата в растенията не може да предизвика лептинова резистентност при здравите хора, независимо от количеството плодове, които поглъщат.
Ама не ви ли омръзва от това безкрайно броене. Когато ви се яде шоколад - яжте шоколад, когато ви се ядат плодове - яжте плодове. Това е знак, че на организма му липсва и си го иска. Никой не ви кара да се тъпчете с тонове захарни изделия и фруктоза. А знаете ли, че хлябът обира налепите по стомашните стени и червата, затова е важен (бял, пълнозърнест, типов), а вие толкова много се стараете да го избягвате. Рано или късно тези липси ще ви докарат нещо. Давайте на организма от всичко, не знаете кое за какво ви помага. :))
DownloadVirus
06-26-2012, 15:53
Хаха,това че тялото ти го иска,значи се нуждаеш от него беше много яко! Де да беше вярно и за това,че винаги е на хубаво ;)
А, би ли ми обяснил защо има периоди, в които изобщо не ми се яде сладко, дори може и с месеци /не обичам сладко/, а понякога умирам за него?! Или пък в момента не знам защо, ама ми се ядат млечни и си ям, колкото ми душа иска. И защо да не е вярно, ти гледаш само в една посока - мазнини и протеини и ще стана много здрав, ама това харесва ли му на тялото ти? Сигурен ли си, че се храниш правилно? Отново съм говорила със специалисти в тази област и съм го забелязала със себе си.
Rebirthing
06-26-2012, 17:53
Иска го мозъкът, който може да бъде излъган и пристрастен, но само към протеини или към въглехидрати не можеш да се пристрастиш...Мозъкът може да се пристрасти към глюкозо-фруктозния сироп примерно, но това не значи, че това е безопасно.
Моля ти се, пълни глупости. Хранителни зависимости ахаххаах Вярно, че ги има, ама аз за какво говоря - мразя сладкоооо, но има периоди, в които откачам за него. Не съм пристрастена към млечните продукти, нищо че си ги хапвам в доволни количества.. Големи разбирачи сме всички. Ако е от мозъка щях да разбера, хич не е мозъкът. А нали глюкозата е въглехидрат и към нея можеш да се пристрастиш, ама иначе не може да се пристрастиш към въглехидратите... оххххх :)
DownloadVirus
06-26-2012, 18:41
Мозъкът го иска,свърса се с вкуса..Това,че е вкусно не означава,че е полезно за теб..Що за АБСОЛЮТНИ глупости..Не очаквах подобно нещо въобще от уж трениращ и заинтересован човек
Щом нещо ми се яде значи е вкусно?!
Айде бе!!!Тук не съм съгласна.
Аз,например,МРАЗЯ мляко и дори не мога да го помириша,но имам по един или два дни в годината,в които си умирам за мляко с ориз.Е,сори,ама за мен млякото въобще не е вкусно ама ей нá - организма ми си го иска понякога.
Същото е и с разни супи - мразя ги,но се случва по 1-2 пъти в годината да ям,защото просто усещам как организма ми го иска ...
FuckingFreak
06-26-2012, 20:12
И на мен ми се случва така, особено напоследък - доста често. Ядат ми се неща, които НИКОГА не съм опитвала... но си представям какъв вкус имат. Например скоро ми се доядоха скариди, Е да, вярно, опитах. Всичко е в главата ни. Но аз ако слушам моята какво ми казва, тежко ми, направо съм си плюла и на здравето, и на стомаха, и на фигурата. :D
DownloadVirus
06-26-2012, 21:14
Аз ако слушам кво ми казва мозъкът до сега да съм 110-120 кг чиста мастна тъкан :; Та като мозъкът до преди 3 години ми казваше да ям дюнер хот дог хамбургер с пържени филии и таратор..Та ежедневно меню беше и то в големи количества.. Та ТОЙ го искаше,ама дали трябва да му угаждам
koshtramba
06-26-2012, 21:14
На мен пък ми се ядеше риба тон и от няколко дни само това набивам!
Мозъкът го иска,свърса се с вкуса..Това,че е вкусно не означава,че е полезно за теб..Що за АБСОЛЮТНИ глупости..Не очаквах подобно нещо въобще от уж трениращ и заинтересован човек
Толкова си ограничен, че даже и не четеш какво пише или четеш и не разбираш. Мразя сладко - вкуса, мириса.. но понякога ми се яде. Как да ти го обясня, трябва да си малоумен за да не схванеш. И какво толкова съм казала, че не си го очаквал... офф
FuckingFreak
06-26-2012, 21:29
Аз ако слушам кво ми казва мозъкът до сега да съм 110-120 кг чиста мастна тъкан :; Та като мозъкът до преди 3 години ми казваше да ям дюнер хот дог хамбургер с пържени филии и таратор..Та ежедневно меню беше и то в големи количества.. Та ТОЙ го искаше,ама дали трябва да му угаждам
Е стига, бе. Че к'во му е на таратора? :D
Нацяло сте се изпръднали с тези диети. Само да кажа, макар че няма да се зачете, че от физиологична гледна точка bathory е права. И че видимо не се разбирате кой какво казва.
Вече от една година не съм яла сладко. Ако утре сутринта изпитам непреодолимото желание да ям нещо сладко, ама без да видя някой друг, че яде, а просто да се събудя с мисълта за сладко, това наистина ще е начина тялото ми да си го поиска, 'щото предния ден не е насмогнало да си осигури отдругаде. Обаче ако утре сутрин си угодя на зора и се надъня със сладко и следобед пак ми прияде сладко, т'ва вече ще е защото ми е било вкусничко сутринта и няма да е обусловено от физиологична нужда, а от чиста лакомия.
Аз установих, че когато намаля въглехидратите, веднага ми се иска нещо сладко(А аз не ям сладко при обикновени обстоятелства) и когато не съм включила протеини, ми се яде мляко или сирене. Не знам, може и да си въобразявам и, разбира се, не си угаждам,особено когато става дума за сладко, така че не мисля,че става дума за лакомия(и така да е всеки може да я контролира).
DownloadVirus
06-27-2012, 09:14
Е стига, бе. Че к'во му е на таратора? :D
Нищо..Просто казвам какво съм ял..Той само таратора май от всички е най-добре,ама много върви таратор с дюнер..
@bathory - права си айде ,нема смисъл да споря с теб.Повече с теб няма смисъл да споря,то да спориш,ама за нещо което си нямаш никаква представа хич не е хубава,дано го разбереш :))
Вирусе,ти не искаш да го разбереш ;) Никой не казва,че трябва да се тъпчем,както ти си се тъпкал ежедневно с боклуци :?
На никой нищо няма да му стане ако един път в месеца хапне нещо сладко,например ...
Между другото някой беше казал,че това било от лакомия :D Да е*а тая моя лакомия не я е срам!!!Цели 2 пъти в годината (че понякога и толкова няма) да ми се яде мляко или супа ... Пууу ... Позволявам да ме разпънете на кръст и изгорите на клада за назидание на всички лакомии :D :D :D
DownloadVirus
06-27-2012, 09:39
Нещо май не разбирате за какво е този диалог.. Далеч не е за това дали ще му стане на някой нещо или диети ,но аз се отказах
^Ти си мислиш, че много разбираш, но по-горните неща много по-знаещи хора от теб и мен са ги казали. (: И не претендирам да съм права, просто ти не приемаш чуждо мнение и за най-малкото нещо спориш. А и някъде бях чела, че храната трябва да се разнообразява, защото рано или късно тялото привиква с нея (ако е една и съща) и спира да си набавя нужните вещества и метаболизмът се забавя, затова и се прави въглехидратното зареждане в НВД. :)
Rebirthing
06-27-2012, 10:16
Моля ти се, пълни глупости. Хранителни зависимости ахаххаах Вярно, че ги има, ама аз за какво говоря - мразя сладкоооо, но има периоди, в които откачам за него. Не съм пристрастена към млечните продукти, нищо че си ги хапвам в доволни количества.. Големи разбирачи сме всички. Ако е от мозъка щях да разбера, хич не е мозъкът. А нали глюкозата е въглехидрат и към нея можеш да се пристрастиш, ама иначе не може да се пристрастиш към въглехидратите... оххххх :)
Между въглехидрати от естествени източници като плодове едва ли можеш да получиш зависимост, но когато нещо е концентрирано както например високофруктозният сироп то може да причини зависимост или поне неконтролируемо ядене, защото мозъкът не получава сигнал, че стомахът е пълен.
Който се интересува може да погледне изследването - Addiction-like reward dysfunction and compulsive eating in obese rats и ролята на допамин D2 рецепторите - https://wiki.brown.edu/confluence/download/attachments/74844949/Johnson-PDF.pdf, ето го и на по прост езикhttp://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100328170243.htm
Ако на мен в момента ми се ядат пържени картофки, това значи ли, че организма ми го иска и най-вече, че има НУЖДА от това ? С какво едни пържени картофки, една кола или едни сладки от бяло брашно с подсладител ще задоволят хранителните ми нужди, след като самите продукти са бедни на такива ?
DownloadVirus
06-27-2012, 10:16
Нали ти казах,че си права,за кво не си доволна пък сега ?
FuckingFreak
06-27-2012, 11:29
Защо трябва да рушим темата с излишни спорове? Всеки си знае неговото и си го защитава.
Всички сме хора и е нормално да ни се дояждат разни неща понякога (да,дори и да не ги обичаме), но е въпрос на избор дали е нужно да ги ядем или не. Няма нищо лошо в това да си позволиш нещо любимо веднъж в седмицата. :)
Rebirthing, обръщам се специално към теб, тъй като от утре започвам да веганствам.
Съображенията ми са за момента единствено хранителни, тоест не съм ethical vegan и не претендирам за такъв. Защо го правя и аз не знам точно, отдавна ме гложди, интересно ми е, искам да пробвам.
Та, някакви насоки имаш ли? Консумираш ли мляко от неживотински източници? Какво? Откъде го купуваш? За витамините май съм те питала, но има ли нещо конкретно, което да ми препоръчаш да си купя? Мед ядеш ли?
Това се сещам за сега. :д
Ако четеш дневниците във bb-team може да попиташ Маргаритка. Много добре обяснява и от години се занимава с това. :)
Може да си направиш оризово мляко, знам че веганите го пият.. :)
Да, чета я Маргаритката. :Д И си взимам идеи де.
FuckingFreak
06-27-2012, 14:25
Не съм Rebirthing, но ще ти кажа нещо. Току що прочетох ЛС-то ти, а дори преди него смятах да те съветвам да хапваш сусам и сусамов тахан. Днес разбрах колко е полезен - зъболекарят ми ми каза да ям, заради зъби, кости... Не ми каза за баналното сирене и кисело мляко, а именно него. Съдържа и много полезни мазнини, желязо и други полезни неща. :д Казвам ти го, понеже веганите често са набедявани за хора с липса на калций и витамин Б12 - за второто не съм особено запозната, нека Rebirthing ти каже.
Да, знам, че е полезен и за стомаха. Четох за тия недостиги, но специално Б12 освен да си купя, няма как.
FuckingFreak
06-27-2012, 14:33
Общо взето гледам много го хапват, остава да си намеря подходящ в БИО магазин и да си купя. Ето още нещо, което ми се яде, но никога не съм яла. :д
В тези магазини ще ти излезе двойно, а може би тройно. Аз си купувам от един супермаркет и ми излиза 2,20 за 200 гр., в Зоя за 250 гр. е около 13 лв. Доволна съм да ти кажа, много приятен мек вкус, а като се обърка с мед става уникално. :)
Rebirthing
06-27-2012, 15:25
Rebirthing, обръщам се специално към теб, тъй като от утре започвам да веганствам.
Съображенията ми са за момента единствено хранителни, тоест не съм ethical vegan и не претендирам за такъв. Защо го правя и аз не знам точно, отдавна ме гложди, интересно ми е, искам да пробвам.
Та, някакви насоки имаш ли? Консумираш ли мляко от неживотински източници? Какво? Откъде го купуваш? За витамините май съм те питала, но има ли нещо конкретно, което да ми препоръчаш да си купя? Мед ядеш ли?
Това се сещам за сега. :д
Има няколко вида вегански млека, те са предимно ядкови, но както е писала bathory има и оризово. За мен лично то е безвкусно, само веднъж съм го пила и си дадох парите на вятъра. В Била има хубаво соево мляко Алпро, три вида, чисто, с ванилия и с шоколад, към соевото мляко е добавено витамин б12 и витамин Д /мисля/. В ДМ има соево мляко Джоя пак е с различни вкусове. Може да си направиш и домашно бадемово мляко и да го подсладиш с фурми, кленов сироп, сироп от агаве или просто с мед.
За витамин б12 - ако до сега си се хранила с месо в организма ти има достатъчни количества за няколко години напред. Източник на б12 е хранителната мая, съдържа се и в някои други продукти, но се смята, че не са достатъчно добри източници.
За сусамовият тахан - сусама е в пъти по-добър източник на калций от колкото млякото. Други добри източници са зеленолистните зеленчуци, портокалите, смокините, орехите, бразилският орех, лешниците, както и бадемите които съдържат и големи количества витамин Е.
Добре, че ми каза за оризовото мляко, че точно на такова се бях наканила. Соево съм си купувала, но имаше доста дълъг срок и след известно време го забравих в хладилника. Като го пробвах пак, нагарчаше, а още не му беше свършил срокът, но ще пробвам пак.
Спокойна съм значи за Б12.
Мерси за всичко, друго сега не се сещам, но ако ти или друг искате да добавите нещо, давайте.
няква супер excited съм, не знам защо
DownloadVirus
06-27-2012, 15:59
Вие сте направо луди..Тия млека масла глупости,явно сте богаташи/шки всички... Та тва просто соево мляко Алпро или както го каза rebirthing е 4,60 на литър..Рофл..За 4,60 ще взема 4 литра домашно прясно мляко .. dafuq?....
'Айде кажи ми откъде си го взимаш това домашно мляко, та да си взема и аз.
Защо е нужно да храниш абсолютно всеки, който не е на НВД. И аз съм на НВД до днешна дата. И що? Нито съм станала свръхчовек, нито нищо.
Не съм дори близо до финансите на богаташка, обаче дали ще давам не-знам-си колко лева за месо и сирене, или ще го дам за соево мляко, мисля, че компенсира. Ще кажеш, че месото ще го ям значително повече време и си прав, но аз и млякото няма да го избухам за 1 ден, сещаш ли се?
След като съм решила, че ще го правя, ще го правя, ако имаш конструктивно и компетентно, базирано на опит мнение - моля, заповядай.
^Нямам нито конструктивно, нито компетентно мнение, ама не мога да живея без месо и зат'ва ти се възхищавам страшно много! Върла пушачка съм, преди не минаваше ден, в който да не ям по 2432543535454 сладки работи, всичко мога да откажа, ама мръвка и сирене - никога! Загъзия си е да търсиш откъде да си набавиш витамините и минералите, съдържащи се предимно в животинските храни, ама евала за желанието. Успех!
Мерси, ама аз съм се хранила вече вегански и то абсолютно несъзнателно, просто не ми се дояжда месо принципно.
DownloadVirus
06-27-2012, 18:25
'Айде кажи ми откъде си го взимаш това домашно мляко, та да си взема и аз.
Защо е нужно да храниш абсолютно всеки, който не е на НВД. И аз съм на НВД до днешна дата. И що? Нито съм станала свръхчовек, нито нищо.
Не съм дори близо до финансите на богаташка, обаче дали ще давам не-знам-си колко лева за месо и сирене, или ще го дам за соево мляко, мисля, че компенсира. Ще кажеш, че месото ще го ям значително повече време и си прав, но аз и млякото няма да го избухам за 1 ден, сещаш ли се?
След като съм решила, че ще го правя, ще го правя, ако имаш конструктивно и компетентно, базирано на опит мнение - моля, заповядай.
Защото няма value for money.. Та въпросното прясно мляко се взема от млекар,който идва всеки ден в града,въпреки че много рядко вземам (на година няколко пъти)
Еми аз такива оферти нямам. Така че няма какво да го коментираме..
DownloadVirus
06-27-2012, 18:37
Яйца месо има и въобще не знам как ще дадеш 4,60 за 30 грама протеин,дето ги има в 100 гр печено пилешко ,което ще ти излезне под 1 лев
Rebirthing
06-27-2012, 18:49
Загъзия си е да търсиш откъде да си набавиш витамините и минералите, съдържащи се предимно в животинските храни
В 100 гр. грах примерно има значителни количества витамин А, C и K, докато в 100 грама месо няма дори 1 процент от препоръчителната дневна доза на тези витамини. Месото може да има пълен аминокиселинен профил, но по отношение на витамините и минералите...не съм особено съгласна.
Яйца месо има и въобще не знам как ще дадеш 4,60 за 30 грама протеин,дето ги има в 100 гр печено пилешко ,което ще ти излезне под 1 лев
Ти няма ли да престанеш вече?!
Ако иска и 100лв. за 2 грама протеин ще даде!!!Да не й ги плащаш ти?!
DownloadVirus
06-27-2012, 19:19
Ти няма ли да престанеш вече?!
Ако иска и 100лв. за 2 грама протеин ще даде!!!Да не й ги плащаш ти?!
Упс,не ми дръж такъв тон,момиче..
Упс,не ми дръж такъв тон,момиче..
Оправи си държанието като не искаш да ти се държи такъв тон (не,че можеш да ми разбереш тона,след като четеш коментара,а не го слушаш) ... :?
Боже, хора, споко.
Rebirthing, протеинът ти как стига до 80 грама на ден? Кои храни са богати на протеини? Бтв сега видях, че в 2 нектарини има 3 грама протеин, интересно.
ALetterFromTheSky
06-27-2012, 19:34
Вие сте направо луди..Тия млека масла глупости,явно сте богаташи/шки всички... Та тва просто соево мляко Алпро или както го каза rebirthing е 4,60 на литър..Рофл..За 4,60 ще взема 4 литра домашно прясно мляко .. dafuq?....
Това мляко и аз го пия и съм доволна, така че ако и те са ще дават и по сто кинта
DownloadVirus
06-27-2012, 19:36
Яж си соята и се кефи :D Българска работа
FuckingFreak
06-27-2012, 19:53
80 грама протеин, ама колко реално е протеин? Примерно бобови май трябва да се комбинират със зърнени и то на едно ядене, за да има пълен АК профил, иначе вятър протеин.
ALetterFromTheSky
06-27-2012, 19:57
Българска ще викаш на българите, не ме бъркай плс, че не ме кефи ;)
80 грама протеин, ама колко реално е протеин? Примерно бобови май трябва да се комбинират със зърнени и то на едно ядене, за да има пълен АК профил, иначе вятър протеин.
За т'ва питам. :д
DownloadVirus
06-27-2012, 20:52
Българска ще викаш на българите, не ме бъркай плс, че не ме кефи ;)
А ти от къде знаеш към кого се обърнах..
Този път съм съгласна с DownloadVirus, няма никакъв смисъл от това соево мляко струващо 5 лв. А и вегетарианците могат да консумират млечни продукти :))
FuckingFreak
06-28-2012, 10:29
Въпросното соево мляко е пълно със захар. По-добре домашно ядково мляко.
Има натурално, което не съдържа захар. И не вегетарианствам, а веганствам, иначе ясно за млечните.
А, ок. Мислех, че яйцата и млечните не са ти проблем. Извини ме. :))
Няма проблем. : )
ПТ- Био магазинът Зоя ми е фаворит просто. :Д
^Ама някой неща са доста скъпи в сравнение с обикновените магазини, но някои никъде не могат да се намерят.. хах
Е, да. Аз бих си пазарувала само нещата, които не намирам другаде от там, иначе няма смисъл.
Rebirthing
06-28-2012, 15:24
На мен пък не ми е вкусно мюсли с прясно мляко, пробвала съм и със сок и с чай и пак не ми харесва, така че който иска и може, да си купува.
В Зоя някои от продуктите са с тройна надценка, но и като цяло са по-скъпи, защото са био, със сертификати, а някои дори и феър трейд, всичко това допълнително оскъпява продукта. Има си и свестни продукти по диетичните, диабетичните и здравословни магазини, на доста по-ниски цени.
Там ми харесва, че имаше насипно - взех си какаови зърна (сурови), годжи бери и чиа. Можех да си взема малко количество, за да пробвам, а не да си купувам нещо на баснословна цена. :д Иначе ходих само до Биомаг още и си взех елда и амарант.
SisiStrange
06-28-2012, 17:09
Ам, аз съм пред нещо като дилема. :( Иска ми се да смъкна някой и друг килограм точно от дупето, което ми е ясно, че няма как да стане.
От една страна, в момента не се харесвам надолу.
От друга не ми се иска да си загубя гърдите (един вид са една от любимите ми части), а и корема ми е плосък та не ми се ще да щръкват прекалено много ребра. Имам такава структура, че като отслабвам първо тръгва корема и се появяват кокали, което не е много красиво, после тръгват циците и предполагам след това, би следвало вече да стигнем и до проблемните зони. Май.
В момента съм нещо подобно на пясъчен часовник.
Вие като спецове, мислите ли, че ако наблягам главно на много упражнения за дупе без да пазя някаква специална диета, има начин да смъкна на дупе без да засягам горната част на тялото?
ПП. Естествено, храни от типа на дюнери, кроасани, баници и прочие няма да ми присъстват в храненето, което хич няма да е трудно, защото и сега ги няма.
ПП2. Ако на някого му трябвам в цифри, висока съм 1.62 и тежа 46кг.
Много ще съм ви благодарна на всяка идея. :)
Напоследък имам нужда от речник на български,за да разбера за какво говорите хаха.
Иначе сега съм на 90 дневната отново.Преди 2 години я пробвах и за месец и малко бях стигнала почти желаното тегло. Надявам се и сега да имам успех. Продължавам да тичам по около 40 минути всеки ден, да скачам на въже по 20-30 минути и да си правя упражненията, но за сега само се чувствам подута, мускулеста и широка.
FuckingFreak
06-28-2012, 18:59
SisiStrange, не, няма как да свалиш само от дупето. Но можеш да го стегнеш, което може би е търсеното от теб - защото ще имаш по-добре развити мускули и ще е по-повдигнато и тнт. Ще кажа само яко клекове.
Cloud9, защо тренираш само аеробно?
Не е само аеробно,наблягам на аеробното, но винаги правя упражнения след тичането и скачането. Всеки ден тренирам различни области със силови упражнения, но имам чувството,че само се разширявам и съм стегната, но мазнинките си стоят.Вярно,че последните дни не ядах много правилно, но сега се стягам отново и се връщам към по- нормалното хранене
FuckingFreak
06-28-2012, 19:26
Според мен да тичаш по 40 минути всеки ден просто няма смисъл. Ако ти е приятно - прави го, но не мисля, че ще видиш кой знае какъв ефект.
Наистина ми е приятно и не очаквам да има повече резултати само защото тичам дълго. Обожавам да тичам. имам си за компания една приятелка, излизаме по квартала като захладнее малко и тичаме до колкото можем. Опитвам се да правя сега интервално тичане,но ми е по-трудно.Е,не съм се отказала все още. По-добре за сега върви интервалното скачане на въже. Голяма пот пада
kalpazanka
06-29-2012, 08:38
С моите си познания по биохимия и с ограничението на калориите по СЗО съм 10 кг надолу! :-P
С моите си познания по биохимия и с ограничението на калориите по СЗО съм 10 кг надолу! :-P
Сподели, моля те, за тези познания по биохимия и как могат да помогнат(не съм на диета , но биохимията ми е интересна, а и все пак искам да си поддържам фигурата).
DownloadVirus
06-29-2012, 11:03
И аз свалих 10 кг последните 3 месеца без никакви познания по биохимия..Вода и мазнини главно
FuckingFreak
06-29-2012, 11:30
Ставаме трима с минус 10 килограма. И аз нямам кой знае какви познания в областта на биохимията.
SisiStrange
06-29-2012, 11:56
SisiStrange, не, няма как да свалиш само от дупето. Но можеш да го стегнеш, което може би е търсеното от теб - защото ще имаш по-добре развити мускули и ще е по-повдигнато и тнт. Ще кажа само яко клекове.
Благодаря за отговора. :) 40 минути на ден (грубо) клекове с леки тежести дали биха дали свестен резултат в рамките на 5-6 месеца?
kalpazanka
06-29-2012, 12:38
И аз свалих 10 кг последните 3 месеца без никакви познания по биохимия..Вода и мазнини главно
За СЗО не каза нищо :D :D :D :D :D
Сподели, моля те, за тези познания по биохимия и как могат да помогнат(не съм на диета , но биохимията ми е интересна, а и все пак искам да си поддържам фигурата).
Б:М:ВХ=1:1:4 :)
40 минути клекове!?
то резултати ще има, ама няма да ти харесат :Д:Д
SisiStrange
06-29-2012, 12:43
^^Нещата, свързани с диети само в медицинска ли се учат по биохимия? При нас разбирам, че ще се набляга на метаболитни карти. Много ми е интересно, а аз ще имам курс по биохимия чак втория семестър другата година. Ю-(
Jaune, много ли е? Аз успявам уж с малко насилване накрая. По колко е най-добре?
впечатлена съм, т'ва е всичко :Д вероятно и аз мога да издържа, просто ще умра от скука да правя едно и също толкова време
мисля, че е много, да. по-добре си избери някакво число и се опитай да го направиш за определено време
няма смисъл, прави комплексни упражнения, много неща работят за дупето
SisiStrange
06-29-2012, 12:56
Ами какво да кажа, упорита съм. :D Мда, ще си харесам някое клипче от youtube. Мерси. :)
Благодаря!
kalpazanka
06-29-2012, 13:00
За нищо. :) Идеята е да не изключваш определени групи храни, а да се храниш разнообразно и балансирано.
Сиси, метаболитни карти си рисувах, за да помня по-лесно циклите :) Не знам дали е същото :)
SisiStrange, само ще претренираш, ако правиш толкова клекове на ден. И нищо няма да излезе. Трябва да разнообразяваш и с времето ще разбереш кое е най-добре за теб.
FuckingFreak
06-29-2012, 14:11
Сиси, няма смисъл да клякаш 40 минути с леки тежести. По-добре си вземи стара раница, напълни я с каквото имаш под ръка - от бутилки пълни с вода, прахове за пране, леща, боб, ориз, та чак до пясък. Ако раницата не е детска, спокойно си имаш вече една тежичка торба с капацитет 8-12 кг. Виж упражнения за глутеуси в бб-тийма, в тубата са много забутани тези, които биха свършили работа. Та харесваш си 3 за дупе, 3 за бедра и ги правиш в 3-4 серии по 8-12 повторения. На другия ден обаче тренирай горната част, защото ако си се натоварила както трябва, няма да си се възстановила и ефекта ще е нулев, вместо да градиш мускула, ти ще му пречиш да расте. Добър вариант е и фитнес залата, където няма да ти се налага да мъкнеш на гръб импровизирани торби. Мога да ти препоръчам някои добри упражнения освен познатите клекове - мъртва тяга, хиперекстензии и всякаквите вариации на глутеус мост и глутеус ритник.
DownloadVirus
06-29-2012, 14:17
даже не знам кво е ,не мисля и да търся..Аа и още нещо..Въглехирати мазнини и протеин не съм изчислявал и си нямам на идея колко са,като гледам добре се е отразило..
Вирусе,нали уж си следеше грамажа на храната и по колко БМВ приемаш,а сега казваш,че не си ги изчислявал?!
Май пак си противоречиш?!
Едит:Калпазанке,с тая пропорция П не ти ли е прекалено малко?Под 20% на ден ти е ...
DownloadVirus
06-29-2012, 14:27
Не си протевореча..Чети последните 10-15 страници да видиш кво казвам...Изчислявал съм ги,но вече не го правя и не намирам и смисъл СПЕЦИАЛНО ЗА МЕН да го правя..Като си начинаещ е добре да го правиш и да гледаш как ти се отразява,но като разбереш какво действа за теб не е нужно..Та до преди 4-5 месеца ги изчислявах постоянно почти
Нима твърдиш,че в момента въобще не следиш съотношението на БМВ?!Ясно,че не го следиш до точен грам/процент,но пак си следиш примерно В да не е по-голям % от П.Това пак са си изчисления,макар да ги правиш несъзнателно/по навик и да не са с точност до последния грам :)
DownloadVirus
06-29-2012, 17:28
Не,не го правя..Знам кои храни какво съдържат,но рядко ям въглехидратите ,всеки ден принципно ям кисело мляко,също така банани ям често и когато съм сам и няма кой да готви си вземам готови пилешки пържоли с картофи и салата и тогава ми се събират повечко въглехидрати,ще са над 150 около 200.В момента точно не следя никакви съотнешения
SisiStrange
06-29-2012, 18:34
FuckingFreak, това ли имаш в предвид под мъртва тяга?
http://www.bb-team.org/exercise/3705_martva-tyaga-s-dambeli-ili-s-pudovki
Глутеус ритника и глутеус моста се оказа, че съм ги правила без да знам, че се казват така. :D
Харесах си още няколко от сайта и започвам от утре сутрин.
А какво точно е хиперекстензия? Нещо не го намерих като упражнение.
kalpazanka, ами доколкото разбрах е нещо подобно, само че не си ги пишем сами. Отделно май ще учим по Ленинджър. Дано е така, защото там нещата са доста ясни.
DownloadVirus
06-29-2012, 18:52
http://www.bb-team.org/exercise/1157_hiperekstenzii-grabni-presi
FuckingFreak
06-29-2012, 18:53
Хиперекстензия, даже съм я срещала като Супермен и някакви такива глупости - волейболистите я правят много. Има вариации, но най-често лягаш по корем, слагаш си ръцете зад врата и почваш да си ги вдигаш, заедно с краката.
А мъртвата тяга е това, даже е добре и на един крак. Възможно е ако си правила с по-тежичко на следващия ден да усещаш напрежение, дори мускулна треска в задното бедро, добро упражнение е.. :д
SisiStrange
06-29-2012, 20:01
Благодаря много. :) Не се сдържах и преди малко направих по 50 от мъртвата тяга, глутеусите, един друг клек с гирички, който изглежда някак така: клякаш в стоеж с разтворени крака, ръцете са ти настрани и са с по една гиричка в ръка та да е малко по-тежко. Отделно все пак реших да направя някоя и друга коремна да не е без хич. Всъщност тях направих първо. Някой ми беше казал, че е хубаво една тренировка да започва отгоре надолу, демек от коремните към седалищните. Това вярно ли е и защо е така?
Rebirthing
06-29-2012, 20:04
И аз съм на същия принцип...
btw, за тези които не знаят - СЗО = Световна здравна организация.
SisiStrange - като за начинаещи ти препоръчвам програмата на Envy girls частта buns of envy, има я в ютюб. Други добри програми са Brazil Butt Lift и тези на Jillian Michaels.
DownloadVirus
06-29-2012, 20:39
И кво общо има СЗО един Бог знае..
kalpazanka
06-30-2012, 07:58
kalpazanka, ами доколкото разбрах е нещо подобно, само че не си ги пишем сами. Отделно май ще учим по Ленинджър. Дано е така, защото там нещата са доста ясни.
Да! Страхотен учебник! Имам го в електронен вариант нейде из 12-те ГБ литература. Има и още 2 имена, които си заслужават, ама пусто ЕГН, не мога да се сетя...
Едит:Калпазанке,с тая пропорция П не ти ли е прекалено малко?Под 20% на ден ти е ...
Душа, да ти кажа съображение да ги държа така- имам болки в бъбреците, които посред лято не бих тръгнала да изяснявам, затова този белтъчен товар ме устройва. :) И другото ми съображение- правих си профилактичен преглед и общият ми холестерол е 3.8 :) Затова гледам да не внасям много "суровини" за него, защото колкото и да избирам месото, все някъде ще има тлъстина, от която да си синтезирам после повечко холестерол. :)
Не си интересен вече с това твое мрънкане.
Днес ядох закуска с цели 10 грама протеин и 31% Б-12. Юху. :Д
Rebirthing
06-30-2012, 10:11
Може би, защото съвсем 'случайно' храненето е свързано и със ЗДРАВЕТО, не само с трупането на мускули. Затова и СЗО си има препоръки относно храната и съотношението на Б-М-В.
potrebitelka1
06-30-2012, 10:25
Моля ви да ми дадете съвет - искам да кача малко килограми. Така се случи, че си направих малко изтощителна диета и свалих около 10 - 12кг., но сега осъзнах, че е било глупав ход от моя страна и искам да кача поне 5 - 6кг. Трябва ми да кача за 2 месеца и половина. Според вас дали ще ми стигнат да кача някакви килограми? И можете ли да ми дадете примерно меню?
Преди носех сутиен с чашка двойно Д, а сега бюста ми се стопи и отидох на чашка Ц... :( Искам да налея и главно за да си върна бюста, защото май нямах нужда от диета, а така само го изгубих. Като цяло не е увиснал, но искам да е като преди... имах доста голям бюст при положение че не бях дебела.
Мерси предварително!
potrebitelka1
06-30-2012, 10:35
само ще добавя че в момента съм висока 167см. и тежа около 46кг. а преди диетата бях 58 - 59 и пак бях слаба но сега съм доста слаба... да речем преди бях като Никол шерцингер кто тегло и вид, а сега като парис хилтън.... :(
Чувала съм че зеленият чай в комбинация с мед помагал за млечната жлеза и така бюста се уголемява, едва ли върши чудеса но в твоят случай с по - калорично хранене ще направи чудеса сигурно. Според мен си яж калорични храни и се храни добре и тялото ти ще се възвърне и ще излезе от тази "криза" самичко. просто явно до сега е имало недостиг и затова е отслабвало така, но като му даваш повечко говиро ще си стане работаа. успех
DownloadVirus
06-30-2012, 15:18
p
sexapilnaaata
06-30-2012, 17:01
Според мен също тези диети са много глупави. Яж си нормално и каквото ти се яде... :) има по - важни неща от това по цял ден да мислиш за фигурата си, не че те упреквам де, но гледай да си здрава и не се лишавай от абсолютно нищо, не ен ормално да слабееш и бюста да изчезва.. той ще се възвърне щом оправиш режима на хранене
SisiStrange
06-30-2012, 17:59
Току що открих, че без да спазвам особена диета съм свалила 5см от дупе и 3см от талия само като спрях да ям боклуци преди месец някъде. Това може доста да каже за съдържанието на някои продукти на пазара.
ПП. Нямам бърз метаболизъм. Нормален е.
ПП2. Аспирин или аналгин се пиеше за мускулна треска?
FuckingFreak
07-01-2012, 04:27
съжалявам,че пиша мнението си на латиница-на почивка съм и нямам достъп до компютър. Просто ми се искаше да вляза за малко в темата, за да си излея каквото имам на душата, както винаги правя.
През последните месеци ми действахте много мотивиращо. Но ето,че дойде едно НО. А при мен това бе проблем с майка ми. Не съм се чувствала скоро по зле, но ето че тя ме накара, като ми каза, че съм заприличала на болен скелет, който няма капка живот в него. Ребрата над гърдите ми се броят, костите на гърба също. Каза, че моето се превърнало в мания...
Има право, донякъде. Имам уникален страх от повторно напълняване, който е онеправдан. Снощи изядох ред шоколад - не по мое желание, но все пак го изядох. Не съм гузна, няма да се оправдавам. Ето,че въглехидратите не били толкова страшни.
Мисля, че за 2ри месец подред ще съм с липса на МЦ и това е плашещо. Досега си говорех разни работи и не вярвах, че може да се случи на мен, но май е време да се замисля сериозно и да поправя стореното. Благодаря за подкрепата.
^Преведох ти поста, защото не ми се искаше да го трия. За нещастие повечето, да не кажа всички момичета в днешно време, отслабването им се превръща в мания, въпреки, че повечето дори и нямат нужда от това. Сами не се поглеждат от страни, какво става с тях, и доста често докато се осъзнаят е вече късно и са си навредили.
Желанието да изглеждате красиви е хубаво, но пренебрегването на здравето ви заради това е просто глупаво.
DownloadVirus
07-01-2012, 06:27
съжалявам,че пиша мнението си на латиница-на почивка съм и нямам достъп до компютър. Просто ми се искаше да вляза за малко в темата, за да си излея каквото имам на душата, както винаги правя.
През последните месеци ми действахте много мотивиращо. Но ето,че дойде едно НО. А при мен това бе проблем с майка ми. Не съм се чувствала скоро по зле, но ето че тя ме накара, като ми каза, че съм заприличала на болен скелет, който няма капка живот в него. Ребрата над гърдите ми се броят, костите на гърба също. Каза, че моето се превърнало в мания...
Има право, донякъде. Имам уникален страх от повторно напълняване, който е онеправдан. Снощи изядох ред шоколад - не по мое желание, но все пак го изядох. Не съм гузна, няма да се оправдавам. Ето,че въглехидратите не били толкова страшни.
Мисля, че за 2ри месец подред ще съм с липса на МЦ и това е плашещо. Досега си говорех разни работи и не вярвах, че може да се случи на мен, но май е време да се замисля сериозно и да поправя стореното. Благодаря за подкрепата.
увеличи трайно мазнините
SisiStrange
07-01-2012, 06:41
Ама ти никога не си била дебела. :) Някъде съм те чела, че си била 55 или нещо от тоя сорт, когато ти хрумнало да отслабнеш. С твоето спортуване можеш да си ядеш нормално отдавна. :)
Адски добре те разбирам за съжаление. Неведнъж съм казвала, че омагьосаният кръг с храненето е най-страшното, което можеш да си причиниш, все едно да превръщаш дишането в порок. Ще се оправиш, сигурна съм, важното е да се вземеш в ръце навреме.
Ou7oFmYhEaD
07-01-2012, 11:29
Taка е момичета, когато работата опре до здравето на човека разбирате същността на нещата. Пазете се и се грижете за себе си. Фигурата не е най-важното.
FuckingFreak
07-01-2012, 15:36
Благодаря, че ми преведохте мнението.
Взимам се в ръце. Ето, днес се премерих и очаквах заради въглехидрата да съм задържала вода - 44,4. Колкото трябва. Добавям и към днешното меню някаква баничка към закуската, след това 2 квадратчета Милка и преди малко 2 реда LZ. И се спирам. :)
Хората се изреждаха да ми казват как здравето било най-важно. Аз ги гледах с насмешка. Но се случи така, че много близка роднина, която в момента е на химиотерапия ми го каза също. Не ми остана нищо друго, освен....да се разплача? Защото аз се инатя за някакви си 2 сантиметра от бедрото, или някакъв половин килограм и си подритвам здравето. А хората дават стотици хиляди левове, само за да запазят и малкото, което им е останало. Не е честно, нали?
Нека да споделя последната си глупава случка. Докато бяхме в Карлово, се отказах от WC под предлог, че не ми се ходи. Качихме се в автобуса и потеглихме. От там до Боровец стисках като грешен дявол, което си бяха 2 часа и половина. Страх ме беше да си затворя очите, да не би да заспя. Изслушах си всички хубави песни на телефона. А накрая, като дойде време да стана и да отида, бях като бременна, панталонките ме стягаха и едвам се движех. Нямам думи. От другия път с тръгвам с памперс. :D
Аз още имам проблем да свикна май... много ми се подува стомахът, да му се не види, а не приемам твърде много фибри, не мога да разбера някаква пренастройка на оранизма ли е, или какво. Досега протеинът го докарвам поне до 0.8/кг телесно тегло, повече не съм успяла, може би с тия 1400 калории на ден няма как да стане. И тази вечер май ще го карам лакто-ово, защото съм на събиране и просто не ми се обяснява, а ще си делим яденето.
SisiStrange
07-01-2012, 15:59
FuckingFreak, колко си висока?
FuckingFreak
07-01-2012, 16:10
157, но от кръста нагоре изглеждам много по-хърбава отколкото приятелки, които по принцип са много фини и слаби.
Nutella♥
07-02-2012, 10:41
На предните страници говорехте,че сте -10 кг. ,аз пък съм качила за мой ужас.Много съм разочарована от себе си ама шанс. FuckingFreak - позната е била в подобна ситуация.Просто започни да се храниш нормално и увеличи малко количествата,които приемаш.Успех. :)
FuckingFreak
07-02-2012, 11:31
Опитвам се. Днес на ресторант за обяд изядох една "пилешка" супа, в която почти нямаше и следа от пилешко. Но за сметка на това беше пълна с нещо от сорта на фиде, май кус кус се казва. :D И като се прибрах си се наядох както си трябва.
nymphetaminegirl9
07-02-2012, 23:05
Здравейте отново :D
Отдавна не съм писала в темата, но мисля да подновя и писането и режимчето. Последния един месец нещо бях зарязала всичко, че първо бях болна, а после стъпих на криво и не можех да ходя много-много известно време. Но мисля, че вече кракът ми е по-добре.
Имам само един въпрос към вируса - относно спорта как е по-добре - всеки ден първо 1 час силови и после 1 час кардио или единият ден силови, следващият ден кардио и така да се редуват?
DownloadVirus
07-03-2012, 08:03
По-добре е първо силово,после кардио,но 2 часа тренировки са прекалено много..
anonymous708973
07-03-2012, 08:14
Сериозно?
Аз винаги първо правя 30 минути кардио, за да ми загреят мускулите, после започвам упражнения за корем, дупе и крака.
DownloadVirus
07-03-2012, 08:34
Говорим за кардио ,не за загрявка..А това,че ти го правиш ,не означава,че е правилно lol
brutaLxxbunny
07-03-2012, 09:49
Мацки, днес има ли някого за морална подкрепа, който ще гладува с лунната диета? :D Пълнолунието започва в 18:52
Rebirthing
07-03-2012, 10:47
Мацки, днес има ли някого за морална подкрепа, който ще гладува с лунната диета? :D Пълнолунието започва в 18:52
Морално подкрепя осигурявам ;д ама този месец ще пропусна...само ще намаля храната.
nymphetaminegirl9
07-03-2012, 11:59
Значи казваш, че е по-добре да ги редувам през ден ? Защото като съм пробвала половин час силови и половин час кардио след това ми се струва някак малко. :D
FuckingFreak
07-03-2012, 12:01
По-добре увеличи тежестите на силовите. Какво правиш толкова 1 час, 1000 повторения ли?
п.с.: Бях на ортопед. Правиха ми снимка, нямам изкривявания, за щастие. Малко имам несиметрия в лопатките, но това не било фатално. От стойката ми е, понеже според майка ми "прекарвам по цял ден в някакви маймунски пози". А да. И активния спорт бил изключително вреден, най-вредното нещо. Не ми се искаше да влизам в спорове със "специалиста", затова си замълчах. Не мога да тръгна да се обяснявам на някой, който ще ми разправя, че от вдигане на 10 кила едва ли не ще стана жена с мускули, а това пък било най-грозното.
nymphetaminegirl9
07-03-2012, 12:06
Мм нямам много желание да увеличавам тежестите (а и все пак не правя упражнения само за ръце :D), иначе просто половин час не ми стига да си направя повечето от упражненията.
FuckingFreak
07-03-2012, 12:09
Какви упражнения правиш и какви тежести използваш? Не знам къде в поста ми прочете да говоря само за ръце..
nymphetaminegirl9
07-03-2012, 12:11
2 kg ползвам. Аз лично тежести използвам само при упражненията за ръце.
FuckingFreak
07-03-2012, 12:18
2 кг общо или 2 гири по 2 кг? Тежестите не са само за ръце, освен ако не искаш стегнат задник...
nymphetaminegirl9
07-03-2012, 12:20
2 гири по 2 kg. Е, аз ти казвам аз лично за какво ги използвам. Само римската тяга я правя с 5.
brutaLxxbunny
07-03-2012, 12:46
Морално подкрепя осигурявам ;д ама този месец ще пропусна...само ще намаля храната.
Aз пък юли и август може да не го правя точно на всички фази.. Но на пълнолуние и новолуние ще си продължавам. :)
Абе хора в какви магазини може да продават въже за скачане , че нещо по тая София не мога да си намеря......Някой да ме опъти, ако знае.
FuckingFreak
07-04-2012, 09:52
Живееш в София и не можеш да намериш? Ами провери по аптеките сигурно, или ветеринарните магазини. Srsly. В спортните магазини няма как да нямат.
Ами да колкото и магазина да обиколих нищо не намерих, единственото което ми предложиха бяха детски.Благодаря ти все пак.
SisiStrange
07-04-2012, 12:59
Sport Depot. В София е. В Младост, Люлин и Гео Милев.
FuckingFreak
07-04-2012, 14:46
Я, те хората се оказаха прави. Не било нужно всеки ден да правя по 200+ коремни, че да изкарам преса. Дори коремни рядко правя.
Здравейте хора^ прегледах ви темите..и аз съм на диета като вас.Миналото лято отслабнах с 15 кг..Жалкото е, че си позволих да се отпусна и качих много..и ето сега пак се опитвам да свалям със спорт и диети.Нахълтвам ви в темата,защото и на мен ми трябва другарче спортувам си сама :( :Д
nymphetaminegirl9
07-05-2012, 15:54
Аз мога да съм ти другарче :Д
FuckingFreak
07-05-2012, 16:30
А защо ви е другарче в спорта? Какво, да не мислите, че когато излезете да тичате навън ще ви е до лаф моабет по алеите, или отивайки във фитнес залата, трябва да дойде някоя приятелка с вас, за да не ви е срам?
ами аз винаги тичам с някого ей така за подкрепа..:)
nymphetaminegirl9
07-05-2012, 16:48
Аз винаги сама си спортувам, но е малко по-мотивиращо като има някой с който да споделяш. :)
SisiStrange
07-05-2012, 18:11
На мен ми е разсейващо. А и, ако можеш да говориш по време на тренировка, значи не е достатъчно интензивна. Когато наистина се захвана със спортуване, не мога да говоря. Следя си дишането.
FuckingFreak
07-05-2012, 19:33
Подкрепям. Другите хора ми правят впечатление само ако са на 1 метър от мен. Иначе не съществуват.
Има ли хора, които са на 90 дневната? Преди имаше теми за тази диета, но напоследък май не е много популярна сред съфорумците
nymphetaminegirl9
07-06-2012, 06:16
Въпросът тук е, че под "другарче" не се има впредвид някой, който да ти прави компания докато спортуваш, ами някой с който да споделяш. Все пак сме само съфорумници. :)
FuckingFreak
07-06-2012, 07:40
Не знам, май имаше някой, спазващ 90 дневната. Преди беше доста нашумяла, сега съм останала с впечатлението, че хората от форума го карат на по-разумни режими.
А вчера така си размазах бицепсите... Ужас. С тия upright rows и elevated under knee push ups направо ги направих дроб. :D
BrunettesDoItBetter
07-06-2012, 20:04
Да ви се оплача, вече направо се плаша от себе си. Супер много съм се вманиачила с това ядене, едва ли не ме е страх от храната. 4 дена карах на по 2 кофички кисело мляко с овесени ядки и накрая ми причерня, едва не паднах на улицата. Уж се опитвам да се оправя малко, днес ядох няколко парчета диня, 150гр. печен ориз, и една кофичка кисело мляко, изпила съм няколко кафета, много вода и 1 литър сок и се чувствам добре. Последните дни бях много отпаднала и много се притесних. Всички ми казват, че съм слаба и ако отслабна ще се счупя, но не знам, аз си мисля, че трябва да отслабна. Страх ме е накрая да не се разболея. :(
Има ли хора, които са на 90 дневната? Преди имаше теми за тази диета, но напоследък май не е много популярна сред съфорумците
аз качих от нея и то за 20-25 дни каране и я спрях
оф, аз да ви питам нещо
щото реших ,че ще почвам някакъв режим, имам за сваляне и изчистване достатъчно
та, дали може да ми кажете някакви по-диетични и по-лесни рецепти, че само на салати ми писва
сега реших, че ще си правя морковени пюрета или супи
като цяло режима ми е следното:постепенно отказване от сладкото (в момента още ми е трудно, ама преминавам на диетични бисквити по 1-2), без газирано, 2л вода на ден, повече плодове и зеленчуци, обезмаслени продукти,без пържено,тестено,мазно,олио, по-малко сол, без захар
опитвам се да заместя сладкото с мляко с пасирани плодове
упражнения засега НЕ правя, щото ми е топло 8-)
обаче ще почна да си карам велоергометъра поне по 1ч дневно
колелото ми е развалено, разходки от по няколко км си правя ежедневно почти..опитвах се да скачам на въже, обаче не знам дали въжето беше късо или аз не мога да скачам, ама не ми се получи..
та ,съвети за по-бързо сваляне ?
плановете ми иначе са първо да изчистя излишните мазнини (предполагам за няколко месеца ще стане) и после да почна да правя повече кардио+упражнения за стягане
не искам да правя коремни сега, защото по-рано правех по много (над 400 дневно) и след месец и нещо се бях стегнала, обаче имаше и мазнини на корема и можете да си представите гледката колко беше ужасна..
чети кулинарни блогове.. има хиляди идеи, лично аз от там черпя :д последно си правих супа с моркови и круши, много яка стана
FuckingFreak
07-07-2012, 06:15
bloodyF, вегетарианка ли си? Също така с тия "упражнения не правя, защото ми е топло" се оправдаваш само за себе си, не за нас, тъпо е просто. Не е топло през целия ден, ако имаш желание, ще станеш в 7:30 и ще потренираш 30 минути. От велоергометър, както го карат повечето (супер бавничко, както го карах и аз, с 24 скорост :Д) няма никакъв смисъл. Или го карай интервално (например 20 минути с интервали 30/10), или 1 час въобще не си загубвай да се качваш върху него. Иначе да, преди си сгрешила за корема, щото той не се сваля с коремни преси... да кажеме, че натоварват и кръста много и излишно. В смисъл, искаш съвети, кажи нещо по-подробно за храненето. Не е важно какво не ядеш, а какво ядеш, защото и сладкото, и пиците могат да си намерят място в един добре баланскиран режим. Не искаш това, не искаш онова, а искаш по-бързо сваляне, е няма... Става бавно.
SisiStrange
07-07-2012, 07:13
Какво им харесвате на дюнерите? Сериозно питам. Мазно е, има странен вкус и ти става тежко от него. И оставя извънредно лош дъх. Това съм забелязала. Моя може да е ял практически всичко, риба, чесън, ако щете и няма да ми е неприятно да го целуна, но след дюнери не мога. Не знам какво е месото, което им слагат, но е много гадно.
Предполагам под зелевата супа имаш в предвид онази, която уж ядеш и отслабваш? Мисля си, че е на принципа на всички останали диети. Ядеш я без да ядеш тестено, сладко, да пиеш газирано, алкохол и прочие. Май, че се комбинираше само с плодове и зеленчуци главно. Спомням си, че четох отдавна за нея в бг-мама. Можеш да си измислиш доста по-вкусен и приятен за спазване режим, който да действа общо взето по същия начин. :)
FuckingFreak
07-07-2012, 07:21
Пълни глупости, зелеви супи. Ще свалиш само вода и мускули.
Иначе два големи дюнера. Еха, къде ги побирате... Чесновия сос е ужасен, от него май смърди така.
Glamour92
07-07-2012, 08:54
Аз да се похваля след месец и нещо експериментално наблягане на силовите и добавяне на допълнително количество протеини съм с 0,6% мас надолу и с кило и половина мускул отгоре.
Нищо работа уж,ама разлика има.
Сега остава сериозно да се заема :дд
Здравейте, бях пазила диета около една година и отслбнах с 12кг. От чашка Д отидох на Ц. Но от две седмици ям нормално и всичко и гърдите страшно ме болят и се уголемиха, подпухнали са доста. Но разликата е само в тях. Което ме радва, дали обаче ще кача и много на дупе след време? Ако се храня нормално възможно ли е да си остана горе - долу такава?
FuckingFreak
07-07-2012, 10:53
Едно златно правило: Ако правиш едно и също нещо, каквото винаги си правил, ще бъдеш такъв, какъвто винаги си бил. Ако започнеш да се храниш както преди (което ти разбираш под нормално), ще си върнеш, разбира се.
Glamour92, браво! Страхотен резултат. С калипер ли те мериха или по някакви формули изчисляваш?
Ами, аз преди бях с нормално телосложение, а след диетата станах кльощава. Преди като бях по - едра се хранех с много вредни храни, а сега се храня с ориз, картофи, сготвено предимно - нормално, без сладко, чипс и т.н., но защо бюста ми така рязко наедря и то само той? И се притеснявам да не кача някое килце и на дупето или пък просто бюста си връюа големите размери заюото преди е бил лишаван някак и е имал ендостиг и затова е бил по - малък.. знам ли само знам че тия диети не ми допадат и ги спрях... :(
Преди бях едра като анджелина джоли от томб райдер както е а сега съм като парис хилтън, която е доста слаба и ми се иска да си оправя теглото малко
Зелевата супа е неземна гадост.Свикнала съм на гадни и строги диети,но да я карам само на тая супа беше подигравка със стомаха и сетивата ми.Имам позната,която от тази диета буквално се стопи.Друг е въпроса,че сега нещата около нея намирисват на анорексия.
Иначе колкото и да не ми харесва смятам и аз да пробвам пак.Само че ще я ям 3 вечери само супа и плод някакъм.За обяд ще хапвам зеленчуци, пилешко и риба. После три дни почивка и още една серия от вечеря само на зелева супа.Олях се доста тия дни докато бях на гости. А гърдите ми страшно намаляха.Аз си дебелея, а те сякаш се смаляват :S
нищо общо с казаното дотук: обичам Insanity!
Glamour92
07-07-2012, 13:47
Glamour92, браво! Страхотен резултат. С калипер ли те мериха или по някакви формули изчисляваш?
С формула(мога и да я постна по някое време) и с кантар.По принцип никак не им хващам вяра на тоя род методи,но пък калипер идея нямам откъде да си намеря тук,в Стара Загора,а и странно как и по двата начина резултатите съвпаднаха почти на 100% .
А иначе аз хубаво се перча,но истината е,че не съм много за хвалба...Не бях от най-дисциплинираните,но пък явно соматотипа си казва думата(в случая "на око" мезо-ектоморф)
bloodyF, вегетарианка ли си? Също така с тия "упражнения не правя, защото ми е топло" се оправдаваш само за себе си, не за нас, тъпо е просто. Не е топло през целия ден, ако имаш желание, ще станеш в 7:30 и ще потренираш 30 минути. От велоергометър, както го карат повечето (супер бавничко, както го карах и аз, с 24 скорост :Д) няма никакъв смисъл. Или го карай интервално (например 20 минути с интервали 30/10), или 1 час въобще не си загубвай да се качваш върху него. Иначе да, преди си сгрешила за корема, щото той не се сваля с коремни преси... да кажеме, че натоварват и кръста много и излишно. В смисъл, искаш съвети, кажи нещо по-подробно за храненето. Не е важно какво не ядеш, а какво ядеш, защото и сладкото, и пиците могат да си намерят място в един добре баланскиран режим. Не искаш това, не искаш онова, а искаш по-бързо сваляне, е няма... Става бавно.
знам,че става бавно
не съм вегетарианка, а велоергометъра като го карам си го карам поне с 35-40 км /ч : )
и не казах, че искам да стане бързо, а просто да стане
постепенно
друго,което не ям:чипсове,снаксове, дюнери, хамбургери, кроасани, активия и разни такива
от джънк фууд общо взето се изкушавам само с бисквитки разни и шоколад и сладолед
ама засега днеска съм сгрешила само с 3 лъжици картофено пюре и 1 пържен картоф и не изпитвам нужда за сладко
искам просто някакъв режим , съвети за хранене , какво да избягвам, какво мога да ям
сега лятото горе-долу лесно-всичко има, салатки , това-онова
ама като дойде есента и зимата и има да се чудя..
FuckingFreak
07-07-2012, 15:04
Блуди, увеличи приема на зеленчуци, смело. И плодове, но тях с мярка все пак. Полезни са, НО например динята си е чисто и просто вода и шекер. :д
Не се притеснявай за картофеното пюре, освен ако не е полуфабрикат. Не е фатално.
Протеините си ги хапвай и тях, мисля че за тях е ясно, че ти трябват за поддържане и изграждане на една добра мускулатура. Не мисля да ти казвам баналното месо и яйца, щото... е банално.
Ядки. За междинни закуски са супер. Но да са сурови, неосолени, че с печенето им се губят много от полезните вещества. Бадеми, кашу, лешници. По 40-50г за следобяд смятам са перфектни. Не се притеснявай от калориите, защото идват от полезни мазнини, които ти трябват за чисто женските му там работи.
Семена - от тиквено и слънчогледово, до конопено, ленено, чиа, сусам. Сусамовия тахан е добър заместител на сладкото в съотношение 2:1 с мед, поне доколкото съм чувала. Скоро и аз ще си купя. То меда си върви с всичко де. :Д
Млечни ядеш ли? Защото много момичета си купуват нискомаслени, диетични и всякакви такива, а това е доста голяма грешка. Животинските (наситени) мазнини са набеждавани за супер вредни, там холестероли, глупости, изписали са се един милион теми с простотии. А всъщност са много полезни. По-скоро трябва да те притеснява лактозата - тя често подува корема на много хора, задържа вода и тнт. Ако пък можеш да ги набавяш от някой млекар - идеално. Аз си папкам домашно овче сирене и ми е пей сърце, не бих си купила от магазина. Имам и цял един рафт зареден в хладилника с огромни стъклени буркани от кисело мляко. Общо взето - поне млякото в магазина мога да кажа, че не е мляко. За сиренето и кашкавала - има добри попадения. Примерно Мероне, Жоси, Роса, Маджаров, Елена...
Ти беше от Благоевград, нали? Ако знаеш някой био магазин там, може да ме упътиш. Ако искаш на ЛС. :)
зеленчуци приемам колкото може повече
плодовете-кайсии и праскови по това време, всичко беля, защото иначе получавам киселини
кашкавал избягвам-идва ми мазничък, кисело мляко-само в таратор, прясно мляко -обезмаслено на мегле, такова истинско няма откъде да си набавя
сиренето е истинско, но и него го избягвам вече, пак ми идва мазно
някакви манджи от сорта на пилешко с моркови, грах , зелен фасул добре ли биха били?
а препоръка за някакви упражнения?
био магазин-в началото на алеята (парк Бачиново) има и доколкото знам е добре зареден
на закритият пазар (близо до била, той си е 1) имаше по -рано,сега не знам
divacheee
07-07-2012, 16:38
Glamour92, постни формулата :)
аз смятам по тази:
(ханш в см х 0.55)-1= А
(талия в см х 0.29)-2= B
A+B= C
Ръст х 0.24 = D
(C-D)-10 = % BF
%BF х тегло = активно тегло
Блъди, също зърнените култури не ги пренебрегвай - пробвай за начало с булгур, много е вкусен. Вчера пробвах киноа, но честно казано на вкус е същата като амаранта и елдата, т.е. горе-долу същата, иначе са готини де, засищат. Пълнозърнеста паста/спагети. Супите са супер добро решение, защото може да си играеш с тях както решиш, да си смесваш най-различни съставки и да видиш какво ще излезе, засищат и са нискокалорични. Не пропагандирам драстично намаляне на калориите, но всеки знае, че е необходимо, ако човек цели отслабване. Потърси рецепти за здравословни дресинги и наблягай на подправките - и си ги слагай върху салатите, ще са ти много по-вкусни. Видях, че си правиш смутита - завиждам, и аз искам, но ни се счупи блендера и сега се чудя какво да измисля. Сусамов тахан с мед 2:1 наистина е идеалното съотношение, като аз слагам 2 препълнени супени лъжици тахан и една чаена мед. Но пробвай да видиш дали ще ти хареса, аз обожавам. Мда. :д
FuckingFreak
07-07-2012, 20:24
Да, ще ти станат яко мускулести краката от каране на колело. Давай на най-леката скорост, все едно ти е паднала веригата. Понеже имаш хормоните за това. Особено и най-вече тестостерон,
че го притежаваш в големи количества и ще станеш еее такава. Ще се напомпиш яко. Е така като кажат и направо ми иде да да "стана и да си тръгна", ахахах.
Давай смело с пилешко с моркови. Даже ако имаш конкретна рецепта-чувствай се свободна да споделяш, че и аз търсех нещо, което не е пиле с картофи или пиле със зеле, щото ми звучи вече никак не на място.
Грахта и варивата като цяло са си добри, както казаха преди мен, имат добро количество фибри и белтъчини, макар с непълен аминокиселинен профил.
Киноата е с пълен! :Д А, соята и тя.
SisiStrange
07-07-2012, 20:45
Търчането по стълби прави ли прасците по-големи? Или аз се самозаблуждавам?
FuckingFreak
07-07-2012, 20:49
Соята да, ама от нея аз лично не бих яла поради една причина - пълно ГМО е. Имам предвид, дори и БИО да е, почти всички сортове, които растат в момента, са в резултат на генното инженерство, защото я слагат къде ли не - кюфтета, колбаси, замества месото идеално и производителите я бутат ли, бутат където им душа иска. Та от тази гледна точка. Иначе киноа и амарант - ДА!
Сиси, специално прасците ти ще станат по-големи от тичане по-стълби, само ако по ген са ти по-развити. В противен случай - не, споко.
ГМО е отвсякъде, тя е човешко производство. НО на мен лично ми е вкусна, наистина.
Прасците аз си ги направих основно от качване на стълби... абе, не са ми супер големи, но определено съм предразположена да ги развивам.
SisiStrange
07-07-2012, 21:09
Ами като си гледам прасците, май съм предразположена. :D В пубертета бях качила 2-3кг и свалях с тичане по стълби. В последствие забелязах, че са ми се поуголемили. Не бях много сигурна дали е от това... Сега се чудя дали няма да си разваля краката, но пък тичането по стълби е страхотно упражнение... Утре на светло ще ви снимам положението и ще чакам професионално мнение. :D
тези булгур,киноа и каквото там още не знам какво представляват
по-подробно описание , моля?
тахан, ако е като халвата (тахан) не ми го предлагайте, отвратителна е
а мед не обичам по дефолт
за пилешко с моркови аз правя така:запържвам пилешкото в зехтин, изваждам го и задушавам в същата мазнина лук и моркови, като омекнат добавям подправките ,месото и 1 ч.ч. вода ( по принцип слагам и грах) и докато заври и го свалям от огъня : )
а за колелото-знам, по принцип в книгата си пише, че за сваляне почваш на 1ва степен и после като свалиш необходимите кг,почваш да качваш с по 1 степен на седмица
оризоподобни са, булгурът е най-близък, другите са по-кашкави, потърси и пробвай
тахан и мед има вкус на халва, да :д
Rebirthing
07-08-2012, 12:24
запържвам пилешкото в зехтин
Цитирам те за да отбележа, че зехтина не бива да се използва за пържене, нито изобщо за готвене, има твърде ниска точка на кипене...
FuckingFreak
07-08-2012, 14:11
А кравето масло става ли? Аз и без това не харесвам готвенето със зехтин, защото поне тези, които съм ползвала, миришат много силно. Може и ментета да са, не съм се интересувала, но определено не във всяко ястие е подходящо да усещаш аромат на маслини, особено в комбинация с другите подправки. Дори в салатите не го ползвам поради тази причина.
Glamour92
07-08-2012, 15:41
Glamour92, постни формулата :)
аз смятам по тази:
(ханш в см х 0.55)-1= А
(талия в см х 0.29)-2= B
A+B= C
Ръст х 0.24 = D
(C-D)-10 = % BF
%BF х тегло = грамаж мазнини
същата,само с последната поправка :)
14,4% са моите,гоня по-малко естествено,ама не бързам заникъде :)
SisiStrange
07-08-2012, 18:39
http://www.youtube.com/watch?v=PQYYM6t8Qfk&list=FL6Z7Ddv8PEyCYkZ48d6YGjA&index=2&feature=plpp_video - това го споделям, защото ми се стори добро и ми беше приятно да го направя 2 пъти днес,
FuckingFreak
07-08-2012, 18:58
Я да се похваля и аз. Преди едвам претичвах 300 метра в даскало. Вече бягам по 30 минути без почивка. Като накрая се размазвам с един брутален спринт, дето все едно ме гонят подивели кучета. Утре предстои бягане сутринта. :)