Влез

View Full Version : Оправданието "заета съм"...

CorvusAlbicolis
10-29-2011, 00:19
Преди две седмици, се запознах с едно момиче - веднага си допаднахме, невероятно бързо открихме... невероятно много допирни точки помежду си - общи интереси, хобита, разбирания... начин на мислене... Всеки ден се чувахме, беше ни страшно интересно да си говорим... и тя беше много ентусиазирана и активна в общуването ни.

До... миналата седмица... когато, изведнъж, от нищото... стана много заета... Една седмица преди това, се чувахме... абсолютно всеки ден... а сега, изведнъж... за цяла седмица... сме се чули само два пъти. Не вярвам да е станала, чак пък толкова заета... в рамките на няколко дена...

И сега не знам какво да си мисля... Омръзнал ли съм й, отегчих ли я... (за толкова кратко време..?) Абсолютно съм сигурен, че причината да не се чуваме... не се корени в "заетост", и "нямане" на време. И двамата имаме ангажиращи професии, и непрекъснато сме заети, но това не ни спираше да намираме време... Когато има желание... има и време, когато няма желание - има оправдания.

Не мога да я питам директно "защо вече не се виждаме толкова често"... първо, защото е тъп, досаден въпрос... и ще се почувства, сякаш й държа сметка, и второ... защото знам, че няма и да получа директен отговор, дори и да задам директен въпрос, ами ще получа... увъртания и оправдания. Това получавам... дори без да я питам, каквото и да било... Аз й се обаждам, или й казвам "здрасти", в любимият на всички скайп, а тя като започва... да ми изрежда едни причини, едни обяснения... защо точно не можела да говори сега, и защо не може да отговори на "здрасти"-то в скайп, колко била заета, колко работа имала... и как нямала никакво време... Иначе все още имала желание да си говори с мен, наистина... сериозно...

Аз съм й казал просто "здрасти"... и тя изпитва някакво чувство, че трябва да ми изреди разни... много добри и достоверни причини, поради които не е възможно да ми отговори в момента...

Star1ight
10-29-2011, 00:27
Преди две седмици, се запознах с едно момиче - веднага си допаднахме, открихме невероятно много допирни точки помежду си - общи интереси, хобита, разбирания... начин на мислене... Всеки ден се чувахме, беше ни страшно интересно да си говорим... И тя беше много ентусиазирана и активна в общуването ни.

До... миналата седмица... когато, изведнъж, от нищото... стана много заета... Една седмица преди това, се чувахме... абсолютно всеки ден... а сега, изведнъж... за цяла седмица... сме се чули само два пъти. Не вярвам да е станала, чак пък толкова заета... в рамките на няколко дена...

И сега не знам какво да си мисля... Омръзнал ли съм й, отегчих ли я... (за толкова кратко време..?) Абсолютно съм сигурен, че причината да не се чуваме... не се корени в "заетост", и "нямане" на време. И двамата имаме ангажиращи професии, и непрекъснато сме заети, но това не ни спираше да намираме време... Когато има желание... има и време, когато няма желание - има оправдания.

Не мога да я питам директно "защо вече не се виждаме толкова често"... първо, защото е тъп, досаден въпрос... и ще се почувства, сякаш й държа сметка, и второ... защото знам, че няма и да получа директен отговор, дори и да задам директен въпрос, ами ще получа... увъртания и оправдания. Това получавам... дори без да я питам, каквото и да било... Аз й се обаждам, или й казвам "здрасти", в любимият на всички скайп, а тя като започва... да ми изрежда едни причини, едни обяснения... защо точно не можела да говори сега, и защо не може да отговори на "здрасти"-то в скайп, колко била заета, колко работа имала... и как нямала никакво време... Иначе все още имала желание да си говори с мен, наистина... сериозно...

Аз съм й казал просто "здрасти"... и тя изпитва някакво чувство, че трябва да ми изреди разни... много добри и достоверни причини, поради които не е възможно да ми отговори в момента...
Добре. Открил си момиче, с което много си допадате и си общувал с нея, по толкова страхотен начин в продължение на 1 седмица.
По това време - целунал ли си я поне? Нормално, по устни?
Възможно е, да си е намерила този, който го е направил.
Защото те е чакала цяла седмица? Да направиш 1ва крачка...
Аз не знам, дали не си я направил, не си казал. Но да чуем твоя отговор.)

А възможно е, да е наистина заета. В такъв случай я разбери и тя ще го оцени.

CorvusAlbicolis
10-29-2011, 01:31
Добре. Открил си момиче, с което много си допадате и си общувал с нея, по толкова страхотен начин в продължение на 1 седмица.
По това време - целунал ли си я поне? Нормално, по устни?
Възможно е, да си е намерила този, който го е направил.
Защото те е чакала цяла седмица? Да направиш 1ва крачка...

Тя е обвързана... и още от самото начало си заяви, че връзка не търси. Вече си има кой да я целува и да й прави първи, втори и трети крачки, на мен просто ми харесва да си общувам с нея. Особен човек съм и рядко се срещат хора, с които да си допаднем - тя е същата такава особнячка.

А възможно е, да е наистина заета. В такъв случай я разбери и тя ще го оцени.

Тя наистина е... заета, както и аз - такива са профессите ни просто. Но ние бяхме заети... и миналата седмица... И сега продължаваме да сме толкова заети, колкото и преди... Което означава, че причината за намаляването на контактите ни, не е в заетостта - тя си е същата, както преди... Само че... преди намирахме време - въпреки всичките си ангажименти и отговорности, а сега... намирането на такова време идва единствено от моя страна.

Така си мисля, че стоят нещата... А може би си въобразявам... и тя наистина е станала, още по-заета, и наистина няма възможност... Не знам какво да си мисля.

robles
10-29-2011, 02:41
Защо не изчакаш тя да те потърси първа, когато спре да бъде "толкова заета" ?

А сега ми щукна и друго, ква е вероятноста гаджето й нещо да недоволства и да те отбягва заради него ? Може да й създава някви проблеми, да ревнува, да се карат ... знам ли. Май този въпрос трябва да зададеш, а не "Защо вече не се виждаме толкова често".. Как мислиш ?

Mi6inka
10-29-2011, 08:06
Ами... това "Тя е обвързана" не мислиш ли, че е причина. Искам да кажа, че... ако в момента се запозная с ново момче, с което ми е интересно и приятно да общувам и започнем всеки ден да се чуваме по телефона, скайп, да се виждаме и т.н. нито на приятеля ми ще му хареса, нито пък аз ще се чувствам ..нормално. При положение, че си имам приятел да поддържам толкова чести контакти с друг мъж си е замислящо. Не казвам, че това е причината. Просто предполагам. Може да я попиташ.. И ако е така да я разбереш и да не я задушаваш. Може пък...да е усетила, че всичкото това ваше сближаване започва да се превръща в нещо повече, а тя да се чувства добре със сегашния си приятел и да не иска да обърква нещата и за това да се е отдръпнала...Има много причини, които ми изникват. Просто я попитай?

CorvusAlbicolis
10-29-2011, 10:56
Ами... това "Тя е обвързана" не мислиш ли, че е причина. Искам да кажа, че... ако в момента се запозная с ново момче, с което ми е интересно и приятно да общувам и започнем всеки ден да се чуваме по телефона, скайп, да се виждаме и т.н. нито на приятеля ми ще му хареса, нито пък аз ще се чувствам ..нормално. При положение, че си имам приятел да поддържам толкова чести контакти с друг мъж си е замислящо. Не казвам, че това е причината. Просто предполагам. Може да я попиташ.. И ако е така да я разбереш и да не я задушаваш. Може пък...да е усетила, че всичкото това ваше сближаване започва да се превръща в нещо повече, а тя да се чувства добре със сегашния си приятел и да не иска да обърква нещата и за това да се е отдръпнала...Има много причини, които ми изникват. Просто я попитай?

Не мисля, че причината е приятелят й. Тя непрекъснато ми обяснява, как... още от малка била общувала само с момчета, предпочитала да общува с момчета повече, отколкото с момичета, всичките й добри приятели били момчета, имала си 3-4 "най-добри" приятели - момчета... на които си казвала всичко... Изобщо, ако това нейно гадже се притесняваше от близостта й с други мъже, до сега - за 3 години... да си е отворил устата, и да й е разтурил компанийката от най-добри приятели. Едва ли чак сега се е присетил, че това не му харесва, а пък тя да се е досетила, че не е редно...

Аз не я задушавам... Търся я веднъж на... два дена, примерно... Но това е, откакто забелязах, че интереса й "замира" - преди, докато усещах, че има голям интерес, усещах и, че мога да я търся по-често, а и тя самата ме търсеше. Но сега... аз й казвам "здрасти"... и тя започва да ми изрежда причини, защо не можело в момента да се чуем... а аз дори не съм я питал за "чуване", просто съм й казал "здрасти", егати... Ако няма желание да общува с мен, аз ще разбера - да ми каже "не си ми повече интересен, не ме търси", или пък напълно да прекъсне всякакъв контакт с мен, но тя не го прави това... Тя продължава да ми отговаря, чуваме се - рядко... но просто не е както преди...??

LeprikonA
10-29-2011, 11:20
^няма значение какво ти е обяснявала и т.н. представи си, че ти си с момиче, което нон стоп общува с момчета, звънят и само такива, и колкото и голямо доверие да и имаш не би ли се притеснил, особено, ако започне и да зачестява общуването с някое конкретно.
този нейн приятел може да е усетил какво се случва и да не му е станало приятно. което е напълно логично. и още по-логично е тя да намали контакта, ако иска да си запази отношенията с него без създаване на главоболия и терзания и други. в прав текст ти е казала, че е обвързана, тогава не мисля, че има какво да очакваш от нея.

CorvusAlbicolis
10-29-2011, 11:45
^няма значение какво ти е обяснявала и т.н. представи си, че ти си с момиче, което нон стоп общува с момчета, звънят и само такива, и колкото и голямо доверие да и имаш не би ли се притеснил, особено, ако започне и да зачестява общуването с някое конкретно.
този нейн приятел може да е усетил какво се случва и да не му е станало приятно. което е напълно логично. и още по-логично е тя да намали контакта, ако иска да си запази отношенията с него без създаване на главоболия и терзания и други.

Пак казвам... този нейн приятел, за три години, е имал достатъчно поводи да не му става приятно, та сега ли точно ще се е сетил, че не му харесва, разбираш ли, приятелката му да общува с други мъже...

в прав текст ти е казала, че е обвързана, тогава не мисля, че има какво да очакваш от нея.

Тогава може и в прав текст да ми каже, че не иска повече да общува с мен. Защо не го прави...? Аз не очаквам нищо от нея... и не търся нищо от нея... Просто ми харесва да си говорим, и ме е яд... че вече не си говорим така, както преди... И се чудя... дали това е, защото не съм достатъчно интересен и вече съм я отегчил, или е заради някакви фактори, извън мен... ????

Не мога просто да я питам... Веднъж съм я питал, нещо подобно, и отговора беше... "неее, аз ако не исках да си говоря с теб, ти щеше да си го разбрал, още в самото начало..." Не ми отговаря директно, а отговаря със сучене и въртене, налага се да "тълкувам" по поведението й...

Mi6inka
10-29-2011, 11:50
Ами да... аз също общувам повече с момчета, винаги съм можела да имам повече доверие на момчета, отколкото на момичета. Имам повече приятели момчета, но това не означава, че приятеля ми е длъжен да търпи аз непрекъснато да общувам с други. Искам да кажа.. хм.. всичко трябва да има някаква граница, честото ви общуване наистина може да повлиява на връзката и, за това тя леко да се отдръпва. Просто поговори с нея за това, за да не се терзаеш с различни предположения, а да разбереш истинската причина. И когато пак почне да се оправдава с това, че е заета и кажи, че .. явно усещаш, че не това е причината и да ти каже :)

CorvusAlbicolis
10-29-2011, 12:02
Ами да... аз също общувам повече с момчета, винаги съм можела да имам повече доверие на момчета, отколкото на момичета. Имам повече приятели момчета, но това не означава, че приятеля ми е длъжен да търпи аз непрекъснато да общувам с други. Искам да кажа.. хм.. всичко трябва да има някаква граница, честото ви общуване наистина може да повлиява на връзката и, за това тя леко да се отдръпва. Просто поговори с нея за това, за да не се терзаеш с различни предположения, а да разбереш истинската причина. И когато пак почне да се оправдава с това, че е заета и кажи, че .. явно усещаш, че не това е причината и да ти каже :)

Не мога да поговоря с нея за това... Такъв разговор, няма как да прозвучи по друг начин, освен като търсене на сметка... изискване на нещо, от нея...

Mi6inka
10-29-2011, 12:12
Ами тя сама почва да ти дава такава... щом след като само и напишеш 'Здравей' и тя започва да ти обяснява някакви неща... Нали сам го каза? Така, че..ако я попиташ с правилния тон и начин, не мисля, че ще го приеме като държане на сметка. Ние няма как да знаем, защо тя се държи така, нали се сещаш?

Walle
10-29-2011, 12:28
Недей да й пишеш първи освен ако не е за да й честитиш някой празник.
Заета е и е отвратително грозно да се месиш в чужда връзка. Не би искал да се случи и на теб нали?
Ако тя има някакъв интерес ще го прояви след време

kalpazanka
10-29-2011, 12:41
Дали не се чувства виновна пред себе си заради това, че има интерес към теб, а е обвързана?
Мислил ли си над този въпрос?

CorvusAlbicolis
10-29-2011, 12:48
Заета е и е отвратително грозно да се месиш в чужда връзка. Не би искал да се случи и на теб нали?

Аз не разбирам, защо не четете.
В никакви връзки не се меся - момичето си каза, че е обвързано, че не търси връзка в момента... и аз казах... "ок"... Не съм предприемал никакви действия, спрямо нея - въпреки, че съм имал възможности, не съм флиртувал с нея... Отвратително грозно било, разбираш ли... да се месиш в чужди връзки... Ами нека си е грозно... и това, какво общо има, с моят случай?

И защо не трябва да й пиша първи - освен ако не било, за да й честитя някой празник, разбираш ли... Това неписано правило, за първи път го чувам.

bloodyF
10-29-2011, 13:41
питай я директно според мен.. : )

SisiStrange
10-29-2011, 13:57
Според мен има 2 варианта, които са напълно логични.
Вариант 1. Досега се е справяла идеално с работата си и е можела въпреки натоварването да отделя време. После е поизостанала и сега наистина е заета. Нормално е.
Вариант 2. Каквото и да говориш, едно е да има 10 приятели мъже, с които си контактува нон стоп поравно, друго е да се е вторачила главно в един и да му обръща повече внимание. Това с говоренето постоянно по телефона, с големия ентусиазъм и тн. на мен ми звучи малко извън границите на нормалното приятелство при момиче със сериозен приятел. Така, както ти го описваш звучи все едно се занимава с тебе повече, отколкото с гаджето и. На малко хора би им било приятно. Далеч не само чистият секс и целувките са изневяра. От някои неща боли дори повече. Може приятелят и вече да е реагирал и тя да се е отдръпнала. Може и тя да е започнала да чувства нещо към теб и съзнателно да се отдръпва, за да не се задълбочи.

При всички положения, ти вече веднъж си повдигнал въпроса. Ако има желание, рано или късно ще те потърси.

NambyPamby
10-29-2011, 14:00
Омръзнал ли съм й, отегчих ли я... (за толкова кратко време..?)

Ми, смятай, ако е това, колко скучен човек трябва да си. :-o

Явно е усетила, че я харесваш като жена, явно и тя самата е започнала да се увлича, пък иска да си запази връзката и затова дискретно се опитва да прекрати контактите си с теб. Спри да й досаждаш и да упорстваш просто. Тя, ако иска, ще те потърси след време(или пък няма).

П.П. - спри с тва многоточие, д**ба, смислово изреченията се отделят със запетайка или точка.

Walle
10-29-2011, 16:18

Аз не разбирам, защо не четете.
В никакви връзки не се меся - момичето си каза, че е обвързано, че не търси връзка в момента... и аз казах... "ок"... Не съм предприемал никакви действия, спрямо нея - въпреки, че съм имал възможности, не съм флиртувал с нея... Отвратително грозно било, разбираш ли... да се месиш в чужди връзки... Ами нека си е грозно... и това, какво общо има, с моят случай?

И защо не трябва да й пиша първи - освен ако не било, за да й честитя някой празник, разбираш ли... Това неписано правило, за първи път го чувам.

Месиш се и още как. Казвам ти го от личен опит. Не й пиши без причина, защото тя си има приятел и нито той, нито тя искат някой да им се пречка. То така става - първо много разговори на различни теми преминавайки в забранена любов и разбиване на нечия връзка. На нашата планета жените са 2 и нещо пъти повече от мъжете, намери си друга... Само от време на време я закачай във фб-ка или и пиши някъв смс на празник, а не когато ти скимне да я питаш кво прави или нещо подобно

iBiteHard
11-14-2011, 21:27
Жени .. Иди ги разбери , в един момент такива , в другия онакива . Единственото е ти да бъдеш по - настоятелен . :)