View Full Version : Оправданието "заета съм"...
CorvusAlbicolis
10-29-2011, 00:19
Преди две седмици, се запознах с едно момиче - веднага си допаднахме, невероятно бързо открихме... невероятно много допирни точки помежду си - общи интереси, хобита, разбирания... начин на мислене... Всеки ден се чувахме, беше ни страшно интересно да си говорим... и тя беше много ентусиазирана и активна в общуването ни.
До... миналата седмица... когато, изведнъж, от нищото... стана много заета... Една седмица преди това, се чувахме... абсолютно всеки ден... а сега, изведнъж... за цяла седмица... сме се чули само два пъти. Не вярвам да е станала, чак пък толкова заета... в рамките на няколко дена...
И сега не знам какво да си мисля... Омръзнал ли съм й, отегчих ли я... (за толкова кратко време..?) Абсолютно съм сигурен, че причината да не се чуваме... не се корени в "заетост", и "нямане" на време. И двамата имаме ангажиращи професии, и непрекъснато сме заети, но това не ни спираше да намираме време... Когато има желание... има и време, когато няма желание - има оправдания.
Не мога да я питам директно "защо вече не се виждаме толкова често"... първо, защото е тъп, досаден въпрос... и ще се почувства, сякаш й държа сметка, и второ... защото знам, че няма и да получа директен отговор, дори и да задам директен въпрос, ами ще получа... увъртания и оправдания. Това получавам... дори без да я питам, каквото и да било... Аз й се обаждам, или й казвам "здрасти", в любимият на всички скайп, а тя като започва... да ми изрежда едни причини, едни обяснения... защо точно не можела да говори сега, и защо не може да отговори на "здрасти"-то в скайп, колко била заета, колко работа имала... и как нямала никакво време... Иначе все още имала желание да си говори с мен, наистина... сериозно...
Аз съм й казал просто "здрасти"... и тя изпитва някакво чувство, че трябва да ми изреди разни... много добри и достоверни причини, поради които не е възможно да ми отговори в момента...
Star1ight
10-29-2011, 00:27
Преди две седмици, се запознах с едно момиче - веднага си допаднахме, открихме невероятно много допирни точки помежду си - общи интереси, хобита, разбирания... начин на мислене... Всеки ден се чувахме, беше ни страшно интересно да си говорим... И тя беше много ентусиазирана и активна в общуването ни.
До... миналата седмица... когато, изведнъж, от нищото... стана много заета... Една седмица преди това, се чувахме... абсолютно всеки ден... а сега, изведнъж... за цяла седмица... сме се чули само два пъти. Не вярвам да е станала, чак пък толкова заета... в рамките на няколко дена...
И сега не знам какво да си мисля... Омръзнал ли съм й, отегчих ли я... (за толкова кратко време..?) Абсолютно съм сигурен, че причината да не се чуваме... не се корени в "заетост", и "нямане" на време. И двамата имаме ангажиращи професии, и непрекъснато сме заети, но това не ни спираше да намираме време... Когато има желание... има и време, когато няма желание - има оправдания.
Не мога да я питам директно "защо вече не се виждаме толкова често"... първо, защото е тъп, досаден въпрос... и ще се почувства, сякаш й държа сметка, и второ... защото знам, че няма и да получа директен отговор, дори и да задам директен въпрос, ами ще получа... увъртания и оправдания. Това получавам... дори без да я питам, каквото и да било... Аз й се обаждам, или й казвам "здрасти", в любимият на всички скайп, а тя като започва... да ми изрежда едни причини, едни обяснения... защо точно не можела да говори сега, и защо не може да отговори на "здрасти"-то в скайп, колко била заета, колко работа имала... и как нямала никакво време... Иначе все още имала желание да си говори с мен, наистина... сериозно...
Аз съм й казал просто "здрасти"... и тя изпитва някакво чувство, че трябва да ми изреди разни... много добри и достоверни причини, поради които не е възможно да ми отговори в момента...
Добре. Открил си момиче, с което много си допадате и си общувал с нея, по толкова страхотен начин в продължение на 1 седмица.
По това време - целунал ли си я поне? Нормално, по устни?
Възможно е, да си е намерила този, който го е направил.
Защото те е чакала цяла седмица? Да направиш 1ва крачка...
Аз не знам, дали не си я направил, не си казал. Но да чуем твоя отговор.)
А възможно е, да е наистина заета. В такъв случай я разбери и тя ще го оцени.
CorvusAlbicolis
10-29-2011, 01:31
Добре. Открил си момиче, с което много си допадате и си общувал с нея, по толкова страхотен начин в продължение на 1 седмица.
По това време - целунал ли си я поне? Нормално, по устни?
Възможно е, да си е намерила този, който го е направил.
Защото те е чакала цяла седмица? Да направиш 1ва крачка...
Тя е обвързана... и още от самото начало си заяви, че връзка не търси. Вече си има кой да я целува и да й прави първи, втори и трети крачки, на мен просто ми харесва да си общувам с нея. Особен човек съм и рядко се срещат хора, с които да си допаднем - тя е същата такава особнячка.
А възможно е, да е наистина заета. В такъв случай я разбери и тя ще го оцени.
Тя наистина е... заета, както и аз - такива са профессите ни просто. Но ние бяхме заети... и миналата седмица... И сега продължаваме да сме толкова заети, колкото и преди... Което означава, че причината за намаляването на контактите ни, не е в заетостта - тя си е същата, както преди... Само че... преди намирахме време - въпреки всичките си ангажименти и отговорности, а сега... намирането на такова време идва единствено от моя страна.
Така си мисля, че стоят нещата... А може би си въобразявам... и тя наистина е станала, още по-заета, и наистина няма възможност... Не знам какво да си мисля.
Защо не изчакаш тя да те потърси първа, когато спре да бъде "толкова заета" ?
А сега ми щукна и друго, ква е вероятноста гаджето й нещо да недоволства и да те отбягва заради него ? Може да й създава някви проблеми, да ревнува, да се карат ... знам ли. Май този въпрос трябва да зададеш, а не "Защо вече не се виждаме толкова често".. Как мислиш ?
Ами... това "Тя е обвързана" не мислиш ли, че е причина. Искам да кажа, че... ако в момента се запозная с ново момче, с което ми е интересно и приятно да общувам и започнем всеки ден да се чуваме по телефона, скайп, да се виждаме и т.н. нито на приятеля ми ще му хареса, нито пък аз ще се чувствам ..нормално. При положение, че си имам приятел да поддържам толкова чести контакти с друг мъж си е замислящо. Не казвам, че това е причината. Просто предполагам. Може да я попиташ.. И ако е така да я разбереш и да не я задушаваш. Може пък...да е усетила, че всичкото това ваше сближаване започва да се превръща в нещо повече, а тя да се чувства добре със сегашния си приятел и да не иска да обърква нещата и за това да се е отдръпнала...Има много причини, които ми изникват. Просто я попитай?
CorvusAlbicolis
10-29-2011, 10:56
Ами... това "Тя е обвързана" не мислиш ли, че е причина. Искам да кажа, че... ако в момента се запозная с ново момче, с което ми е интересно и приятно да общувам и започнем всеки ден да се чуваме по телефона, скайп, да се виждаме и т.н. нито на приятеля ми ще му хареса, нито пък аз ще се чувствам ..нормално. При положение, че си имам приятел да поддържам толкова чести контакти с друг мъж си е замислящо. Не казвам, че това е причината. Просто предполагам. Може да я попиташ.. И ако е така да я разбереш и да не я задушаваш. Може пък...да е усетила, че всичкото това ваше сближаване започва да се превръща в нещо повече, а тя да се чувства добре със сегашния си приятел и да не иска да обърква нещата и за това да се е отдръпнала...Има много причини, които ми изникват. Просто я попитай?
Не мисля, че причината е приятелят й. Тя непрекъснато ми обяснява, как... още от малка била общувала само с момчета, предпочитала да общува с момчета повече, отколкото с момичета, всичките й добри приятели били момчета, имала си 3-4 "най-добри" приятели - момчета... на които си казвала всичко... Изобщо, ако това нейно гадже се притесняваше от близостта й с други мъже, до сега - за 3 години... да си е отворил устата, и да й е разтурил компанийката от най-добри приятели. Едва ли чак сега се е присетил, че това не му харесва, а пък тя да се е досетила, че не е редно...
Аз не я задушавам... Търся я веднъж на... два дена, примерно... Но това е, откакто забелязах, че интереса й "замира" - преди, докато усещах, че има голям интерес, усещах и, че мога да я търся по-често, а и тя самата ме търсеше. Но сега... аз й казвам "здрасти"... и тя започва да ми изрежда причини, защо не можело в момента да се чуем... а аз дори не съм я питал за "чуване", просто съм й казал "здрасти", егати... Ако няма желание да общува с мен, аз ще разбера - да ми каже "не си ми повече интересен, не ме търси", или пък напълно да прекъсне всякакъв контакт с мен, но тя не го прави това... Тя продължава да ми отговаря, чуваме се - рядко... но просто не е както преди...??
LeprikonA
10-29-2011, 11:20
^няма значение какво ти е обяснявала и т.н. представи си, че ти си с момиче, което нон стоп общува с момчета, звънят и само такива, и колкото и голямо доверие да и имаш не би ли се притеснил, особено, ако започне и да зачестява общуването с някое конкретно.
този нейн приятел може да е усетил какво се случва и да не му е станало приятно. което е напълно логично. и още по-логично е тя да намали контакта, ако иска да си запази отношенията с него без създаване на главоболия и терзания и други. в прав текст ти е казала, че е обвързана, тогава не мисля, че има какво да очакваш от нея.
CorvusAlbicolis
10-29-2011, 11:45
^няма значение какво ти е обяснявала и т.н. представи си, че ти си с момиче, което нон стоп общува с момчета, звънят и само такива, и колкото и голямо доверие да и имаш не би ли се притеснил, особено, ако започне и да зачестява общуването с някое конкретно.
този нейн приятел може да е усетил какво се случва и да не му е станало приятно. което е напълно логично. и още по-логично е тя да намали контакта, ако иска да си запази отношенията с него без създаване на главоболия и терзания и други.
Пак казвам... този нейн приятел, за три години, е имал достатъчно поводи да не му става приятно, та сега ли точно ще се е сетил, че не му харесва, разбираш ли, приятелката му да общува с други мъже...
в прав текст ти е казала, че е обвързана, тогава не мисля, че има какво да очакваш от нея.
Тогава може и в прав текст да ми каже, че не иска повече да общува с мен. Защо не го прави...? Аз не очаквам нищо от нея... и не търся нищо от нея... Просто ми харесва да си говорим, и ме е яд... че вече не си говорим така, както преди... И се чудя... дали това е, защото не съм достатъчно интересен и вече съм я отегчил, или е заради някакви фактори, извън мен... ????
Не мога просто да я питам... Веднъж съм я питал, нещо подобно, и отговора беше... "неее, аз ако не исках да си говоря с теб, ти щеше да си го разбрал, още в самото начало..." Не ми отговаря директно, а отговаря със сучене и въртене, налага се да "тълкувам" по поведението й...
Ами да... аз също общувам повече с момчета, винаги съм можела да имам повече доверие на момчета, отколкото на момичета. Имам повече приятели момчета, но това не означава, че приятеля ми е длъжен да търпи аз непрекъснато да общувам с други. Искам да кажа.. хм.. всичко трябва да има някаква граница, честото ви общуване наистина може да повлиява на връзката и, за това тя леко да се отдръпва. Просто поговори с нея за това, за да не се терзаеш с различни предположения, а да разбереш истинската причина. И когато пак почне да се оправдава с това, че е заета и кажи, че .. явно усещаш, че не това е причината и да ти каже :)
CorvusAlbicolis
10-29-2011, 12:02
Ами да... аз също общувам повече с момчета, винаги съм можела да имам повече доверие на момчета, отколкото на момичета. Имам повече приятели момчета, но това не означава, че приятеля ми е длъжен да търпи аз непрекъснато да общувам с други. Искам да кажа.. хм.. всичко трябва да има някаква граница, честото ви общуване наистина може да повлиява на връзката и, за това тя леко да се отдръпва. Просто поговори с нея за това, за да не се терзаеш с различни предположения, а да разбереш истинската причина. И когато пак почне да се оправдава с това, че е заета и кажи, че .. явно усещаш, че не това е причината и да ти каже :)
Не мога да поговоря с нея за това... Такъв разговор, няма как да прозвучи по друг начин, освен като търсене на сметка... изискване на нещо, от нея...
Ами тя сама почва да ти дава такава... щом след като само и напишеш 'Здравей' и тя започва да ти обяснява някакви неща... Нали сам го каза? Така, че..ако я попиташ с правилния тон и начин, не мисля, че ще го приеме като държане на сметка. Ние няма как да знаем, защо тя се държи така, нали се сещаш?
Недей да й пишеш първи освен ако не е за да й честитиш някой празник.
Заета е и е отвратително грозно да се месиш в чужда връзка. Не би искал да се случи и на теб нали?
Ако тя има някакъв интерес ще го прояви след време
kalpazanka
10-29-2011, 12:41
Дали не се чувства виновна пред себе си заради това, че има интерес към теб, а е обвързана?
Мислил ли си над този въпрос?
CorvusAlbicolis
10-29-2011, 12:48
Заета е и е отвратително грозно да се месиш в чужда връзка. Не би искал да се случи и на теб нали?
Аз не разбирам, защо не четете.
В никакви връзки не се меся - момичето си каза, че е обвързано, че не търси връзка в момента... и аз казах... "ок"... Не съм предприемал никакви действия, спрямо нея - въпреки, че съм имал възможности, не съм флиртувал с нея... Отвратително грозно било, разбираш ли... да се месиш в чужди връзки... Ами нека си е грозно... и това, какво общо има, с моят случай?
И защо не трябва да й пиша първи - освен ако не било, за да й честитя някой празник, разбираш ли... Това неписано правило, за първи път го чувам.
питай я директно според мен.. : )
SisiStrange
10-29-2011, 13:57
Според мен има 2 варианта, които са напълно логични.
Вариант 1. Досега се е справяла идеално с работата си и е можела въпреки натоварването да отделя време. После е поизостанала и сега наистина е заета. Нормално е.
Вариант 2. Каквото и да говориш, едно е да има 10 приятели мъже, с които си контактува нон стоп поравно, друго е да се е вторачила главно в един и да му обръща повече внимание. Това с говоренето постоянно по телефона, с големия ентусиазъм и тн. на мен ми звучи малко извън границите на нормалното приятелство при момиче със сериозен приятел. Така, както ти го описваш звучи все едно се занимава с тебе повече, отколкото с гаджето и. На малко хора би им било приятно. Далеч не само чистият секс и целувките са изневяра. От някои неща боли дори повече. Може приятелят и вече да е реагирал и тя да се е отдръпнала. Може и тя да е започнала да чувства нещо към теб и съзнателно да се отдръпва, за да не се задълбочи.
При всички положения, ти вече веднъж си повдигнал въпроса. Ако има желание, рано или късно ще те потърси.
NambyPamby
10-29-2011, 14:00
Омръзнал ли съм й, отегчих ли я... (за толкова кратко време..?)
Ми, смятай, ако е това, колко скучен човек трябва да си. :-o
Явно е усетила, че я харесваш като жена, явно и тя самата е започнала да се увлича, пък иска да си запази връзката и затова дискретно се опитва да прекрати контактите си с теб. Спри да й досаждаш и да упорстваш просто. Тя, ако иска, ще те потърси след време(или пък няма).
П.П. - спри с тва многоточие, д**ба, смислово изреченията се отделят със запетайка или точка.
Аз не разбирам, защо не четете.
В никакви връзки не се меся - момичето си каза, че е обвързано, че не търси връзка в момента... и аз казах... "ок"... Не съм предприемал никакви действия, спрямо нея - въпреки, че съм имал възможности, не съм флиртувал с нея... Отвратително грозно било, разбираш ли... да се месиш в чужди връзки... Ами нека си е грозно... и това, какво общо има, с моят случай?
И защо не трябва да й пиша първи - освен ако не било, за да й честитя някой празник, разбираш ли... Това неписано правило, за първи път го чувам.
Месиш се и още как. Казвам ти го от личен опит. Не й пиши без причина, защото тя си има приятел и нито той, нито тя искат някой да им се пречка. То така става - първо много разговори на различни теми преминавайки в забранена любов и разбиване на нечия връзка. На нашата планета жените са 2 и нещо пъти повече от мъжете, намери си друга... Само от време на време я закачай във фб-ка или и пиши някъв смс на празник, а не когато ти скимне да я питаш кво прави или нещо подобно
iBiteHard
11-14-2011, 21:27
Жени .. Иди ги разбери , в един момент такива , в другия онакива . Единственото е ти да бъдеш по - настоятелен . :)