View Full Version : Може ли овулацията да се падне точно преди цикъл ?
Прайхме го Днеска с женската и съвсем мъничко се изтървах, но на нея скоро ще И идва (тъй като я болят циците) и мисля че няма никакъв начин да забременее(тъй като овулацията се пада по средата на цикала а не накрая)а средата И е минала след като я болят цицките.Тя се притеснява от това че И е нередовен и може ли да И се падне сега овулацията ? Някой знае ли дали е възможно
?
Е сам си отговаряш в темата.
cigarettekisses
10-30-2011, 17:13
Може.
Да но тя иска да види коментарите... : ) Притеснява се момичето Обеснете И че съм прав
Емчи ...честно ли , не вярвам пък да и е толкова нередовен,че да и се измести толкова! :? Така че, споко! Пък щом се тревожи , един surecheck след няколко дни :)
Аз мисля че точно това че я болят циците значи че е минала Овулацията т.е. е невазможно едновременно да е в овулация и да я болят циците предменструално...
Тапанарче.. Определено несме на 13-14 години МЕРСИ :) . Просто питам дали има по-запознати с женската полова система не питам дали е бременна или не БОКЛУК!
Ква е връзката между болките и овулацията?! :-o Овулацията минава при мен само с течение лекичко,а иначе щом я болят гърдите,може би е ПМС и скоро ще и дойде.
А ти Криску ли си ,къв си... на колко си та пращаш снимки на пишката си на ЛС?! Явно и за кирилица не си чувал! Ама много ти знае устата!
Мани го тоя е пълен убитак не му пиши.. Просто питах дали е възможно хем организма И да се подготвя за менструация и едновременно с това да е В Овулация и да се случат примерно през период от 1 седмица или по малко...
И пиши на кирилица бе манаф ДАно те баннат !
silverRose
10-30-2011, 18:09
Ами аз мисля, че имаше тестове са овулация...може да вземе един и да провери, за да си е по-спокойна.
Дойде И на 7ми а неска е 30ти... Мисля че е невазможно днес да е в овулация... Последно има ли някой който мисли че това е възможно или няма :)
silverRose
10-30-2011, 18:20
Аз мисля, че е възможно щом самата тя определя цикала си за нередовен. Не е голяма вероятността, но я има, затова предложих теста за овулация.
imamkrasivouho
10-30-2011, 18:22
Бременна е..2рия месец.
Ще имате прекрасни близнаци момиче и момче. Единия ще се казва Гошо.. А женското- Пепа Синята Прашка Петрова.
Овулацията настъпва 14 дни преди следващата менструация . смятайте
imamkrasivouho
10-30-2011, 21:49
Е кво да смятат, като тя още не е дошла? :lol: А и това не е вярно. Мойта настъпва 15 дни преди менструацията ПЪК!
annonimnna
10-30-2011, 22:44
Тапанарче.. Определено несме на 13-14 години МЕРСИ :) . Просто питам дали има по-запознати с женската полова система не питам дали е бременна или не БОКЛУК!
az pak ti pojelavam da e zabremenqla :) tapyngeri to vseki den nqkoi go pita tova e :D i kat e zabremenqla kvo zna4enie ima nikvo abort i e kat nova syper lesno kvo ti pyka
Много хубави пожелания отправяш!!!
Внимавай да не ти се случи на теб скоро...
Кармата е опасно нещо.
Не пожелавай такива неща. ;)
GreenFairy
10-31-2011, 04:42
По принцип всичко е възможно. Чувала съм за жени, които са в овулация по време на менсурацията. Но като цяло това е слабо вероятно.
kalpazanka
11-01-2011, 06:51
Е кво да смятат, като тя още не е дошла? :lol:!
При редовна менструация, драги ми гениален Уотсъне. ;)
DeathRogue
11-01-2011, 11:24
Прайхме го Днеска с женската и съвсем мъничко се изтървах, но на нея скоро ще И идва (тъй като я болят циците) и мисля че няма никакъв начин да забременее(тъй като овулацията се пада по средата на цикала а не накрая)а средата И е минала след като я болят цицките.Тя се притеснява от това че И е нередовен и може ли да И се падне сега овулацията ? Някой знае ли дали е възможно
?
Овулацията отдавна е минала, но попринцип яйцеклетката се опложда след овулация (когато се намира вече в маточните тръби). Това, че овулацията е минала, изобщо не означава, че приятелката ти не може да забременее. Мисля, че най-безопасния секс е в периода на 1-2 дни след менструацията. Някой да ме поправи, ако греша
DeathRogue
11-01-2011, 11:28
По принцип всичко е възможно. Чувала съм за жени, които са в овулация по време на менсурацията. Но като цяло това е слабо вероятно.
Периодът между две менструации се нарича менструалин цикъл. Менструацията зависи от овулацията, която настъпва 14 дни преди първия ден на следващата менструация (или на чист български - по средата на периода между 2 менструации) ...което ще рече, че не е възможно хем да си в овулация, хем в менструация... :D
kalpazanka
11-01-2011, 11:30
Някой да ме поправи, ако греша
Веднага.
Това, че овулацията е минала, изобщо не означава, че приятелката ти не може да забременее.
Разбирам накъде биеш, ама хлапетата няма да вдянат особено. Може да поразшириш обясненията.
Мисля, че най-безопасния секс е в периода на 1-2 дни след менструацията.
Адски много зависи! Овулация се смята на база МЦ, а не на база менструация.
DeathRogue
11-01-2011, 11:53
Това, че овулацията е минала, изобщо не означава, че приятелката ти не може да забременее.
Разбирам накъде биеш, ама хлапетата няма да вдянат особено. Може да поразшириш обясненията.
Някак си не ми идват по-простички думи..дано успея да го обясня..
Нормално яйчниците се редуват при отделянето на яйцеклетки. В яйчниците, освен яйцеклетка, има и т.нар. обграждащи я клетки.Една част от тях се разполагат около яйцеклетката (образуват структурата Граафов фоликул).Когато яйцеклетката узрее, това мехурче (Граафовия фоликул) се пука и яйцеклетката, заедно с тези клетки попада в съответната маточна тръба. Този процес е т.нар. овулация, за която много от тези 'хлапета' (както ти ги нарече) трябва да разберат и да знаят, че след овулация, яйцеклетката чака сперматозоидите в маточните тръби. Там става белята.
kalpazanka
11-01-2011, 13:24
Значи и ти не си разбрал какво пишеш. Няма как да се забременее извън овулация.
Аз предположих, че си искал да напишеш, че понякога вследствие стрес и катаклизми хормоналният баланс може да се наруши и овулацията да се измести. Затова ти казах да поразшириш обясненията.
imamkrasivouho
11-01-2011, 16:01
Е кво да смятат, като тя още не е дошла? :lol:!
При редовна менструация, драги ми гениален Уотсъне. ;)
Той каза, че не й е редовен, Холмс.
kalpazanka
11-01-2011, 17:19
Драги ми Холмс, изчела съм темата. Споко.
imamkrasivouho
11-01-2011, 17:35
Е като я изчете не забеляза ли, че е казал, че не й е редовен, така че няма как да прецени 14 дена преди следващата менструация, по простата причина, че не се знае кога ще има такава?
kalpazanka
11-01-2011, 19:02
Е като я изчете не забеляза ли, че е казал, че не й е редовен, така че няма как да прецени 14 дена преди следващата менструация, по простата причина, че не се знае кога ще има такава?
Ти не забеляза ли така случайно, че вече са препоръчали на предната страница тестове за овулация? Не забеляза ли, че съм уточнила, че методът със смятането работи само при редовна менструация? Не забеляза ли, че се завърза дискусия между мен и DeathRogue или умишлено търсиш внимание?!
П. П. Не ми отговаряй.
imamkrasivouho
11-01-2011, 20:47
Ти не забеляза ли така случайно, че вече са препоръчали на предната страница тестове за овулация? Не забеляза ли, че съм уточнила, че методът със смятането работи само при редовна менструация? Не забеляза ли, че се завърза дискусия между мен и DeathRogue или умишлено търсиш внимание?!
П. П. Не ми отговаряй.
Не забеляза ли, че първия ми пост не е бил нищо свързано с тебе? И нямам намерения да следя никакви дискусии. Това, което съм казала нямаше никакъв смисъл да го оспорваш и сега да ми се измъкваш!
И, да-тооочно внимание търся. Ходи си модераторствай някъде другаде и спри да ми оспорваш мненията. ;)