PDA

View Full Version : Компютърна конфигурация подходяща за художник



TheVoyageOfBeliefs
11-01-2011, 12:34
Трябва да направя компютърна конфигурация подходяща за художник,но нещо не ми се отдава. Някой може ли да ми помогне? Благодаря предварително![b]

Wax
11-01-2011, 13:05
Почти всяка след 2007 би ти свършила работа.
ЗА по-модерните фото и видео едитори ще ти трябват не повече от 4gb RAM & 512 VRAM, Но процесора гледай да е възможно най-хубав. :)

TheVoyageOfBeliefs
11-01-2011, 13:14
Благодаря ти много :)

den4o7
11-01-2011, 13:40
Дъно: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=33799
Процесор: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=33177
Видео: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=35987
RAM: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=35828
HDD: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=34331
Щайга: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=34533
Горе-долу добро охлаждане: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=34191
DVD-ROM: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=23123

И художника ще е в крак с модата още 5 години. :)

GregoryHouse
11-01-2011, 14:25
^Наиcтина ме разcмя от cърце предложеното дъно... :lol: C този чипcет баба гонеше византийците...

Един въпроc - този художник как миcли да риcува на този комп? Чрез мишка и фотошоп? Нещо тъчcкрийн ала-бала?

11-01-2011, 14:52
На мен ми хареса 16гб рам сякаш ще ползва нещо от рода на Cinema,Maya,3dsMax и ще рендва с Vray

Wax
11-01-2011, 15:07
имам чувството че си е мислил - Поствай най-скъпото, винаги е най-хубаво. Да ама не :lol:

xJawz
11-01-2011, 15:24
Какво ще правиш по-точно? Според мен за художник не са нужни супер параметри, а е по-важно да има към него таблет. И последно за какви пари става въпрос?

ssslll
11-01-2011, 15:36
Дъно: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=33799
Процесор: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=33177
Видео: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=35987
RAM: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=35828
HDD: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=34331
Щайга: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=34533
Горе-долу добро охлаждане: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=34191
DVD-ROM: http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=23123

И художника ще е в крак с модата още 5 години. :)



ooooooo YESss вее ;д дъно с два слота за рам ;д и кво мах 4 ГБ ??? ;д

Към автора пусни тема в hardwarebg.com 8)

kadishona
11-01-2011, 15:45
Какво точно имаш предвид под художник?
С какъв бюджет си?
Photoshop, Maya или?
Ще ти трябва ли допълнителен пад?

Ако се занимаваш професионално ти препоръчвам да похарчиш колкото за компютър толкова и за монитор.

sashko705
11-01-2011, 16:49
Ipad или Galaxy Tab :)

MrCreeper
11-01-2011, 16:54
Ipad или Galaxy Tab :)
Това не са таблети с които се рисува :D

Cybershot
11-01-2011, 17:27
На мен ми хареса 16гб рам сякаш ще ползва нещо от рода на Cinema,Maya,3dsMax и ще рендва с Vray

Сложи 200гб рам... Примерно на мен за Maya 4гб ми вършат идеална работа ....

11-01-2011, 17:33
Върши ти работа, но не и за рендване, а пък за няква анимация въобще.

kadishona
11-01-2011, 19:41
В грешка си приятел, за рендване ти трябва процесор. Ако искаш ей сега ще пусна да 'рендам ' :D нещо на Sony Vegas да видиш как рама си остава ама и четирите ядра се напълват с aкита на 100%..

Почти съм обеден, че ще са му излишни 16 gb ram. При мен Photoshop на 3D, Maya и Sony Vegas с 4gb на 800Mhz си вървят муци. Освен ако няма да прави Аватар 2 нямам идея как ще ги напълни :)


Ако бъркам някъде, моля обясни - най-малко аз ще науча нещо ново :)

MrCreeper
11-01-2011, 19:46
В грешка си приятел, за рендване ти трябва процесор. Ако искаш ей сега ще пусна да 'рендам ' :D нещо на Sony Vegas да видиш как рама си остава ама и четирите ядра се напълват с aкита на 100%..

Почти съм обеден, че ще са му излишни 16 gb ram. При мен Photoshop на 3D, Maya и Sony Vegas с 4gb на 800Mhz си вървят муци. Освен ако няма да прави Аватар 2 нямам идея как ще ги напълни :)

Лолололо, необразовани до дупка,
да си чувал за многонишков процесор и многоканална памет ?!?!

11-01-2011, 19:52
В грешка си приятел, за рендване ти трябва процесор. Ако искаш ей сега ще пусна да 'рендам ' :D нещо на Sony Vegas да видиш как рама си остава ама и четирите ядра се напълват с aкита на 100%..

Почти съм обеден, че ще са му излишни 16 gb ram. При мен Photoshop на 3D, Maya и Sony Vegas с 4gb на 800Mhz си вървят муци. Освен ако няма да прави Аватар 2 нямам идея как ще ги напълни :)


Ако бъркам някъде, моля обясни - най-малко аз ще науча нещо ново :)

Ти не просто бъркаш, а направо сереш на метено.
Вегас рендвала чак, а много обичам разни хора да говорят за неща, от които нищо не разбират.

11-01-2011, 19:56
Само ще ти обясня, че имам познати с по над 100гб Рам, които искат още да слагат, защото например Vray ако рендваш в Cinema ти трябва поне 16гб за минимална работа, а пък анимация направо не трябва да си го мислиш.
Всяка графична програма с изключение на real-time animation при рендването ползва почти само рам, а при самата работа с тях се ползва процесора.

11-01-2011, 19:59
http://www.youtube.com/watch?v=QDFin8Kzn9Q

Пробвай нещо такова да направиш, а виж там, където съм написал, че 7 часа съм го рендвал, а не в началото.

MrCreeper
11-01-2011, 20:07
Само ще ти обясня, че имам познати с по над 100гб Рам, които искат още да слагат, защото например Vray ако рендваш в Cinema ти трябва поне 16гб за минимална работа, а пък анимация направо не трябва да си го мислиш.
Всяка графична програма с изключение на real-time animation при рендването ползва почти само рам, а при самата работа с тях се ползва процесора.
100Г рам лололо, то се произвеждат само 2 модела 6карти по 4 рам които да вървят успешно ти ми говориш за 100Г айде да не се усираме :)

Wax
11-01-2011, 20:08
^ Има, има та и повече :wink:

K_O_L_E_V
11-01-2011, 20:13
Гледам броя на хардуерните експерти е нараснал. :D :D :D

MrCreeper
11-01-2011, 20:14
^ Има, има та и повече :wink:
Може ли да видя линк, моля :)
Грешка 48Г е.
http://hardwarebg.com/computex-2011-g-skill-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D 1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8-ddr3-%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D0%B5/

K_O_L_E_V
11-01-2011, 20:15
^ Има, има та и повече :wink:
Може ли да видя линк, моля :)

Човека е с мобилен процесор на настолна конфигурация, ти се чудиш дали има 100Г рам.
:lol: :lol: :lol:

Wax
11-01-2011, 20:16
След коледната ваканция, като отида до митака в Лондон, ще му снимам компа и ще посна :)

K_O_L_E_V
11-01-2011, 20:17
На 2 полчки по 50 или 4 по 25 е рамта ?

Wax
11-01-2011, 20:18
Мне, ама помня, че са блъскани бая кингстъни един до друг.

MrCreeper
11-01-2011, 20:19
На 2 полчки по 50 или 4 по 25 е рамта ?
Те за него са измислили 5 каналната рам памет
5 плочки 20ГБ с честоти 5ГХз и тайминг 1-1-1-3

11-01-2011, 20:19
С по около 100 са много от тях, но познавам и такива с по 192, а честно ти казвам, че не трябва много да се обаждаш за неща, от които нищо не разбираш.

11-01-2011, 20:21
Започнете да четете и извън българските сайтове, защото подобна неосведоменост за елементарни неща с срамна.

MrCreeper
11-01-2011, 20:23
С по около 100 са много от тях, но познавам и такива с по 192, а честно ти казвам, че не трябва много да се обаждаш за неща, от които нищо не разбираш.
Ква му е архитектурата на процесора :Д
Знаеш ли че 64битовата архитектура поддържа до 128ГБ рам :Д

kadishona
11-01-2011, 20:24
. Освен ако няма да прави Аватар 2 нямам идея как ще ги напълни :)

Ако бъркам някъде, моля обясни - най-малко аз ще науча нещо ново :)

@torVNP И какво? За да покажеш колко си напред с 'матриала' трябваше като типичния байганьовец да ми кажеш колко съм прост вместо да ми обясниш къде бъркам и защо. Както съм написал по горе.

Също така можеше и да погледнеш какво точно търси автора - със сигурност няма да рендва Аватар, а просто ще "РИСУВА".


Няма нищо срамно в това да не знаеш нещо, в това да се смееш на другите, че не знаят!

MrCreeper
11-01-2011, 20:26
Обче той няма никакви познания, пише пълни глупости с цел да му повярваме :D

11-01-2011, 20:27
Вие сякаш не сте чували за машини с по няколко процесора и видеокарти?

11-01-2011, 20:28
Аз съм го казал още вчера тук, че от хардуер не разбирам почти нищо, но в сравнение с някои от вас съм си направо инжинер.

MrCreeper
11-01-2011, 20:29
Вие сякаш не сте чували за машини с по няколко процесора и видеокарти?
За няколко процесора му викат сървърна машина, a за 2 или повече карти се нарича гейминг машина :Д Моля те спри да пишеш излагаш се повече от dubi/koko

11-01-2011, 20:32
Геймърчетата може и да си ги кръщават така, но ти казах, че си нямаш и най-малката представа за неща, за да ги обясняваш.
Може да не разбирам от хардуер, но работя със софтуер, който ще е сложен за теб и след 20 години, а ти си продължвай да рендваш(само човек, който нищо не разбира би го написал) със сони вегас, която освен за работа със снимки не става за друго.

MrCreeper
11-01-2011, 20:35
Първо не съм го писал аз :)
И второ след 20 години, вече ще се продава моя софтуер и софтуер произведен от моето поколение :)

11-01-2011, 20:38
Извинявай, а просто всички сте ми еднакви и не правя разлика.
Бог да ни пази ако след 20 години работим с нещо измислено от теб.

kadishona
11-01-2011, 22:32
Добре бе, братле, моля те, отдели 10 минути и набързо ме просветли защо Sony Vegas не става за сглобяване на клипове, предложи ми по-добра алтернатива и дай 4-5 реда за познанията си за видео обработка.
Мерси!


пс. И най-вече ми обясни защо програма за $600 долара става само за сглобяване на снимки.

11-02-2011, 05:01
600$ много ли ти се струват, а лично аз имам програми в пъти по-скъпи и ставащи главно за тракване на видео-thepixelfarm
В 11 версия на Вегас са добавили някои интересни неща, но програма ползваща се главно от децата, за да си правят някви ефектчета на снимки е ясно, че не става за друго.
PowerDirector(в новата 10 версия дори можеш са вкарваш 3D формати като fbx)
CorelVideoStudio(с последната 4 версия ще имаш възможност да си вкарваш директно много по-добри интрота, които сам си си направил в Corel Motion Studio 3D, в която можеш също да вкарваш 3D формати)
Magix(не я ползвам от година и вече съм забравил точно с кое беше добра)
Пинакле-Avid- за тях мисля, че не е нужно да обяснявам, а всички плъгини от Вегас работят и при тях като има още много други опции.
Edius-прилича на АфтерЕфектс, но спрях да я ползвам, защото си сложи собствени кодеци и ми прецака няколко програми, но е също много добра.
АфтерЕфектс-много хора си мислят, че е върха на сладоледа, но само, защото висят по бг сайтове и за други не са чували.

NUKE-за мен е най-добрата и включва почти всичко, което може да ти потрябва при снимане и правене(не изрязване на части и сглобяване) на клип.

Wax
11-02-2011, 05:07
Добре бе, братле, моля те, отдели 10 минути и набързо ме просветли защо Sony Vegas не става за сглобяване на клипове, предложи ми по-добра алтернатива и дай 4-5 реда за познанията си за видео обработка.
Мерси!


пс. И най-вече ми обясни защо програма за $600 долара става само за сглобяване на снимки.

Somy Vegas НЕ става за видеообработка.
Както казаха - ползвай NUKE, FinalCut 8+ & PowerDirector

11-02-2011, 06:14
Преди около месец си говорих с тях
http://www.ghettoproductions.eu/
и те точно ми обясняваха, че си правят клиповете с FinalCut, която според тях била най-добрата, но аз ако имах Mac(мислех даже да слагам хакинтош, но за да се ползва пълноцено е хубаво да си с оригинален и се отказах) щях да работя само с продуктите на Autodesk
http://usa.autodesk.com/flame/
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=12561763
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?id=5561833&siteID=123112

kadishona
11-02-2011, 09:14
Извинявайте момчета, но не мислите ли, че сте пристрастни, само защото SV е популярна програма, а другите не чак толкова?

Нека уточня, че тук говоря само за програми са сглобяване на клипове, а не за ефекти!
Поразрових се в 2 форума и там мненията бяха, че Sony Vegas и Final Cut са почти идентични и няма почти нищо, което едната програма го може, а другата - не.

Sony Vegas is a difficult program to use, I found that Final Cut Pro was easier to work with.

Sony Vegas and Final Cut Pro are basically the same, except that Sony Vegas has slightly more editing features.



Final cut express is pretty much the same as sony vegas. My friend BentPaperClip uses Final Cut and I use Vegas, and I know how to re-create all her effects(And shes like... a PRO) They are the same thing and neither is better then the other over all.
А колкото до Power Director защо сравнявате програма за $100 с програма за $600+? Колкото и да е добра Power Director очевидно е, че просто е в друга категория!

Относно Nuke почти съм обеден, че това е програма за ефекти като AE, а не за сглобяване на клипове.

11-02-2011, 09:31
Къде точно си чел тия смешки, а да сравняваш Вегас с Final Cut само показва, че нищо не разбират тия хора.
PowerDirector може и да не е скъпа, но е в пъти по-добра за видеообработка от Вегас.
За мен дори MPEG-Video Wizard е по-лесна и приятна от Сони ако само клипове ще сглобяваш, а размера и е 30мб.

Cybershot
11-02-2011, 09:38
@ОборскаТор според теб кой е написал програмите за видео обработка, рендинг? Някой като теб ли(потребител, който ги изоплзва?). Ти си на дъното на "хранителната" верига, ти си юзер и запомни тази дума, ти просто можеш да работиш с тези програми и да се радваш, че има хора които ги правят(да представи си, след 20 години ще има програми писани я от мен, я от MrCreep) или ти още вярваш, че "млякото идва от хладилника или супермаркета?"... Предполагам че ме разбра какво исках да кажа.

11-02-2011, 10:15
Може ли да го повториш на разбираем от такъв като мен език?
Защо ли си мисля, че преди да тръгнеш да правиш нещо ти трябват поне минимални знания, а теб като те гледам си наясно само с хардуера, а от софтуер си в няква пълна мъгла.
Хората като мен, които ползват продуктите направени от такива като теб(надявам се да греша) са тези, които оправят вашите осрани неща като ги подобряват с плъгини например.
Нито една програма не разчита на собствен ресурс, а на някой вече измислен и изпробван, а от там нататък софтуерните разработчици разчитат на такива като мен да им ползват нещата, за да могат да получават препоръки и съвети.

Cybershot
11-02-2011, 10:52
Май го засегнахме и реши да отвърне, като нищо не каза...

11-02-2011, 12:04
Koя част от'Може ли да го повториш на разбираем от такъв като мен език?' ти не успя да разбереш, за да си мислиш, че си ме засегнал?

Сравнението, което направи с млякото само ми показа, че явно имаш скорошен опит с този продукт, а както всички знаят само на децата им се налага да бъдат кърмени.

kadishona
11-02-2011, 19:26
Добре TorVNP мненията ти стават наивни.

Имам чувство, че си опаки на всички и то нарочно.

В два форума гледам хората ми казват, че двете програми са идентични, ти обаче казваш НЕ!

11-03-2011, 05:39
Дам, а дано сам се сетиш, че слабо ме интересуват мненията, които четеш по някви смешни форуми.
Достатъчно време се занимавам с подобни неща, за да съм поне малко наясно и като ти казвам, че Вегас е скъп боклук имам това предвид.
Работи си, с която поискаш, а след години като започнеш да схващаш ще се сетиш сам, какво точно съм искал да ти обясня.

GregoryHouse
11-04-2011, 14:51
Малко много ви дойде 3 cтраници флууд, не миcлите ли? Или пишете по темите или не пишете изобщо. На автора не му дреме кой има 100гб рам и кой каква програма ползва! При cледваща такава проcтотия виновниците получават безплатна едноcдмична екcкурзия извън форума.