Влез

View Full Version : Как да накарам родителите ми да вземем коте

maf4oto
11-02-2011, 08:17
Аз много искам да имам котенце, но баща ми не е много съгласен. Казва,че е голяма отговорност и по принцип не обича котки, а майка ми също мисли, че е голяма отговорност, но мвого обича котки и тя иска. Вече съм избрал точно кое коте да е и дори името му, но само не мога да убедя баща ми. Моля ви кажете как да ги накарам да вземем коте :(

mon4eto
11-02-2011, 08:24
Вие го вземете и го изненадайте , като го види ще го хареса и няма да иска да го връща.

sapphire5
11-02-2011, 12:42
на колко си години?

WhereIsMyMind
11-02-2011, 15:42
и майка ми не ми даваше коте,но аз направо си го донесох вкъщи и тя като се прибра от работа остана ей така на вратата :shock: :D но след това свикнахме с него :-D

ledenakrasota
11-02-2011, 15:55
Само дядо ми беше против да си взема морското свинче. Един ден ппосто го видя в нас и млъкна. :lol:

xoxi
11-02-2011, 18:24
Ако майка ти е на твоя страна, направо взимай котето и да не ти пука.
Естествено, ако си сигурен/на, че ще можеш да се грижиш за него, защото то наистина е голяма отговорност.
И аз също като някои от писалите в темата, цъфнах с животинчето в нас неочаквано. Предишната вечер само подшушнах идеята, че ще си взимам коте, но никой не ми обърна внимание и не ме взе на сериозно. На следващата вечер, котето вече беше факт. В началото само аз му обръщах внимание, сега не мога да се доредя до него.

NambyPamby
11-02-2011, 18:39
Вариантът с изненадата е добър просто щото ще поставиш баща си пред свършен факт. 8-)
Замисли се обаче, ама сериозно се замисли дали ще се грижиш наистина за животинката, 'щото тва не е плюшена играчка, да го гушкаш и да го мачкаш - то пишка, ака, ако не го възпиташ като хората - прави и сума ти мизерии с разни саксии, пердета и прочее... Плюс това е добре да не го взимаш от улицата, ми от сигурен източник и задължително да го заведеш на ветеринар, за да му бият нужните ваксини, понеже котките са супер миловидни създания, обаче пренасят всякакви болести и паразити.

xoxi
11-02-2011, 20:41
Плюс това е добре да не го взимаш от улицата, ми от сигурен източник

Защо?

NambyPamby
11-02-2011, 20:49
'Щото са развъдник на всевъзможни бацили.
Яко баня и ВАКСИНАЦИИ, ако все пак си хареса някоя улична превъзходна.

xoxi
11-02-2011, 22:55
Котките са уникални развъдници на всякакви шитни, независимо дали са от улицата или се гледат като писани яйца.
От където и да си вземе котка, ще трябва да мине през обезпаразитяването, което е задължително. Ако котето е от улицата, най-много и една баня да си заслужи за премахване на миризмата и е готово.

Аз бих насърчила повече хора да прибират бездомни животинки, вместо да пръскат пари по развъдници и т.н., защото всъщност не е чак толкова трудно да се спаси един живот.

SmilezZz
11-03-2011, 06:47
Замисли се дали не са прави ? Голяма отговорност е да се грижиш за някакъв домашен любимец , а не след време да ти писне и да караш някой друг да се грижи за него. Но все пак щом майка ти е съгласна - купете го , при свършен факт баща ти няма какво да направи.

sToyAncHo
11-03-2011, 08:41
http://www.oragie.net/images/airguns/walter/CP88Competitionblack.jpg :-o

Mirage3
11-03-2011, 09:49
Миналата година бях така. Нощ и ден умолявах майка ми. 8-) Взе ми го накрая. Не останах с добро впечатление от тази котка. :lol: Постоянно ме дращи, до кръв. И с месеци си ходя с такива белези... Още е с нас, но май не трябваше да го вземаме. :S Само това му е недостатъка. Не оценява кво правим за него.

NambyPamby
11-03-2011, 17:03
^ достатъчна причина да го изпъдите. тия драскания, още по-малко до кръв, са супер опасни и тревожни, колкото и да не ти се вярва. Тва е най-лесния начин да "се обзаведеш" с токсоплазмоза.

xoxi
11-03-2011, 18:02
Миналата година бях така. Нощ и ден умолявах майка ми. 8-) Взе ми го накрая. Не останах с добро впечатление от тази котка. :lol: Постоянно ме дращи, до кръв. И с месеци си ходя с такива белези... Още е с нас, но май не трябваше да го вземаме. :S Само това му е недостатъка. Не оценява кво правим за него.

Котките не са кучета, за да те гледат с влажни очи и да ти се кланят едва ли не. Всяка котка си е с уникален по своему характер.
Ако чак толкова съжалявате за нея, по-добре й потърсете друг дом със стопани, които не биха й намирали никакви недостатъци.
А драскането го има при всяка котка, те така си играят. Купете й нещо да си чеше ноктите и предполагам няма да те издира чак толкова.
Моята също ми нанася такива "повреди", но никога не съм имала проблеми с това. Когато забие някой нокът по-дълбоко промивам с кислородна вода и всичко е ток и жица.

Mirage3
11-03-2011, 20:23

Котките не са кучета, за да те гледат с влажни очи и да ти се кланят едва ли не. Всяка котка си е с уникален по своему характер.
Ако чак толкова съжалявате за нея, по-добре й потърсете друг дом със стопани, които не биха й намирали никакви недостатъци.
А драскането го има при всяка котка, те така си играят. Купете й нещо да си чеше ноктите и предполагам няма да те издира чак толкова.
Моята също ми нанася такива "повреди", но никога не съм имала проблеми с това. Когато забие някой нокът по-дълбоко промивам с кислородна вода и всичко е ток и жица.
Да. Не сме дали над 1000 лв. за нея. Какво ли не сме и купували. Храна, вода, тоалетна, игра - всичко на място. Имали сме опит и преди с котки, не ни е за пръв път. :) Тя не забива някой нокът. ЦЕЛИТЕ ми крака и ръце са били в кръв. Извинявай, аз ли съм виновна, че от нищото `и скимва да ми се хвърля... Има абсолютно всичко... Е, освен приятели. :S 8-) Ок, не ми се спори. Дори не знам защо го правя, тъй като не искам спор, а помощ по-скоро... Еми това ми е препоръката за котка. Изисква много грижи и много пари... Но е приятно да си имаш животинче вкъщи, за което да се грижиш, да го галиш... Изобщо да живееш с него.
Мерси NambyPamby за отговора. :)

xoxi
11-04-2011, 05:43
На мен целта не ми беше да споря.
Просто намекнах, че последното изречение, което написа ми прозвуча абсурдно. Все пак това е животно, не знам каква благодарност можеш да очакваш.
Както бях чела някъде "Кучето се бори да спечели любовта ти, а при котките, ти се бориш да спечелиш нейната."

Me4encety
11-04-2011, 08:10
Това с изненадата не е много добра идея.Някой родители може и да приемат,но други директно ще го изхвърлят.Бащата на моя приятелка беше така изненадан и буквално изхвърли котето през вратата.После чак го убедиха.Така че не го прави този номер,а говорете двете с майка ти. :wink:

deni979
11-04-2011, 10:36
Вие го вземете и го изненадайте , като го види ще го хареса и няма да иска да го връща.
+
Първата ми котка с майка я взехме без съгласието на баща ми и го изправихме пред свършен факт.:D Обаче в момента, в който я взе много си я хареса, тя също обичаше най-много него.Лошото е, че баща ти може да реагира по друг начин... :-o

Supernaturalfan
11-04-2011, 11:27
Същия случай и при мен, само, че с куче. Живея с майка ми и сестра ми, сестра ми (18 години) няма нищо против, но майка ми..

badsector
11-04-2011, 12:29
Отговорност е. Но при всички случаи е в пъти по-добре от куче. Основно трябва да се сменя тоалетната около 3 пъти седмично. Отделно трябва да се дават хапчета против паразити един-два пъти в годината. Ако има проблеми с козината, трябва и те да се решат. Лесно става и всичките неща са дребни, просто трябва да се вършат.
Специално как да навиеш родителите си, кажи им, че като се грижиш за животинката ще свикваш да носиш отговорност.

Supernaturalfan
11-04-2011, 13:45
Основно трябва да се сменя тоалетната около 3 пъти седмично.
Не съм съгласна тук. Трябва да се почиства ежедневно, най-късно през два дни.

Azoria
11-04-2011, 14:05
Аз се прибрах един ден с едно котенце,което ме проследи до блока. Тате си беше легнал и с гръб към мен ,а аз му говоря ,че съм прибрала една котка,нали, и той такъв "Абе ти луда ли си,кой ще се грижи за нея,то няма никой по цял ден тук......" и т.н. и аз "Айде де ,тате, само я виж каква е сладка!" Обърна се ,погледна я ,завъртя се пак и "Хм,котка като котките." .
Обаче аз вече си бях решила ,че котката остава и отварям вратата на банята да я изкъпя,а тате си помисли,че отварям входната врата ,за да я върна навънка и "Остави я тази вечер,пък утре ще видиме..."

Гледаме си я 2ра година вече. :)

xILoveMyselfx
11-05-2011, 19:26
^ достатъчна причина да го изпъдите. тия драскания, още по-малко до кръв, са супер опасни и тревожни, колкото и да не ти се вярва. Тва е най-лесния начин да "се обзаведеш" с токсоплазмоза.

Не разбирам защо така говориш за котките.Видях ти и другите коментари.. :-o

tarlyo
11-05-2011, 20:21
Подарете му го на Коледа или на РД-то му, няма как да откаже ;д

xoxi
11-06-2011, 06:23
Основно трябва да се сменя тоалетната около 3 пъти седмично. Отделно трябва да се дават хапчета против паразити един-два пъти в годината.

Тоалетната задължително се сменя всеки ден! Иначе котката започва да ходи на други места, защото нейната тоалетна започва да мерише.
А хапчетата против паразити (вътрешни) се дават на всеки 2 месеца.

Jessie
11-06-2011, 07:35
В семейството на моя приятел майка му донесе миналата година едно коте (което по-късно се оказа цял котарак :D ). Баща му винаги се е изказвал грубо за котките, винаги е казвал, че не ги харесва и така нататък, но ето, че сега той най-много се грижи за него, той най-много си играе с него. Всичко си му е в реда на нещата с Ицко (котарака 8-) ) - храна му се купува един-два пъти седмично, зависи колко яде, вода си има редовно, тоалетната редовно се чисти и сменя, дават му се на определени интервали хапчета за паразити, каишка против бълхи му е слагана веднъж, изчисти се, сега няма. Само вкъщ си стои. :) Но си е абсолютно вярно, че е голяма отговорност и изисква много пари.

Помисли хубаво дали ще направиш това с изненадата пред свършения факт, защото не всички хора приемат така домашни любимци. Баща ти може да се ядоса и да го изхвърли, примерно. Аз такива хора ги презирам - който мрази животните, мрази и хората.
Поговори с майка си, но честно казано щом тя е съгласна... би трябвало да убеди и баща ти. :)

DesireToFire
11-06-2011, 09:03
Основно трябва да се сменя тоалетната около 3 пъти седмично.
Не съм съгласна тук. Трябва да се почиства ежедневно, най-късно през два дни.
о.О Ние я сменяме 2 пъти дневно. Не мирише ли много иначе?
Иначе преди много исках, после сестра ми почна да моли нашите и тогава реших, че ще е по-добре без коте, защото ще трябва да внимавам все какво къде оставям, мислех си че нявсякъде ще стане в косми, ще надраска мебелировката и прочие.
Но все пак си взехме. Вече 2 месеца е при нас и не съм си представяла, че мога да обичам тоолква много тая малка топка косми <3 Вече толкова съм свикнала с нея. Как сутрин баща ми отваря вратата на стаята и тя веднага скача на леглото ми да ме събуди, после почва да си играе и се разхожда навсякъде из апартамента, докато се приготвям. После ме посреща на вратата като се прибера от училище, почва да ми се умилква и ме гледа с влажните си очи да и сипя храна 8-) После прекарва целия слетобед спяща върху краката ми или до мен на стола. Супер сладко се гушва в мен и дори и да я махна, винаги се връща :Д Малко ме хапе, но нямам никакви белези по ръцете, нито и от драскане. Играе си, бием се малко, но умерено. Просто е уникално чувството да имаш такова малко същество из вас и те уверявам, че няма да съжаляваш. А и цялото семейство я обичаме толкова, нищо че нашите не бяха навити отначало.

u3BpaTeH
11-10-2011, 12:51
Накарай някой да ти го подари :D Наще също не ни даваха домашен любимец, но гаджето на сестра ми ни подари заек и майка ми не посмя да го отхвърли, защото веднага го хареса

bettyblackdewil
11-12-2011, 09:22
Не е чак толкова голяма отговорност колкото го изкарахте... Нужно е само винаги да има храна в купичката си, вода до нея , да го къпеш, но не много често, защото не е полезно за козината им и да се занимаваш с него да не се чувства самотно / не го глезете много защото стават много нахални /...

А иначе направо го взимай и още преди да се е прибрал баща ти всичко да му е готово и оправено, за да види, че можеш да се грижиш за него... :)

FreshJuice
11-12-2011, 15:57
Недей иска !!! Ще ти съдере диваните и ще ги препикае и ще ти разрови цветята !!! :-)