PDA

View Full Version : гимназии в Бургас ?

yoniie
11-02-2011, 20:14
Къде е добре да се влезе след 7 клас ? Мнения за френката, испанската, немската, понеже чувам различни отзиви да тях , което ме обърква още повече? . . както и да обсъдим и другите гимназии в Бургас . . къде искате?

awesomesheepy
11-03-2011, 10:32
Насочи се към гимназия с език,който искаш да учиш.Не просто защото е елитна или нещо от сорта.
Препоръчвам ти английска,определено.Немск а,испанска и френска също.^-^

xXxAngerfisTxXx
11-03-2011, 10:48
Английската е най-добре :)

brutaLxxbunny
11-03-2011, 14:18
Аз съм чувала много добри мнения за Испанската.Познат е там и само за една година го знае перфектно.Някои от преподавателите там са дори и испанци. :)

ThroughStruggle
11-03-2011, 15:10
В ГРЕ няма особено впечатляващ учителски колектив. Разбира се, завси и на кой учител попаднеш, то навсякъде е така. Но средата
(т.е. учениците) също не е на много високо ниво. Познавам няколко свестни човека, но определно везните натежават в полза на глупаците. Единственото положително напоследък е, че техният английски център набира сила.

Препоръчвам ПМГ и Английска.

cherrygloss
11-03-2011, 17:48
;-)

yoniie
11-03-2011, 19:05
а какво мислите за руската и италианската ?

LoupGarrou
11-04-2011, 07:06
Ако искаш да учиш не ти препоръчвам английска - не, че е лошо училището, но мисля, че ще излезеш само с един език, а може и с толкова да не излезеш. Влез в гимназия с друг първи език, а английския все ще го научиш, няма как.

1.ПМГ дава много добра подготовка, имат добри и заинтересовани учители, много ги бутат. Последна година съм и гледам какво става - сипове,препоръки и тн ...

2. Немската също е много добра гимназия, има много готини и интелигентни хора. Познавам доста и с всичките се разбираме добре.

3. ГРЕ - училището е разположено на много добро място (с ПМГ са в една сграда, както знаеш). За новата програма не мога да говоря, но изучаването на английския по старата е много зле (ако искаш да го учиш и го знаеш повече от 90% от класа ти), много ще те бави и на всичкото отгоре няма да те оставят сам да си се занимаваш - ще правиш всичките глупави домашни и тн.
За романските езици смятам, че е добре, ако отидеш с нагласата да ги учиш, но зависи и на какъв клас и учители ще попаднеш.
Преди правеха силно ядро на някои класове от хората, които имат високи резултати на изпитите. В резултат се получават хубави класове, но не съм сигурен дали съществува тази практика още.
Както ти казаха учителския колектив не блести особено с "перли" с изкл на няколко. Има някои много заядливи, които може доста брутално да ти свалят дипломата. Всеки е на принципа, че неговият предмет е най-най, че по неговият предмет не се учи и тн.
Иначе си харесвам училището, имам свестен клас, на останалите им свикваш с номерата, а с учителите ... е, с тях никога не свикваш, ама то навсякъде е така ... 8-) Има и готини учители, така че ...

cherrygloss
11-04-2011, 13:40
Ако искаш да учиш не ти препоръчвам английска - не, че е лошо училището, но мисля, че ще излезеш само с един език, а може и с толкова да не излезеш. Влез в гимназия с друг първи език, а английския все ще го научиш, няма как.

Ами аз съм в АЕГ и за миг не съм съжалила за избора си. Определено се учи. То в която и да е гимназия, ако нямаш желанието - няма резултати. Участвам си в доста извънкласни дейности, СИП-ове, Английския ми е много добър, немския се учи добре..

BrainlessROCKBABY
11-04-2011, 18:47
;-)

недей така, недей.. :D като среда ПМГ и Английска ти дават много познанства, но като обучение - нъц. Едното е много изискващо, ELMS e гола вода ;д

най-добро мнение имам за ГРЕ 8-) ако можех да кандидатсвтам т.г. щях да съм в испанска, а не в пмг ;д

ThroughStruggle
11-04-2011, 19:07
С Английската съм доста запозната - има страшно много добри
(по мое мнение някои дори са твърде строги) учители. Това, че някои случват на кофти преподаватели, на които не им пука какво научават учениците им, е малшанс. В ПМГ също има такива даскали, и то доста, така че по-спокойно.
Ти тази година ли влезе в ПМГ? При положение, че учиш само английски/немски/какъвто ти е профила, нормално да мислиш така, още не си срещнала някои от олигофренясалите ви учители. :)

DeaD_SouL
11-04-2011, 21:38
Аз гласувам за ПМГ и НЕГ. Бивша възпитаничка съм на немската и знам какво е там. Там ще те научат на дисциплина, език и как да намериш пътя към себе си. Някои странни факти ... НЕГ се намира между лудницата и болницата... Логото е "Вярвай в себе си..." и наистиан трябва да повярваш в себе си, за да оцелееш в тази гимназия. Само трябва да ти се учи немски :D Аз лично се гордея с немската. Но важното е какво ти искаш да учиш. Имаш ли желание всичко е в твоите ръце.

Pantheratigris
11-04-2011, 21:43
Аз съм от ГРЕ.Както всяко училище си има много плюсове,както и минуси.Специално първият език много добре се научава още първата година,английският-зависи при кой си.Общо взето е хубаво училището и хубави хора има :)

Fiction7577
11-05-2011, 09:26
Имам приятелка която учи във Френската в Бургас. Само за една година много навлезе в езика, че дори и почна да говори. Е, разбира се, че има и оплаквания, ама то никъде не е перфектно.....

Та - избирай си гимназията според това какво искаш да учиш.

ThroughStruggle
11-05-2011, 09:46

Това са глупости.
Писнало ми е от пикльовци, които "знаят английски", а пишат с елементарни грешки и говорят като азербайджанци. Изключително малко хора знаят английски. ;) Знаели го от курсове, от не-знам-си къдеее...дрън-дрън ярина, никъде не се научава така, както в езикова гимназия. А и ми се е случвало безброй пъти да дочуя някого от "говорещите" и това е последвано от мощен facepalm и желанието да се метна от някоя по-височка сграда.

Английска предлага чудесни условия за научаване на немски, ако ученикът има желание. С прекрасни учители. Учебната програма предполага в края на 12 клас да го знаете на ниво B1, което означава, че можете да говорите свободно на общи теми, да се оправяте по време на пътуване и да изразявате мнението си по неособено завъртяни въпроси. Освен това можете да вземете Zertifikat Deutsch, който е за ваше лично удовлетворение.

LoupGarrou
11-05-2011, 10:03
Ако трябва да бъдем честни изключително малко хора говорят чужд език като цяло. И ако ще сравняваме методи на учене, то най-добре е да се научи в страна, където е официален език. Английският е масов език, това имах впредвид. Тоест един средностатистически ученик от немска гимназия има много по-голям шанс да научи английският на по-добро ниво, отколкото този от английска да научи немски.

А иначе почти няма лошо училище, ако искаш да учиш ще го правиш. Без значение дали е руска,немска,английска,гре или някъде другаде. Навсякъде има добри учители, друг е въпроса, че някои училища са с по-висок бал от други и е нормално в някои училища средата от ученици да е на по-високо ниво.

ThroughStruggle
11-05-2011, 17:33
Ако трябва да бъдем честни изключително малко хора говорят чужд език като цяло. И ако ще сравняваме методи на учене, то най-добре е да се научи в страна, където е официален език. Английският е масов език, това имах впредвид. Тоест един средностатистически ученик от немска гимназия има много по-голям шанс да научи английският на по-добро ниво, отколкото този от английска да научи немски.

А иначе почти няма лошо училище, ако искаш да учиш ще го правиш. Без значение дали е руска,немска,английска,гре или някъде другаде. Навсякъде има добри учители, друг е въпроса, че някои училища са с по-висок бал от други и е нормално в някои училища средата от ученици да е на по-високо ниво.

Да, а в английска е най-високият минимален бал. Така че, сумирайки твоите заключения - това е най-доброто училище със среда, която е на по-виско ниво. Толкоз.

Fiction7577
11-05-2011, 18:14
В днешно време да говориш английски не е нищо особено, просто вече е нещо задължително, въпроса е по-нататък какво можеш.... само с него за никъде не си.

GOODNESS
11-05-2011, 20:17
От руска съм.. има паралелка с английски и немски.

geography
11-06-2011, 15:02
Важно е първо да си наясно дали искаш да влезеш в професионална или езикова гимназия.. чак тогава можем да ти помогнем. By the shit, в ТГ хубави оценки се изкарват най-трудно. 8-)

BrainlessROCKBABY
11-06-2011, 15:16
С Английската съм доста запозната - има страшно много добри
(по мое мнение някои дори са твърде строги) учители. Това, че някои случват на кофти преподаватели, на които не им пука какво научават учениците им, е малшанс. В ПМГ също има такива даскали, и то доста, така че по-спокойно.
Ти тази година ли влезе в ПМГ? При положение, че учиш само английски/немски/какъвто ти е профила, нормално да мислиш така, още не си срещнала някои от олигофренясалите ви учители. :)

не, 10-ти клас съм :D
пмг е бъкано със селски даскали, при тва съм от 5.клас тук ;д
НЕ го препоръчвам.

PaffXdd
11-06-2011, 15:29
ГРЕ е истината за мен .. Има свестни даскали има и заядливи.. Зависи на кой ще попаднеш .. Езика се научава добре още от началото стига да имаш желание .. Никога няма да съжалявам ..

yoniie
11-09-2011, 07:50
а какво мислите за ПМГ ~ биология и чужд език?

BrainlessROCKBABY
11-09-2011, 08:04

better, стига да харесваш биология 8-)

Muaythaifighter
11-09-2011, 13:11
Аз ся сам последна година в ПМГ , недей праи грешката да влизаш мн е шано математиката хахах

ThroughStruggle
11-09-2011, 15:48

Пф, познавам уникални изпадналяци от тази паралелка.

yoniie
11-25-2011, 09:35
мнения за френска и немска ?

skate
11-25-2011, 09:46
недеи влиза с биология ще се превърнеш в блатен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: въобще в пмг невлизаи

yoniie
11-25-2011, 10:14
толкова ли е зле ;ддд

BrainlessROCKBABY
11-25-2011, 11:12
недеи влиза с биология ще се превърнеш в блатен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: въобще в пмг невлизаи

имаше едно момче, дето му викат блатен, преди беше шефа 8-) той нещо е ретард, или нз.. ама то навсякъде има (:

лично за мен биологията би била по-добре, ноо шанс 8-)

yoniie
12-15-2011, 07:48
А какво мислите за Френската ;дд

rda
07-21-2013, 14:47
Според мен лично избери немска!Няма да съжаляваш!