PDA

View Full Version : АХ, този "срам"

niq17
11-04-2011, 11:38
Как да премахна срама си..наистина много съм срамежлива..Когато харесвам някой, ме е срам да отида да си говоря с него, камо ли да му кажа какво изпитвам..и акто си направя равносметка разбирам, че преди да съм го харесвала съм общувала с него нормално..не мога да избия този пуст срем... помогнете

Ashenvale
11-04-2011, 11:41
Пф, просто бъди себе си, опитай се да го преодолееш и да говориш с него както и преди. Не е толкова сложно, просто не мисли за това.

DragonLady
Страма трябва да го превъзмогнеш сама. Никой не е в състояние да ти кажа точно как да се справиш с него.

marin4itu
И от какво толкова се срамуваш? Единици хора на този свят ядат други хора :D

gabsit000
11-04-2011, 11:55
Страма трябва да го превъзмогнеш сама. Никой не е в състояние да ти кажа точно как да се справиш с него.

GrippingBosh
11-04-2011, 17:31
Срам ,не срам! Има момчета дето от намеци разбират ,ама другите са плачевна работа ако не го кажеш директно ,абсурд.Аз така показвах на 1 момче ,не настоях не му показах и накрая какво...оказа се ,че ме е харесвал ,ама вече си имаше приятелка .... :lol: от какво те е срам всъщност :) единственото ,което може да стане е да те отреже е и? има хиляди други елементарници :)

Sh@d0w
11-04-2011, 17:34
Отиди в някоя градинка и започни да заговаряш случайни непознати.

Не се ебавам, върши работа.

Hilary_
11-04-2011, 18:31
ше се прецакаш 5-6 пъти и на десетия вече ше осъзнаеш, че срамът е нещо безмислено .. особено като става въпрос за говорене!!!!!!! :shock:

skandalenn
11-04-2011, 18:41
Срам , притеснение .. това както казаха сама трябва да го превъзмогнеш ... и подкрепям Sh@d0w между другото , уж на лигня ама заговаряй тоя ония по градинките , като си с приятелки ,щото сама и за луда може да те вземат , пък да не ти пука :D Също така по дискотеки , домашни купончета с непознати .. :)

LoveYou95
11-04-2011, 19:19
Да премахнеш срама си? Премахни комплексите и предразсъдъите си .. освободи себе си и се гордей със същността си, накарай и другите по този начин да ти се радват ;)

Boyman
11-04-2011, 19:28
Притеснение... не виждам проблем. Всеки се притеснява донякъде дали отсрещния ще го възприеме според очакванията му (в слуая твоите). Бих те посъветвал да не мислиш за това какво си мисли събеседника ти - самоубийствено е. Все едно си удряш главата в стена - хем боли, хем нищо не научаваш. Мислех да ти кажа да бъдеш себе си (както и аз правя), но напоследък се убеждавам в това, че ако се държиш естествено с дадено момиче (както например в моя случай), нещата не се получават така, както си ги представяш... Късмет и не го мисли толкова, предстви си, че го познаваш с години... :)

IseeDEADbodies
11-04-2011, 20:25
Пробвай с бутона "изтрий" :grin:

Limitless
11-04-2011, 20:58
На някои им помага алкохола .. абе ще дойде времето .. дори и да си супер срамежлива като мен хаха .. случва се така, че някой път човека срещу теб ти "помага" предразполага към разговора и не е толкова страшно!

slimbo
11-05-2011, 10:27
Как да премахна срама си..наистина много съм срамежлива..Когато харесвам някой, ме е срам да отида да си говоря с него, камо ли да му кажа какво изпитвам..и акто си направя равносметка разбирам, че преди да съм го харесвала съм общувала с него нормално..не мога да избия този пуст срем... помогнете

кат не можеш да говориш му напиши бележка и той после ще ти прати отговора по скайп :grin:

о я стига и аз съм срамежлива ама хиляди пъти съм казвала на момче кво чувствам (не винаги работи) (затова сега стоя настрана от момчето :oops: )

balu4ka
11-05-2011, 10:31
Бъди себе си.Няма рецепта.Когато осъзнаеш ,че си личност и то прекрасната за теб самата.Отърви се от всички твой комплекси и ще видиш как ще се отпуснеш (е не винаги срама идва от това,но да речем ) (:

lubovvv
11-05-2011, 10:48
:lol: Като пораснеш още ще ти мине големия срам

DiDy1
11-05-2011, 18:47
Или направи , както ти казаха другите , да бъдеш себе си и да не мислиш за срама , или направи като мен ... аз също бях срамежлив ( сега вече не чак толкова де ) , но просто за среща с момиче 1рво се срещахме в обща компания , опознаваме се г/д добре за да може да са знаем ... ;д и така : ) а сега леко ми се забават въпросите ама ;д . С ВРЕМЕТО ОТМИНАВА ! : )

TykaSePisheNick
11-05-2011, 19:00
Отиди в някоя градинка и започни да заговаряш случайни непознати.

Не се ебавам, върши работа.
Слабо, с непознати мога да си лафя безпроблемно, ама с нея си гълтам граматиката понякога.

IseeDEADbodies
11-05-2011, 21:39
Е така е.
За това си повтаряй, че просто не ти пука. Дори и най-голямата лъжа като я изричаш постоянно в един момент става истина ;)

tuzaro
11-05-2011, 21:41
грозна ли си?

2miss4sixty8
11-06-2011, 06:42
3 хапчета Валериан.. :D :D такова спокойствие ще те обхване.. :D

sapphire5
11-06-2011, 09:16

dessyslawa
11-06-2011, 11:15
И аз съм така. Не знам как можеш да се отървеш от гадния срам, но знам колко пречи на взаимоотношенията с хората. Понякога алкохола ми помага, но след това още повече ме е срам, и съжалявам. Затова най-добре на трезво му пиши, каквото и да е. Направи го механично, без да мислиш, все едно пишеш на някой друг. Надявам се да проработи.