View Full Version : Ами нашите...?
watergirlblue
11-07-2011, 04:35
Значи всички си мислят че хванат ли ги техните...става лошо...и за тва никои не казва на техните....аз пък сам сигурна че ако половината от теч дето се крият техните ще ги подкрепат незавсимо на колко са...щото родителите обичат да сме откровени....мойта майка примерно единственото което ми каза беше: Оценявам че ми го казваш..но моля те нека аз ти купя презерватив..И защо по дяволите половината се криете...? :? :? :?
Щото не всички родители са като твоите и не знаеш как ще реагират.
Някои семейства може пък да са по - консервативни, да не си говорят на такива теми с децата си и прочие.
Всичко опира до родител.
imamkrasivouho
11-07-2011, 05:25
Да може би защото вашите не са родители на цялото човечество?! Що за малоумен въпрос?! Казвай си на мама, тате, баба, дядо...Защо реши, че на всички родителите ни са такива?
IseeDEADbodies
11-07-2011, 06:20
Бе да ти кажа, то е ясно, че рано или късно всеки почва да прави секс. Ама живот и здраве и дай Боже след време ако имам дъщеря конкретно и ми каже че на 13-16 години се е проебала, ще я спукам от бой. Съвсем сериозно говоря. Иначе съм съгласен с теб, ако става дума за вече поотраснали деца. Там към 18те... Моите родители са опитвали да зачекват темата, но просто на мен ми е некомфортно да говоря с тях за това. Не е като да не сме ги водели тези разговори за "птичките и пчеличките" :lol:. Но това не е криене, просто не го обсъждам с тях, защото не го намирам за нужно. А и на тях им е пределно ясно как стоят нещата.
anonymous708973
11-07-2011, 07:02
Никога не сме говорили за това, нямам и желание.
Сама съм се учила на всичко и продължава да е така.
Всичко зависи от родителите. Повечето не са толкова либерални , защото са от друго поколение и тогава нещата са били по-различни. Баща ми например и по-възрастен и неговите разбирания са други,докато майка ми е по-младичка и никога не ми е било проблем да говоря с нея на тази тема.Съвет винаги мога да поискам от нея и така е най-добре,защото има повече опит от хората във форума. Затова ако можете да споделяте с родителите , по-добре го правете , а не искайте хората тук да ви дават съвети.
thefreak
11-07-2011, 07:18
Значи всички си мислят че хванат ли ги техните...става лошо...и за тва никои не казва на техните....аз пък сам сигурна че ако половината от теч дето се крият техните ще ги подкрепат незавсимо на колко са...щото родителите обичат да сме откровени....мойта майка примерно единственото което ми каза беше: Оценявам че ми го казваш..но моля те нека аз ти купя презерватив..И защо по дяволите половината се криете...? :? :? :?
Каква подпкрепа говорим? Смисал какво искаш да кажеш, че е по добре да знаят ? Какъв е смисъла да знаят? Може и някой път да няма причина да се криеш, но също няма и причина да казваш.
gabsit000
11-07-2011, 07:25
не е задължително да знаят,аз по-скоро за тия неща споделям с майка ми,но само и единствено когато се интересува и сама ме пита,така аз да ида и да седна да й разправям какво правя няма как да стане...
Shturrrche88
11-07-2011, 07:37
Аз пък никога не съм се крила от родителите си.
Достатъчно либерални са и двамата. И при мен го има фактора-мама е значително по-млада от баща ми, и въпреки всичко никога не съм имала проблеми да обсъждам такива теми и с двамата.
Но не всички родители са такива.
И все пак-проблема в комуникацията идва не от детето, а от родителя. Ако цял живот си се правил на глух за чувствата и желанията на детето си, и сте говорили единствено за дисциплина, оценки и други битовизми, ми то е близко до акъла, че при водене на полов живот няма да имаш особено желание да споделяш за тях, нито за емоционалната страна на връзката си, нито за сексуалната.
dream1707
11-07-2011, 07:44
DisappointedDreamer
11-07-2011, 07:58
Същата работа и при мен. Не можех да споделя даже с майка ми, защото знаех каква ще е реакцията й. След известно време тя сама се усети... не знам как, но разбра, че спя с тогавашния ми... и като вдигна един скандал... изкара ме, че съм на нивото на циганите щом съм се проебала на 16... Как да искам да споделя с такъв човек?!
Достатъчно либерални са и двамата. И при мен го има фактора-мама е значително по-млада от баща ми, и въпреки всичко никога не съм имала проблеми да обсъждам такива теми и с двамата.
И все пак-проблема в комуникацията идва не от детето, а от родителя. Ако цял живот си се правил на глух за чувствата и желанията на детето си, и сте говорили единствено за дисциплина, оценки и други битовизми, ми то е близко до акъла, че при водене на полов живот няма да имаш особено желание да споделяш за тях, нито за емоционалната страна на връзката си, нито за сексуалната.
Нашите са точно от този тип,винаги заинтересовани от оценките,дали имам пари и дали съм здрава физически и дотам.Никога не сме водили разговори на сексуални или емоционални теми с нито един от двамата.Баба ми,която е на 60 години,е по-отворена от тях,с нея си споделям.Не съм крила гаджетата си и повечето майка ми ги познава,но никога не ми е говорила за това.Не одобрявам държанието на родителите си,но не бих отишла да ги подпитвам сега,минало ми е времето :D Пък като си родя свои деца някой ден ще се постарая да сме близки,да си говорим за такива неща и да ми споделят,защото наистина е по- добре.Ще мога да им дам адекватен съвет,да им обясня всичко от каквото имат нужда,дори да ги заведа на лекар,ако все пак направят някоя глупост.Не искам ако имам дъщеря да пита по форумите дали е бременна или да ходи да прави нелегални аборти,при положение,че това може да се предотврати само с малко разговори.
NomNomNom
11-07-2011, 08:57
Оценявам че ми го казваш..но моля те нека аз ти купя презерватив..
АААААААААААААА?
АААААААААААААААААА?
ААААААААААААААААААААААА?
АХАУХАУХАУАХУАХАУАХУАХУАХ АУ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
http://images.pictureshunt.com/pics/c/cats_fail-14143.jpg
DragonLady
11-07-2011, 09:23
Аз съм си говорила с майка ми най-открито на тази тема, и тя ми каза, " само недей да го правиш без презерватив, рано ми е да ставам баба ". Предполагам и баща ми знае, че съм го правила, въпреки, че с него не сме говорили на тази тема.
Но все пак много зависи от родителите що за хора са :)
Baby98.. рано или късно ще разберат.. по-добре ти им кажи 8-)
IseeDEADbodies
11-07-2011, 10:02
Аааа нашите ако разберат ,че съм правила секс и може да ме убият.Мисля като стана на 16 да има кажа.
Е за това говорех в предния си коментар... Ако имам такава дъщеря, много бой ще изяде.
Е, ако разбера де :lol:
NomNomNom
11-07-2011, 10:15
Аз бях на 14 , и казах веднага след като се прибрах раздърпана пред майка ми , леля ми и братовчедка ми ( на 12 ) - аз май правих секс и всички О.о , и днес още се смеем на историята , приятелки на майка ми обясняваха преди време как тя отишла да пие при тях , защото била в шаш :lol: Ама винаги ме е подкрепяла, и си говорим за секс, мъже, ако имам проблеми, ходя с нея на лекар и т.н.
Баща ми на скоро я питал и тя му казала, че правя, и той го приел добре, ама един ден дойде гаджето ми да ме види вкъщи и той беше в абсолютен шаш и каза, че излиза от нас, а аз се чудя що се срамува толкова, а преди не правеше така :lol:
IseeDEADbodies
11-07-2011, 10:19
sry.. ама не го намирам за нормално т'ва нещо.
NomNomNom
11-07-2011, 10:40
Лол, а защо мислиш , че ми дреме ? 8-)
Rebirthing
11-07-2011, 10:45
Ако един ден разбера, че 13 годишната ми щерка се чука, ще я тикна направо в интернат :) !
и аз
NomNomNom
11-07-2011, 10:58
Ако един ден разбера, че 13 годишната ми щерка се чука, ще я тикна направо в интернат :) !
И , защо ?
Не разбирам какъв е проблема.
Правя секс от 14г. , преди да започна да работя по специалността си бях 6.00, ко, да се чувствам курва и измет, за дето докато другите си клатят краката аз работя и не тежа на нашите, или кво 8-)
leadyflame
11-07-2011, 11:04
Само за дъщери става отново въпрос ами ако имате син какво? :-o
IseeDEADbodies
11-07-2011, 11:08
същата работа...
баща ми няколко пъти е споменавал думата ''секс'' и като каже и ''еми да де, не си малка вече''
а майка ми...абе говорила ми е...ама аз само седя и се червя там..ааа не!
:lol:
не е расла в саксия, предполагам че подозира някои неща, ама извинявайте...някак не ми е правилно и нормално да говоря с нея/тях за такива работи, при положение че не сме си близки..
а един ден ако аз имам деца, ще им говоря че си преценяват кога да го направят и си имат глави на раменете..не мога да ги ''затворя в интернат'' за да не правят секс..поне се надявам да мисля така и тогава (:
2miss4sixty8
11-07-2011, 14:09
аз съм момиче и на баща ми никога не бих казала.. но с майка ми всичко си споделям.. няма как ..
alexilaiho
11-07-2011, 14:24
Всеки един родител знае,че в един хубав ден детенцето му ще почне да прави секс.Лошо е,когато този ден бъде преди определена възраст.Как очаквате да реагират,ако разберат че сте правило секс и сте едва на 14 ? :?
2miss4sixty8
11-07-2011, 14:27
ами да му мислят девойките които почват от 14
Shadowlight
11-07-2011, 14:30
Аз съм на 14 и водя полов живот. Да много биха се шашнали , както направи и майка мил. 3 дни ми го натякваше и накрая аз се изнесох от нас ..След това звънене , молби и се прибрах. За да се сдобрим се наложи и брат ми да разбере. Той го прие много спокойно. А сега и Майката няма проблем и приятелят ми си спи в нас :-D . А баща ми ще разбере след като навърша 18 години :D
Rebirthing
11-07-2011, 15:14
И , защо ?
Защото не искам да тръгне после да ражда на 14-15. Сега някой ще напише, че могат да се пазят, е да, ама ако толкова се пазеха нямаше да е пълно с теми от типа "Бременна ли съм ?!". Не мисля, че едно дете е способно да гледа друго дете.
Само за дъщери става отново въпрос ами ако имате син какво? :-o
На сина му няма да му се подуе корема 8-) ! Прозвуча ограничено...както и е да, сега сериозно...
За мен едно 13 годишно момче не е редно да прави секс. С коя ще го прави ? С някоя 13 годишна ? Все едно две ДЕЦА да правят секс заедно...УЖАС !
Като цяло не одобрявам деца да правят секс с други деца, нито по-големи батковци да правят секс с 13 годишни момиченца, и не одобрявам също така деца да гледат деца ;о !
sugargirl94
11-07-2011, 16:24
И , защо ?
Защото не искам да тръгне после да ражда на 14-15. Сега някой ще напише, че могат да се пазят, е да, ама ако толкова се пазеха нямаше да е пълно с теми от типа "Бременна ли съм ?!". Не мисля, че едно дете е способно да гледа друго дете.
Ами ако я възпиташ няма да пита 'бременна ли съм?' :?
Или просто повечето ви родители немогат да разберат кога детенцето им пораства и още си го имат за маминото момченце или момиченце, и не ми изскачайте сега с това, че на 14 са още малки.. ами при някои това продължава до 20 и косур ;)
Rebirthing
11-07-2011, 17:04
Ами ако я възпиташ няма да пита 'бременна ли съм?' :?
Надявам се да възпитам децата си наистина добре, но има един израз "Преди да имам деца имах три теории за отглеждането им. Сега имам три деца и нито една теория"...
Hukuu - на 13-14 всички винаги се мислят за много зрели и дори си вярват, че са по-различни от останалите. Т'ва, че момичетата имат цици, а момчетата могат да го вдигнат не значи, че са физически зрели за секс. Да не говорим психически...
anonymous708973
11-07-2011, 17:22
Ще възпитам дъщеря си по такъв начин, че да не робува на чуждото мнение и да мисли със собствената си глава. Аз съм възпитана така и съм изключително доволна от това. Когато прецени - тогава, а ако е възпитана по този начин, няма да прецени преди 15-16.
Ако е син... Мисля да предоставя тая част на таткото, но в общи линии, ще гледам от него да стане мъж, който познава и използва достойнствата си в своя полза. С две думи - няма да го похваля, ако на 14 го заваря по време на секс, ама тайничко ще се радвам 8-)
kinda hypocritical 8-)
adidaskataWE
11-07-2011, 17:47
Моята знае,че го правя и без предпазни мерки,но просто ми казва да се пазя.
nniicckkoo
11-07-2011, 18:03
Бе да ти кажа, то е ясно, че рано или късно всеки почва да прави секс. Ама живот и здраве и дай Боже след време ако имам дъщеря конкретно и ми каже че на 13-16 години се е проебала, ще я спукам от бой. Съвсем сериозно говоря. . А ако имаш момче и на 13 вече е е*ало, ще го подкрепиш ли :D :D :D
GunSnSteelflowers
11-07-2011, 18:45
+Ареееее моралистите
Категоричен съм, че сексуалната активност влиза в "личното пространство", което всеки един човек заслужава да има!
SisiStrange
11-08-2011, 03:32
Ще възпитам дъщеря си по такъв начин, че да не робува на чуждото мнение и да мисли със собствената си глава. Аз съм възпитана така и съм изключително доволна от това. Когато прецени - тогава, а ако е възпитана по този начин, няма да прецени преди 15-16.
Абсолютно.
Аз споделям страшно много с майка ми и тя е на ясно с всичко. Случила съм на родител просто. Винаги е нямала нищо против да си задавам въпросите и е отговаряла съвсем нормално без птички и пчелички. :D Някой в началото каза нещо много вярно, че това кой колко споделя въобще не зависи от нас, а от родителите ни. Мхм. Човек споделя, когато го предразположат към това. Както е и с приятелите. Разказваш на тези хора, които покажат, че реагират адекватно на информацията.
За мен е важно, когато имам деца да пречупя тази тъпа линия: родител-дисциплина-шеф вкъщи, а да им бъда просто много близка приятелка. Така можеш и да ги възпиташ хубаво, и да им поговориш, и да се разберете... Въобще друго си е.
IseeDEADbodies
11-08-2011, 04:28
Бе да ти кажа, то е ясно, че рано или късно всеки почва да прави секс. Ама живот и здраве и дай Боже след време ако имам дъщеря конкретно и ми каже че на 13-16 години се е проебала, ще я спукам от бой. Съвсем сериозно говоря. . А ако имаш момче и на 13 вече е е*ало, ще го подкрепиш ли :D :D :D
същата работа...
;] Тя му станала пишката щото му се пикае, то си мисли, че му се ебе... аре моля.
+Ареееее моралистите
Точно т'ва е проблема, че на повечето не ви "дреме" и на родителите на тия ранопроебалите се, и на тях не им "дреме". То всичката ни в България е такава, щото на никой за нищо не му дреме. И по света като кажеш, че си българин.... нали. Ама се отплесвам и т'ва няма нищо общо с темата. Но като цяло т'ва е проблема, че не ви "дреме". Не ми ги разправяйте тия путки-майни била готова и не знам си к'во. Форума е живия пример, ако всички тия 13-16 годишни пикли и пикльовци бяха готови и "узрели" да правят секс, шибания форум нямаше да е пълен с шибани теми от сорта "Бременна ли съм ?" и "Приятелката ми бременна ли е?".
Благодаря за вниманието, лек ден.
watergirlblue
11-08-2011, 06:08
Бе да ти кажа, то е ясно, че рано или късно всеки почва да прави секс. Ама живот и здраве и дай Боже след време ако имам дъщеря конкретно и ми каже че на 13-16 години се е проебала, ще я спукам от бой. Съвсем сериозно говоря. Иначе съм съгласен с теб, ако става дума за вече поотраснали деца. Там към 18те... Моите родители са опитвали да зачекват темата, но просто на мен ми е некомфортно да говоря с тях за това. Не е като да не сме ги водели тези разговори за "птичките и пчеличките" :lol:. Но това не е криене, просто не го обсъждам с тях, защото не го намирам за нужно. А и на тях им е пределно ясно как стоят нещата.
ще я спукам от бой вика :lol: :lol: :lol:
watergirlblue
11-08-2011, 06:17
Мисля че родителите не трябва да са либерални...мойта маика не е от най-милите имайки в предвид колко често отивам с нещо насинено в училище и некви такива малки драми...но предполагам че каквито и да са родителите когато стане дума за нещо сериозно тип като секса на инфантилна възраст сигурно трябва да обърнат внимание..а иначе имах в предвид тези дето в даскало са големи ебачи за пред другите ама пред мама и тате треперят щото се тресе от тревога какво ще стане разберат ли...а един пример елементарен...момичето като се крие...и като я закарат веднъж на гинеколог за профилактичен преглед и виж ква олелия става що не са научили родителите...някои ще каже че кой пък се е натискал да да ходи на гинеколог...но всяка една майка на която и пука за дъщеря и би следвало (или така е по нормалните държави :? :? :? ) да я заведе на преглед още щом й дойде...това е мойто мнение... 8)
watergirlblue
11-08-2011, 06:19
Моята знае,че го правя и без предпазни мерки,но просто ми казва да се пазя.
е това кажи ми не е ли безотговорно от страна на майка ти??? :shock: :shock: :shock:
Rebirthing
11-08-2011, 11:13
а един пример елементарен...момичето като се крие...и като я закарат веднъж на гинеколог за профилактичен преглед и виж ква олелия става що не са научили родителите...някои ще каже че кой пък се е натискал да да ходи на гинеколог...но всяка една майка на която и пука за дъщеря и би следвало (или така е по нормалните държави :? :? :? ) да я заведе на преглед още щом й дойде...това е мойто мнение... 8)
Що за глупости ?!
Профилактични прегледи при гинеколог не съм чувала да се правят на непълнолетни лица, още по-малко на момичета на които току що им е дошъл цикъла. Разбирам ако цикъла е нередовен, ако има някакво възпаление и оплаквания, но ей така да водим 13 годишните на гинеколог, е това не го разбирам. Момичетата под 18 ходят на гинеколог защото или имат нередовен цикъл или искат да им бъдат изписани противозачатъчни. Плюс това прегледа би следвало да е между лекар и пациент и когато гинеколога попита "Водите ли полов живот ?" мама не би трябвало да присъства в кабинета.
watergirlblue
11-08-2011, 14:10
а един пример елементарен...момичето като се крие...и като я закарат веднъж на гинеколог за профилактичен преглед и виж ква олелия става що не са научили родителите...някои ще каже че кой пък се е натискал да да ходи на гинеколог...но всяка една майка на която и пука за дъщеря и би следвало (или така е по нормалните държави :? :? :? ) да я заведе на преглед още щом й дойде...това е мойто мнение... 8)
Що за глупости ?!
Профилактични прегледи при гинеколог не съм чувала да се правят на непълнолетни лица, още по-малко на момичета на които току що им е дошъл цикъла. Разбирам ако цикъла е нередовен, ако има някакво възпаление и оплаквания, но ей така да водим 13 годишните на гинеколог, е това не го разбирам. Момичетата под 18 ходят на гинеколог защото или имат нередовен цикъл или искат да им бъдат изписани противозачатъчни. Плюс това прегледа би следвало да е между лекар и пациент и когато гинеколога попита "Водите ли полов живот ?" мама не би трябвало да присъства в кабинета.
Не искам да съм груба но питай който искаш или прочети нещо по тази тема... :? :?
Shturrrche88
11-08-2011, 14:20
Що за глупости ?!
За последното съм съгласна. Но относно профилактичните прегледи, примерно аз ходя на такива, откакто ми е дошъл първия цикъл...
Бащата винаги, когато е имал възможност, ми е предоставял терен, когато вкъщи не е било удобно. Майка много мрънкаше преди..., след това се примири и условието беше да не засича женско като се прибере, а когато някоя събота или неделя реши да иде на вила, което не се случваше много рядко... тогава да видиш.
Тва с терена си е е'бало майката... немалко пъти съм се прецаквал точно заради това. Иначе лятото по се живее.
Rebirthing
11-08-2011, 16:30
Не искам да съм груба но питай който искаш или прочети нещо по тази тема... :? :?
Хайде обясни ми защо едно момиче което току що му е дошъл цикъла трябва да посети гинеколог ?! Камоли, че едва ли води полов живот и лекаря няма да може да огледа отвътре. Освен един ехограф да направи за друго не се сещам. Друго е вече ако има оплаквания като болка, сърбеж, зачервяване, течения и т.н...тогава прегледа е задължителен независимо от възраста.
anonimefaster
11-08-2011, 18:54
аз ако кажа на нашите ще ме гледат мн странно
imamkrasivouho
11-08-2011, 19:01
Аз на лекар няма да стъпя освен ако е в краен случай. Лекарите са продажни, злобни и гнусни, само съм се трявмирала от тях, а реално никога с нищо не са ми помагали. Само едно ще кажа за тия по-нагоре -малолетните девствени момичета няма смисъл да се чекнат пред гинеколози, освен ако нямат наистина голям проблем (инфекция, възпаления и т.н.) Дори да им е нередовен цикъла-за момиче , на което току що му е дошло не се очаква да е с най-редовния цикъл на света.
Аз се крих или по-скоро отричах когато майка ме е питала един или два пъти, не щото ме беше страх, ами щото ме беше срам.. Не знам някак си ми беще кофти да кажа на майка си, че спах с приятеля си.. Така или иначе се принудих да й кажа.. :)
GabrielleShayk
11-08-2011, 19:13
Аз не мога да говоря с нашите на тема секс,нито дори за емоционалната страна на връзката ми.Те просто не могат да го приемат,намират го за ненормално,въпреки че съм на 18 :D Ако тръгнат да ме разпитват дали правя секс сигурно ще припадна,преди да успея да ги излъжа :D
Shturrrche88
11-08-2011, 19:46
Аз пък не виждам каква е причината някои да подскачат така срещу посещението на гинеколог от млади момичета? Всеки сам решава за себе си кое е добре и кое не е. Дори да отидеш само на ехограф, поне знаеш дали всичко ти е ок, или не ти е ок...
Аз така се чувствам сигурна години наред вече. А и винаги, когато съм имала нужда от някаква консултация относно анатомията ми, или в сексуален аспект, гинеколога ми не ме е подвеждал никога...
Майка ми знае, а баща ми сигурно и той знае. Ако е разбрал, не е било от мен всеки случай.
А майка ми разбра, когато ми помагаше в чистенето на стаята и бутна една кутия, от която изпаднаха няколко презерватива. Тя ме попита дали въобще ми трябват и аз понеже леко се бях шашнала в първия момента, веднага изцепих "да", при което и двете бяхме с poker face. Няколко дни след това само ми се подхилкваше и за мое щастие, не отваря темата и до ден днешен.
Родителите ми никога не са говорили с мен на тази тема, за това не се чувствам много комфортно когато стане нещо на въпрос. Предпочитам да си мълчим. 8-)
IncendiaSanctus
11-08-2011, 19:52
Че какво толкова да ми кажат нашите... не съм говорил открито с тях за секс, но ми се струва, че ме подозират, lol xD То е естествено, на 20 години съм... И като цяло, хубаво щеше да е ако и двете страни - родители и деца, не се червяха от темата, а говореха открито за нея. Иначе да, доста ще е тъпо да ме хванат на калъп, най-малкото защото не е тяхна работа да виждат нещо такова и ще ги травмира, хаха :D
Biskfitka
11-08-2011, 20:19
Аз на майка ми й казах още същия ден (бях на 15) Даже веднага й се обадих по телефона :lol: Ядоса се за това,че бях с приятеля си от по-малко от месец,нооо прие го,пък и минаха две години от тогава ,едва ли знае за други партньори ...баща ми предполагам,че не знае,пък и не му трябва да разбира.
watergirlblue
11-09-2011, 05:27
Аз пък не виждам каква е причината някои да подскачат така срещу посещението на гинеколог от млади момичета? Всеки сам решава за себе си кое е добре и кое не е. Дори да отидеш само на ехограф, поне знаеш дали всичко ти е ок, или не ти е ок...
Аз така се чувствам сигурна години наред вече. А и винаги, когато съм имала нужда от някаква консултация относно анатомията ми, или в сексуален аспект, гинеколога ми не ме е подвеждал никога...
И аз това се опитвам да кажа на .Гинеколозите не са нещо толкова страшно..стига да не отидеш в забравена от Господ болница на 10000 години
ChrissSongs
11-09-2011, 06:48
Аз съм момче на 14 съм за никъде не бързам...
Ако имам син след време бих го приел някак на 15-16, да прави за първи път, ама ако имам дъщеря и разбера, че на 12-13-14-15 се е разкурвила, ще си търси ново жилище...
И на мен ми е доста неудобно да говоря с родителите ми за това, баща ми не е много близък с мен, за разлика от майка ми, скоро тя ми каза, ако имаш някакви въпроси относно момичета, секс и така нататък винаги можеш да ме попиташ :)
Но разбира се има такива родители, които дори и да искаш да им кажеш нещо те казват, не ме занимавай сега и т.н. Така, че....
Rebirthing
11-09-2011, 08:21
И аз това се опитвам да кажа на .Гинеколозите не са нещо толкова страшно..стига да не отидеш в забравена от Господ болница на 10000 години
Аз пак питам защо трябва девствени момичета да се чекнат пред гинеколога ?!
Единствената причина поради която аз ходя е да ми се направи веднъж годишно цитонамазка, все пак не бих си играла със здравето. А един ден ако имам дъщеря тя сама ще си прецени кога и при кой гинеколог да отиде, е, освен ако няма някакви оплаквания, тогава сама ще я заведа.
Хайде стига сме флудили !
imamkrasivouho
11-09-2011, 08:28
Аз пак питам защо трябва девствени момичета да се чекнат пред гинеколога ?!
Единствената причина поради която аз ходя е да ми се направи веднъж годишно цитонамазка, все пак не бих си играла със здравето. А един ден ако имам дъщеря тя сама ще си прецени кога и при кой гинеколог да отиде, е, освен ако няма някакви оплаквания, тогава сама ще я заведа.
Хайде стига сме флудили !
Да, наистина. Какъв е смисъла 11-12-13годишно момиче, което не води полов живот да ходи на гинеколог? Освен ако няма някакви сериозни оплаквания за какво й е?
NomNomNom
11-09-2011, 09:00
Точно т'ва е проблема, че на повечето не ви "дреме" и на родителите на тия ранопроебалите се, и на тях не им "дреме". То всичката ни в България е такава, щото на никой за нищо не му дреме. И по света като кажеш, че си българин.... нали. Ама се отплесвам и т'ва няма нищо общо с темата. Но като цяло т'ва е проблема, че не ви "дреме". Не ми ги разправяйте тия п****-майни била готова и не знам си к'во. Форума е живия пример, ако всички тия 13-16 годишни пикли и пикльовци бяха готови и "узрели" да правят секс, шибания форум нямаше да е пълен с шибани теми от сорта "Бременна ли съм ?" и "Приятелката ми бременна ли е?".
Благодаря за вниманието, лек ден.
Майка ми вместо да ми опява, че си имам гаджета, сядаше с мен да си приказваме за всичко, каквото имам на главата, хвана да учи висше математика и информатика, само и само за да може някой ден аз да се гордея с нея и за да може да ми е полезна.
За кандидатстването сме решавали заедно задачи, винаги на преден план е било учението.
Уча в една от най-елитните гимназии и имам отличен успех.
Занимавам се с преподаване на един курсове.
Сега се подготвям за един проект, който е за осъвременяване на обучението в едно малко българско градче.
И всичко това е, защото съм възпитана, че знанието и учението е най-важно.
И какво като водя редовен полов живот от 14г.
Не съм прекарвала цяло лято пред компютърните игри , или в баровете.
Май никога не съм ходила на дискотека, а съм живяла 3г. в студентски град.
Защо никога не гледате другата страна на нещата.
Ще се скъсвам от секс колкото искам, защото заради плюещи хора, които си стоят вкъщи държавата се срутва, не заради мен.
Поне върша нещо, за разлика от поне 70% от моралистите тук.
И 50 аборти ще направя, не ми дреме.
Защото има много по-важни неща, вместо да се възмутите , че всички са постоянно негативно настроени и се оплакват от всичко, вие продължавате в същия дух.
И какво , като не сте се ебали , или няма да дадете на детето ви да се ебе на 14.
Като го направите неблагодарно и паразит, по-голямо бедствие ще е.
Всеки трябва да прави каквото му е по душа, но трябва и да връща услугата на обществото , че е допуснат в него.
Хубаво е като се полазваш с благата му да има някаква възвращаемост .
А не виждам какъв е проблема от физиологична гледна точка да се чукаш на 14, при положение, че не забременяваш и не си лепваш болести/гъби/бактерии.
Голямата работа.
Примерно, ако вечер правя секс към 8 , после мога да чета до 12-1, иначе се скапвам още в 10.
Независимо дали съм на 14, или на 18.
Не знам, изумявате ме с ограниченото си мислене понякога.
Което ме подсети да си добавя в плана и пари, които да се отпуснат за сексуално образование, ето , поне идеи ми давате.
^^ Мацка, евала ти правя за тоя пост! Много добре го каза, защото наистина не можеш да съдиш някого само по това на колко години е започнал да прави секс...
Един трезво мислещ да има в тоя форум!
imamkrasivouho
11-09-2011, 09:36
^^ Мацка, евала ти правя за тоя пост! Много добре го каза, защото наистина не можеш да съдиш някого само по това на колко години е започнал да прави секс...
Айде оправдания. ;)
Айде оправдания. ;)
Не са оправдания, а факти, признак на ограничено мислене е да съдиш някого без да го познаваш, само заради това на колко е започнал да прави секс.
Rebirthing
11-09-2011, 09:45
imamkrasivouho , всъщност могат да извършат преглед през дупето, което аз лично не го одобрявам. Ако ще гледа нещо да го гледа на ехограф и точка 8-) !
NomNomNom, имай предвид, че бременността сред тийнеджърите в днешно време е често явление и ти може да си мислиш "И 50 аборти ще направя, не ми дреме.", но не всички сме толкова разкрепостени за да смятаме, че аборта е нещо нормално и стане ли "гаф" хоп, изсмукваме "проблема". Нали разбираш, че никой не ти дава гаранция, че 100% няма да забременееш ?! Разбирам твоята гледна точка, но аз съм живяла в реалност в която половината ми съученички имаха поне по 1-2 незаконни аборта. И аз съм имала отлични оценки и те са имали отлични оценки, но разликата в момента е, че моите репродуктивни органи не са безвъзратно увредени.
И не, не е чак толкова страшното, че се чукат на 14, страшното е, че нямат елементарна сексуална култура, че сменят сексуалните си партньори по-често от бельото си и вместо да отидат до аптеката за тест за бременност питат из форумите "Бременна ли съм ?!"
Ми нз.При мене баща ми е либералени е егати пича и всичко знае.Мама е точно обратното. :-o
IseeDEADbodies
11-09-2011, 16:48
Успокой кардиналните изводи.
Аз не казвам, че с всички е така. То всичко си има своите изключения.
Много се радвам за тебе и нещата които правиш. Хубаво е да ги има.
За тия вечно оплакващите се и плюещите освен да се съглася, няма какво друго да кажа.
То възпитанието е в основата на всичко, не мислиш ли ?
А за себе си всеки е прав, така че споровете са безсмислени. Аз просто изтъквам мнение. За мен това не е нормално.. а всеки си живее според разбиранията.
Иначе какво общо имат компютърните игри и ученето. Нещо не намирам връзката, но явно умствения ми капацитет не е толкова развит.
Колкото до Тия дето ебането им е на душа... ай да не казвам... сеш се какви са. Отново мое мнение, може и да не е така.
А проблема от физиологична гледна точка, няма смисъл да го разглеждаме, или поне аз така мисля.
Аз не се чувствам ограничен поради факта, че не мисля, че е редно 14/15 годишни пикли и пикльовци да правят секс, но щом ти ме мислиш за такъв, може пък и да съм. Макар "ограничено" да е доста абстрактно понятие.
В крайна сметка аз не съдя никого. Всеки си живее според неговите разбирания и идеали за живота, света и прочие. И кои сме ние, че да му кажем "ти нямаш право да правиш това!", освен ако не е изришно забранено със закон xD . Просто изразявам мнение по дадената тема, а всеки има право на такова :)
Без лоши чувства \\// Ако съм обидил някого (макар че ме съмнява да има с какво) искреното ми извинение =]
anonymous708973
11-09-2011, 18:17
NomNomNom e eдно от малкото момичета, които бих се радвала да имам като приятелка. Това го казвам, без да я познавам, защото постовете й ме впечатляват, а аз съм човек, който се впечатлява много трудно.
Браво!!
imamkrasivouho
11-09-2011, 19:10
Айде оправдания. ;)
Не са оправдания, а факти, признак на ограничено мислене е да съдиш някого без да го познаваш, само заради това на колко е започнал да прави секс.
Никой не съди никого. Просто да се прое*еш на 13-14 нито има смисъл, нито ти помага на личностното развитие, нито пък те прави готин в нечий очи. Глупаво е. Никога не бих одобрила детето ми да започне полов живот на тая възраст, просто защото бих искала да я предпазя от нежелана бременност, аборти, нерви, закъснения и т.н и във всичкото това време учението остава на заден план, трябва да се съобразявам с нейните презервативи, тестове за бременност, тестове за ХИВ, СПИН етц. След като навърши 16 и може да пие противозачатъчни, тогава бих била по-либерална.
Айде оправдания. ;)
Никой не съди никого. Просто да се прое*еш на 13-14 нито има смисъл, нито ти помага на личностното развитие, нито пък те прави готин в нечий очи. Глупаво е. Никога не бих одобрила детето ми да започне полов живот на тая възраст, просто защото бих искала да я предпазя от нежелана бременност, аборти, нерви, закъснения и т.н и във всичкото това време учението остава на заден план, трябва да се съобразявам с нейните презервативи, тестове за бременност, тестове за ХИВ, СПИН етц. След като навърши 16 и може да пие противозачатъчни, тогава бих била по-либерална.
Всеки сам си решава кога да се "прое*е", просто според мен е много глупаво да съдиш някого само по тая причина. Аз не казвам дали съм съгласна или не тийновете да правят секс на по 12-13-14... Става дума, че не можеш да лепнеш етикет на някой, защото е правил секс на 14 години!
Айде оправдания. ;)
Всеки сам си решава кога да се "прое*е", просто според мен е много глупаво да съдиш някого само по тая причина. Аз не казвам дали съм съгласна или не тийновете да правят секс на по 12-13-14... Става дума, че не можеш да лепнеш етикет на някой, защото е правил секс на 14 години!
imamkrasivouho
11-09-2011, 19:21
Айде оправдания. ;)
Говоря ти за нещо съвсем различно, ти само за тия етикети се притесняваш. Абе както и да е...
IseeDEADbodies
11-09-2011, 19:23
Човека ти го написа "Никой никого не съди", ти пак си знаеш твоето. Кефиш ме :lol: :lol:
Ама живот и здраве и дай Боже след време ако имам дъщеря конкретно и ми каже че на 13-16 години се е проебала, ще я спукам от бой.
и като я спукаш от бой какво ще промениш с това??
а иначе по темата аз споделям всичко с майка ми, сама отидох и и казах, че съм се ебала, но с баща са малко различни нещата..
IseeDEADbodies
11-09-2011, 19:45
Ама живот и здраве и дай Боже след време ако имам дъщеря конкретно и ми каже че на 13-16 години се е проебала, ще я спукам от бой.
и като я спукаш от бой какво ще промениш с това??
Ами мен лично баща ми, не ме е бил никога, но съм ял по някой шамар за различни глупости. И като се замисля след това не съм ги повтарял.
BackInBlack
11-09-2011, 20:12
Аз лично не споделям подобни неща с нашите поради простата причина, че всичко това е част от личния ми живот и винаги сам съм се оправял и ще продължавам да се оправям сам. Все пак неможе все на мама и тати да се разчита, "рано или късно почваш сам са носиш кръста си".
imamkrasivouho
11-09-2011, 20:14
Мама готви манджата, тате носи кинтите ама ние "се оправяме сами в тоя живот"... ;)
BackInBlack
11-09-2011, 20:35
Мама готви манджата, тате носи кинтите ама ние "се оправяме сами в тоя живот"... ;)
Да прав си в момента живея с нашите поради простата причина, че съм малолетен, но никога не съм ги притеснявъл с някъкви проблеми на които аз сам мога да намеря решение. А и imamkrasivouho препоръчвам ти първо да ме опознаеш преди да правиш подобни изказвания.
imamkrasivouho
11-09-2011, 20:36
Нямам намерението да опознавам неграмотни хора... :lol:
А ако си и малолетен... Просто те виждам 13годишен пикльо "сам се справя в живота". Докато не започнеш сам да се изхранваш не се справяш сам в живота!
Rebirthing
11-09-2011, 21:12
Никога не бих одобрила детето ми да започне полов живот на тая възраст, просто защото бих искала да я предпазя от нежелана бременност, аборти, нерви, закъснения и т.н и във всичкото това време учението остава на заден план, трябва да се съобразявам с нейните презервативи, тестове за бременност, тестове за ХИВ, СПИН етц. След като навърши 16 и може да пие противозачатъчни, тогава бих била по-либерална.
Ох, а де да беше само това. Противозачатъчните няма пък да я предпазят от инфекции, а и не е препоръчителен продължителния прием / над 5 години /. Презервативите пък не предпазват напълно от заразяване с човешки папилома вирус. Ранното започване на полов живот пък ги поставя в рисковата група за развитието на рак на шийката на матката. А хламидийните инфекции може да не дадат никакви симптоми, а не се ли лекуват могат да доведат до стерилитет. Рисковете са много, не всеки може да ги поеме :(...
Иначе по темата...аз като почнах да водя сексуален живот, нашите сами разбраха. Майка ми питаше дали съм сигурна в приятеля си, ходя ли вече на гинеколог, пазим ли се и така. Предпочитах те да знаят от колкото някой път ако се наложи да се чудя как да им искам пари за изследвания, лекарства и т.н.
imamkrasivouho
11-09-2011, 21:40
Никога не бих одобрила детето ми да започне полов живот на тая възраст, просто защото бих искала да я предпазя от нежелана бременност, аборти, нерви, закъснения и т.н и във всичкото това време учението остава на заден план, трябва да се съобразявам с нейните презервативи, тестове за бременност, тестове за ХИВ, СПИН етц. След като навърши 16 и може да пие противозачатъчни, тогава бих била по-либерална.
Ох, а де да беше само това. Противозачатъчните няма пък да я предпазят от инфекции, а и не е препоръчителен продължителния прием / над 5 години /. Презервативите пък не предпазват напълно от заразяване с човешки папилома вирус. Ранното започване на полов живот пък ги поставя в рисковата група за развитието на рак на шийката на матката. А хламидийните инфекции може да не дадат никакви симптоми, а не се ли лекуват могат да доведат до стерилитет. Рисковете са много, не всеки може да ги поеме :(...
Всъщност да, права си.
Толкова много рискове се крият в започването на полов живот в ранна връзка, че повечето не може и да си го представят. Но нали "живеем за момента" :?
С майка ми сме говорили на всички тези теми, тя го приема спокойно даже се радва,че споделям и я питам за тези неща.По този начин се сближаваме,дори съм я питала някои лични въпроси "на колко го е направила" "имало ли е кръв" "правила ли е анален секс"...и не мисля,че има нещо срамно и страшно в това да питаш майка си за тези неща.Все още не водя полов живот и не нищо не мога да кажа.Важно е родителите ти да знаят,но аз лично не бих споделила,че вече съм правила секс.И аз като много други хора бих пребила дъщеря си ако почне полов живот на 14 :( ако е син - НЕ !!Но тя може да забраменнее и т.н...
watergirlblue
11-10-2011, 08:05
АЗ смятам че наистина всеки си решава сам за себе си, но както каза някои на 13 не е като да можеш да се справиш с всичко камо ли за нещата които си мислиш че можеш но всъщност не е така...Мисля че родителите имат малко по-голям опит от нас и когато на незряла възраст им споделим те могат да ни помогнат и да ни упътят...Затова все пак са до нас...Щото ако наистина мама и тате бяха само за пари и манджа, защо като някои е толкова кадърен не се изнесе сам да си живее и да си прави каквото си иска...Наи-малкото имаше едно момиче от тази тема което каза че майка й знаела че се ебе и то без "препазни средства" ...Е тва са ако ми кажете че е нормално наистина сме за никъде българите... :( :( :(
anonymous708973
11-10-2011, 08:36
"бих пребила дъщеря си"
апф.
Браво, браво.
Rebirthing
11-10-2011, 08:54
И аз като много други хора бих пребила дъщеря си ако почне полов живот на 14 :( ако е син - НЕ !!Но тя може да забраменнее и т.н...
Момчето може да стане преносител на инфекции, така, че не е оправдание, че не може да надуе корема ! А ако надуе на приятелката си корема, тогава какво правим ?! Момчетата не поемат никога, никаква отговорност ! Да опложда и да ръси зарази, после да се измъква между капките, да бе, абсурд, не бих го позволила !
Наи-малкото имаше едно момиче от тази тема което каза че майка й знаела че се е** и то без "препазни средства" ...Е тва са ако ми кажете че е нормално наистина сме за никъде българите... :( :( :(
Ох, а какво да направи жената ? Да виси с тях и да надене презерватив на момчето ли ? То щом е стигнала до там да прави секс без предпазни средтсва вече са й изпуснати "юздите". Ни болести ги плашат, ни нищо, нали така на повечето им било "по-яко".
LadyDaisy
11-10-2011, 09:56
Не съм говорила с родителите си на тази тема. Въпреки, че бях на около 17 те познаваха момчето и предполагаха, че сме го направили много преди да се случи наистина. Винаги майка ми ми е казвала да ползвам предпазни средства и да внимавам да не си проваля мечтите заради преждевременно майчинство :) Сега, след като съм с човека до мен вече 4 години говоря по-открито с нея, пък и тя само мрънка, че баба искала да става :))))) За всичко си има време, преди не можех да споделям с нашите-сега мога. Когато пораснем достатъчно започваме да възприемаме родителите си като приятели и те нас, като големи хора.
Е винаги има изключения :)
RockaVenomy
11-12-2011, 19:36
Аз с майка ми всичко си споделям.Относно гаджета,любов,секс.Майка ми е много пкана по тия неща.Обяснила ми е всичко.А сега,ще питате защо го е направила.Ами намерих презервативи в чантата й.Тя ми каза защо са й.И аз възнамерявам да и кажа,когато го направя за първи път.А що до това,че крия,че пуша...просто ми е кофти,защото много пъти ми е казвала,да не пуша,понеже ще ми пречи,защото тренирам баскетбол.
bonbona102
11-12-2011, 20:04
Наше са много готини в това отношение.Още не ми се е случвало,обаче брат ми съвсем спокойно си говори за това с майка ми.Аз обаче не знам защо си внушавам някакви глупости от мой приятелки.И аз си мсиля,че и при мен може да е така.Пък аз съвсем скоро разбрах,че наще не са някакви страшилища като родителите на приятелки.Като ми се случи ще намеря начин да кажа.
В повечето случаи реакцията е нормална. Колкото и тъпо и банално да звучи родителите не го приемат, защото в повечето случаи това означава, че детето им пораства. Освен това те мислят най-доброто и знаят, че секса крие много рискове и е нормално да се притесняват.
Мама ме попита дали правя секс - аз и казах "Да". Пита ме дали имам въпроси, предупреди ме да се пазя, помоли ме винаги като имам проблем да и казвам за да ми помогне и така :) Казала е на тати 100% ама с него не говорим на тази тема. Само ме бъзика :D Много добре го приеха, но аз бях на 17 като го направих за първи път.[/b]
gersinkaa
11-20-2011, 15:11
Майка ми е много разбран човек. Тя ми е и майка и баща. Вече не съм много малка (не се имам и за голяма) и една вечер заговорихме за секса. От дума на дума.. стигнахме до това как тя е забременяла. Била е на 17, когато е била за пръв път с мъж, този мъж е бил баща ми. Забременяла е.. Но защо? Защото баба ми не е отделяла достатъчно внимание, защото от нейна страна е нямало никакъв опит да говори с нея и да поговорят малко за сексуалната култура на майка ми. И поради причината, че майка ми я е било срам да говори с нея за секса и пазенето.. ето ме! Не е гаранция, че като го направи на 16-17г. ще се предпази я от бременност, я от някоя болест.. Тя ми каза ''когато се чувстваш готова го направи, но МОЛЯ ТЕ, не прави моите грешки! ВИНАГИ с презерватив! И когато имаш такива намерения-кажи ми! Не крий от мен.''
Много е важен контакта между родител и дете. Извода е, че трябва да говорим с родителите си! За момичетата майката е най-близкия човек. Въпреки, че има момичета, които предпочитат да кажат на приятелка, защото ги е срам да говорят с майка си (не правя изключение), но това е грешка според мен.
Ако аз един ден имам дъщеря няма да ми е приятно ако ми каже, че на 13 или 14 години е правила секс.. Ще търся вината в себе си. Но ако говоря с нея, ако разтопя ледовете и обсъдим тази тема от игла до конец мисля, че няма да има гафове. :)
А ако имам син по-вероятно е да намери общ език с баща си. :)
imamkrasivouho
11-20-2011, 18:38
Наше са много готини в това отношение.Още не ми се е случвало,обаче брат ми съвсем спокойно си говори за това с майка ми.Аз обаче не знам защо си внушавам някакви глупости от мой приятелки.И аз си мсиля,че и при мен може да е така.Пък аз съвсем скоро разбрах,че наще не са някакви страшилища като родителите на приятелки.Като ми се случи ще намеря начин да кажа.
При момчетата е различно, за това не са му правили проблем. И аз ако имам син, и той да се прое*е, единственото за което ще настоявам е да си пази приятелката. Но при момичетата е друго.
shadowcrew
11-20-2011, 19:13
Преди 3 години майка ми която аз смятам за изостанала се опита да ми каже " ... ъъъ трябва да поговорим за ... ъъъ ", аз я прекъснах и казах,че е закъсняла с 2 години за този разговор. От тогава повече дума не е ставало между нас. С баща ми няма проблем,често си говорим кой какво ...
виждала съм майка да казва на дъщеря си " ако знаех кой е щях да му го откъсна " ,, отбягвам темата пред наште ;д
blahblaah
11-20-2011, 23:46
моята майка също предложи да ми купува презервативи ... :-D
sasuke9903
12-04-2011, 14:10
Другият път като ме обвиняват,че лъжа ще им дам да прочетат това. Иначе по темата никога не сме говорили за това, нямам и желание.
Despicable95
12-04-2011, 19:33
аз си мисля че трябва да знаят. Все пак те са ти родители. Всички го приемат различно че тяхното дете вече води полов живот, но за всичко си има време. Все пак няма да те изгонят от вкъщи защото си спал/а с гаджето си :D
bootyboy
12-04-2011, 19:38
хайде хайде как ще се чувства един баща ако знае, че чукат малката му дъщеря.....................................
shmatarok
12-04-2011, 20:28
Доколкото познавам бащата, най-вероятно се надява да не водя полов живот.
Майка знае, даже си мисли, че съм почнала на 16, изпреварила е реалността с годинка :) Не говоря с нея относно моите гаджета, но нямам чак толкова против когато стане въпрос за нейните мъже. Предпочитам обаче цялата информация да си я пазя за себе си. :д
Shturrrche88
12-05-2011, 07:02
хайде хайде как ще се чувства един баща ако знае, че чукат малката му дъщеря.....................................
Ами ако дъщеря му наистина е малка, бащата ще се чувства тъпо. Но всеки мъж, който има дъщеря, му е пределно ясно, че в един момент и тя ще почне да води полов живот...И се научават да свикват.
lude7ina
12-06-2011, 11:54
Спукай от бой и момчето, щото за тая работа трябват двама. Пък ще ти е по-трудно да си удариш твоето дете.
lude7ina
12-06-2011, 12:00
Всеки един родител знае,че в един хубав ден детенцето му ще почне да прави секс.Лошо е,когато този ден бъде преди определена възраст.Как очаквате да реагират,ако разберат че сте правило секс и сте едва на 14 ? :?
Трябва да бъдем за пример на децата си и внуците, евентуално. Дядо ми ми се караше за 5-иците, а пък той е бил тройкаджия.
ThroughStruggle
12-07-2011, 19:41
Не съм говорила никога с майка ми по темата, въобще не сме близки. Аз не съм й казвала имената на хората от компанията си, камо ли да започна да й споделям нещо по-лично.
С баща ми - още по-малко. С него съм доста по-близка, но все пак имам усещането, че тази тема е табу.