Влез

View Full Version : Какво да правя ?

jordani89
11-07-2011, 15:11
Здравейте,на 23 години съм от София.Уча икономика и съм 4 курс.Преди 2 години реших да следвам медицина,но така и не се явих на изпити.Както и да е.Сега още искам да уча медицина.Въпросът обаче е дали сега да си уча за държавния по икономика и за КСК`12 едновременно.Искам хем да си завърша икономиката,хем и същата година да кандидатствам.Не знам дали ще мога,защото и на двата изпита искам да дам максимума от себе с,но пък не ми се чака до 2013, за да кандидатствам тогава медицина.Това е моята мечта и ще я реализирам,каквото и да стане и каквото и да ми коства.Не знам ще може ли и по едното и по биология и химия да се подготвя.Вие какво бихте ме посъветвали?
Знам че повечето тук сте по-малки от мен,но все пак...

antineutral
11-07-2011, 15:24
В кой университет учиш? Проучи първо сложността на всичките ти изпити, поразпитай завършили студенти, кандидатствали, прецени си силите, времето необходимо за подготовка и тогава действай. :)

Honest
11-07-2011, 17:45
Препоръчвам ти този форум: http://www.medfaculty.org/forum/
В него пишат кандидат-студентите по медицина и учещите медицина. Те най-добре ще те ориентират. Само да ти кажа, че подготовката за изпита по биология и химия не е никак лека. Уроците по химия са почти задължителни, ако искаш да има успеваемост на изпита. по биология можеш и сама да се подготвиш. От значение е и университета, към който си се насочила. Успех! :)

mariana90
11-07-2011, 20:11
изкарай медицината на магистър и така ще имаш 2 специалности :)

psychopath
11-07-2011, 20:19
Ако смяташ, че можеш да се справиш...

jordani89
11-08-2011, 15:20
А вие как бихте постъпили на мое място?

CoNviCt
11-08-2011, 17:10
Аз лично бих изчакал,защото ще ме мързи.Ти си знаеш дали ще можеш да изоставиш всичко друго като дискотеки,излизания,купони .Ще трябва само да учиш.Но пък ще влезеш без прекъсване.Това са двата избора.