View Full Version : Какво да правя ?
jordani89
11-07-2011, 15:11
Здравейте,на 23 години съм от София.Уча икономика и съм 4 курс.Преди 2 години реших да следвам медицина,но така и не се явих на изпити.Както и да е.Сега още искам да уча медицина.Въпросът обаче е дали сега да си уча за държавния по икономика и за КСК`12 едновременно.Искам хем да си завърша икономиката,хем и същата година да кандидатствам.Не знам дали ще мога,защото и на двата изпита искам да дам максимума от себе с,но пък не ми се чака до 2013, за да кандидатствам тогава медицина.Това е моята мечта и ще я реализирам,каквото и да стане и каквото и да ми коства.Не знам ще може ли и по едното и по биология и химия да се подготвя.Вие какво бихте ме посъветвали?
Знам че повечето тук сте по-малки от мен,но все пак...
antineutral
11-07-2011, 15:24
В кой университет учиш? Проучи първо сложността на всичките ти изпити, поразпитай завършили студенти, кандидатствали, прецени си силите, времето необходимо за подготовка и тогава действай. :)
Препоръчвам ти този форум: http://www.medfaculty.org/forum/
В него пишат кандидат-студентите по медицина и учещите медицина. Те най-добре ще те ориентират. Само да ти кажа, че подготовката за изпита по биология и химия не е никак лека. Уроците по химия са почти задължителни, ако искаш да има успеваемост на изпита. по биология можеш и сама да се подготвиш. От значение е и университета, към който си се насочила. Успех! :)
mariana90
11-07-2011, 20:11
изкарай медицината на магистър и така ще имаш 2 специалности :)
psychopath
11-07-2011, 20:19
Ако смяташ, че можеш да се справиш...
jordani89
11-08-2011, 15:20
А вие как бихте постъпили на мое място?
Аз лично бих изчакал,защото ще ме мързи.Ти си знаеш дали ще можеш да изоставиш всичко друго като дискотеки,излизания,купони .Ще трябва само да учиш.Но пък ще влезеш без прекъсване.Това са двата избора.