PDA

View Full Version : Как , дали , защо ?

SmilezZz
11-08-2011, 14:26
Извинявам се за заглавието , но просто нищо подходящо не можах да измисля.

Не знам откъде или по - скоро не знам как да започна. Проблема е в общуването или по - скоро в мене , че да се появява този проблем. Не съм от най - общителните. Не мога да говоря с някой , който за пръв път виждам. Тука изниква и отговора/съвета: "Бъди по - контактна , общувай повече с другите". Окей , разбирам , че е така , но просто се чудя как въобще да го направя. Не съм задръстена - имам си приятели , с които излизаме и се забавляваме , но просто ми се иска да съм от общителните типове.

Не , не съм и срамежлива. По - скоро притеснителна от време на време, бих казала. Общувам с този , който ми допада , но естествено винаги опознавам хората - независимо дали са ми допаднали на пръв поглед. Понякога си задавам и въпроса: "Как изглеждам в очите на другите и в собствените си очи" и "Какво бих могла да направя , за да изглеждам по - различна. Не само да изглеждам , а и да се променя". Падам си от чувствителните , емоционалните , злопаметните. 8-) Не допускам лесно хората до себе си и може би точно в това е проблема. Не мога лесно да се доверя. А може би точно това искам да променя в себе си.

П.С - Няма да се впускам в повече подробности. Благодаря все пак на прочелите , исках някъде да си излея душата , а това ми се стори най - доброто място.

ZeroPoinT
11-08-2011, 14:27
Спокойно, няма защо да се притесняваш.

Wwwooow
11-08-2011, 14:41
Аз съм същата и аз се дразня на моменти, че не съм достатъчно общителна, но не знам как да го променя.

Fiction7577
11-08-2011, 14:59
По-хубаво е, че по принцип не допускаш хора лесно до себе си. Аз преди бях много отворена към всички, но след като веднъж ме прецакаха доста гадно, личните неща внимавам на кого споделям. Така че, подбирай си истинските приятели, хората за лаф могат да са всякакви.

А иначе когато се запознаеш с някой човек, можеш да почнеш общи теми, да го поразпиташ за интересите му, каква музика слуша, какви филми гледа, ако щеш дори и за даскалото. Все неща, които го интересуват всеки човек, не само тинейджър. От там нататък, по модерните технологии - скайпове, майпове и готово. :)

Айде, успех, отивам да гледам пресконференцията на Радо Стойчев. :D

SmilezZz
11-08-2011, 15:11
Wwwooow: Точно. В един момент просто толкова се дразня , че не знам какво ми иде да направя. И като някой приятел ми даде съвет: "Бъди по - контактна" полудявам. Не знам , защото точно това как да го направя. Не мога да отида при някой и да му кажа "Здравей , как си". Не , че не може , просто си зависи и от отстрещния човек. Fiction7577: Погледнато от тази страна си права. Но пък , поради този ми "проблем" аз може би губя човек / хора , с който/които можем да си бъдем наистина истински приятели.

whitechocolate
11-08-2011, 15:12
Аз бях същата. Не можех да събера смелост да се запозная с никого, защото се страхувах какво ще си помислят за мен или ... не знам. След като кандидатствах и отидох в нов клас, едно момиче беше толкова общително с останалите и беше толкова положителна настроена към всичко и всички (дори заговаряше хора по улицата и ги питаше какви зодии са и как се казват :D ) ... Тя ми вдъхна кураж и вече не съм такава. :) Дано и ти го преодолееш.

Fiction7577
11-08-2011, 15:16
Е, що да ги изгубиш? Просто говоря, че като се запознаеш първо с някого, не трябва да прибързваш с това да му се доверяваш прекалено бързо.

Опознай го, излизайте насам-натам и чак когато си сигурна, че няма да те предаде, му кажи ако искаш тайните си или каквото си пожелаеш.

Преди това може да ти бъде просто човек за лаф, както се изразих в горният пост.

thegreenzombie
11-08-2011, 15:30
пробвай да заговориш някой непознат.... който и да е... амм изобщо да не ти пука 8-) аз редовно го правя.... даже преди около час с една приятелка си говорихме с едно бабе :D :D аа много забавно беше :lol: обикаляхме паметника и се чудихме какво да правим и въпросното бабе мина много близо покрай нас, и ние нямаше как да не я заговорим просто.... и приятелката ми извика "Бау" ... и бабето започна да ни гледа втренчено и така си говорихме известно време... :lol: :lol: общо взето не бива да те притеснява факта, че говориш с непознат... то това е най-лесно, защото едва ли ще го видиш скоро, или пък другото е, че той не знае нищо особено за теб..... няма от какво да те е срам или нещо такова.... басси, говоря адски несвързано :lol:

zlatit0o
11-08-2011, 15:41
Интересно е, че не искаш да ти даваме отговори от типа "Бъди по-контактна" и т.н. а отговорите ти във каквато и да е тема е точно такъв!

Сори за спама.. 8-)

awerw
11-08-2011, 15:49
Не е лесно да си от общителните, особено ако си момиче, и особено ако това не си ти, а просто искаш да бъдеш такава, не става ей така да заговаряш като курва всеки срещнат, просто си набелязваш някой и решаваш, че ще отидеш и ще му кажеш здрасти или просто ще му кажеш нещо, ще го попиташ нещо, трябва да стане непринудено, даже и да си го набелязала, винаги можеш да се промениш, но точно в тази насока е трудно, опитавай да заговаряш хората които ти допадат, трудно е, ама щом имаш желание, ако го имаш де, няма невъзможни неща.

Wwwooow
11-09-2011, 11:39
Wwwooow: Точно. В един момент просто толкова се дразня , че не знам какво ми иде да направя. И като някой приятел ми даде съвет: "Бъди по - контактна" полудявам. Не знам , защото точно това как да го направя. Не мога да отида при някой и да му кажа "Здравей , как си". Не , че не може , просто си зависи и от отстрещния човек. Fiction7577: Погледнато от тази страна си права. Но пък , поради този ми "проблем" аз може би губя човек / хора , с който/които можем да си бъдем наистина истински приятели.

хммм да, но понякога като ми прещрака и ставам общителна 8-) Когато спре да ти пука за всичко, тогава не се съобразяваш какво говориш,пред кого и т.н.Или когато всичко се прецаква от всякъде спира да ти пука и си ти е все тая дали ще се скапва още или ще си остане скапано !

MuRocLaW
11-09-2011, 13:07
[b]Бъди по - контактна

така изглеждаш отстрани