View Full Version : Изгубена лична карта
maksimal
11-10-2011, 10:53
Каква е глобата при изгубена лична карта и къде трябва да съобщиш първо при такъв случай? Някой да си я е губил?
teddybearMV
11-10-2011, 10:58
В полицията би трябвало да се съобщава. Най-добре питай в паспортно, където и без това трябва да подадеш формуляр за нова карта. Има глоба, преди 5-6 години беше 50-60 лв. Сега- не знам колко е .
Трябва да я обяват за невалидна и да си извадиш нова.
Verminaard
11-10-2011, 11:33
Не казвай че е изгубена а измисли някаква история че са ти я откраднали.По принцип глобата е от 50 до 150 лева,обаче ако имаш късмет и им проточиш един локум как са ти задигнали портномето с документите от градския транспорт без да разбереш - може даже и да не ти сложат глоба.
Иначе ти трябва само таксата за нова карта.
mynichka
11-10-2011, 12:27
Кажи, че са ти я откраднали- защото за загубена таксата е доста по- висока. Иначе мисля,че за откраднаха вземаха глоба- 30/ 40лв. и за нова карта 18 лв. бавна поръчка.
j_adore2
11-10-2011, 12:31
Моята я захубих на бала. Пиши обяснение, че са ти я откраднали .. не казвай, че е изгубена. Иначе отиваш по най - бързия начин в районното,пишеш обяснение къде са ти я откраднали,те обявяват старата за невалидна,попълваш документи за нова, снимат те пак иии цените не ги помня .. на мен ми трябваше бърза поръчка, така че някъде към 40 лева мисля да беше :)
maksimal
11-10-2011, 13:25
Мамка му. От малък град съм и тук няма градски.. Направо ще ми се пръсне главата, немога да измисля една история как са ми откраднали портофела..
teddybearMV
11-10-2011, 13:30
Мамка му. От малък град съм и тук няма градски.. Направо ще ми се пръсне главата, немога да измисля една история как са ми откраднали портофела..
Е, то не е нужно да са ти я откраднали там където живееш. Кажи, че си пътувал някъде- примерно до село с автобус или най-добре с влак. Или до някое близко населено място , или пък са ти преджобили чантата в съблекалнята, докато си имал физическо в салона...и т.н. Варианти много. Не разтягай локуми, кажи им го с две думи. :)
asdzxccc
11-10-2011, 14:18
брат ми когато си загуби личната карта му взеха 20 лева, зависи според това дали си в голям град, поне така мисля ..
sToyAncHo
11-10-2011, 18:44
Аз наскоро си я загубих 8-) Ако е първо нарушение е 50 лева. Подаваш сигнал в някое РПУ, обявява ти се за невалидна и така :) Подаваш документи за нова. Даже ако искаш си остава същата информация. И чакаш да ти я направят. :)
ЕДИТ: забравих да спомена, че те пишат като криминално проявен :grin:
maksimal
11-11-2011, 11:08
ЕДИТ: забравих да спомена, че те пишат като криминално проявен :grin:
wtf..?!? в досието ли? :lol: "Небрежно държание към лични документи" ?
sToyAncHo
11-11-2011, 17:00
Нещо такоа 8-)
lolipoop1
11-11-2011, 19:14
Кажи,че са те нападнали мангали и са те ограбили, дори и телефона ти е откраднат, затова ако трябва пусни и жалба за откраднат мобилен телефон и мисля,че може да избегнеш глобата
добре,ако се каже,че не мога да намеря и предполагам,че е открадната мога ли да отмина глобата,че и аз я изгубих.
За открадната няма глоба. На мен пролетта ми откраднаха протмонето и още същия ден отидох в районното да пиша обяснения, платих си и си подадох документи за нова. Никакви пари за глоба не са ми искали.
FreshJuice
11-12-2011, 15:59
За изгубена има глоба от 30 лв, но изчакай малко и виж дали някой не я е намерил и да не би да я е върнал в полицията. Ако до 3 седмици не се намери плащаш глоба към 30 лв и си правиш нова карта. Мойт беше на един месец като я изгубих :razz:
трябва ли някакъв документ от родител , защото съм под 18 и не искам нашите да разберат, че съм я изгубила ?