View Full Version : Кремчета за лице
heybugsbunny
11-11-2011, 16:41
Моля ви, помогнете ми да си избера кремчета за лице- дневен и нощен. Кожата ми е нормална... Колебая се между комплекта на Avon, който е специално изработен за зимния сезон, на Solution: http://www.avon.bg/PRSuite/eBrochure.page?index=1&cmpgnYrNr=201116 ( стр 174-175)
Кремчетата от серията на Biofresh - Yoghurt of Bulgaria или кремчета на Белея, или Нивея ... Кое да си взема ?? Ако имате по-добри предложения,споделете ;}}
PullMeCloser
11-11-2011, 16:44
La Roche, Eucerin, Iwostin. Вървят около и малко над 20лв.
Аз сега съм се спряла на Авен, след като ми определиха кожата като супер чувствителна и алергична :-o
mimsSss96
11-11-2011, 16:56
Ти си още млада и не трябва да използваш нощен крем - до 28/30 год. дневният крем се използва и вечер като нощен, а след това се започва с нощния :) а иначе за крем Орифлейм имат много хубава серия essentials
Използвала съм кремове "страшни за кожата ти" според моята козметичка и съм давала луди пари за тях, и за нищо не стават. Пробвай крем Здраве. Уникален е. Прави кожата мекичка и с равномерен тен. Няма червени петънца и кожата става много гладка. :)
FuCKkK13
11-11-2011, 17:47
Използвала съм кремове "страшни за кожата ти" според моята козметичка и съм давала луди пари за тях, и за нищо не стават. Пробвай крем Здраве. Уникален е. Прави кожата мекичка и с равномерен тен. Няма червени петънца и кожата става много гладка. :) +1.. за нощни кремове ти е още много рано.. аз използвам здраве или бочко.. напоследък бочко,но преди си слагах здраве само на пъпчиците и ми помагаше,а ако кожата ти е мазна ще ти се отразят много добре :)
teddybearMV
11-11-2011, 17:51
Рано ти е за нощни кремове. Достатъчно е да почистваш кожата си и да я предпазваш.
http://titantrade-bg.com/img/ProductImages/pr_b10f00b2039f1fb6e0aab544d04329e4_5039b76a31c47a 5e00a51b1e7cd11f28.jpg
PullMeCloser
11-11-2011, 19:26
Била млада за нощни кремове, ама и предлагате такива против бръчки 8-) 8-) 8-)
http://news.fashion.bg/img10/Eucerin-aqua-b3.jpg
Light, щом си снормална кожа, много е приятен, а околоочния е много успокояващ. Нощен не знам дали има, но на Ивостин има цели серии с нощни,дневни,околоочни, със SPF и тн, погледни ги.
heybugsbunny
11-11-2011, 19:38
Ами на 16 съм, но аз искам нощен крем,защото след като си измия лицето със скраба, ми става леко суха... А иначе аз ползвах един крем на Нивея-moisturizing day care и бях доволна.Нанасях го сутрин.. но сега искам да пробвам и нещо друго ;}
А ако вечер си мия лицето със скраб,мога ли сутрин да го мия с гел и след това да нанасям креб, или много ще си изсуша лицето??
Ами на 16 съм, но аз искам нощен крем
Абе момиче ти добре ли си?
heybugsbunny
11-11-2011, 19:50
^ Дамм, но май не съм наясно с функцията на нощния крем ;д
Така, искам крем, който да използвам сутрин и вечер, след като си измия лицето със скраб или гел :Д
Пак ти казвам - пробвай Зраве леката формула. Ще останеш много доволна. :)
Sarafina
11-11-2011, 20:17
Който и крем да си вземеш на Alverde или на Balea, няма да сбъркаш :) Мисля, че има един с ягоди на Balea специално за млада кожа.
Макар че с две ръце съм за крем Здраве и аз трябва да си го взема.
А защо не си вземеш матиращ крем, слага се сутрин, матира, хидратира, има и SPF и е доста покривен почти като ФДТ.
Biskfitka
11-11-2011, 21:40
Вземи си хидратиращ крем-Арома (с невен) ,Нивеа...има много :)
FuCKkK13
11-12-2011, 06:49
^ Дамм, но май не съм наясно с функцията на нощния крем ;д
Така, искам крем, който да използвам сутрин и вечер, след като си измия лицето със скраб или гел :Д и аз не съм много запозната,но знам от майка ми,защото тя лично започна да ползва нощен крем около 33/34... иначе аз имам здраве с цинков оксид и бочко,здраве го слагам само на пъпките,а бочко по цялото лице,сутрин и вечер като си почиствам лицето... обаче те подсушават.. а на теб като гледам ти трябва нещо,което леко да я омазнява,за да не ти е толкова суха след като я измиеш.. за това можеш да си вземеш някакъв на нивеа... но все пак пробвай този на Бочко ;)
Била млада за нощни кремове, ама и предлагате такива против бръчки 8-) 8-) 8-)
Сега видях какво съм постнала :lol: извинявам се
Оправих го :)
Rebirthing
11-12-2011, 08:02
Май ще съм единствената която ще препоръчам Biofresh - Yoghurt of Bulgaria. Серията е много изчистена от към вредни съставки ! Имат един обикновен крем в голяма плоска кутийка, води се пробиотичен с протеин от йогурт, но в състава му преобладава масло от ший / което според мен лично е по-добре. Има UV фактор, т.е подходящ е за дневен.
Имат отделно и дневен крем, той е по-скъп. Имат и нощен, на тази възраст не ти препоръчвам ! Ако искаш вечер да се овлажняваш ползвай розова вода ! Също така дневен крем не се използва за нощен заради УВ защитата.
А ако вечер си мия лицето със скраб,мога ли сутрин да го мия с гел и след това да нанасям креб, или много ще си изсуша лицето??
Най-добре го мий и сутрин и вечер с гел. Скраба има изсушаващо действие, представям си ако не е за ежедневно ползване колко си стържеш кожата...
strawberry88
11-12-2011, 13:49
Аз съм с мазна кожа,добре ли ще е да си взема този на Здраве универсалния хидратиращ крем или не??? :neutral:
kalpazanka
11-12-2011, 13:50
Аз съм с мазна кожа,добре ли ще е да си взема този на Здраве универсалния хидратиращ крем или не??? :neutral:
Ако си регулирала омазняването, да.
heybugsbunny
11-12-2011, 17:16
Rebirthing , ти беше препоръчала гела от тази серия Yoghurt of Bulgaria (в друга тема) и къде ли не го търсих,минах през всички аптеки и всички магазини за козметика, и не мога да го намеря...Оттогава тази серия ми е останала в ума и мога да пробвам кремчето,което си ми препоръчала.А иначе, аз ползвам скраб на Garnier- http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://img.feelunique.com/img/products/Garnier_Pure_Active_Blackhead_Clearing_Scrub_150ml 1265799369.jpg&imgrefurl=http://www.feelunique.com/p/Garnier-Pure-Active-Blackhead-Clearing-Scrub-150ml&h=250&w=250&sz=10&tbnid=PGi6XoXl79LtAM:&tbnh=90&tbnw=90&prev=/search%3Fq%3DGarnier%2Bscrub%26tbm%3Disch%26tbo%3D u&zoom=1&q=Garnier+scrub&docid=G9Ua5QUqO6w-tM&hl=bg&sa=X&ei=C7e-TtTVKMqG4gTTo5SVBA&ved=0CCMQ9QEwAA&dur=413 и пише,че е за всекидневна употреба.
Днес си купих крем Здраве,той може ли да се позлва вечер ?
Rebirthing
11-12-2011, 18:43
heybugsbunny, от кой град си ?
Vikencheto
11-12-2011, 18:56
Наистина ли е токова вредно да се ползва нощем крем, когато си с млада кожа? Аз съм на 15 и си ползвам и нямам някакви проблеми. Сега съм с REGAl с мляко и меди съм доволна. Преди това ползвах на Ейвън и пак нямах оплаквания. Сега съм решила да карам само с български кремове, защото казват, че са много добри :-)
Rebirthing
11-12-2011, 19:22
По принцип на нощния крем би трябвало да е опоменато за каква възраст е подходящ, но за по-малко от 25+ не съм виждала.
Тая кожа за момент не я оставяте да си почине...
Biskfitka
11-12-2011, 21:53
Наистина ли е токова вредно да се ползва нощем крем, когато си с млада кожа? Аз съм на 15 и си ползвам и нямам някакви проблеми. Сега съм с REGAl с мляко и меди съм доволна. Преди това ползвах на Ейвън и пак нямах оплаквания. Сега съм решила да карам само с български кремове, защото казват, че са много добри :-)И аз имах дневния и нощния на Регал с мед и мляко,спрях да ги ползвам и разлика нямаше ;) По-добре си ползвай някакъв крем за лице според кожата ти :)
heybugsbunny
11-13-2011, 07:57
От Враца.
MegiBoOm
11-13-2011, 08:33
Аз си ползвам нощният крем на Ивостин за мазна и проблемна кожа и ми се отразява много добре.
Има нощни кремове, които стават за по-млада кожа, като разбира се са много малко.
За да не правя нова тема ще питам тук. http://static1.framar.bg/product/garnier-dry.jpg
^^ Тоя крем по-мазен ли е или..? Виждам, че е за суха кожа, а точно такъв ми трябва, но искам да не е мазен(да става за преди ФДТ) .
Vikencheto
11-13-2011, 09:10
Наистина ли е токова вредно да се ползва нощем крем, когато си с млада кожа? Аз съм на 15 и си ползвам и нямам някакви проблеми. Сега съм с REGAl с мляко и меди съм доволна. Преди това ползвах на Ейвън и пак нямах оплаквания. Сега съм решила да карам само с български кремове, защото казват, че са много добри :-)И аз имах дневния и нощния на Регал с мед и мляко,спрях да ги ползвам и разлика нямаше ;) По-добре си ползвай някакъв крем за лице според кожата ти :)
ми то пише, че е за всеки тип кожа, не ми я омазнява, хидратира я и я прави мека, а аз съм със суха; според мен става и за млада кожа и не я натоварва, но ще питам за всеки случей козмитички или дерматолози да видим какво ще кажат
p.s. сори за спама :)
Rebirthing
11-13-2011, 10:55
От Враца.
Има в Бг Мама тема за серията, може би там да попиташ къде във Враца се продават...
Vikencheto - всеки тип не означава за всяка възраст. В крема има химия и ме съмнява изобщо да има мед и мляко. Ако можеш погледни състава, защото предполагам, че започва с Aqua и завършва на нещо с "paraben" накрая.
Biskfitka
11-13-2011, 14:20
ми то пише, че е за всеки тип кожа, не ми я омазнява, хидратира я и я прави мека, а аз съм със суха; според мен става и за млада кожа и не я натоварва, но ще питам за всеки случей козмитички или дерматолози да видим какво ще кажат
p.s. сори за спама :)Аз като си ги купувах,мисля,че не пишеше,че са за всеки тип,в главата ми се върти нещо като смесена към суха,но както и да е :д
Имах предвид да си вземеш крем,който можеш да ползваш и през нощта и през деня,но да е подходящ за годините ти Л:)
Vikencheto
11-15-2011, 15:20
От Враца.
Има в Бг Мама тема за серията, може би там да попиташ къде във Враца се продават...
Vikencheto - всеки тип не означава за всяка възраст. В крема има химия и ме съмнява изобщо да има мед и мляко. Ако можеш погледни състава, защото предполагам, че започва с Aqua и завършва на нещо с "paraben" накрая.
:) идеята ми беше, че никъде не пише, че запълва бръчки, прави кожата по-стегната и т.н.; доколкото си спомням беше нещо от рода на "прави кожата по-мека и я хидратира". За съжаления изхвърлих опаковката, но ще се опитам да проверя в нета за повече инфо. Biskfitka разбрах какво имаш предвид, като ги свърша тези може така да направя :)
haberche
03-16-2012, 17:36
Аз ще ви препоръчам една козметика която е много качествена и ефтинка.Пробвайте и ще се уверите, нама по-хубаво от българската роза а ако не ми вярвайте си вземете една розова вода която струва 2-3 лева и си обтривайте лицето един път на ден.Ефекта е невероятен!
www.enasmarket.com
Аз съм с този на Oriflame на Essentials и съм много доволна. Не ми омазнява кожата изобщо, но аз и го слагам от дъжд на вятър. Иначе от време на време почвам и този на Biofresh Yogurt of Bulgaria, и той е хубав.