glez0rana
11-14-2011, 13:42
Домашната ми е по литература за 7-ми клас!!! Ето я и нея,мн е дълга..ако е някой 7-ми кл. и учебника му е на "Булвест 2000" нека помогне...:Каква първоначална представа за художествената обстановка изгражда природната картина,с която се открива повествование?
-Кои са ключовите думи в пейзажното изображение и каква атмосфера очертава..
-Раздълкувай образите символи нош,студ,мъгла и ги свържете с съдбата на героите..!!!
-Анализирай метафората ,,Студена декемврийска мъгла...задушаваше с отровния си дъх последните минувачи..''
-Каква е художествената функция на контраста м/у тъмния,притихнал град и светещото прозорче на ,,будната'' кръчма?
Ами това...става въпрос за 1-ва чст от ,,Немили-недраги'' надявам се да ми помогнете!! Мерси предварително (h) :cry:
-Кои са ключовите думи в пейзажното изображение и каква атмосфера очертава..
-Раздълкувай образите символи нош,студ,мъгла и ги свържете с съдбата на героите..!!!
-Анализирай метафората ,,Студена декемврийска мъгла...задушаваше с отровния си дъх последните минувачи..''
-Каква е художествената функция на контраста м/у тъмния,притихнал град и светещото прозорче на ,,будната'' кръчма?
Ами това...става въпрос за 1-ва чст от ,,Немили-недраги'' надявам се да ми помогнете!! Мерси предварително (h) :cry: