View Full Version : Провали ми живота !!
Моят брат ми провали живота !! Той е със 6 години по-малък от мен и сега е на 7, а аз на 13. Откакто се помня всички него харесват и обичат, защото бил дребен и сладък, Даже и собствената ни майка ни дели, не си признава, но е вярно, че тя г обича повече, защото като направи нещо и се вижда, че той е виновен тя мен обвинява. Например преди малко му казах, че харесва някое момиче и тоя така ме удари по глават, че все още ме боли и на всичкото отгоре ми се скараха, щото преди това сме си били толкова тихи и мирни и съм провалила всичко !! Дядо ми беше там, а с него се виждаме 2-пъти годишно и майка ми ми се равика, направо е ужасно. От както се помня винаги сме се карали с него и винаги аз съм виновна и съм наказана. Говорила съм с майка ми, че ни дели тя вика, че не било вярно, но даже и тати го вижда. Понякога имам чуството, че ми завижда, защото съм била много по-умна от брат ми, когато съм била на неговите години. Освен това аз много висока, а брат ми е много нисък, май няма 1,20, а аз съм 1,66. Друга причина да завижда е че аз мога да го командвам и той ми се подчинява понякога, а ама като види, че така, почва да вика и че бил прост, а аз да съм спряла да го използвам, защото иначе ще бъда наказана. Понякога има чуството, че аз не съм й дете, че не ме обича, иска се брат ми да е повече, винаго го хвали и ни сравнява ако е направил нещо хубаво !! Има моменти в които не ми се живее, защото той винаги проваля хубавите ми дни и единствената надежда с която живея всеки ден е бъдещето ми !! В училлище имам много приятели, но там съм различна, вкъщи съм тиха и не правя нищо, а в училище сякаш не съм аз !!
Брат ми ми съсипа живота, никога не съм го харесвала, но пък понякога го бичам. Всички него харвресват и обичат. преди да се роди всички така ме обичаха, аслед това ме забрравиха !!! Когато се сбие се обажда на мама и и си измисля куп неща и накрая аз излизам виновната и като се разкрещя за да ме чуаят и раберат съм наказана. Живея в нещо като ад понякога !!! Собствената ми майка предпочита бтрат, а представете си другите !! Аз съм толкова добра към всички, а те предпочитат онзи тапънар. Преди бях някак си веселеа, в къщи, а сега съм такава само когато съм сприятелии, прерди стила ми беше един , а сега друг и всичко това се промени заради брат, опитайх се да се отличавам и да съберас вниманието на роднини, а нищо не се получи, опитах се да се различа по характери пак никой не ме забелязва, сякъш съм невидима за тях. Преди бях едно съвсем различно момиче, а сега даже и немога да си го спомня, аз се заберавих каква бях, толкова ми се иска да не се бях променяла, но не мога да върна времето нназад. лятото бяхм,е ходили на един лагер и всички харесваха ббрат ми , а мен ме имаха като сестра та на..... Ужасно е да живееш под сянката на малкия си брат !!!!
sasuke9903
11-18-2011, 18:57
„защото като направи нещо и се вижда, че той е виновен тя мен обвинява"
Мисля,че това е защото той е по малък и не разбира тя сигурно мисли,че ти му служиш за пример, но аз не разбирам, защото нямам по малък брат или сестра.Опитай се да я убедиш, че той не взима пример от теб.
П.П Това е само мое мнение.
LoweShot
11-18-2011, 19:01
Как ше ти провали живота бе ? :D То той живота за теб едва сега започва .. и хубаво те наказва майка ти като гледам кв'и простотии пишеш ... Нямам думи .. Как майка ти ше обича повече брат ти?? - Няма такова нещо .. Осъзнай се .. И тв'а с характераа е пълна глупост абее :-x седя и чета 10 мин. врели некипели ..
sasuke9903
11-18-2011, 19:10
Как ше ти провали живота бе ? :D То той живота за теб едва сега започва .. и хубаво те наказва майка ти като гледам кв'и простотии пишеш ... Нямам думи .. Как майка ти ше обича повече брат ти?? - Няма такова нещо .. Осъзнай се .. И тв'а с характераа е пълна глупост абее :-x седя и чета 10 мин. врели некипели ..
Сигурно е искала да напише, че и е провалил детството все пак от 6-годишна се чувства пренебрегната.
VaMpiRKaTaaa
11-18-2011, 19:24
Той е малък трябва му повече внимание.
Ти си тъпо тийнче и ревнуваш,че му се обръща повече внимание.
Споко,след някоя друга година като те мине с 2глави над теб,нещата ще се променят... :D
NambyPamby
11-18-2011, 23:45
Явно вашите не са водили с теб разговора навремето от рода на "това, че ще имаш братче, не значи, че ще те обичаме по-малко".
На 13 се чувстваш невидима, на 16 мислиш се мислиш за центъра на Вселената, колелото се върти общо-взето. 8-) Малка си още да таиш такива крайни чувства, излизай по-често на разходки на чист въздух.
Вие ме искарахте като някаква завистлива психопатка. Но всъщност точно така живея, не ми вярвате, защото не познавате майка ми или брат ми !! И имах предвид, че ми е провалил засега детсвото, но какво разбирате Вие, някога били ли сте в такова положение. Щях да се съглася с вас, че малко преувеличавам, ако беше така от скоро, но аз така пренебрегната от както брат ми се роди. Всичко е така както го описах. Не си измислял. Казвала съм и на някои приятели, че е така, но никой не ми вярва,защото никой не е живял живота. Знаете ли какво е никой да не ви вярва и да мислят, че брат винаги е прав?? Собствените ви майки дда се опитват да ви съботират, за да не сте нещо повече от брат си ?? не нали ?? Ако всичко това не беше истина, за какво ми е да пиша и да искам съвети ??? То ако не беше така, аз щях да се справя, но положението ми е точно такова, каквото го описах и вече ми писна да бъда невидима !!!!
lisi4ety
11-19-2011, 19:40
WTF я се стегни.
Да, били сме на твое място. На 13 си, всяко момиче с по-малък брат се е чувствало така като е била на 11-12-13.
Още си прекалено малка, за да си правиш такива изводи.
Мразела го.
"Не го харесвам, но понякога го обичам."
Я се чуй какви ги приказваш.
Нормално е на по-малките деца да им се обръща повече внимание ;)
пффффф, откъде тая омраза към едно малко дете? Това е много егоистично
lightcameraction
11-21-2011, 11:58
стигнах до там,където пишеше ,че 6 годишния ти брат ти е провалил целия живот,а ти си на 12 и спрях да чета.
IlovEmyPuffYToY
11-21-2011, 12:35
фейспалм ХД Колкото мен си, а си още с акъла на брат си :? естествено, че майка ти ще го оби1ч повече, та той не пуска безсмислени теми по форуми :? Спокс, и аз преди мислех по този начин - Като бях на 5 :razz:
Да живее под сянката на малкия си брат - чуваш ли се ? Та той няма метър и трийсе още, както сама си написала :lol: :lol: :lol:
Сега сериозно - няма нужда да мислиш така, просто е малък и майка ви се притеснява за него (все пак ти сама мжеш вече да се оправяш ;) Аз още на 10 - 11 сама съм се оправяла и съм си се грижела за себе си, сигурна съм, че много повече от теб ;) Не се дръж като петгодишна...)Така че майка тии има две деца - за голямата и достатъчно умна ли да се грижи по-напред или за бебето? Аз и моята сестра сме напълнно еравнопоставени, но все пак и тя е на 9... Аз се грижа постоянно за нея, но кой ли го оценява..И все пак не се оплаквам...
Споко,след някоя друга година като те мине с 2глави над теб,нещата ще се променят... :D
абсолютно
брат ми е много нисък, май няма 1,20, а аз съм 1,66.
и какви са тея тъпотии?
той е на 7, ти на 13, логично е да е нисък, а ти по-висока ОМГ ... :o
абсолютно
брат ми е много нисък, май няма 1,20, а аз съм 1,66.
и какви са тея тъпотии?
той е на 7, ти на 13, логично е да е нисък, а ти по-висока ОМГ ... :o
Леле ти си била много тъпа имах предвид, че за възраста си е много нисък, абе защо не спрете да ме плюете, аз ви моля за съвет, а вие ме плюете, че не било така. Помислете далищях да се оплаквам ако не беше така ??
lightcameraction
11-21-2011, 20:11
и какво като е нисък
да не му обръщат внимание вашите заради това ли
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Ало, ти си на 13. Откога реално имаш живот, че някой даже пък е успял да ти го провали?
NambyPamby
11-21-2011, 21:14
Леле ти си била много тъпа
Аре, да внимаваш с епитетите, а? Хич не ходи на тия години да имаш такъв език и да се държиш толкова грозно с хората, камо ли с непознати, които си отделят от времето да ти отговарят в темата.
абе защо не спрете да ме плюете, аз ви моля за съвет, а вие ме плюете, че не било така.
1) Никой не те е плюл, най-културно ти се обясни, че не си права. Вместо да се позамислиш защо толкова хора, непознати все, ти казват едно и също и да се коригираш, ти реагираш истерично, 'щото, разбираш ли, не се съгласяваме с теб. Ако искаш да получаваш отговор от типа "Да, невръстният ти 7-годишен брат, който тепърва започва да различава добро и зло, ти е съсипал живота", т'ва е най-лесното. Но не е правилно. Майка ти прощава на брат ти всичко, 'щото е малък, което води до разглезване, ама това е друг въпрос. Няма как майка ти да те саботира, прощавай, за да не си нещо повече от брат си. То няма място за сравнение, разбираш ли? Къде ти 7 клас, къде ти първи. Учи си в училище, изкарвай добри оценки, ходи на олимпиади и състезания, съсредоточи се в кандидатстването си, вместо да се занимаваш с глупости. И спри да бъдеш толкова озлобена и себична, 'щото повтарям, грозно е и не ти ходи на годините. По тоя начин ще се отдалечиш не само от семейството си, ми и от приятелите си. Както се държиш с хората, по същия начин ще се държат и те с теб. Намери някого, с когото да споделяш. С баща си, с баба си, леля/чичо, ако имаш, изкажи им страховете си, но просто недей да бъдеш толкова агресивна и груба.
IlovEmyPuffYToY
11-22-2011, 04:26
Аре, да внимаваш с епитетите, а? Хич не ходи на тия години да имаш такъв език и да се държиш толкова грозно с хората, камо ли с непознати, които си отделят от времето да ти отговарят в темата.
абе защо не спрете да ме плюете, аз ви моля за съвет, а вие ме плюете, че не било така.
1) Никой не те е плюл, най-културно ти се обясни, че не си права. Вместо да се позамислиш защо толкова хора, непознати все, ти казват едно и също и да се коригираш, ти реагираш истерично, 'щото, разбираш ли, не се съгласяваме с теб. Ако искаш да получаваш отговор от типа "Да, невръстният ти 7-годишен брат, който тепърва започва да различава добро и зло, ти е съсипал живота", т'ва е най-лесното. Но не е правилно. Майка ти прощава на брат ти всичко, 'щото е малък, което води до разглезване, ама това е друг въпрос. Няма как майка ти да те саботира, прощавай, за да не си нещо повече от брат си. То няма място за сравнение, разбираш ли? Къде ти 7 клас, къде ти първи. Учи си в училище, изкарвай добри оценки, ходи на олимпиади и състезания, съсредоточи се в кандидатстването си, вместо да се занимаваш с глупости. И спри да бъдеш толкова озлобена и себична, 'щото повтарям, грозно е и не ти ходи на годините. По тоя начин ще се отдалечиш не само от семейството си, ми и от приятелите си. Както се държиш с хората, по същия начин ще се държат и те с теб. Намери някого, с когото да споделяш. С баща си, с баба си, леля/чичо, ако имаш, изкажи им страховете си, но просто недей да бъдеш толкова агресивна и груба. Абе страхове - фобия от брат й ли? :lol: Просто ревнува от родителското внимание...
1) Никой не те е плюл, най-културно ти се обясни, че не си права. Вместо да се позамислиш защо толкова хора, непознати все, ти казват едно и също и да се коригираш, ти реагираш истерично, 'щото, разбираш ли, не се съгласяваме с теб. Ако искаш да получаваш отговор от типа "Да, невръстният ти 7-годишен брат, който тепърва започва да различава добро и зло, ти е съсипал живота", т'ва е най-лесното. Но не е правилно. Майка ти прощава на брат ти всичко, 'щото е малък, което води до разглезване, ама това е друг въпрос. Няма как майка ти да те саботира, прощавай, за да не си нещо повече от брат си. То няма място за сравнение, разбираш ли? Къде ти 7 клас, къде ти първи. Учи си в училище, изкарвай добри оценки, ходи на олимпиади и състезания, съсредоточи се в кандидатстването си, вместо да се занимаваш с глупости. И спри да бъдеш толкова озлобена и себична, 'щото повтарям, грозно е и не ти ходи на годините. По тоя начин ще се отдалечиш не само от семейството си, ми и от приятелите си. Както се държиш с хората, по същия начин ще се държат и те с теб. Намери някого, с когото да споделяш. С баща си, с баба си, леля/чичо, ако имаш, изкажи им страховете си, но просто недей да бъдеш толкова агресивна и груба.'
Ама никой не ми каза, напълно нормално освен няколко човека, всички или ми се ххилят или обиждат и ме искарвате някак си извън нерви, акво очаквате да ви милвам ли ?? Аз ви казвам едно, вие пак тръгвате да ме поправяте, че не било и пак ви казвам АКО НЕ БЕШЕ ТАКО ЗАЩО ЩЯХ ДА ПИША ТЕМАТА ???? И мога да ти кажа, че пред хора въобще не се държа така и имам много пприятели !!! Просто толкова много ме дразнят някои работи и ако почна да си ги избивам на другите по злобен начин, ест че ще ме намразят, затова може би без да се усещам го правя тук, все пак съм във форума, за да се отпусна и точно така си релаксирам , да си се дразня с другите, ама това, че ви ми се връзвате е друг проблем !!!
1) Никой не те е плюл, най-културно ти се обясни, че не си права. Вместо да се позамислиш защо толкова хора, непознати все, ти казват едно и също и да се коригираш, ти реагираш истерично, 'щото, разбираш ли, не се съгласяваме с теб. Ако искаш да получаваш отговор от типа "Да, невръстният ти 7-годишен брат, който тепърва започва да различава добро и зло, ти е съсипал живота", т'ва е най-лесното. Но не е правилно. Майка ти прощава на брат ти всичко, 'щото е малък, което води до разглезване, ама това е друг въпрос. Няма как майка ти да те саботира, прощавай, за да не си нещо повече от брат си. То няма място за сравнение, разбираш ли? Къде ти 7 клас, къде ти първи. Учи си в училище, изкарвай добри оценки, ходи на олимпиади и състезания, съсредоточи се в кандидатстването си, вместо да се занимаваш с глупости. И спри да бъдеш толкова озлобена и себична, 'щото повтарям, грозно е и не ти ходи на годините. По тоя начин ще се отдалечиш не само от семейството си, ми и от приятелите си. Както се държиш с хората, по същия начин ще се държат и те с теб. Намери някого, с когото да споделяш. С баща си, с баба си, леля/чичо, ако имаш, изкажи им страховете си, но просто недей да бъдеш толкова агресивна и груба.'
Ама никой не ми каза, напълно нормално освен няколко човека, всички или ми се ххилят или обиждат и ме искарвате някак си извън нерви, акво очаквате да ви милвам ли ?? Аз ви казвам едно, вие пак тръгвате да ме поправяте, че не било и пак ви казвам АКО НЕ БЕШЕ ТАКа ЗАЩО ЩЯХ ДА ПИША ТЕМАТА ???? И мога да ти кажа, че пред хора въобще не се държа така и имам много пприятели !!! Просто толкова много ме дразнят някои работи и ако почна да си ги избивам на другите по злобен начин, ест че ще ме намразят, затова може би без да се усещам го правя тук, все пак съм във форума, за да се отпусна и точно така си релаксирам , да си се дразня с другите, ама това, че ви ми се връзвате е друг проблем !!!
Леле ти си била много тъпа имах предвид, че за възраста си е много нисък, абе защо не спрете да ме плюете, аз ви моля за съвет, а вие ме плюете, че не било така. Помислете далищях да се оплаквам ако не беше така ??
шшш :lol: 13-годишно неосъзнато лапе ще ми казва че съм тъпа
по-спокойно
+
7год.23,050-средни килограми
7год. 121,40 -средна височина
първо от развитие на нормално дете не разбираш грам, така че не се мешай където не ти е работа
второ не е нормално да ревнуваш от 7 годишно детенце, камоли да разправяш как ти бил съсипал живота,децата са най-чистото нещо+че като е по-малък е нормално да му се обръща повече внимание, щото и задника не може да си избърше сам
и както каза nambypamby, светът не се върти около теб, пък като си на 13 в крайна сметка се оправяй сама, след 5-6 годинки вашите да не дойдат с теб до университета?
фейсбуквай си там и си прави нещата ,която една типична 13 годишна кифла прави и се заблуждавай че всички те мразят....
тоя форум тотално е затъпял в последните 1-2 години, казвам го за не знам кой път, ама е така -.-
Nikolcheto24
11-22-2011, 19:43
Съсипал ти живота на 13 години. :lol: Това е абсурдно.
Просто,защото е по-малък,ще видиш след време,нещата ще се променят,само да поотрасне брат ти. :)
IlovEmyPuffYToY
11-22-2011, 20:17
Казаха ти, че си неосъзната...И аз, дето съм колкото теб ли да ти го казвам?
Хората не те плюят, изразяват мнение и те опрувергават, ти си мислиш, че всички сме срещу теб и едва ли не, ттова, че ти критикуваме гледната точка, ни прави лоши...Защо просто не поговориш с майка си?
titinkaa
11-23-2011, 13:36
Малки сте още,нормално е да се заяждате един на друг,всички го минават тоя период.След 3-4г. всичко ще се промени и няма да е така,както сега.Никой не ти е провалил живота.
VaMpiRKaTaaa
11-23-2011, 13:45
пффффф, откъде тая омраза към едно малко дете? Това е много егоистично
Малките деца наистина могат да са дяволчетa,но това е отделен въпрос.
:-D сори амаа наистина си много далеч от истината .. преди със сестра ми която е по-голяма от мен беше така обаче от 5-6год сиг. не сме се карали и то,защото може и странно да ти звучи аз правя компромиси спрямо нея, свикнала съм с характера и и се съобразявам ии си помагаме доста често, но това може да стане когато пораснете достатъчно ии разберете, че братята и сестрите не са само злобни и отвратителни човечета които само се пречкат - напротив братята и сестрите са, за да си помагат и, за да се уважават и ще видиш, че някой ден животът ти ще ти се струва скучен и странен без брат ти, пожелавам ти този ден да настъпи час по-скоро
hristo99
11-23-2011, 15:18
Първо се успокой. Бил съм на мястото на брат ти. 8-) Аз имам по-голяма сестра и същото се случваше с нас. Братчето ти, което толкова го мразиш всъщност те обича. Прави такива неща, защото лигнята и глезотенето много тресат на неговата възраст. Просто се кефи, когато те наказват, на него това му е радостта. :D Мисли си, че прави прости шегички и изобщо не знае за последствията и колко ти изглежда труден живота. Той сам се чуди защо толкова се нервираш. Тоест: Прави си малки шегички, ти много им се връзваш, той се кефи на това, но все пак не разбира "тинейджърството". Не мога да ти дам съвет, защото тази ситуация я оправя само времето. Към 9-10 годишна възраст (най-късно) ще се вразуми и сам ще се чуди защо е правил това. А да знаеш аз какви неща съм правил на моята сестра. :grin: Веднъж с нейна приятелка си говореха "по женски" и аз настоявах да разбера какво си говорят, те не искаха да ми кажат и аз почнах да рева и я наказаха. :D Заради много други неща тя се нервеше и почна да ме бие и напада и затова само я наказваха. На братчето ти просто му обръщат повече внимание защото е по-малък и ти се нервираш, завиждаш му. Родителите ти са останали с впечатление че си жестока и затова вече непрекъснато те наказват. Потрай още 1-2 години и ще мине. Сега не казвай, че брат ти съсипва живота, а си гледай уроците. Не забравяй това: Веднага щом усетиш, че брат ти се вразумява си промени отношението към него и така ще се радвате че се имате. На теб ти е по-трудно, защото нямаш от кого да се учиш за грешките в живота си, но брат ти ще ти се радва за това, че научава много неща покрай теб. Леле написах роман, по-добре да спра. :D
ОМГ бива ли да има толкова прости "хора" :lol:
И какво, провали ти изключително дългия досега живот, защото получава повече внимание :razz:
не думай
IlovEmyPuffYToY
11-25-2011, 18:46
ОМГ бива ли да има толкова прости "хора" :lol:
И какво, провали ти изключително дългия досега живот, защото получава повече внимание :razz:
не думай
хейтърче сладко, "no hate" се пише отделно :P
lude7ina
12-18-2011, 18:32
Майка ти е тъпа патка. Тва мисля аз. Има 2 деца и трябва да ги обича еднакво, а не да те пренебрегва. И относно брат ти: Дребно вредно.
DisappointedDreamer
12-18-2011, 18:40
Майка ти е тъпа патка. Тва мисля аз. Има 2 деца и трябва да ги обича еднакво, а не да те пренебрегва. И относно брат ти: Дребно вредно.
++
Но ти пък така да реагираш. Хормони и пубертет. След 3 години ще се осъзнаеш и ще ти влеза малко акъл в главата. Бил ти провалил живота - ти чуваш ли се какви врели некипели ги дрънкаш?
Както някои беше написал по-горе: да ти имам проблемите.
ProudToBeAStoner
12-22-2011, 10:52
Ти си малка, наивна, неосъзната.. Извинявай ама точната дума е ПРОСТА
BornToRaiseTheHell
12-25-2011, 10:55
Ревност му се вика на това, душа. Ще ти мине и с малкия ще се спогодите. Той просто се забавлява, ти много се връзваш и тва е положението, а майка ти се притеснява, че ти, вместо да си играеш с малкия бонбон, ревнуваш от него и господ знае още какви ги дрънкаш. Дишай спокойно, не ти е провален живота, той още не е и започнал. Нормално е на малкия да му се обръща повече внимание, щото той сигурно не може и да се храни без да се превърне в картина на Пикасо. Мирно, тихо, кротко, по братски. Успокой хормоните.
Успех и весели празници! :)