View Full Version : Подгонен от куче, съвети?
Хора, преди малко тъкмо излизам, защото имах среща на центъра, но минавайки покрай кварталната градинка, от храстите излезе ротвайлера на някакъв мой малоумен съсед, който има и криминално минало до колкото знам аз... Та кучето ме подгони и очевидно си беше настървено. В момента всичко си го спомням като на сън буквално, в първия момент въобще не осъзнах какво става, но след като видях, че кучето вече започна да се приближава и бях сигурен, че нещата не отиват на добре, побягнах и за щастие успях да вляза във входа преди то да ме настигне. След като се отърсих от шока, направо побеснях, взех си ножката за всеки случай и отидох при въпросния съсед да се разправям с него. Питах го нормален ли е да си пуска кучетата най-спокойно, предвид породата им и това, че все пак хора минават, независимо от часа, а то дори пък и не беше чак толкова късно. Човекът най-спокойно ми отговори, че нещо май съм сънувал и ми затвори вратата. Ясно ми е, че по нормален начин няма да се разбера с него, а и то е безсмислено да се опитваш да вливаш акъл в главата на някакъв галфон, та въпроса ми е според вас как трябва да постъпя? Много лесно мога да падна на нивото на днешния българин (съответно и на неговото) и да започна да му правя някакви селски номера, които няма да доведат до никъде в края на краищата. Помислих си и да подам жалба, но реално какво ще стане? Нито имаше свидетели, нито глупавата държава ще направи нещо, нито пък той ще каже нещо по-различно от това, което ми отвърна и на мен. Объркан съм в момента. Ядосан съм! Както днес ме подгони мен, така утре това куче ще подгони някой друг, който няма да има моя късмет, това може да бъде беззащитно дете или пък жена, какво става тогава? Новините пак ще имат с какво да си уплътнят времето, а виновният я ще си получи заслуженото, я не. Не е нормално подобно нещо, сигурен съм, че всички ще се съгласите с мен, но такава ни е държавата, какво да се прави. Моля, споделете мнението си, дайте ми някакви логични съвети, защото в момента все още съм раздразнен и вероятно не мисля напълно "трезво". :o
VaMpiRKaTaaa
11-18-2011, 19:29
ОО бившият ми и колегите му от ГДБОП как обичат да ги оправят такива отворковци :D
djipsito
11-18-2011, 19:32
Господари на ефира ще го следят докато не го хванат в крачка ! Те поне си вършат работата, доколкото се вижда ;д
И мен днеска ме подгони едно улично куче,докато се връщах от магазина. 8-)
antineutral
11-18-2011, 20:44
Като че ли от всичките варианти наистина "Господари на ефира" е най-добре. Видя се от последните им репортажи, че поне такива мишкари ги хапват за закуска :D А иначе кучетата като цяло са доста просто устроени животни и човек, който ги познава добре, не биха го нападнали. Но са малцина. Като е ротвайлер, и големи смелчаги ще се позамислят дали да не избягат. Носи някакво дребно законно оръжие, с което смяташ, че можеш да си служиш добре за универсални ситуации - нож, бокс, спрей, синджир и т.н. което просто ти е удобно. Понякога и камък върши работа, аз съм се отбранявал дори с въдица с макара. И един съвет от мен- подгони ли ви куче, не стойте с гръб, а срещу него, освен ако не сте сигурни, че ще избягате или ще се покатерите нейде. По-бързо е, а и шансът да ухапе по прасеца или глезена е по-голям. Иначе момче що-годе играло футбол и с краката доста добре може да се защити, но трябва да вижда накъде се спуска кучето, а затова трябва да не го изпуска от поглед.
По думите ти разбирам, че ти куче нямаш, не си и имал и си настроен от мнението на хората около теб. Не казвам, че кучето не се е спуснало и не е възможно да те ухапе, но често в такива случай хората прекаляват и преувиличават. Решението с "ножката" също е доста глупаво, интересно ми е ти човек наръгвал ли си и знаеш ли какви може да са последствията и за двамата. Препоръчвам ти ако искаш да му направиш нещо да сигнализираш в Общината за това, че имаш съмнения, че кучето не е регистрирано и не се води никъде - почти сигурно е така и глобите са доста големи. Дори и да не ги плати разкарването по институции и срещата с полицай или служители на Общината най - малкото няма да му е приятна.
Ами, куче съм имал и то доберман, затова и смятам, че прецених ситуацията достатъчно добре, за да разбера какво точно става и не смятам, че реално има какво толкова да се преувеличава, защото всичко беше от ясно, по-ясно. Също така взех нож в мен в случай, че кучето ме нападне отново, не за да го размятам като някое келеме пред еди-кого си... :lol:
teddybearMV
11-19-2011, 18:46
Подай оплакване в общината, едва ли такъв нагъл простак ще си е регистрирал кучето и ще плаща годишен данък за него. Глобите са между 100 и 500 лв. :P Или снимай клипче как е пуснал кучето и напиши коментар отонсно кой е собственика, кое е кучето, какъв простак е и го пусни в нет-а ., остави го на общественото мнение и порицание. В никакъв случай не си мълчи и не показвай, че ще си мълчиш, защото като стане белята същия тоя смешник ще го дават по телевизията как вика да не го снимат и че не бил виновен. :? Кучкарите се имат за безнаказани и са много нагли. Едва ли не всички трябва да им търпим помиярите, които тичат като бесни напред - назад.
SlowDownBaby
11-20-2011, 08:34
[i] Мен пък повече ме притесни не факта,че кучето те е подгонило,ами това,че собственика му бил с досие ...То хубаво да се оплачеш на общината (която едва ли ще ти обърне внимание според мен,ако кучето не е изяло човека с кокалите няма да обърнат внимание ..) ама тоя после да не те намери и да пишеш тема как не куче,ами собственик те преследва...аз мисля,че няма решение за проблема,дори и господари на ефира няма да помогнат,почти никой все още не спазва това със регистрирането,воденето на повод и наморник за по големите кучета.Така,че и тяхното предаване няма да свърши кой знае каква работа.Що просто не се опиташ да поговориш с него по нормален начин ? Не знам дали сте разговаряли освен това дето ти е тръшнал вратата,но го помоли учтиво,и ако тогава вече не стане действай както те съветват другите.
teddybearMV
11-20-2011, 17:25
[i] Мен пък повече ме притесни не факта,че кучето те е подгонило,ами това,че собственика му бил с досие ...То хубаво да се оплачеш на общината (която едва ли ще ти обърне внимание според мен,ако кучето не е изяло човека с кокалите няма да обърнат внимание ..) ама тоя после да не те намери и да пишеш тема как не куче,ами собственик те преследва...аз мисля,че няма решение за проблема,дори и господари на ефира няма да помогнат,почти никой все още не спазва това със регистрирането,воденето на повод и наморник за по големите кучета.Така,че и тяхното предаване няма да свърши кой знае каква работа.Що просто не се опиташ да поговориш с него по нормален начин ? Не знам дали сте разговаряли освен това дето ти е тръшнал вратата,но го помоли учтиво,и ако тогава вече не стане действай както те съветват другите.
Нали се сещаш, колко ще е удобно, ако човек с досие го подгони наистина? Ще звънне в полицията и те само това чакат. Има ли досие - и най-малката грешка в поведението му ще го прецака. :)
Собственикът на кучето е типичния селянин, на който не му пука за другите. Варианта който щ е ти дам да му отровиш кучето, докато то така спокойно си се разхожда вечер, му подхвърли нещо иначе дриго решение няма. Докато някой се намеси, това куче може да убие някой и на онзи тъпанар и акт сигурно няма да му напишат !!! И това, че е бил с криминално миналоо кво ти пука ?? Или ще се бориш, или ще седиш и ще търпиш цял живот такива като него !!!!!! Мен също много ме е страх от такива кучето, изобщо от кучето и ако ме нападне незнам какво да правя просто, то в днешно време кучетата с така насъскани срещу хората, че да те е страх да погалиш пинчер !! :-x :-x
Собственикът на кучето е типичния селянин, на който не му пука за другите. Варианта който щ е ти дам да му отровиш кучето, докато то така спокойно си се разхожда вечер, му подхвърли нещо иначе дриго решение няма. Докато някой се намеси, това куче може да убие някой и на онзи тъпанар и акт сигурно няма да му напишат !!! И това, че е бил с криминално миналоо кво ти пука ?? Или ще се бориш, или ще седиш и ще търпиш цял живот такива като него !!!!!! Мен също много ме е страх от такива кучето, изобщо от кучето и ако ме нападне незнам какво да правя просто, то в днешно време кучетата с така насъскани срещу хората, че да те е страх да погалиш пинчер !! :-x :-x
Това пък е последното нещо, което бих направил. Кучето не е виновно, то си е животно... собственикът е единственият виновник, че не го извежда с намордник и каишка. И тази вечер видях, че го беше извел и го беше пуснал най-спокойно, дори по улицата минаваха и хора. Няма как да го запиша добре, защото го извежда по тъмно. Няма начин да си хабя приказките и да говоря пак с тоя, то се е видяло, че е лумпен от класа, нито пък ме е страх от самия него. Ще видя какво ще правя, може да поразпитам хората от неговия блок, да ги питам те как се чувстват по този въпрос... съмнява ме, че и на тях им е много приятно. ;)
crazydivane
11-20-2011, 23:18
Това за жалост се случва доста често...в България.И наистина доста често са случаите с нахапани деца,или по-лошо. :-o Знам какъв е стресът да те подгони куче...И затова е виновна само държавата.Ако беше държава на място сега нямаше да има толкова невинни жертви.А относно твоят луд съсед,както някои преди мен спомена-Не се знае как може да реагира съседа ти на твоето оплакване...И все пак не си длъжен да търпиш!!!Подаи жалба,ако мислиш че това наистина ще подейства. :)
LambOfGod
11-21-2011, 03:16
Извинявай много, но сигурен ли си, че това е неговото куче?
Според мен ротвайрелите си приличат доста,а в кварталната градинка може да ходи, който си поиска.
Ако има шанс да си сбъркал човекът по-добре не му викай ГДБОП, барабар с полицията и данъчните. :)
gandalfepi4
11-21-2011, 08:49
Mисля че има някаква инстутиция, но не знам баш коя. А иначе за 5 кинта си вземаш pepper спрейче. При псета би следвало да подейства доста добре
http://www.youtube.com/watch?v=tDUC7oFVYB4
Извинявай много, но сигурен ли си, че това е неговото куче?
Според мен ротвайрелите си приличат доста,а в кварталната градинка може да ходи, който си поиска.
Ако има шанс да си сбъркал човекът по-добре не му викай ГДБОП, барабар с полицията и данъчните. :)
Чак толкова тъп не съм...
DesireToFire
11-22-2011, 17:27
Първо да ти кажа, че видеозаписът не може да бъде доказателство в съда. Иначе в такъв случай просто съобщавам на баща си. Той ще отиде да се разправя с него. Но това което би направил той, можеп да го направиш и ти, а именно да блъфираш.Отиваш и му казваш "Ако има още едно подадено оплакване от въпросното куче получаваш глоба 300лв (примерно)" или там нещо от сорта. Обясняваш че си ходил в райнното и прочие. От баща ми знам, че повечето толкова си и нямат на идея какво се случва около тях, че биха се вързали веднага.
Neftochimic
11-22-2011, 19:51
:o другия път взимаш една бухалка, кучето, ако те подгони го размазваш с нея, като почне да скимти и собственика му излезе размазваш и него и това е... ама този вариант е за краен случай :-D
:o другия път взимаш една бухалка, кучето, ако те подгони го размазваш с нея, като почне да скимти и собственика му излезе размазваш и него и това е... ама този вариант е за краен случай :-D
Ахам, благодаря. Ще го имам предвид тоя вариант. :razz:
malkasladka
11-23-2011, 14:20
Така, първо да кажа, че много съжалявам за случилото се.
Разбирам те напълно, какво си преживял, и че си много уплашен, като човек, занимаващ се с кучета, ще ти кажа едно: кучето няма вина. За всичко е виновен безотговорният му, нагъл стопанинм който явно не заслужава да има куче. Преди да вземеш каквито и да е мерки срещу него, ще те помоля да помислиш, какво ще правиш и какви ще са последствитята от това, имам в предвид, че кучето не е виновно, не заслужава да отиде в някой приют, където рано или късно ще умре само. Познавам доста ротвайлери, които са по-послучни от моята голдънка и също толкова милички и добри. Това, че кучето е агресивно е изцяло вина на собственика му, който така го е възпитал.
Още веднъж съжалявам и дано вземеш най-разумното решение.
Поздрави!
sapphire5
11-23-2011, 16:32
Ахам, благодаря. Ще го имам предвид тоя вариант. :razz:
Аммм дам. Тва ми хареса, много 8-)
ами от всичко годподари на ефира е наи логично от всичко те вършат работата на държавата в повечето случаи
ADMIRALKA14
11-23-2011, 17:16
Разбирам те напълно, какво си преживял, и че си много уплашен, като човек, занимаващ се с кучета, ще ти кажа едно: кучето няма вина. За всичко е виновен безотговорният му, нагъл стопанинм който явно не заслужава да има куче. Преди да вземеш каквито и да е мерки срещу него, ще те помоля да помислиш, какво ще правиш и какви ще са последствитята от това, имам в предвид, че кучето не е виновно, не заслужава да отиде в някой приют, където рано или късно ще умре само. Познавам доста ротвайлери, които са по-послучни от моята голдънка и също толкова милички и добри. Това, че кучето е агресивно е изцяло вина на собственика му, който така го е възпитал.
Поздрави!
Това, че кучето е агресивно по вина на собственика е вярно, НО независимо от това срещу това куче трябва да се предприемат сериозни мерки. Едно такова животно е опасно за околните и ако наистина е агресивно най - логичното и правилно решение е евтаназия.
ПС: Сега ме изкарайте безсърдечна.
Господари на ефира ще го следят докато не го хванат в крачка ! Те поне си вършат работата, доколкото се вижда ;д
malkasladka
11-23-2011, 18:43
Поздрави!
Това, че кучето е агресивно по вина на собственика е вярно, НО независимо от това срещу това куче трябва да се предприемат сериозни мерки. Едно такова животно е опасно за околните и ако наистина е агресивно най - логичното и правилно решение е евтаназия.
ПС: Сега ме изкарайте безсърдечна.
Едно куче винаги може да бъде превъзпитано и да намери по-добри стопани, които да го обичат и да се грижат за него както подобава. Има много невъзпитани хора, които също са опасни за околните, ама какво..?
ADMIRALKA14
11-24-2011, 15:53
^Не винаги. Интересувала съм се от това и много добре знам как стоят нещата. Голям процент от случаите (в цял свят) животното не може да бъде превъзпитано (от специалист) и бива подлагано на евтаназия. Агресивността е нещо, което трудно можеш да изкорениш била тя умишлено породена в животното или по др. причини.
Savage14
11-24-2011, 16:01
Ако разбереш,че кучето е нападнално някой отново или и преди е нападало най-добре го убий! Има много начини нож,трион,мачете,камък по главата и.т.н аз така направих на един помияр от входа, който ухапа баба ми, без да ти пука наръгай го!
sapphire5
11-24-2011, 17:41
Ако разбереш,че кучето е нападнално някой отново или и преди е нападало най-добре го убий! Има много начини нож,трион,мачете,камък по главата и.т.н аз така направих на един помияр от входа, който ухапа баба ми, без да ти пука наръгай го!
Първо, не всеки има такова сърце като теб и не всички могат да направят такива жестоки неща. По-точно и по-лесно ще му е да го натрови, ако продължава да му прави такива проблеми...
Но все пак внимавайте с действията си с кучетата, сега законите станаха опасни. http://www.kenanoff.com/blog/archives/272
Преди да вършите глупости, помислете за последствията след това. Ако ще правите нещо, гледайте да го правите така, че само вие да си знаете за този грях...;)
Savage14
11-24-2011, 18:10
Като те захапе немска овчарка друга песен ще пееш...