Влез

View Full Version : Кажете ?

OnlyGirlll
11-18-2011, 20:05
Знам, че е дълго, но без детайли няма как да получа това което ми трябва. Благодаря на тези които ще си направят труда да го прочетат. :)

Заедно сме от година и малко. Живеем заедно от 6м. Той е на 27, аз съм на 23. Ще ви разкажа караницата от снощи и моля ви за мнение. Аз ли бях виновна ? Аз ли не съм наред нещо, защото главата не ми го побира просто... Какво трябва да направя сега ?
Така.. Предишната вечер бях готвила и беше останало страшно много храна. Той се прибира и носи продукти да направя бургери. Аз се измайтапих, че тъкмо съм се изкъпала и ще трябва пак да се вмирисвам на манджи. После ми каза, че щял да работи 30мин. и си отидох в спалнята. Свърши си работата след 1ч. и 30мин.. и аз вече бях изгубила доста от търпението си. Предложих му да вечеряме с храната която беше останала от миналит ден, а той ми отвърна "Като не ти се прави вечеря днес, аз ще я направя". Стана ми адски обидно и се ядосах. Той отиде да се къпе и като излезна ме пита цяла вечер ли съм щяла да се цупя и казах "ДА". Отиде си в стаята и се затвори. И понеже много обича да ме коментира във фейсбук, което страшно много ме дразни и бях сигурна, че и този път няма да ми се размине, го коментирах и аз "Вместо да се извини, по-лесно е да ме игнорира - всички са еднакви." - това написах. И от там се почна.. отговорът му: "Няма какво да се извинявам. Цял ден работих, дадох ти пари за кино, докато ти ставаш в 2ч. следобяд. Оправях ти колоните от разстояние докато работих, за да ти дам пари за кино. Ти си правиш ежедневните неща и не ти се приготвя вечеря ? Добре, казах, че аз ще я приготвя. Ти трябва да порастнеш, защото аз имам все по-малко време за губене. След всичко, което съм правил цял ден, не искам да се занимавам с тинейджърски глупости. Не искам много, само една добра обстановка в къщи. Напри живота ми по-лесен и приятен и стига тинейджърски глупости, когато работя. Само ти казах да направиш вечеря и ти се ядосваш? Дай ми малко почивка, нищо лошо не съм направил"
Така... тук ще разясня малко. За киното дори не съм му искала пари да ходя, а му казах че ми се е обадила приятелка да ходим, ама отказах, защото този месец доста се отпуснах с парите и ще отидем следващият. За колонките - не съм го питала да ми ги оправя. Напротив - точно в тоя момент имах много други неща които да правя. Казах му , че котката май е играла с кабелите и са изгърмяли, защото не работят. А той ми каза да вклуча да ги оправи от разстояние и аз съм ок - щом показва инициатива...
Моите ежедневни неща са като стана да му изчистя, да му прибера чашите които е колекционирал зад монитора, да подредя защото каквото му е в ръцете го оставя където му падне и т.н.. няма да разказвам всичко още.
Та моят отговор беше " Не ти искам парите за кино, не ми пука за парите. Слушай ме когато говоря и мисли преди да ми отговориш, защото да не го правиш - това е тинейджърска глупост. Нямам проблем с правенето на вечеря, ти явно имаш..."
От там стана по-зле, той побесня. "Туко-що изгоря. "Мисли преди да ми отговориш" ?- ти за коя се мислиш? Няма да оставя една жена да ме командва и обижда, която дори не може да стане преди обяд да ходи на курс безплатно, а хората плащат скъпо за него, а още повече ми прави проблеми в къщи. По-добре да се научиш на човечност, защото аз мога да те науча на много. Още повече, че ти каза , че не ти се готви и аз казах , че ще го направя, и ти си недоволна ? и ми правиш скандали ? Мамка му, почни от там да живееш един ден нормално , това ще рече да не ставаш в 2ч. следобяд." - това беше неговият отговор.
Пак малко разяснение - него много го бива в обидите... какво обидно му отговорих аз ? Че го питах дали иска да вечеряме друго, а той го префразира на " не ми се прави вечеря" ? ... Курса за който говори го дава той, не смятам, че ще е много добре за отношенията ни и там да сме по цял ден заедно, освен това когато го започна нямаше пари да си плаща билетите и ходи на работа с моята карта. Ако бях решила да ходя най-вероятно щяхме да го чакаме отпред докато той се дотрътля пеша.. "проблема" който направих е, че той ми преписва неща които не съм казала , аз го приемам много обидно и неуважително от негова страна. Вярно е обичам да спя, и спя до късно защото вечер го чакам да заспи за да си легна и аз, понеже не можел да заспива заради това, че много се въртя. Така, че по-рано от 4ч. сутринта рядко си лягам. А последните 3дни нямаше да се събуждам едвам едвам в 2ч. следобяд, ако в понеделник не бях станала в 5ч. понеже се сетих, че дрехите от събота и неделя са му из цялата къща и трябва да ги пусна с другите, за да има чисти дрехи за работа. И това нямаше да се случва, ако като се съблече ги слага направо в пералнята вместо на земята до леглото, под бюрото на компа, в банята или просто по средата на стаята. И ако не бях чакала до 7ч и 30мин. за да съм сигурна , че са добре изсушени (понеже сушилнята не ги изсушава винаги и се налага да се пуска отново).
Не му отговорих на последните писания.. и как свършва всичко ?
Аз правя вечерята в 11ч. вечерта, а той се облича и отива " на ресторант с негов приятел" . Само дето.. ресторантите тук затварят в толкова (не живеем в БГ). Прибра се към 2ч. гледа някви неща на комп-а и си легна. Тазси сутрин написал какво щял да прави в работата днес и "надявам се да няма пак тинейджърски глупости когато се прибера. Ах, колко е хубаво да нямаме никакви занимания когато се става след обяд. Защото аз няма да се занимавам ми ще зарежа всички, така че всички които са ме питали да излизаме през толкова много години - сега ще имам време" .
Та какво, по дяволите ???
Кажете какво мислите, защото се чувствам луда. Това да се правиш на слугиня и да си мълчиш и да не обиждаш, а да обиждат теб и да стоиш.. и все пак никой да не го оценява.. няма какво друго да съм..
и как би трябвало да постъпя ?

anonimefaster
11-18-2011, 20:11
най-напред това със фейсбука...не мога да разбера защо коментирате личния си живот и споровете в сайт?не може ли да си кажете нещата очи в очи?Или ако толкова много ви се е събрало споделете с някой добър приятел или нщкой близък..но защо фейсбук?

SisiStrange
11-18-2011, 20:14
Не е на добре, че се карате толкова жестоко за някакви битовизми. То е ясно, че в едно семейство си има дребни караници за глупости, но мисля, че и двамата взимате всичко много навътре и отприщвате скандали, в които си изливате и за стари неща. Мисля, че имате нужда от един хубав, ясен разговор, в който да не се карате, а само да се разберете. Мисля, че имате нужда от малко повечко нежност помежду ви. Правете си някакви жестове от време на време. Казвайте си мили неща. Бъдете малко по-разбиращи един към друг. Не може да стигате до такива скандали за такива дреболии. И се разберете вашите проблеми да си стоят между вас. Живеете заедно. Би следвало да можете да оправяте нещата на момента, а не да си драскате глупости по стените във фейсбук. Камо ли, че е наистина глупаво другите да знаят за вашите неприятни моменти и то по този начин.

OnlyGirlll
11-18-2011, 20:15
най-напред това със фейсбука...не мога да разбера защо коментирате личния си живот и споровете в сайт?не може ли да си кажете нещата очи в очи?Или ако толкова много ви се е събрало споделете с някой добър приятел или нщкой близък..но защо фейсбук?

Аз също не си го обяснявам, както казах направих го защото ме дразни когато той го прави и бях сигурна, че и този път няма да пропусне. Неговите думи за това са " истината да се види от всички". Все едно някой го интересува за какво се разправяме в къщи.. ама ...

Azoria
11-18-2011, 20:25
И този спор сте го водили във фейсбук?!?!?! :shock: :shock: Тцтц
1. Според мен нещо му е било криво и просто е искал да си го изкара,защото сте се закарали за най-голямата простотия.
2. Той явно наистина прави доста за теб.. в смисъл дал ти е пари ,въпреки че си казала ,че няма да идеш и си харчила доста. Предложил ти е да сготви и т.н.
3. Тъй като аз до колкото разбирам той изкарва парите - явно ,че от теб се очаква да вършиш домашната работа. Ако често го отлагаш това е нещо,което супер много го дразни.
4. Говори с него. Разберете се на живо. ;-)

djipsito
11-18-2011, 20:28
Тва, че си пише тези неща във фейсбук... все едно иска одобрението от някой. Така ми изглежда, един вид приятелите му да видят как едва ли не той всичко прави, а ти само му лазиш по нервите с твойте "тийн простотии"...

Според мен ще е най-добре да говорите очи в очи, не чрез фейсбук и да му кажеш това, което написа тук. Големи хора сте...

OnlyGirlll
11-18-2011, 20:33
1. Според мен нещо му е било криво и просто е искал да си го изкара,защото сте се закарали за най-голямата простотия.
2. Той явно наистина прави доста за теб.. в смисъл дал ти е пари ,въпреки че си казала ,че няма да идеш и си харчила доста. Предложил ти е да сготви и т.н.
3. Тъй като аз до колкото разбирам той изкарва парите - явно ,че от теб се очаква да вършиш домашната работа. Ако често го отлагаш това е нещо,което супер много го дразни.

Ауу тук да уточня :) Не отлагам, а напротив чистя всеки ден. Не че пускам прахосмокачка всеки ден, ами всеки ден прибирам разни неща, нареждам, мия, изхвърлям боклука и т.н. Той изкарва повече пари от мен това е вярно. И попринцип сме много мили един към друг, ама ей така като се бъгне..

OnlyGirlll
11-18-2011, 20:36
Тва, че си пише тези неща във фейсбук... все едно иска одобрението от някой. Така ми изглежда, един вид приятелите му да видят как едва ли не той всичко прави, а ти само му лазиш по нервите с твойте "тийн простотии"...

Според мен ще е най-добре да говорите очи в очи, не чрез фейсбук и да му кажеш това, което написа тук. Големи хора сте...

Ами на същото мнение съм. Не зная от кой очаква това одобрение. Ама общо бзето аз си останах и бях готова да говоря, докато той си се затвори в стаята и отиде да пише на фейсбук .. това го имам за тинейджърска простотия и за това се обиждам като каже, че аз правя такива.
Много ми е мъчно :(

Azoria
11-18-2011, 20:38

Ауу тук да уточня :) Не отлагам, а напротив чистя всеки ден. Не че пускам прахосмокачка всеки ден, ами всеки ден прибирам разни неща, нареждам, мия, изхвърлям боклука и т.н. Той изкарва повече пари от мен това е вярно. И попринцип сме много мили един към друг, ама ей така като се бъгне..

О,сигурна съм,че вършиш работа,но мъжете са супер неблагодарни! :lol: И аз живея с двама вкъщи и никога това ,което съм вършила през деня не е достатъчно. ((:

djipsito
11-18-2011, 20:57
Ами на същото мнение съм. Не зная от кой очаква това одобрение. Ама общо бзето аз си останах и бях готова да говоря, докато той си се затвори в стаята и отиде да пише на фейсбук .. това го имам за тинейджърска простотия и за това се обиждам като каже, че аз правя такива.
Много ми е мъчно :(

Ами кажи му го, не си го премълчавай. Ако направи така следващия път просто му кажи, че ако иска да разрешите проблемите, фейсбук няма да му помогне и че от тва по-детско няма...

Защо не го последва в стаята да говорите ? Не се примирявай с нещо, което не ти харесва.

mobys
11-18-2011, 21:16
Съгласен съм със anonimefaster за Facebook ситуацията. А аз бих казал, че това което е между Вас обикновенно се получава при женени хора които след години живот заедно са си омръзнали и се чудят за какво да се скарат. А вие щом едва след 6 месеца - по - добре се разделете.

antineutral
11-18-2011, 21:33
Напоследък Хорхе Букай стана твърде комерсиален автор, но все пак има неща, които са ако не поучителни, то са поне като за интерпретиране на ситуацията:
http://www.sibir.bg/blog/ROZOVATA/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=462895

И двамата правите много един за друг. Повече от видно е. Там е проблемът. Раздавате се в името на одобрението, което после не сте длъжни да си дадете един на друг, и в крайна сметка и двамата оставате неудовлетворени от дадена конкретна ситуация. Тук виновни няма. Поговори с приятеля си, давайте си повече свобода. Не се интерпретирайте с крайни задължения, например: ти ше правиш секи ден тва тва и тва аз тва и тва и т.н. Силите на човек не са фиксирани, всеки ден е способен да свърши добре различни неща, и всичко в повече или по-малко води до излишно емоционално напрежение, каквото се е получило в момента. Да се контролирате взаимно не е решение. Не можеш го убеди да си прибира дрехите, след като той си е разпилян мъжага. Както и той теб да не си поспиваш, като си сънлива мома. Глупаво е. Всеки човек си има недостатъци и предимства и си върви с тях. Като не харесваш поведението на приятеля си/той твоето, с това се измъчвате и двамата. Това е рецептата- повече свобода. Дори това да значи и той да върши всичката работа, а ти- нищо, или обратно. Няма гаранция, че това ще запази връзката ви, но едно е сигурно- ще направи отношенията ви честни, открити. От тук нататък, каквото е писано. При добро желание от двете страни, всичко ще приключи по мед и масло :)

SMALLVILLE
11-18-2011, 21:45
Не е на добре, че се карате толкова жестоко за някакви битовизми. То е ясно, че в едно семейство си има дребни караници за глупости, но мисля, че и двамата взимате всичко много навътре и отприщвате скандали, в които си изливате и за стари неща. Мисля, че имате нужда от един хубав, ясен разговор, в който да не се карате, а само да се разберете. Мисля, че имате нужда от малко повечко нежност помежду ви. Правете си някакви жестове от време на време. Казвайте си мили неща. Бъдете малко по-разбиращи един към друг. Не може да стигате до такива скандали за такива дреболии. И се разберете вашите проблеми да си стоят между вас. Живеете заедно. Би следвало да можете да оправяте нещата на момента, а не да си драскате глупости по стените във фейсбук. Камо ли, че е наистина глупаво другите да знаят за вашите неприятни моменти и то по този начин.

По-точен отговор от този, едва ли, ще получиш. И наистина вземете поговорете и престанете с този фейсбук. Толкова ли искате личния ви живот да е обществено достояние? Лично аз, не мога да си представя да се карам примерно с жена ми за нещо и да и пиша в фейсбук. Просто звучи абсурдно.

VaMpiRKaTaaa
11-19-2011, 07:57
Не се защитавайте гадни мъже...
След като е имало толко много ядене от предишната вечер,защо да го хвърля?Ще яде каквото има.А ти готви по-малко като виждаш,че остава толко много,че после се хвърля.

sexa_na_kompleksa
11-19-2011, 08:40
Наистина трябва да спрете с караниците, още повече с караниците във Фейсбук. По-скоро той се държи като тийнейджър. Но от друга страна може би просто е имал лош ден и е искал да си достави малко удоволствие с храната. И аз не обичам, когато моя иска да готвя нещо друго при положение, че има сготвено, и затова му казвам да си го готви сам... После винаги ядеме каквото има. ;D
Тези караници за мен са нормални, тъй като и с моя имаме такива. Ние живеем заедно от година и половина и от време на време се караме за глупости, но бързо ни минава. По-горе имаше коментар да се разделите - това ми се вижда малко крайно, още повече, че ти самата спомена, че по принцип се обичате и всичко е наред, просто от време на време има такива ситуации.
Когато изпадате в подобно положение, най-добре е да си кажете какво искате и мислите, а не да се карате - това, повярвай ми, с нищо не помага, дори напротив. А и в една връзка е много важно да има компромиси.
А ти не ходиш ли на работа?

NambyPamby
11-19-2011, 09:01
Тия фейсбук изблици са много... унижаващи. Подобни съобщения като тези на приятеля ти там, са еквивалентни на шамар от негова страна на обществено място.
И двамата се държите абсурдно. Никаква комуникация, никакво разбирателство... Ти си висиш у вас и домакинстваш, явно ти омръзва(и на мен би ми), нямаш никакви забавления и оттам се изнервяш. Той пък си мисли, че щом изкарва добри пари е нещо повече от теб, простата жена, дето не става за нищо друго освен да бърше прах и да готви, та по тая причина ти нямаш право на глас. Всъщност, целият спор се е порадил заради ебати простотията. Ти самата се чувстваш неуверена и непълноценна, заради това, че си висиш у вас по цял ден и зависиш от неговата заплата, затова и си избухнала толкова тъпо, когато човекът просто ти е казал, че той ще сготви вечерята. Не че си мързелива, че си нескопосана, а просто, че тая вечер не ти се прави. А това, че си зарязва чашите, чорапите и ризите, където му падне, може само специална жена с железни нерви да го изтърпява и да не мрънка. :д

Имате супер много проблеми във връзката. Струва ми се, че сте се изчерпали, че си досаждате, че си пречите, всеки се бори за неговото си кътче пространство и уединение със зъби и нокти. Единият мрънка за мръсните чорапи и неуважението, другият - за въртенето в леглото и спането до късно. Казвате ли си въобще, че се обичате, прегръщате ли се, целувате ли се, имате ли някакви моменти на интимност, на близост или всичко се свежда до "на ти семките, дай си ми бонбонките"? :-o

anonymous708973
11-19-2011, 09:51
По това, което си написала, приятелят ти е прав.
Стегни се малко и оцени какъв мъж имаш до себе си, защото ако ти го оставиш, гаратирам ти, че ще се намери някоя, която да иска такъв.
Всеки има недостатъци и начини да разпуска напрежението. Това, че не ги приемаш, означава само, че сте избързали със стъпката да живеете заедно.

kalpazanka
11-19-2011, 10:02
Не бих изтърпяла такъв разпилян вкъщи. Не съм му прислужница.

От колко време живеете заедно? Работиш ли? Ако не, от колко време и защо.

Не знам дали ще ти бъде като успокоение, ако ти кажа, че в началото имахме такива караници за битовизми и мрънкане. С времето се напаснахме и нямаме проблеми с часа на лягане и ставане, както и с това кой ще измие банята и кой- чиниите.

OnlyGirlll
11-19-2011, 16:42
Не изкарва той всички пари, последните месеци аз разполагах с по-малко, защото помагах и на майка ми. Иначе той дори не трябва да мисли и за пазаруване. Попринцип ходя си, пазарувам си каквото трябва и така.
Някой беше попитал дали си казваме мили неща - Всеки ден , когато не се караме. Общо взето не ни липсват такива моменти.

Благодаря ви за мненията. Много ми помагат да видя нещата от друга точка и някои дори ме накараха да мисля , че всъщност нещата май не са толкова зле.. пък други , че наистина съм луда да търпя .. :) Хубавото е , че дори и лудостта си има граници.

kuklichka_bg
11-19-2011, 21:19
От мухата сте направили слон. 8-)
карате се за абс глупости,чак нямам думи. 8-)

kloely
11-20-2011, 15:36
Аз мисля, че просто сте били уморени, изнервени и прочее и затова сте се скарали за някаква дреболия. Няма какво да направите по въпроса, просто не се палете толкова за глупости.