Влез

View Full Version : Такси - как бихте реагирали ?

nelli96
11-19-2011, 20:07
Днес към 20 часа си поръчах такси от автогарата до нас, като разстоянието е около 1,5-2 км. През целия път шофьорът беше много мил, говорихме си и накрая като го питах колко му дължа ми каза 10лв, което си е множко(при тарифа 0.79ст/км) Питах го защо толкова мн, а той ми се разбуча "еми щото ние по цял ден седим в колите и работим за 200 лв и нямаме пари" Нямаше какво друго да правя, беззащитна бях и му платих, но още се ядосвам. За някой може да не са много пари, но семейството ми е бедно..
Вие как бихте реагирали, ако ви се случи нещо подобно, и знаете ли дали мога да се оплача някъде... :o :)

kitty02
11-19-2011, 20:25
Не се сещам за друг начин,освен за полицията..

missg79
11-19-2011, 20:35
Казваш му ми нямам толкова пари и той ако ти каже колко имаш, а така Ще направи казваш(ако друг път ти излиза лев и нещо)2 или 3 лв(затова винаги гледай да имаш по-дребни пари в теб когато си с такси)и той ще каже ок. Цаката е да качиш над реалната цена с 1 или 2 лв. за да има и той печалба и ще се навие. Лично съм го пробвала и действа.
П.П. преценявай си много добре шофьора и ситуацията и гледай да не разбере, че лъжеш щот да не ти се ядоса и да стане белята.Ако те цака само с 2-3лв не се занимавай (не че давам мн акъли :oops: ама на кви изроди съм попадала....не ми се мисли).
Успех другия път 8)

teddybearMV
11-19-2011, 20:57
Днес към 20 часа си поръчах такси от автогарата до нас, като разстоянието е около 1,5-2 км. През целия път шофьорът беше много мил, говорихме си и накрая като го питах колко му дължа ми каза 10лв, което си е множко(при тарифа 0.79ст/км) Питах го защо толкова мн, а той ми се разбуча "еми щото ние по цял ден седим в колите и работим за 200 лв и нямаме пари" Нямаше какво друго да правя, беззащитна бях и му платих, но още се ядосвам. За някой може да не са много пари, но семейството ми е бедно..
Вие как бихте реагирали, ако ви се случи нещо подобно, и знаете ли дали мога да се оплача някъде... :o :)
Поръча означава , че си се обадила по тел. на фирма и си сигурна, че това е таксито, което си поръчала, а не си се объркала и да се качиш на копърка? Ако е така веднага още докато си в таксито звъниш на телефона, на който си поръчала таксито, казваш на диспечерката за какво става дума и номера на колата, на която си се качила- пише го на предното стъкло до тарифата. Същевременно звъниш на 112 и преувеличаваш малко историята, за да изпратят полицейска кола на място.
И щом си от бедно семейство не би трябвало изобщо да ти остават пари за такси. :?

nelli96
11-19-2011, 21:12
И щом си от бедно семейство не би трябвало изобщо да ти остават пари за такси. :?
Имах предвид, че някой може да каже "е кво толкова 10 лв голямата работа" .. Иначе тогава имах в себе си пари, защото пътувах с автобус до другия край на страната и не изхарчиш почти нищо ...
Благодаря ви все пак за съветите :)

mon4eto
11-20-2011, 07:39
Казваш , че нямаш толкова пари и му даваш 3 лв. и си заминаваш. Другият начин е да му кажеш , че си го записала на скрита камера и , че отиваш в полицията. Да видиш как набързо ще ти поиска правилната сума.

PullMeCloser
11-20-2011, 11:27
Не видя ли каква сума показва броячът? Не би трябвало да е повече от 3-4лв.

shaunaa
11-20-2011, 11:44
Извинявай ама ти тъпа ли си ?? Уста нямаш ли ??? КАк ще дадеш 10 лв за 2км ??? Баща има такси , което дава под наем, и много добре знам колко точно трябва да дадеш !! МАйко 10лв, не наред, казваш, че не сте били богати, пък за такси си готова да дадеш 10 лв само, за да няма скандали. И така като те гледам разбирам, че си прекалено добра и мила,и ако продължаваш така, нищо няма да стане от теб. А ако имаш бонче, на което наистина показва това, явно шофьора е имал помпичка и така ти е скочила цената. Ама пък и ти защо не си отвори устата малко, само да му беше повишила леко тон и да го беше заплашила и на 1лв. щеше да е съгласен, защо му се остави ??

teddybearMV
11-20-2011, 15:26
Едва ли и е дал касова бележка. На мен никога не са ми давали. Веднъж си поисках и ми вдигна скандал, а аз се обадих на диспечерката, на която поръчах таксито. Извиниха ми се и ми дадоха касова бележка. Но са отвратителни..Сигурно се е качила на копърка или пък като е видял, че е малка и сама и е решил да се прави на изрод. Преувеличи историята малко и още докато пътуваш се обади където трябва. Ако видиш, че е менте, което прилича на истинската фирма, веднага му кажи да спре, защото виждаш, че е фалшива колата, а не на фирмата, която си поръчала такси. Не си мълчи, а отвори вратата и започвай да му крещиш.

xxxbrokenhearthxxx
11-22-2011, 13:04
Ем чакайте бе :lol: да му се разкрещи? Ми ако не дай си боже е някой психар и я наръга с нещо или ако я откара някъде и я изнасили?! :shock:

LipSy
11-22-2011, 13:10
Аз щях да му кажа, че нямам в момента толкова пари и не мога да му платя. Тогава да видим както щеше да ми каже. То що се отнася до полицията...можех пак да му платя 10лв и да му запомня номера на колата,...щях да се обадя и да се оплача.