PDA

View Full Version : Има ли смисъл да опитам да върна приятелите,които зарязах?

Gwendoline
11-21-2011, 08:46
Първата история е такава:
С първата ми приятелка бяхме от един клас и бяхме както си представяте "групичка", в даскало бяхме заедно, излизахме заедно извън даскало, по празници бяхме заедно.. сещате се, близки приятелки. Само че 12 клас се създадоха едни конфликти в класа и целия клас се настрои срещу нея и още едно момиче и те вместо да търсят справедливост, решиха че няма смисъл и се изолираха двете от класа - и без това беше 12 клас. В началото продължих да си комуникирам с нея, само че не знам от къде ми дойде в главата идеята, че ако продължа да съм с нея, ще ме причислят към "аутсайдърите" - защото тя спря да идва на срещи с класа, на серенади, а аз исках да ходя на такива събирания, но тъй като не бях част от останалите, щяха да ме изолират, защото съм "нейна приятелка". И реших, че трябва да се причисля към останалите и постепенно спряхме да излизаме и дори не си говорихме със седмици. Имах и някои върховно тъпи постъпки - примерно бяхме излезли и аз по всякакъв начин гледах да заобикаляме главни улици и т.н. да не ни видят заедно.. просто много се бях вкарала във филма.. явно напрежението, не знам от какво. Въпреки това, след като завършихме 12 клас, тя продължи да ме търси, макар и рядко, сега замина да учи в чужбина и ме тагва във постове, че и липсвам, но аз знам, че нещата не са както преди - не ми споделя, както преди и има пълното право. Аз и пиша, интересувам се, искам да си говорим, но отношенията ни са студени..

Второто момиче не ми е било чак толкова близко, че да ходим вкъщи, да се прегръщаме и т.н., но пак доста си споделяхме. Тя беше от съседния клас, дори ми предложи да се включа към нейната компания, постоянно ми звънеше да излизаме. Но 10 клас замина за чужбина и аз тъй като съм малко по-пасивна като човек, чакам винаги другите да се обадят първи, спрях да я търся, не и писах, но и тя започна нов живот там. Така до 12 клас въобще не се бяхме чували, но аз проявих инициативност и и писах, че вече не сме така близки, но много ще се радвам да продължим както преди и по празници като си в БГ да излизаме и пак се сближихме. Но пак не както преди. Говорим си някакви общи неща, няма я близостта. Докато се чудя какво да направя, тя се сприятелила с едно момиче от едно друго даскало и както каза тя са "най-добри" приятели. Не знам какво ми куца в отношенията с хората, но искам да си върна приятелките!

Сега осъзнавам, че именно те са хората, които имат някакъв капацитет в главите си и те са били честни спрямо мен и ще ми останат като приятели от даскалото и не минава ден, в които да не се обвинявам, че бях такава тъпачка спрямо тях...

Някои има ли идея, какво мога да направя, за да се сближим отново? Става така, че винаги аз ги търся първа, вече доста време и никаква инициатива от тяхна страна или поне в повечето случаи. Мислих си да им купя подаръци за Коледа, но не искам да ги "купувам" и да се чувстват задължени... Искам да разберат, че ми пука за тях.

kikidikiriki
11-21-2011, 12:02
това което си направила е много глупаво по това което си написала аз щях да те мразя и мисля че не си никаква приятелка но все пак щом ти е гузно... според мен трябва да и се извиниш и пак да си и приятелка постави се на нейно място!!!

Pamaa
11-21-2011, 13:03
не, няма смисъл :) .

marin4itu
11-21-2011, 14:38
Била си 12ти клас, а си се държала като 10-годишна.. Повече ти е пукало за чуждото мнение, отколкото за приятелката ти! А тя е имала нужда от теб и твоята подкрепа. И все пак хората се променят, личи си, че си се променила, но ако питаш мен, доста трябва да се постараеш, за да се сдобрите. Успех!