PDA

View Full Version : Контрацептиви

burpp
11-22-2011, 09:06
Така, става въпрос по-точно за презервативите. В последни дни ме е хванала темата и искам да опра и до вашето мнение относно безопасността. Споделете какви марки презервативи използвате, пък ако искате се обосновете защо. Или ако се забавлявате без презервативи, споделете мнението си относно темата.

Ми, да, изчерпателен съм днес.
Това е.

Shturrrche88
11-22-2011, 09:22
Ми не ползваме презервативи, нито ок...чук сме си ;)

marin4itu
11-22-2011, 10:56
С приятеля ми не ползваме презервативи, но ако се случи да забременея, ще си го родя и двамата сме наясно с този факт.

GrandProtector
11-22-2011, 11:27
С приятеля ми не ползваме презервативи, но ако се случи да забременея, ще си го родя и двамата сме наясно с този факт.
Смело изказано.

nymphadora
11-22-2011, 16:10
Дюрекс,Марчо,ако си го поставяш правилно няма да имаш грижи.

За сериозна връзка по-добрият вариант е противозачатъчни според мен.

marin4itu
11-22-2011, 16:41
Смело изказано.
Ами какво лошо има? Не съм на 15 вече.. Майка ми е забременяла с мен на моите години, плюс това живея с приятеля ми. Не казвам, че изобщо не се пазим, пазим се с прекъснат полов акт, колкото може да е пазене де..

SisiStrange
11-22-2011, 16:42
Пия противозачатъчни.

mmm_sweet
11-22-2011, 16:55
Пия противозачатъчни.
Какви? :-o

SupermenBG
11-22-2011, 17:00
Пия противозачатъчни.
Ефизол и Валериан

AlokiNn
11-22-2011, 17:03
Без презерватив го правя. За сега няма фалове

terry2
11-22-2011, 17:05
durex extra safe. не експериментирам с марки и видове, защото гениколожката ми ги препоръча. на 16 съм и съм предпазлива. относно противозачатачните - след определена възраст и в сериозна връзка, мисля, че са удачно решение, но след преглед при гениколог, не става с препоръчване от приятелка или форум.

DragonLady
11-22-2011, 17:07
Когато не съм в овулация или около овулация обикновено го правя без ( имам доверие на партьора си ), ако съм в овулация или около нея със презерватив. Само на Durex имам вяра, но не и онея дебелите extra safe или пък jeans, love, warming тея разновидности не ме кефят. Друга марка не признавам :) Дори и преди време един идиот като ме караше със друга марка, че му се свидеха 3,40 ( а беше заможен ) го оставих на сухо :D после го зарязах нещастнкиа :D Ъъъ сори отплеснах се :D

AlokiNn
11-22-2011, 17:07
гИнеколог

anonymous708973
11-22-2011, 17:13
Дори и преди време един идиот като ме караше със друга марка, че му се свидеха 3,40 ( а беше заможен ) го оставих на сухо :D после го зарязах нещастнкиа :D Ъъъ сори отплеснах се :D

Браво, можеш да се чувстваш горда от себе си.

Винаги с презерватив - в началото, в края, по време, без значение овулация или не. Не правя компромис с това.
One touch от аптеката най-често, иначе съм пробвала 5-6 вида Дюрекс и тънките Спортекс.

nymphadora
11-22-2011, 17:31
One touch от аптеката най-често, иначе съм пробвала 5-6 вида Дюрекс и тънките Спортекс.

Не те ли е страх с One touch,то вярно,че всеки презерватив ако се сложи правилно е добър,ама знам ли,пак предпочитам Дюрекс :-o

SisiStrange
11-22-2011, 17:39
Пия противозачатъчни.
Ефизол и Валериан
Хаха, на пода съм от смях. :-o
На Жанин съм.

anonymous708973
11-22-2011, 17:42

Не те ли е страх с One touch,то вярно,че всеки презерватив ако се сложи правилно е добър,ама знам ли,пак предпочитам Дюрекс :-o

Не. Високите продажби на Дюрекс се дължат единствено на слава и добра реклама.

SisiStrange
11-22-2011, 17:48

Аха. Спортекс, например, са също толкова добри, но са бая по-евтини. Презервативите са си презервативи. Ако ги сложиш като хората, нищо им няма.

Shturrrche88
11-22-2011, 17:57

Аха. Спортекс, например, са също толкова добри, но са бая по-евтини. Презервативите са си презервативи. Ако ги сложиш като хората, нищо им няма.
+
И ако не са с изтекъл срок на годност.
А от Дурекс, познавам 2 бебета ;)

marilyn
11-22-2011, 18:18
Винаги с презерватив - в началото, в края, по време, без значение овулация или не. Не правя компромис с това.

И аз съм по същия начин. Със здравето компромис не трябва да се прави. :)

kissorankata
11-22-2011, 19:31
Преди овулация по време на овулация няма значение винаги има презерватив. Доволна съм от Durex нямала съм случай на скъсване или нещо подобно. Допреди няколко месеца пиех противозачатъчни, но ги спрях поне тези, които пиех не ми се отразява добре пълнеех и т.н. :)

Br0k3nM3L0dy
11-22-2011, 21:20
Случвало ми се е да правя и без презерватив, но това е само скоро след края на цикъла и без да свършва вътре... По принцип предпочитам с презерватив, за да мога да се отпусна, не само да се притеснявам какво може да се случи... Противозачатъчните може и да са добър вариант понякога.. особено при нередовен цикъл, като моя, но със сигурност не са най-полезното нещо и не бих почнала да пия отново, ако наистина не ми се налага. По принцип нямам кой знае какви предпочитания към марка, но дюрекс като че ли съм използвала най-често... Друго нещо е, ако се случи да има някакъв гаф.. примерно се скъса презерватива или нещо такова.. винаги има Ескапел, които отново не са никак добър вариант, но един път, ако ти се наложи, не е чак толкова непоносима вреда. Още нещо, което е за сигурност и успокоение - да се проверява презерватива след полов акт... ( да го напълниш с вода или въздух.. )

DragonLady
11-22-2011, 22:24
Случвало ми се е да правя и без презерватив, но това е само скоро след края на цикъла и без да свършва вътре... По принцип предпочитам с презерватив, за да мога да се отпусна, не само да се притеснявам какво може да се случи... Противозачатъчните може и да са добър вариант понякога.. особено при нередовен цикъл, като моя, но със сигурност не са най-полезното нещо и не бих почнала да пия отново, ако наистина не ми се налага. По принцип нямам кой знае какви предпочитания към марка, но дюрекс като че ли съм използвала най-често... Друго нещо е, ако се случи да има някакъв гаф.. примерно се скъса презерватива или нещо такова.. винаги има Ескапел, които отново не са никак добър вариант, но един път, ако ти се наложи, не е чак толкова непоносима вреда. Още нещо, което е за сигурност и успокоение - да се проверява презерватива след полов акт... ( да го напълниш с вода или въздух.. )

Това с пълненето с вода и аз го правя понякога ( един бивш ме беше научил на тоя номер ), за да съм 100% че всичко е наред :)

kremen4eto
11-23-2011, 05:02
Смело изказано.
Не казвам, че изобщо не се пазим, пазим се с прекъснат полов акт, колкото може да е пазене де..

Същото :)

MaLkaTa_LaDy
11-23-2011, 10:56
И аз съм на мнение, че правилно сложен презерватив, който е в срок на годност и не е повреден, е еднакво сигурен както на Дюрекс, така и на Sure. Раздавала съм мн презервативи от типа на Sure и като ми остават 10-15, си ги използвам, до сега скъсан няма.

Иначе ползваме и Дюрекс и Спортекс.
Преди бях на противозачатъчни заради нередовен цикъл, но трябваше да ги спра, въпреки че ми се отразяваха просто перфектно.

letmetellyou
11-23-2011, 14:40
И аз съм на мнение, че правилно сложен презерватив, който е в срок на годност и не е повреден, е еднакво сигурен както на Дюрекс, така и на Sure. Раздавала съм мн презервативи от типа на Sure и като ми остават 10-15, си ги използвам, до сега скъсан няма.

Иначе ползваме и Дюрекс и Спортекс.
Преди бях на противозачатъчни заради нередовен цикъл, но трябваше да ги спра, въпреки че ми се отразяваха просто перфектно.

++ И ние ползваме Sure и до сега е нямало проблеми :)

krem4et0
11-23-2011, 20:30
Когато не съм в овулация или около овулация обикновено го правя без ( имам доверие на партьора си ), ако съм в овулация или около нея със презерватив. Само на Durex имам вяра, но не и онея дебелите extra safe или пък jeans, love, warming тея разновидности не ме кефят. Друга марка не признавам :) Дори и преди време един идиот като ме караше със друга марка, че му се свидеха 3,40 ( а беше заможен ) го оставих на сухо :D после го зарязах нещастнкиа :D Ъъъ сори отплеснах се :D
То разлика грам няма. Правила съм с какъвто и да се сетиш вид. Единствено Sure ми бях леко сухи...другите са все тая. Напоследък Mondo на Лидл (12 за 4 лева) или Best Friends на Пени (3 за лев) използваме и нямаме никакви проблеми. Дори са една идея по-овлажнени от Дюрекса. Последните само дето са "маркови" и за това цената им е такава. Правилно поставеният презерватив не се къса.

По темата ползваме презервативи, всякакви и до сега не съм забременявала.