View Full Version : Точкова диета?
Какво мислите за точковата диета? Някой пробвал ли я е? Добри ли са резултатите? Запазват ли се постигнатите килограми или след време се възвръщат?
http://az-jenata.bg/article/9558/Otslabvane-po-tochki-s-tochkovata-dieta/
след всяка диета се връщат килограмите, и още по-лошо е да пазиш диета през зимата :(
MissChocolate
11-25-2011, 17:46
Пробвах я преди доста време, за чистия експеримент. Ефектите върху теглото са добри, но върху организма - съвсем не. Дали ще възвърнеш килограмите, зависи изцяло от теб. Не всеки може да си изгради подходящ хранителен режим след диета, това си е чисто изкуство.
Иначе аз съм твърдо против диетите. Неведнъж съм обяснявала защо. Трябва да намираш мярката във всичко. Няма да си на диета нон-стоп, но пък ако се научиш да спазваш едно здравословно меню .. то ще можеш да си позволиш и глезотийки 2-3 пъти в седмицата. За да редуцираш теглото, най-вече е важно да подбираш и да обръщаш внимание на това, което приемаш. Диетите са пълни измислици и не могат да ти угодят на вкуса. Затова и повечето хора минали през диета, си връщат килограмите. Не могат да се самоконролират след нея и "нападат" любимите храни, от които са се ограничавали дълго.
Аз искам да сваля 5-6кг и мисля,че тази диета не е от онези ограничаващите и исках да се информирам по-подробно.
zlatit0o
11-25-2011, 19:45
На една приятелка, майка и, я е пробвала преди години от 110кг. някъде е свалила на 60-70кг.
Обаче си е занимавка да гледаш всичко колко калории е.
DeaD_SouL
11-25-2011, 20:20
Според мен са чисти глупости това... Диети хубаво, но като няма упражнения и малко спорт няма как да се постигнат резултати. Бързото сваляне не е оферта, защото после се качват двойно (личен опит). Най-добре според мен е да се сваля по килограм на седмица.. Това го постигнах с намаляне на храната и спорт (по един час на ден в домашни условия замунда предоставя доста ефективни клипчета за тренировки) и си ги задържах вече 5ти месец. То си е до организъм трябва да откриеш кое те кара да пълнееш и кое да сваляш. Има хора отслабват само със сладко :D (жив факт си имам)