PDA

View Full Version : Раздялата и болката от нея. Статията ми помогна да продължа!

pavelvasilev
11-26-2011, 20:41
Раздялата винаги боли. Независимо от това, кой е инициаторът, раздялата е болезнен опит, който не се забравя лесно.

Истината е, че често се увличаме по обичането на неподходящия мъж или жена , и не знаем кога да прекъснем връзката, която се е превърнала във вредна.

“Направи нещо добро за себе си – раздели се с него”! - Съвет, който всеки от нас е чувал от приятелите си и който със сигурност е най - пренебрегвания.

Колкото повече се влошават нещата, толкова повече искаме да спасим връзката. Също като вредния навик, вредната връзка е нещо, което просто не можеш да спреш да правиш, въпреки че имаш представа за неприятните последствия. И както си обещаваш, че от утре няма да пушиш или няма да си гризеш ноктите повече, така и даваш пореден шанс на една обречена връзка да се оправи от само себе си... ако ли не – ще му мислиш утре.

Сам/а знаеш какви са симптомите на този тип връзки – непрекъснатото редуване на раздели и събирания, изолацията от приятелите и семейството, чувството за вина и непълноценност, необяснимия гняв към всичко и всеки, също и все по-честите скандали и неизбежното чувство на самота и угнетеност. А колкото повече време се примиряваш с условията в отровната връзка, толкова по-голяма опасност има да не отдадеш значение на симптомите й.

Да предположим, че сте минали разговорите и усилията да подобрите нещата.

Те дават резултат, когато във връзката все още съществува истинска любов и желание да се изгладят неравностите. Но ако усилията се оказват напразни във времето, не продължавай по инерция.

Приятелите ти са тези, които ще те подкрепят и помогат в труден момент. Не се изолирай от тях - споделяй, излизай, забавлявай се с тях и ще разбереш, че тяхната подкрепа и обич ти е помогнала да забравиш неприятните емоции!

Какво е раздялата?

Раздялата представлява загуба.

Загубата на близък човек, любима вещ или жадувана перспектива.

Когато загубиш нещо, което си превърнал в част от себе си, болката е изключително остра и осезаемо физическа. Сякаш с остър нож са отрязали ръката ти.

Раздялата се преживява всеки ден.

Раздялата е страдание.

Страданието е познание.

С всяка раздяла ставаш все по - зрял.

На кого се случва?

Случва се на всекиго.

Защо се случи на мен?

Не търси логика!

Днес се случва с теб, утре ще се случи с най-добрия ти приятел – точно този, от когото най - малко си очаквал/а.

Това, че преживяваш раздялата, не те прави по - несъвършен/а и по - различен /на от другите. Напротив: доказва, че си нормален човек.

Можеше ли да не се случи?

Да.

Фатално ли е?

Не.

Фатална е само смъртта.

Това, което не те убива, те прави по-силен/на.

Колкото и дълбока и красива да е била една връзка, раздялата вече се е случила.

Ще оцелея ли?

Да.

Най - напред ще откриеш каква неподозирана сила имаш в себе си.

Разбира се, че ще е трудно. Много по - трудно, отколкото очакваш.

Ще има дори моменти, в които ще се питаш, дали си струва.

Да, струва си – раздялата е болезнено изживяване, но макар и бавно, болката отшумява и на нейно място, също така бавно, се настанява щастието.

Точно както след всяка зима идва пролет и след всеки залез има изгрев.

Защо ме боли?

Любимият човек е най - близкото същество.

С него си споделял най - съкровените си желания и очаквания.

В него си намирал/а най - голяма опора и си изпитвал/а най - силната вяра.

Изведнъж всичко това рухва. Неочаквано и обикновено не по най- красивия начин. Може и да се чувстваш излъган/а , измамен/а, опетнен/а, омърсен/а – в това няма нищо нередно. Единственият начин да преодолееш болката, е да й се отдадеш.

Страданието не е срамно нещо.

Колкото по-бързо осъзнеш, че връзката е приключила, толкова по - лесно ще преодолееш липсата.

Колко ще продължи?

Колкото по - дълбока и щастлива е била една връзка, толкова по - дълго трае болката от раздялата.

Страдай на воля, защото докато не изтече и последната сълза, причинена от раздялата, болката ще продължи да те разяжда.

Няма срокове, но страданието рядко продължава и половината от продължителността на самата връзка.

Как да се държа пред приятелите?

Дръж се естествено! Те знаят, че те боли.

Не за да парадираш с болката си. Не за да търсиш съжалението и състраданието на околните. Няма нищо нередно в страданието. То те изгражда наново и те прави по - зрял/а. И помни: Раздялата не означава, че си недостоен/на за любов.

Мога ли да превъзмогна липсата?

Да.

След раздялата ти се струва, че такава непоносима болка и липса никога няма да изчезне. В началото ще ти е трудно и ще ти изглежда невъзможно. Но в живота има много други неща, освен изчезналата любов. Те изглеждат дребни и незначителни, но това са твоите сламки сега – хвани се за тях и няма да се удавиш!

Срамно ли е да страдам?

Както не е срамно да бъдеш щастлив/а, така не е и срамно да бъдеш нещастен/на.

Не е срамно да си изоставен/а, не е срамно да си отхвърлен/а.

Срамно е само да се правиш, че няма нищо и да таиш болката в себе си, усмихвайки се нелепо, за да не притесняваш околните.

Какво да правя, за да не страдам?

Единственият начин да спреш да страдаш, е да изстрадаш болката докрай!

Времето лекува ли?

Времето е най - верният ти съюзник сега. Най - болезнено е самото осъзнаване на раздялата. Оттам насетне с всеки минал ден болката намалява и наново се отваряш за щастието. Колкото и бавно да се случва това, каквито и усилия да полагаш, трябва да мине време, за да заличи лошите спомени и силната болка.

Кой е виновен?

И двамата поравно.

Защо не се запиташ кой беше виновен за щастливите мигове заедно? И двамата поравно. Както и при раздялата. И не си мисли, че него/нея не го/я боли.

Боли го/я със сигурност.

Какво не направих?

Каквото и да си пропуснал/а да направиш, за да предотвратиш раздялата, вече е късно. Впоследствие ще видиш всички свои пропуски, но няма да се укоряваш –извлечи си поуки и няма да съжаляваш за нищо.

Какво да правя след раздялата?

Раздялата поражда силна загуба на доверие и надежда.

Изведнъж всичко около теб губи смисъл и значение.

Как да живея без другия?

Както дойде.

Така или иначе ще трябва да живееш без другия, така че просто живей.

Да търся ли нова връзка?

Дали да се довериш на мъдростта ‘клин клин избива’?

Все едно, току - що превързал раните си от изгаряне, да търсиш нов огън.

Но ако ти се отдаде случай, не пропускай новата любов – с нейна помощ по - лесно ще превъзмогнеш болката. Новата връзка може и да е само жертвено агне, но може и да се окаже по-силна от току -що изгубената.

Да се опитвам ли да го/я върна?

Не. Вече си изяснихме този въпрос.

Да се самоубия?

Категорично Не.

Надеждата?

Не може заради една раздяла, била тя и раздялата на живота ти, да изгубиш надежда за живота си въобще. Надявай се, че отсега нататък хубавото в твоя живот предстои.

Вярата?

Запази вярата си!

Вярата в доброто, в любовта и в щастието. Само ако силно вярваш в тях, те съществуват. Изгубиш ли вярата си сега, никога няма да можеш да изпиташ любов и щастие отново.

Любовта?

Любовта се появява и изчезва по неведоми пътища.

Пресреща те неочаквано, изпълва живота ти със смисъл и радост, държи те на гребена на вълната.

А сетне изчезва без предупреждение, оставяйки те унищожен и съсипан.

Но само любовта може отново да те издигне на крака и да възроди щастието в теб.

Да останем ли приятели?

Да.

Ако можете да запазите известни добри отношения, в това няма нищо лошо.

Все пак си бил посветил сърцето, душата и живота си на този човек.

Сега можеш да му/й дариш поне приятелството си.

Да го/ я допусна ли обратно?

Да се опитваш да върнеш предишното щастие, е наивно.

Колкото по - бързо се откажеш от идеята за втори опит, толкова повече болка ще си спестиш. Срежи с нож миналото и гледай само напред.

Всяко зло за добро?

Народната мъдрост е много точно формулирана.

Единственият начин да се научиш да се бориш с неочакваните трудности, е те да ти се случват.

С всяка преживяна болка ставаш по - силен/на и по – зрял/а.

Цената е висока, но ако това не се беше случило, можеш да останеш сляп/а за много по - важни неща в живота си.

Когато човек падне и си удари коленете - боли, но не продължава живота си лазейки на колене.

Стани, изтупай се, стисни зъби и продължи напред с високо вдигната глава!

Болката е твоя и никой няма да ти помогне да боли по-малко!

Хубаво е да запомниш, че тангото се танцува от двама, затова ако искаш да танцуваш си намери партньор/ка , с който/която да танцуваш!

Няма случайни неща!

Щом живота ви е разделил, значи че това не е била твоята половинка....

Срежи нишката! Започни да правиш всичко онова, което си отлагал/а!

Запиши се на курс по... нещо, например танци или чужд език. Стартирай блог. Излизай по заведения. Започни да тренираш.....

ПРОСТО ЖИВЕЙ !!!!

Sevdito
11-26-2011, 21:11
Тази статия ми помогна да се усмихна!Поздравления за автора!

Fibzproblem
11-26-2011, 21:32
Една невероятна статия, писана от сърце. Евала.

djipsito
11-26-2011, 21:58
Самата истина..

bogzfaggot
11-27-2011, 00:34
Наистина хубава тема (:

Ashenvale
11-27-2011, 02:04
Сега като ви гледам коментарите, ще ме накарате да го прочета ..

Auriss
11-27-2011, 02:18
^Тц ,недей. Чудя се сега кой ще ми върне минутките от живота които пропилях да чета този сополив чаршаф

ivelinaivanova93
11-27-2011, 05:40
напрабо пускай на галена- след раздялата и готово :D :D

bitchwolf
11-27-2011, 06:07
Браво! \:D/

Mi6inka
11-27-2011, 07:08

:x

мхм голям съвет

xoxi
11-27-2011, 07:15
Поочти го прочетох цялото.
Такава глупост не бях чела скоро.
Тази статия 100% е писана от някоя голяма депресия, гледаща много филми. По друг начин не си го обяснявам.
Търсете си жертвено агне, мрънкайте непрекъснато и пред всички и не се срамувайте, че ставате досадни. Даже напротив, станете още по-досадни!
Аз това разбрах от цялата статия.

ivelinaivanova93
11-27-2011, 07:21

:x

мхм голям съвет

нали :D какво ми се мръщиш песничката си е яка :) :P

jghgh
11-27-2011, 08:12
Прочетох я цялата, но съм толкова отчайващ случай, че не ме окуражи хич. Не ме кефи перспективата да се ОТКАЖА, да срязвам с нож миналото и етц. Аз съм си обсебен човек. 4 години си хлипам и наистина ИСКАМ да се върне, независимо че той няма да го направи. Искам и няма да спра да искам, не желая да се предавам, искам си точно него.
И бтв 4 години определено не е половината от времето, прекарано с него - много повече е, но както и да е.

Много ми е тъпо, че няма статии, които някога за нещо да ме успокояват. Аз винаги страдам по няква причина, изначално такова.. Като символист. И защо ффс имам черна луна в риби?

Добре, излях си го.

LadyDy
11-27-2011, 08:21
Прочетох я цялата, но съм толкова отчайващ случай, че не ме окуражи хич. Не ме кефи перспективата да се ОТКАЖА, да срязвам с нож миналото и етц. Аз съм си обсебен човек. 4 години си хлипам и наистина ИСКАМ да се върне, независимо че той няма да го направи. Искам и няма да спра да искам, не желая да се предавам, искам си точно него.
И бтв 4 години определено не е половината от времето, прекарано с него - много повече е, но както и да е.

Много ми е тъпо, че няма статии, които някога за нещо да ме успокояват. Аз винаги страдам по няква причина, изначално такова.. Като символист. И защо ффс имам черна луна в риби?

Добре, излях си го.

Сякаш съм го писала аз.... Времето НЕ лекува. Факт!!!

jghgh
11-27-2011, 08:42
Някои хора винаги остават в сърцата ни. : )

antifashionshit
11-27-2011, 09:30
статия, която ни казва да се примирим. лайна и клишета, забъркани в такава перфектна пропорция, че умствения ми стомах се гърчи в агония

NomNomNom
11-27-2011, 10:41
^Тц ,недей. Чудя се сега кой ще ми върне минутките от живота които пропилях да чета този сополив чаршаф
Аз само видях началото и края, ще се въздържа от коментар.

bogzfaggot
11-27-2011, 12:51
статия, която ни казва да се примирим. лайна и клишета, забъркани в такава перфектна пропорция, че умствения ми стомах се гърчи в агонияА какво да правим като някой не ни иска или ние не искаме някого?Да го гоним,чакайки изведнъж да "оцени" пламтящата ни колосална любов?Клишетата са си истина в повечето случаи.Това,че някои хора се изявяват като артистични депресарски типове и предпочитат да си реват цял живот е отделен въпрос.Никой няма да ти даде съвет "Давай продължавай да обичаш някого,който не изпитва същото".Нормално е хората да се опитват да накарат другите да продължават напред.То това е живота-клише или не.

shadowcrew
11-27-2011, 13:10
Статията не ми е нужна,но вероятно ще помогне на много хора - БРАВО на автора!

terry2
11-27-2011, 13:40
макар и да съм преодоляла старата раздяла, статията ме накара да се усмихна (:
опозиция винаги ще има.
браво, на автора

BrainlessROCKBABY
11-27-2011, 14:15
Тази статия ми помогна да се усмихна!Поздравления за автора!

iiordanova
11-27-2011, 14:32
Статията е готина. Кара те да се усмихнеш на нещата,които са написани кратко и ясно. :)

Най-много ми хареса за вярата "Вярата в доброто, в любовта и в щастието. Само ако силно вярваш в тях, те съществуват. Изгубиш ли вярата си сега, никога няма да можеш да изпиташ любов и щастие отново ".