Влез

View Full Version : Социални способности

distance
11-28-2011, 09:05
Имам такъв въпрос...Наскоро бях гледала по новините, че едно момче са го отвлекли в една от мюсюлманските страни и то е било поставено в пълна изолация, в продължение на около пет години. Дали той е загубил социалните способности към хората? Ако човек не ги притежава, как да се сдобие с тях?

teddybearMV
11-28-2011, 13:43
Имам такъв въпрос...Наскоро бях гледала по новините, че едно момче са го отвлекли в една от мюсюлманските страни и то е било поставено в пълна изолация, в продължение на около пет години. Дали той е загубил социалните способности към хората? Ако човек не ги притежава, как да се сдобие с тях?
Да изгуби социалните си способности не ми звучи правилно. Просто щом е преживял нещо толкова травмиращо от хора, няма никога да има същото доверие в хората. Може да развие параноя и т.н. Но човек постепенно се социализира след подобна изолация или шок. Бавно и постепенно, с намесата на психолог.

Meoww
11-28-2011, 16:55
Пет години в пълна изолация от света е МНОГО време. Нормално е човек да загуби социалните си способности, след като е изгубил живия контакт.