View Full Version : Бившата му
DragonLady
12-01-2011, 16:35
Привет! Искам да споделя нещо, което доста ме притеснява, но няма да изпадам в подробности.
Запознах се с едно страхотно момче, с което работата отива в посока връзка, но има един проблем. Бившата му е починала при автомобилна катастрофа преди 5 години. До тук работата не е чак толкова зле, но в момента в който ми каза, че съм приличала на нея ( главно чертите на лицето ми били почти същите ) мен ме обхвана паника и мисли от сорта на " не искам в мен да вижда нея " " не искам да ме сравнява с нея " и тн. мисли. А момчето си струва.
Искам да ви попитам вас този факт би ли ви спрял да бъдете с някой и как е най-добре да процедирам от тук нататъка.
Мерси предварително.
SisiStrange
12-01-2011, 16:44
Според мен след време ще спре да говори за нея. Нормално след подобна трагедия още да я споменава. Ако по случайност останете за дълго време заедно, ще се отърси от спомена и ще я позабрави.
ThroughStruggle
12-01-2011, 17:49
Оф, като почнете с това "не искам да ме сравнява с бившата си". Когато човек има натрупан опит, независимо колко голям, е естествено да сравнява по-нататъшните си връзки с предишните. Независимо дали го прави на глас или не. И че говори за това пред теб е показателно за честността и откритостта му. Това, че му напомняш на нея, не означава, че не иска да е с теб или пък не може да види истинското ти Аз, защото вижда единствено бившата си.
Освен това, 5 години са доста време и макар такова нещо да не се преодолява напълно, за 5 години би трябвало да се е поуталожило и да го е възприел като част от реалността. Сама казваш, че момчето си струва, не мога да разбера каква е дилемата.
Едва ли го е казал защото те сравнява с нея. Силно се съмнявам да е с теб, само защото му напомняш за нея... така че си избий тези мисли от главата. Казал ти е, че си приличате, защото явно е забелязал някакви визуални прилики между вас двете. По света има много хора, които си приличат визуално... Така че , спокойно и не се вкарвай в излишни филми.
Нали се шибаше там с някви, бе? Кога такова, че и кога сериозно тръгна да става?
SisiStrange
12-02-2011, 05:51
Нали се шибаше там с някви, бе? Кога такова, че и кога сериозно тръгна да става?
При нея изскачат от всеки храст нови.
anonymous708973
12-02-2011, 06:36
При нея изскачат от всеки храст нови.
Абсолютно.
Минали са 5 години, а времето лекува, колкото и клиширано да звучи. Свиквай с мисълта, че в неговото съзнание/сърце/квото там е въпросното момиче винаги ще има заделено специално място.
DragonLady
12-02-2011, 11:49
Не е нужно да коментирате, това че след 2 годишна връзка върша доста глупости, не съм за пример и подражание признавам си го, но така съм решила, така живея вече 5ти месец ;) Ще дойде време ще улегна така както бях улегнала преди.
Мерси за съветите ви. Явно ще трябва да се примиря, че няма да я изтрие напълно от паметта си и че на всеки негов рожден ден ( дата на която е починала ) той ще ходи до гробищата за да запали свещ на гроба и.
Josefinne
12-02-2011, 13:32
Не мисля, че ще стане така, но щом момчето си струва, мисля, че трябва да му дадеш шанс. Ако не се получи по тази или друга причина, то поне ще имаш известно време прекарано с едно добро и готино момче.
nepowtorima
12-02-2011, 14:12
Не е причина да не си с него, но дано да не те сподели нейната съдба.. хем приличаш на нея, хем ще си с гаджето на покойната :D Не го правя с опит да те уплаша.. такава съм си. Ами аз не знам какво бих направила.. може би бих се уплашила от всичко и бих.. се отказала.. не знам..
mmm_sweet
12-02-2011, 17:59
Щом приличаш на нея,значи ти винаги ще му напомняш за нея и той ще я вижда чрез теб. Ако не те притеснява,че няма да обича теб,а бившата му чрез теб, опитай си късмета :)
дай му шанс... в крайна сметка не знаеш какво ще е докато не опиташ. Успех.
LeprikonA
12-02-2011, 18:46
Не е нужно да коментирате, това че след 2 годишна връзка върша доста глупости, не съм за пример и подражание признавам си го, но така съм решила, така живея вече 5ти месец ;) Ще дойде време ще улегна така както бях улегнала преди.
Мерси за съветите ви. Явно ще трябва да се примиря, че няма да я изтрие напълно от паметта си и че на всеки негов рожден ден ( дата на която е починала ) той ще ходи до гробищата за да запали свещ на гроба и.
това все ти служи за оправдание. не ми е за цел да те критикувам, то изборът и животът са си твои. а и преиграваш малко, на човекът му е кофти, а ти се тормозиш дали нямало да не те вземе на сериозно. просто е бил честен с теб. нека не ти е проблем и се остави по течението без излишни драми.
antifashionshit
12-02-2011, 18:49
за всяко момче по тема... ти нямаше ли сестра?
ако го е казал веднъж, не значи, че ще те сравнява
DragonLady
12-02-2011, 19:50
за всяко момче по тема... ти нямаше ли сестра?
ако го е казал веднъж, не значи, че ще те сравнява
Да имам сестра, но тя вече не влиза тук ;)
А това за бившата му само 2 разговора на тая тема сме имали, като вторият беше по моя инициатива и с моите притеснения ( признах му от части притесненията си относно приликата ми с бившата му ).
ledenakrasota
12-02-2011, 20:09
Споделяш с него, а не във форума този си страх и от какво е продиктуван. Ще заявиш, че искаш да е с теб, заради самата теб, а не да търси нея в твоя образ. :)
DragonLady
12-02-2011, 20:16
Споделяш с него, а не във форума този си страх и от какво е продиктуван. Ще заявиш, че искаш да е с теб, заради самата теб, а не да търси нея в твоя образ. :)
Точно това му го казах и на него, но все още ме разяждат тези опасения, затова ми трябваше и странично мнение.
ledenakrasota
12-02-2011, 20:21
Точно това му го казах и на него, но все още ме разяждат тези опасения, затова ми трябваше и странично мнение.
Това, което прави е нормално. Твоята реакция е нормална, както и това, което си му казала. Просто трябва време.
Аз съм последният човек, който ще те осъди за тва, че си вееш байрака в период, в който нямаш сериозна връзка. Просто, единия ден разправяш как се шибаш с някви, а на другия вече сериозна работа станало, че и толкова сериозни проблеми разискваш.
Нормално е да не ти е приятно, но или ще трябва да го приемеш както е, или да си търсиш някой друг, който да няма починали бивши.
xBadxApple
12-02-2011, 23:08
Приятно или не, е нормално той ако желае да ходи на определени дати на гроба ѝ, или да почита паметта ѝ. Човешко и логично е.
Явно малко или много е травмиран от това и има защо, ако смяташ, че ще си търпелива - окей, но ако ще му фучиш за това по-добре стой надалеч, защото едва ли човекът има нужда от това. Както казах, това си е голяма травма.
Не е лесно да изгуби може би най-голямата си любов (досега) по този начин. Надали ти ще и бъдеш като заместителка. На него тази трагедия му е белязала душата, но не го съди. Може да я споменава, но това не значи че те вижда като нейна заместителка. А и ти каза, че това било преди 5 години? Това е доста време.
SlowDownBaby
12-04-2011, 12:52
Не е причина да не си с него, но дано да не те сподели нейната съдба.. хем приличаш на нея, хем ще си с гаджето на покойната :D Не го правя с опит да те уплаша.. такава съм си. Ами аз не знам какво бих направила.. може би бих се уплашила от всичко и бих.. се отказала.. не знам..
И аз бих се отказала...самата мисъл че като ме погледне и ще се сеща за нея,и че изобщо все още мисли за нея (което е логично,но аз не мога да понеса) би ме отказала на секундата.Прекалено ще ми е трудно ако съм на твое място.
Значи, виж, не знам как ти върви любовния или сексуалния живот, дали си човек, който може да поддържа сериозна връзка, или просто ще хвърли моралите си за една вечер за едното чукане. Ако наистина си срещнала момчето, с което мислиш, че можеш да бъдеш щастлива и ще можеш да претендираш за една сериозна връзка, то не виждам какво ти пречи.Сравнявате с бившата си, която е почина в катастрофа? Какво толкова, човека те е оприличил с "нея". Не виждам това какво трябва да те плаши.
Минало се е доста време и няма повод да показва, колко му е мъчно за бившата му. Ако го направи, и то не веднъж, можеш да си намериш причина да не го искаш до себе си. Това вече ще заприлича на психическо подтискане. Но гледай и ти да не го прецакаш, АКО въобще се случи нещо между вас.
По-малък съм от теб, както и повечето други, и не спирам да си задавам въпроса защо сами не се опитате да си решите проблемите?
DragonLady
12-04-2011, 14:53
Както казах и по горе, аз си ги решавам сама проблемите, просто ми трябваше странично и безпристрастно мнение :)
SisiStrange
12-04-2011, 15:12
В интерес на истината, аз мисля, че донякъде е комплимент това, което ти е казал. Той я е обичал и я е загубил, а когато ги загубиш, хората ти изглеждат съвършени и забравяш всичко лошо, което някога е имало в тях. Щом те е оприличил с нея, значи много те харесва.