Влез

View Full Version : Съвет? Мнение? Насока ?

SomeBoyfriend
12-01-2011, 20:19
Здравейте

Съжалявам ако досаждам, но не виждам никакъв друг вариант за разрешаване на проблемът си и към нещо което по принцип не бих направил. Искам да се допитам до вас и да ми кажете вашето мнение или съвет или каквото и да е било защото съм отчаян. Звучи пресилено но е така. Ако можете да ми помогнете с моят проблем ще съм ви неизмеримо благодарен.

Става въпрос за моята, това е най-сериозната ми връзка, а и аз по принцип не обичам краткотрайните.
Ще Ви въведа малко в животът си с цел да добиете по-голяма представа за проблемът ми.
Казвам се Божидар на 22 съм. Имал съм 4-5 по сериозни връзки поне от моя страна. Всички който завършваха с раздяла последством от изневяра не от моя страна.
С приятелката ми в момента сме от почти 2 години заедно а от 1 живеем заедно. Тя е на 18 и е доста сериозна, отговорна и по-зряла за възрастта си. Става въпрос за това което тя прави, когато ми обещае нещо по-сериозно не си държи на думата. Това са доста случай. Често прикрива някой неща от мен, не много сериозни но за мен са. Говорили сме хиляди пъти за едно и също нещо и след 1-2-3 седмици то се повтаря или пък прави нещо което аз не съм съгласен. Пример от днес. Понеже е последна година и всичките и съученици стават на по 18 и взимат книжки аз съм върло против тя да се вози при тях или да е карат до училище за хората който минават близо до нас. Говорихме си това близо 2 месеца как не трябва да се качва в колата на съучениците й, защото после ако стане нещо, става страшно. Тя се съгласи с това нещо обеща ми да не го прави обсъждахме го и така нататък. Шофьор съм от 4 години, знам какво е. Аз съм катастрофирал приятели с по-голям стаж също. И днес тя се качи в колата на съученик които има книжка едва от 5 дена. След като тя ми каза и аз го разбрах побеснях. Казва ми че няма повече да се случи, че съжалява и така нататък това е било само 1 път. Но и друг път ми е обещавала такива неща и друг път ми е казвала, че няма да направи дадено нещо и все пак много често изменя на думата си и обещанието си и прави нещо за което сме говорили, че не трябва да става. Това нещо не е за пръв път. Никога няма да имам вяра на 100% на момиче, поради факта че са ми изневерявали от 16 до 21 годишна възраст с момичетата с който съм бил. Като прибавим и това от днес и по принцип което се случва, аз започвам да губя вяра в нея още повече. Боли, много боли. Нарушава обещанията си, не се отнася сериозно към разговорите ни, а те не са били кратки или нещо подхвърлено по време на вечеря. Стигнах до предел който чувствам, че няма да издържа още дълго. Не искам да се разделяме, не искам да я оставя, но имам чувството, че няма да издържа скоро и нещо ще се случи от моя страна. Знам че не е като изневярата или нещо подобно голямо. Тя ме обича много, мога да го кажа по това което виждам. Всеки ден прави много неща за мен показва ми чувствата си. И все пак като че ли някой неща просто и убягват. Моля ви помогнете ми. Отново съжалявам за отчаяният пост, но просто не намерих нищо никъде което би ми помогнало за конкретният проблем.

Инка
12-02-2011, 10:15
Значи.. незнам доколко ще ти е полезно мнението ми,на почти 15 съм.. Но мисля,че ще е добре да си поговорите отново,но веднъж завинаги и да и кажеш,че ако продължава така просто няма да я бъде! Неможе да се отнася така несериозно с разговорите ви.Още повече да обещава,а да не изпълнява! :)

marin4itu
12-02-2011, 11:03
Според мен пък не си ти човекът, който трябва да й казва какво да прави и какво не. Недей поставя забрани, отвратително е. Тя си има глава на раменете. И аз имам книжка от 2 седмици сигурно, но не смея да карам сама, винаги със шофьор до мен, защото не мисля, че имам нужните умения да карам сама. Това, че онези индивиди се правят на много оборотни си е тяхна работа. Но чак да й забраняваш, не мисля че е необходимо. Просто споделяш, че ти е неприятно, а тя ако уважава мнението няма да го прави. Остави я сама да взима решенията си, така ще си направиш сметка колко държи на теб.

Понеже спомена този случай, само него коментирам.

Meoww
12-02-2011, 13:21
Прекалено много се притесняваш. Спри да го правиш, тя си носи отговорност за нея си, ти за себе си. Ясно е, че не искаш да я загубиш, но ако продължаваш толкова да я ограничаваш май наистина ще се разделите. Не е длъжна да ти се подчинява. Сигурна съм, че оценява това, че се притесняваш за нея, но остави я сама да преценява за себе си- кое е правилно и кое не е .

Josefinne
12-02-2011, 13:30
Напълно споделям мнението на потребителите по-горе. Тя е момиче на 18 години, както сам каза - по-зряла за възрастта си, живее отделно от родителите си с теб повече от година, а ти и нямаш доверие дори за най-простата лична преценка. По принцип ти не си й родител и не можеш да й забраняваш нищо. Започни да я възприемаш като напълно равнопоставен човек, който взима решения сам за себе си. И ако тя поиска да скочи с парашут, единственото , което можеш да направиш е да й кажеш, че те е страх за нея, че я обичаш и не искаш да й се случи нещо лошо. Това е! Решението си е нейно.
Ако вземете да си правите бебе, да си купувате заедно апартамент или друго - да тогава решението трябва да е и на двама ви, защото ви обвързва общо. Но за такива неща - не си прав. Това само създава напрежение между вас, кара я да се чувства ограничена, затворена. И определено не я кара да те обича повече. Не е начинът това - да й забраняваш.

nepowtorima
12-02-2011, 13:46
Може би не ти ще си човека който няма да издържи повече с нея, а това ще е тя. Ако не прекратиш тези забрани и ултиматуми може да я загубиш завинаги. Опитай се да бъдеш по-сдържан и не и се карай за щяло и нещяло. И откъде си толкова сигурен, че това момче преди не е карало кола т.е. се е обучавало с на баща си примерно колата.. Тези, които са взели скоро книжка не трябва никой да ги доближава ли? .. айде стига детинщини.. възрастен човек си, а разсъждаваш.. Тя си знае какво прави.. тя си поема риска за живота.. колкото и да я обичаш трябва да и имаш повече вяра!!

error92
12-02-2011, 16:04
Филм, точно като един приятел вманиачен в шофирането, пълен филм :)

SisiStrange
12-02-2011, 16:15
Според мен се изсилваш със забраните. Разбирам те, защото е напълно нормално да се притесняваш за момичето си, но контролът трябва да си има граници. Ти не си и родител. Това, че предните ти приятелки са ти изневерили, не значи, че сегашното момиче не заслужава доверие. Не всички са кучки.

kloely
12-02-2011, 16:23
Според мен ти се държиш с нея малко като баща. Казваш и какво да прави и какво не и не мисля, че това подпомага връзката ви. Трябва да приемеш, че освен "твоята приятелка" тя е и просто "момиче", "човек". Има право сама да взима решения, които не засягат пряко взаимоотношенията ви. Има право на мнение по разните въпроси и не е длъжна да прави нещата, както на теб ти харесват. Хубаво, притесняваш се за нея, бил си нараняван преди, имаш известни съмнения, ама не можеш да очакваш от нея да прави всичко по твоя начин. А и в крайна сметка човек няма как да живее без абсолютно никакъв риск. Тъй че просто спри да я ограничаваш и я остави да взима своите решения.

sasha_90
12-03-2011, 09:46
Интересно ми е как са й позволили да се изнесе,при положение,че е ученичка още.

anonymous708973
12-03-2011, 10:31
Първото, което ми хрумна, е, че трябва да се замислиш за себе си. Интересно е, че са ти изневерявали толкова пъти. Това значи, че имаш доста голям недостатък/лош навик, който прилагаш на момичето до себе си като цяло.

Държиш се като баща наистина, а тя вече си има един. Не й забранявай, нямаш право. Говори с нея, изкажи притесненията си, но не й забранявай и наказвай, защото ще започне да те третира като баща, който го прави - ще те лъже, от което не печели никой от вас.

Второ... всяка нова връзка е ново начало. Ново изграждане на отношения, компромиси, ново напасване. Не проектирай предишни страхове в нова връзка, гадно и нечестно е.

Wednesday666
12-03-2011, 12:54
Със сигурност толкова контрол не е на добре. Както споменаха преди мен ти си й гадже, не баща. Недей да се опитваш да й налагаш такъв контрол, защото в един момент и двамата няма да можете да се търпите. Остави й малко свобода да решава тя и проблемите ще намалеят.

vesito13
12-03-2011, 16:12
Нямаш правото да и забраняваш нещо и въобще да командваш живота и. Тя е на 18, вече би трябвало да е достатъчно отговорна, че сама да прецени какво да прави, как да се държи и т.н. Това са решения, които сама трябва да направи и да осмисли. Не определяй живота и, поне там човек трябва да има личен избор. С толкова ограничения и забрани единственото, което може да направиш е да я отблъснеш.
И както вече казаха, не прехвърляй проблемите си от една връзка на друга. Тя не е виновна за грешки, които са правили тези преди нея. Всяка връзка е сама за себе си, както и всеки човек е различен и можеш да очакваш различни неща от него. Доверието е важното в една връзка и просто трябва да го има.