Влез

View Full Version : Дилема!

lushka55
12-02-2011, 18:55
На 20 г. съм и от доста време се намирам в много тревожна за мен ситуация.Излизам с едно момче ,което има сериозни намерения към мен,дори говори за сериозна връзка ,аз също го харесвам,разбираме се,има привличане,сексът с него е страхотен ,но проблемът е там ,че той нито учи нещо,нито работи,няма и намерение да започва работа.Просто със него нямам никаква сигурност.Не търся,някого на когото да харча парите,става въпрос ,че не ми е спокойно с него.Като цяло също не е отговорен човек.С мен се държи добре,но отменя обещания по някой път.И точно затова се притеснявам ,че ако стане беля ,не мога да разчитам на него.А той явно доста е хлътнал,защото прави дългосрочни планове за нас.От друга страна от 2 години мн харесвам друг човек ,с 4 години по-голям от мен,който е всичко което търся у един мъж и мога да разчитам на него.Но с него бяхме само приятели и то много добри приятели,докато наскоро не ми наговори едни прекрасни неща и накрая ми предложи да станем приятели,които освен всичко друго правят и секс.И ми се иска да го накарам да се влюби в мен,поне да опитам,защото от 2 години чакам такава възможност.Моля за съвет ,защото наистина не зная как да постъпя.И вече наистина ме измъчва тази ситуация и то много.Освен това не искам да наранявам никого,най-малко пък себе си .

LeprikonA
12-02-2011, 18:59
чудно ми е какви дългосрочни планове прави въпросният господин, щом дори не възнамерява работа да си намери. може пък да не му е нужна, знае ли човек... относно този другия - толкова време не се е влюбил в теб, не ми се вярва, че и сега ще стане нещо повече от секс когато има нужда.

nepowtorima
12-02-2011, 19:30
Ами толкова е сложно, че да ти кажа е по-добре да оставиш и двамата, защото:
първо - първия е безнадежден тъпак, който наистина няма да ти осигури нищо освен.. прекрасни изживявания в леглото../както и да е това не е баща за децата ти и т.н./
второ- другия има възможност да го накараш да се влюби в теб, но има и възможност да не се влюби в теб.. повече клони към второто.. така че ако искаш просто си имай сексуална връзка и с двамата и си намери човека който ще може да ти осигури уютен живот и страхотна и разтърсваща любов!

lushka55
12-03-2011, 12:02
Благодаря за мненията! Ще ми бъдат от полза .

anonymous708973
12-03-2011, 12:10
Не виждам как подобен безперспективен човек те е привлякъл. Човек, който няма планове за бъдещето си или който има такива, но не работи по тях, не е надежден като партньор.

lushka55
12-03-2011, 12:19
И аз не зная как .Може би ,защото е нещо като неизживяна детска любов и затова.Понеже се знаем от 6 клас,но тогава бяхме прекалено малки и глупави за такива неща,пък и той тогава се премести в друго училище,мина доста време и се намерихме пак преди 2-3 години.И като че ли пак пламна нещо,защото привличането е неуписуемо силно,но знам ,че щом не е надежден за мен ,е по-добре хич да не се занимавам.Не знам защо го мисля толкова,може би не искам да сгреша в преценката си.

Meoww
12-03-2011, 12:22
Май не е добре да започваш сериозна връзка с него...или ще се стегне или си намирай друг.

lushka55
12-03-2011, 12:33
И аз съм на това мнение вече .То така май е най-правилно.

Enchanting
12-03-2011, 14:35
чудно ми е какви дългосрочни планове прави въпросният господин, щом дори не възнамерява работа да си намери. може пък да не му е нужна, знае ли човек... относно този другия - толкова време не се е влюбил в теб, не ми се вярва, че и сега ще стане нещо повече от секс когато има нужда.

^^ Точно :)

djipsito
12-05-2011, 00:32
За втория..от опит ти казвам, че само със секс едва ли ще го накараш да се влюби в теб.. Празни надежди са. А за първия ти казаха вече.. ;р

montana6
12-05-2011, 06:28
Не мисля, че мнения от рода на "избери първия" или "избери втория" ще ти помогнат. Такива избори човек трябва да прави сам. Но не трябва да те води мисълта, че не искаш да се нараниш, защото това няма как да не се случи, а мисълта, че ще поемеш отговорност за избора си и няма да съжаляваш после.

LadyDi
12-05-2011, 07:08
На мен най-силно впечатление ми направи следното:

На 20 г. съм .... Излизам с едно момче ,което има сериозни намерения към мен,дори говори за сериозна връзка ,аз също го харесвам,разбираме се,има привличане,сексът с него е страхотен ,но проблемът е там ,че той нито учи нещо,нито работи,няма и намерение да започва работа.Просто със него нямам никаква сигурност.....
Не че съм против необвързващия секс, но той се прави само когато и двете страни са съгласни с... условията? В случая си играеш с момчето, щом нямаш сериозни намерения към него. Ако не желаеш да си с него, прекрати си взаимоотношенията. Изключително егоистично постъпваш спрямо него.

Като цяло, накрая няма как да не нараниш някого. И този някой ще бъдете или ти, или първото момче. Вторият няма да му пука особено - все пак той ще прави секс без обвързване.