PDA

View Full Version : Олимпиади 2012

Honest
12-04-2011, 17:18
Айде сега споделяйте кой клас сте, по какво искате да се явите на олимпиада, подготвяте ли се от сега, имате ли някаква информация относно кога са общинските кръгове, а и областните, до къде най-далеч сте стигали минали години. Разбрах, че тази година олимпиадите са издърпани доста по-рано.В момента започна да тече общинския кръг на олимпиадата по астрономия. Някой смята ли да участва?

Аз по астрономия няма да се явявам, понеже нищо не знам. :D То същност там трябва да търсиш информация в интернет, енциклопедии, учебници, но не е лесно за мен. Интересуват ме повече физиката, химията, историята като олимпиади. Ако някой знае кога са общинските им кръгове нека сподели. Ходих на областния кръг на многоезичното състезание и успях да набера 75 точки. Не ми достигнаха 5 да се класирам. Явих се на състезанието по физика във Варна, където имам 17 точки от 30 възможни. Не се представих особено добре. Можех повече. Сега е ваш ред! :) :Р

Zorin
12-04-2011, 17:40
11ти клас съм. :) Изтървах състезанието по физика, щото се разболях, и многоезичното заради изложението на "Интеграл", но пък немския, литературата, английския, физиката, философията и историята като олимпиади са си ми в календара. Ако съм в настроение и на математика ще се явя, да начеша една моя си краста. :)
Мисля, че януари месец започват общинските кръгове. Засега на мен всички ми казват, че нищо не знаят :D

elito0o0o0
12-04-2011, 17:52
Тая година ми умря желанието да правя каквото и да било. Иначе бих се радвала да посетя олимпиадата по биология. Просто защото винаги този предмет ми е бил любим.
Мисля да ходя и на състезание по Математика на 10ти, но май ще се откажа.

Honest
12-04-2011, 20:06
11ти клас съм. :) Изтървах състезанието по физика, щото се разболях, и многоезичното заради изложението на "Интеграл", но пък немския, литературата, английския, физиката, философията и историята като олимпиади са си ми в календара. Ако съм в настроение и на математика ще се явя, да начеша една моя си краста. :)
Мисля, че януари месец започват общинските кръгове. Засега на мен всички ми казват, че нищо не знаят :D

Ухаа, много олимпиади, много нещо. Успяваш ли да се явиш на всичките и особено да се подготвиш? Областните кръгове по принцип се припокриват на 2-3 предмета. Това е нещо, което много мразя и ми ограничава шансовете да стигна на национален кръг в дадена област и да си направя екскурзийката. :D

Honest
12-04-2011, 20:07
Тая година ми умря желанието да правя каквото и да било. Иначе бих се радвала да посетя олимпиадата по биология. Просто защото винаги този предмет ми е бил любим.
Мисля да ходя и на състезание по Математика на 10ти, но май ще се откажа.

А какво представлява това състезание по математика и къде ще се проведе? :)

Ares
12-04-2011, 23:03
На много олимпиади ходите бе :X ! Аз съм си редовен по английски и история, като досега винаги съм се представял добре и на двете, но никога не съм стигал 3-ти кръг. Нечовешко е- по английски ти трябват минимум 90/100 точки, което не се постига лесно и на първи кръг, пък камо ли на втори, който е значително по-тежък. По английски на първи кръг обикновено изкарвам 85-90 точки, а на втори около 75. По История пък миналата година втори кръг беше нечовешки труден. На първи изкарах 92 точки, докато на втори- 67 (трябват 75 за Национален), като моят резултат беше най-добър за града ми. Тая година уча история на България много засилено и ще се радвам да стигна националния кръг, но хич не ми се вярва. Все пак много обичам да ходя на олимпиади конкретно по тези два предмета, полезен training си е :) .

FuckingFreak
12-05-2011, 07:01
7ми клас съм. Стигала съм до 1во място на областен по математика, 3то място по история и 3то място по география. Тази година ще ходя на география (задължително ми е, понеже модула ми е такъв, иначе сама не бих отишла), история, български, математика и химия. По английски досега не знаех, че има, но явно започват в по-късните години, та ако ми кажат, ще отида задължително. Не ме притеснява, това че е много за учене, защото по повечето уроци си уча системно, а не накрая накуп всичко. Може би само отварям оттук-оттам да преговоря. На мен ми казаха, че ще са през коледната ваканция - януари месец. Тази събота съм на коледно състезание по математика, не че ми е мерак самата математика или да си дам парите и да отида, но ще бъде във формата на изпита, който ще полагам накрая на годината и ще е полезно.

anonymous708973
12-05-2011, 12:52
Въъх, кви са тия олимпиади по химия и физика бе :д

Аз съм длъжна да ходя на немски, на английски пробвах миналата година и разбрах защо немските паралелки не се бъркаме в олимпиадите на английските и обратно :д но пак ще пробвам, за да видя какво е :д

По математика и литература съм ходила до 7 клас, изключително добре се представях, вече не ходя. По литература мога да отида тая година, зависи от материала, а по другите предмети... не са ми страст, така че няма да ходя.

Honest
12-05-2011, 13:02
Въъх, кви са тия олимпиади по химия и физика бе :д
Труднии, но в тия области съм решила да се занимавам и развивам. :P

wildheart
12-05-2011, 13:03
Миналата година влязох в 3ката на национално по немски.
Тая година вече ходих и на национално на многоезичното състезание, а от останалите олимпиади сигурно само по немски ще ида. Може и по химия, макар и да е доста трудно, поне за мен..

LittleRebelRidingHood
12-05-2011, 16:20
тази година ще се ходи на олимпиади по испански и по английски, по математика обаче реших да не ходя (само да се излагам лололол :D)..
иначе голяма краста ми е да отида на олимпиада по химия, ама досега шанс не съм имала :С

Honest
12-05-2011, 16:25
Хора попаднах на графика за олимпиадите, но не знам дали важи. http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/documents/documentsproject/2011/proekt-olimpiadi-2011-2012.pdf

Pamaa
12-05-2011, 16:28
осми клас съм и сигурно ще ходя само на английски, математика и може би БЕЛ. Догодина обаче ще ида и на биология, и на химия.. любимите ми предмети : ).

SmilezZz
12-05-2011, 18:16
9 клас съм. Смятам да се явя на олимпиади по:
- БЕЛ
- Биология
- Химия
Миналата година се явих само на олимпиади по БЕЛ и Биология.
Като по БЕЛ минах на второ ниво , а по Биология не ми стигнаха 2 точки.
` Нямам си и на идея кога ще са тази година , но няма значение , де.
Но все пак ако някой знае - да напише.

ivyy
12-06-2011, 08:15
На нас още никой не ни е казал за олимпиади, но аз искам да отида на английски (стигала съм до областен кръг, защото ме мързи да си напрегна мозъка да уча като хората), математика и може би ще се наложи по физика, за да си изкарам оценка и да затворя устата на г-жата. (пък и физиката ми е профилен предмет)

vesito13
12-06-2011, 14:56
Още не са ясни датите за олимпиадите и не мога да съм сигурна, но бих искала да се явя на тези по математика, БЕЛ, биология. С не толкова голямо желание бих се явила и на тази по английски, но по-скоро за да видя колко мога, а не с цел да се класирам. От химията май се отказах вече, защото миналата година половината неща въобще не ги бяхме учили и някак си няма смисъл. Тогава се получи и съвпадение на 2 кръг по БЕЛ и на 1 по биология и нямаше как да отида и двете.
Математика ми е задължителна олимпиада. В събота мисля да ходя и на състезанието и така. :)

Honest
12-07-2011, 15:04
Ето ви окончателния график на състезанията и олимпиадите на страница 18: http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/zapoved09-1738_24-11-2011_olimpiadi.pdf

Мисля, че тази година е по-добре направен от миналата от тази гледна точка, че няма много припокриване на дати в областните кръгове. Иначе на някои места има доста разстояние между двата кръга например при географията общински януари и областен април.

Zorin
12-07-2011, 17:16
... и ЕСТЕСТВЕНО, че областните по езиците и по история и философия ще съвпаднат. :/ Таковало си таковата!

vesito13
12-07-2011, 18:15
По български ще е на 23, така ли? Това не се ли пада учебен ден? И другите все трябва да са през ваканцията, което няма да е много удобно, но какво да се прави.

Honest
12-08-2011, 14:26
/\ Да, така излиза. Най-ранната олимпиада е по информатика. Май няма много желаещи за нея във форума. А по астрономия някой решава ли задачите? :Р

unwanted
12-13-2011, 18:23
Аз съм 11 клас и ще ходя на химия :) На 20 януари е... яко трябва да уча, че няма време :S

bebeemalko
12-14-2011, 12:38
10 клас съм и ще ходя на олимпиядите по английски и история и мисля здраво да уча за да стигна до вторите кръгове понеже английския ми е мн лесен, а историята тази година ми е много интересна. И по математика ще ходя, но само защото госпожата искаше :-| Датите са 22.12 по английски, 06.01 по история и 19.12 по математика- където няма да се зоря :Д

Honest
12-14-2011, 13:27
Датите за общинските кръгове доста са разминават от нашите. Навсякъде са различни.

brutaLxxbunny
12-14-2011, 16:02
По история ми е просто задължително в моето училище.Иначе тая година ще се явя и на литература и английски може би.

elito435
12-30-2011, 14:29
10 клас съм. Аз вече се явих на олимпиадите по математика на 19.12.2011 и по история на 21.12.2011 и очаквам резултатите след ваканцията. По история се падна много материал от Втората световна война, а непрофилираните паралелки са доста назад с материала. Сега сме на Балкани, а дадоха въпроси от 10 урока напред. Беше доста сложно и надали ще се класирам, макар адски да ми се иска. Смятам да се явя и по БЕЛ и география. Обожавам география. Пожелавам на всички много късмет.

Honest
12-31-2011, 09:03
Аз ходих само на английски/10 клас/. Прошепнаха ми, че имам над 70 и под 75 точки на общинския, което значи, че не минавам на следващия кръг, но английския не ми е приоритет. Поне се сдобих с още една шестица за участие. :D

Concussion
01-01-2012, 10:20
За Олимпиадата в Лондон ли си говорим? Бах, пак за няк'ви шитни... Ми не.

Colouring
01-01-2012, 10:51
По АЕ вече ходих и съм класирана на втори кръг.Ще ходя със сигурност и по БЕЛ.

FuCKkK13
01-01-2012, 11:02
ще ходя почти на всичко,като по математика мина,а нямах време да се подготвя,а и не бяхме взели 2/3ти от материала,който го имаше в олимпиадата.. общо взето беше малко като отбиване на номер.. иначе по география я изпуснах,защото бях леко болничка .. сега се подготвям за физиката.. 9ти клас :)

thegreenzombie
01-01-2012, 11:51
мен буквално ме принудиха да ходя на олимпиадата по химия 8-) ... сега трябва цяла седмица да си преговарям материала за 7ми, 8ми и 9ти клас... ужасТ .. но пък си е полезно да се ходи по олимпиади.. само че като знам какво разкарване ще е.. а и тази година съм станала страшен мързел и само за химията се реших ;д

didencetto7
01-04-2012, 12:41
Ей десетокласниците :) Как беше олимпиадата по английски :)

ImmortalSportFreak
01-04-2012, 13:10
Аз съм 11 клас и ще ходя на олимпиадите по химия и биология.По химия е на 14 януари общинският кръг.. супер скоро,ама имаха намерения да го направят за 22 декември! о.О Добре,че не стана така.Готвя се малко по химия.. по био още не съм почнала,ама трябва да си преговарям от минали години.Иначе от 8 клас ходя на олимпиади по химия и от 9 - на биология.На химия миналата година не успях да се класирам за 2 кръг,а по био до сега винаги съм се класирала за 2 кръг.Даже миналата година бях на 14 място в София. :grin: Доста се гордея със себе си,защото точно докато решавах олимпиадата бях болна и имах температура(лудо съм ;д).Миналата година ходих и на математика,ей така от любопитство ама реших само едната подточка от 2 зад. :lol: 5,6 и 7 клас пак хоих на математика и пак се излагах... мн са трудни тези задачи на толкова високо ниво.
Успех на всички в олимпиадите,на които ще ходите! ;)

ImmortalSportFreak
01-04-2012, 13:14
За Олимпиадата в Лондон ли си говорим? Бах, пак за няк'ви шитни... Ми не. :lol: хахаха

sunnyt0
01-06-2012, 09:35
Ще ходя по Математика, География, Химия, Физика и Биология 9 клас съм. Някой ако е ходил на Математика да ми каже г/д какво има много ме притеснява, че ще се падне материал, който не сме взели, защото сме доста на зад.

krisence
01-09-2012, 20:19
Аз тази година съм решила да ходя на математика (вече мина и се изложих супер много), физика (дано се справя по-добре, надявам се да мина и на 2ри кръг, ама не знае), химия (да видя просто дали ще стане нещо) и философия (там малко, за да се вдигна в очите на г-жата, ама пак) :)

Jaune
01-10-2012, 05:38
Ходих на английски, а вторият кръг съвпада с първия по БЕЛ. Найс. И за кво направиха олимпиадата по АЕ толкова рано, като после пак съвпада..
Ще ходя още и на биология.

ameli
01-11-2012, 13:55
Аз ще ходя по Биология и зададох въпроса си във важната тема за конкурси и състезания, но никой не ми отговорил вече 3ти ден. Така де, 9 клас уча материала за 8ми.. и то на английски и предполагам въпросите ще са само от там (на бг)? Знае ли някой дали има въпроси от минали години и откъде мога да дръпна миналогодишната + примерни тестове?

Colouring
01-11-2012, 14:43
Някой ще ходи ли на състезанието,организирано от СУФ "Любословие"?Аз днеска разбрах за него в училище и мисля да се запиша.Доколкото разбрах ще се провежда за първа година и ще се оценява с точкова система,така че ми стана интересно.

vesito13
01-11-2012, 15:03
Аз ще ходя по Биология и зададох въпроса си във важната тема за конкурси и състезания, но никой не ми отговорил вече 3ти ден. Така де, 9 клас уча материала за 8ми.. и то на английски и предполагам въпросите ще са само от там (на бг)? Знае ли някой дали има въпроси от минали години и откъде мога да дръпна миналогодишната + примерни тестове?

Досега във всеки клас, който съм ходила на олимпиада по биология, е имало въпроси и от предните класове. А щом учиш материала за 8 клас, ще правиш и олимпиадата за 8 клас. Тук има олимпиади от минали години, които успях да намеря в интернет, (http://www.regalia6.com/olimpiads/olimpiads_files/biology.html) но все пак обърни внимание на това, че се смени програмата и някои олимпиади от по-стари години може и да не са актуални.

annie2
01-11-2012, 17:50
Записах се на олимпиада по химия,физика,история,биоло ия и до сега минаха историята и физиката. И останах с впечатлението,че едно 50% от задачите,които бяха не са учени по история мисля,че бяха 50 задачи и 10 от тях бяха просто на късмет. Мисля,че сега ми предстои олимпиадата по химия,а на 20 е по биология

Honest
01-12-2012, 19:37
Утре съм на физика! :)

weti
01-14-2012, 08:47
Ходих по физика,ще ходя по география и по БЕЛ.Искаше ми се по химия,ама нещо даскалката е гадна и ако се издъня,става лощо..

FuCKkK13
01-14-2012, 09:01
олимпиадата по физика беше ужасно лесна !

vesito13
01-14-2012, 10:18
И аз останах с такова впечатление. Миналата година на една от задачите си нямах идея какво да правя, докато тази всичко беше доста позната.
Иначе ходих и на олимпиадите по информатика и математика.

Lucho
01-14-2012, 10:25
... и ЕСТЕСТВЕНО, че областните по езиците и по история и философия ще съвпаднат. :/ Таковало си таковата!

По принцип цялата система е объркана, но в припокриването по дадени предмети донякъде няма лошо - проблемът възниква тогава, когато два предмета са от значение за кандидат-студенти - например Химия и Биология не могат да бъдат в един ден, но например Биология, История и Английски могат да бъдат в един ден. Донякъде не е лошо, защото все пак не може един човек да се явява на всичко - просто защото няма да успее по всичко. Подготвяш максимум два предмета и се явяваш по тях. Всичко останало е губене на време или просто ходене "за спорта".

bebzgirl
01-14-2012, 12:43
Oлимпиядата по химия днес беше много лесна :)

FuCKkK13
01-14-2012, 14:39
^ о.О днес ?

FuCKkK13
01-14-2012, 14:40
И аз останах с такова впечатление. Миналата година на една от задачите си нямах идея какво да правя, докато тази всичко беше доста позната.
Иначе ходих и на олимпиадите по информатика и математика.
ами на мен и миналата година ми бяха лесни защото съм срещала такива задачи.. само имаше една дето ние трябваше да си направим чертежа и тя ме затрудни малко (ако я помниш)

sunnyt0
01-14-2012, 15:17
Някои деветокласник да е ходил на Химия ? Какви са ви впечатленията трудна ли беше олимпиадата ?

lisi4ety
01-14-2012, 19:50
На олимпиади ако от мен зависи НЕ ХОДЯ.
Но още от 8 клас класната ни кара е така в час да правим олимпиадите по френски, после който мине на 2 кръг иска, не иска, тя задължава.
Та - само по френски.

Honest
01-15-2012, 16:39
ами на мен и миналата година ми бяха лесни защото съм срещала такива задачи.. само имаше една дето ние трябваше да си направим чертежа и тя ме затрудни малко (ако я помниш)

Аз я помня! А вие кво писахте тази година на задача втора част втора, ако помните де. За 9 клас говоря.

FuCKkK13
01-15-2012, 16:55
^ 2ра задача хм.. до колкото помня беше с протон ? и трябваше да правим схема на ел. поле и как се движи и трябваше да кажем какво става с Еп и Ек ..ами аз сметнах там силата дето трябваше да се изчислява с г подточка.. направих чертежа, написах на в подточка мисля че беше това за Ек и Еп написах го с думи.. друго не помня.. ама на тая задача на какво е движението на протона мисля,че нищи не писах :?

FuCKkK13
01-15-2012, 16:55
иначе за олимпиадата по химия.. само на мен ли ми е по-късничко ?

Honest
01-15-2012, 17:30
Аз на протона писах равноускорително без начална скорост, въпреки че е от материала за 8 клас.
И на мен по химия ми е по-късно. Именно за това пуснах тема, за да разбера г-д какви са задачите.

vesito13
01-15-2012, 18:49
Няма как да знам за какво говориш. На общинския кръг задачите са различни в различните градове. И аз съм на материала за 10 клас по физика, а видях, че вие говорите за 9-ти.

ameli
01-18-2012, 11:52
Хорааа.. неска бях по биология и сега исках да си дръпна теста, обаче ми иска парола.. някой да знае какво да пиша щото нямам търпение да разбера как съм се справила :(

sladuranata1112
01-19-2012, 12:28
Може ли някой да ми каже какъв е бил последният въпрос (на който трябва да се пише текст)на Олимпиадата по История за 9 клас? :) :)

Honest
01-21-2012, 18:33
за Френския абсолютизъм доколкото помня.

BloodyDreamer
01-21-2012, 21:01
Мм 7-ми клас съм, от олимпиадите досега ходих само на физика и имам 30 от 30(беше елементарно!). По математика исках да отида, обаче се успах, а по история - еми, това ми е най-противния предмет! Ще ходя по химия(естествено), по география(макар че много не искам), по български и по биология. По английски ако има състезания, ще отида на всичките ;D Май нищо няма да ми съвпадне, но ще видим...
ПП: Имам една приятелка, която по история изкара 100 от 100 и то не за първи път o.O

Honest
01-22-2012, 13:17
Оле, много е добра приятелката ти. Сигурно само по история учи в тях. :Д Няма лошо!
Но на теб няма ли да ти е трудно да ходиш на толкоз много олимпиади? Готвиш ли се по някакъв начин за тях или си учиш редовно по тези предмети и каквото сабя покаже?

BloodyDreamer
01-22-2012, 15:33
Не, не учи само по история. По всички предмети е отличничка, но ОБОЖАВА историята, направо е вманиачена, така че знае много неща по предмета, т.е. интересува се и чете допълнително, просто ѝ е нещо като хоби ли, не знам и аз.
А пък за мене... еми не уча по нищо. По физиката ми върви страшно много, макар че ми е невероятно скучна. Химията ми е любимият предмет и дори и да не ми върви колкото по физика, ми е много интересно и нещата ги научавам още в час. А ходя и на СИП... (то и от преподавателя зависи, де, а г-жата по химия е най-добрата). По български ще е преразказ, а аз пиша, ходила съм и на литературно, така че и това ми се отдава. По английски... еми езика е ЕЛЕМЕНТАРЕН! Пък и от толкова много филми, от интернет... на няколко пъти съм се хващала да мисля на английски или пък първо да се сетя за думата на английски и да се чудя как да я преведа на български. По биология уча малко, повечето неща ги запомням в час, само трябва да обръщам повече внимание на класификацията, че тези едноклетъчни и тези китки не мога да ги запомня кое какво е. А по география съм едва ли не гола вода. Тя и историята са ми най-слабите предмети.(пак изкарвам 6 и 5 де, ама малко на обща култура и късмет го карам) Не исках да се запиша, обаче ме нямаше, когато е било записването и малко насилствена е станала работата. Мога и да не отида, обаче се пада в учебен ден и ако отида, ще съм освободена от даскало, само математика ще карам. Малко нечисти подбуди, ама...

sin9
01-22-2012, 15:40
Тази година нямам много предмети, и се записах само на тази по Френски език. В края на месец февруари ме чака втори кръг ;D

SunnyWinter
01-25-2012, 21:27
Седми клас съм и повечето ги пропуснах, пък и от нашето даскало не ги организират. Мисля да отида по география, БЕЛ и биология, макар че биологията малко ми куца. А аз дочух, че ако се класираш на националното ниво по БЕЛ, няма да правиш матура накрая... Но то на практика така трябва да се минат три изпита, вместо един, така че..

dreamwalker
01-26-2012, 11:20
Аз досега ходих на олимпиадите по математика, история и физика. По физика имам максималния брой точки, по математика май се поизложих малко, въпреки че бяха елементарни задачите. По история имам 97 от 100. Утре ще ходя по химия. Готвя се и за биология, БЕЛ, география и техническо чертане.

Honest
01-28-2012, 06:49
А кой клас си? ^

dreamwalker
01-28-2012, 18:42
Седми клас.

Annity
01-28-2012, 22:39
Аз съм в 9-ти клас и както винаги постоянно съм по олимпиади ...
Някой беше писал за информатиката :D еми аз ходих, въпреки че я мразя съм задължена.. и се класирах.
Ходих и на математика, физика и английски ... и на тях се класирах :D
На БЕЛ въобще нямам намерение да се мъча...
По биология ми се иска, ама не съм в ЗИП-а, а учителката ни иска супер много да се готвят тези, които ще ходят... Химията по принцип трябваше да е в петък, ама заради тия бедствени положения я отложиха за понеделник ... да видим какво ще стане...
А историята и географията ги ненавиждам и знам, че не мога да изкарам на тях ... въпреки, че досега винаги се е получавало ей така, но вече не ми се занимава :D
Общо взето по нищо не ми се занимава и не се готвя особено, ама все пак едно пропуснато изпитване за 2-рия срок, ако се представя добре, е добра оферта :D

Honest
01-29-2012, 07:01
Географици има ли тука? Кога ви общинския кръг?

dreamwalker
01-29-2012, 07:56
Доколкото разбрах на 23 февруари.

FuCKkK13
01-29-2012, 08:37
^ на мен ми мина по химия... но не знам какво съм направила.. за трудност беше г/д. средна работа.. по биология ми е на 10ти до колкото разбрах..

granger
01-29-2012, 08:52
Тва мойто си е ебало майката ,извинявам се за изаза, олимпиадата по БЕЛ е на 23 февруари и е от 8 и искам да ида, а тази по английски областно ниво (2) е от 2 часа... в Пловдив май... оф ...чудно!

Colouring
01-29-2012, 09:37
^Навсякъде е така.Прецакани сме.

Honest
01-29-2012, 17:06
Общинския по биология съвпада с областния по химия....

FuCKkK13
01-29-2012, 17:20
^ кога е областния по химия ?

Honest
01-31-2012, 16:07
Ама то общинските кръгове за различни навсякъде смисъл в отделните области. Областния по химия мисля, че е на 23-24-25 някъде. Ще ви излъжа. В по-предните страници на темата бях публикувала линк с информация за датите на олимпиадите.

Lucho
02-01-2012, 11:26
^ кога е областния по химия ?

23.02 ако няма промяна.

WPotter
02-01-2012, 19:49
Ходих по Математика - пълна излагация, Астрономия и Физика - Преминах 2-ри кръг

MagiZi
02-02-2012, 19:09
Някой да е чул нещо или да знае случайно дата за олимпиадата по география ?

stiffy
02-10-2012, 16:58
Общински кръг се провежда до 23.01.2012. В Стара Загора е тогава!

jenim
02-29-2012, 15:49
Какво мислите за олимпиадата по биология тази година? :)

Hayashi
02-29-2012, 18:09
Онзи ден бях на втори кръг по френски. Видя ми се много лесно, ама да видим. >w> 90 точки не са малко.

chem.phys
03-01-2012, 13:33
Аз съм класирана на областен по география....

granger
03-01-2012, 16:52
Аз пък се класирах на областен по БЕЛ,ама я пропускам щото няма да съм в България по това време!

SurrealDisease
03-02-2012, 13:31
Аз пък се класирах на областен по БЕЛ,ама я пропускам щото няма да съм в България по това време!

А кога е вторият кръг? Защото и аз се класирах, но учителката ми не спомена дата.

icantdance
03-24-2012, 06:48
Такам... Да се надяваме че някой ще отговори...
Значи аз съм 8 клас, явих се на олимпиада по Биология за 7-ми, сега съм на национално и госпожата ми иска да си намеря да решавам тестове от минали година на национално. Както винаги обаче в сайта на министерството им е през оная работа и няма нищо за национално по Биология -.- Та някой ако е бил малко да поразкаже, или да ми даде тестове :3

Colouring
03-24-2012, 18:57
Бях на втори кръг по АЕ и мисля,че мина добре(е,не достатъчно,за да ида на национално ;д.. и все пак).
Сега очаквам по БЕЛ втория кръг,което ми напомня,че трябва да взема да събирам/чета/пиша/интересувам по разни теми вече и да наблегна малко повече на литературата,че искам да се представя добре.

FuckingFreak
03-25-2012, 09:31
Бях предложена за национален кръг по химия, но квотата беше с 3 точки над тези, които бях събрала и не се класирах....