Влез

View Full Version : Матура по Философия

monityY
12-04-2011, 18:16
Искам да попитам има ли хора, които ще карат матура по философия тази година или такива които са изкарали вече? Трябва ми информация относно учебници и материали (автори, издателства) - не знам какво да си закупя и от къде точно да уча. Искам и някакво помагало да си взема, но също ми е пълна мъгла кое би ми било най-полезно. Питам вас, защото учителите не ми помогнаха с нищо. Някакъв план-конспект от материала за 3 години върху който трябва най-основно да се готвя има ли? За кои философи да чета най-много и какво по-точно тяхно да търся? Благодаря предварително за помощта.

pifiella
12-04-2011, 19:15
Здрасти!Аз съм 11 клас,но ще държа матура по философия.Моята учителка ми препоръча философия на Саркис Саркисян(да ме прощава човека,не знам как му се пише името),била много хубава и разбираема,но още не съм си я купила. Също така имам и "Матура за отличен" вътре има тестове на всичките раздели,препоръки за есето.Решавай предишните матури,защото философията не се учи,не можеш да вземеш един учебник,да го прочетеш и вече да знаеш всичко...Трябва ти мислене и разбиране...
Успех!

monityY
12-05-2011, 11:09
Разбирането и начина на разсъждение са ясни. Но все пак не е достатъчно да се зубрят само въпросите и отговорите от предишни матури, защото на следващата могат да се паднат много по-различни въпроси. Затова все пак си мисля, че трябва да има нещо основно което трябва да се научи. Това което ми препоръчваш учебник ли е? А помагалото хубаво ли е?

ysmivka
12-05-2011, 15:15
Аз имам въпрос. Кое по - точно би следвало да се прочете на Саркис Саркисян, защото аз намерих само книги свързани с историята на Армения?

koshtramba
12-05-2011, 16:34
Аз бях преди 3-4 години на матура по Философски цикъл и научих буквално за 1 нощ, изкарах 5,62, подготвях се само от една камара тестове, които ми беше дала учителката ми. Ако имаш възможност, помоли учителката си, тя ще ти помогне най-много. :)

monityY
12-06-2011, 08:58
Нямам учител в момента. А този от миналата година не ми обърна никакво внимание. Затова се обръщам към вас.. Значи ти си се подготвил/а само от решаване на тестове и нищо друго?!

koshtramba
12-06-2011, 15:10
Да! Матурата е тест... И нещо като есе, разсъждаване върху нечия философска мисъл! :)