View Full Version : Коледата е невъзможна без...
gabsit000
12-05-2011, 07:23
Е довършете изречението по ваше усмотрение :)
Аз започвам: "Коледата е невъзможна без: елха,коледна украса,семейството,домашни я уют...
Сега да чуя вие без какво не можете на Коледа :) Мисля,че темата е подходяща за раздела,все пак много хора свързват Коледата и с Любовта.. :)
без какао, джаз и любимите хора.
Коледата е невъзможна без настроението.
Ако го няма настроението, Коледата се превръща просто в поредния обикновен ден.
ivcheto0o
12-05-2011, 09:36
Коледата е невъзможна без коледно настроение и любими хора с които да я споделиш :)
Това беше всичко, което имах да кажа по темата
Моята Коледа е невъзможна без - любимите ми хора, коледната украса, традициите, подаръците....
anonymous708973
12-05-2011, 12:11
Дам, дам. А моето тая година никакво го няма...
Cybershot
12-05-2011, 13:18
+1..........
Коледата е невъзможна без .. сняг!! ;(
Няма ли го ми е някво тъпо и най - вече коледното настроение не ми идва!
Настроение, сняг, камъни... мани, бе..
Коледа е невъзможна без пари..
И въобще майната му на тоя празник и тези дето идват.. особено Нова Година.. имаш ли пари всеки ден е нова година.. беше ми мерак преди 7-10 години за тия празници.. желание нямам за такива неща.
svodnika
12-05-2011, 15:44
И въобще майната му на тоя празник и тези дето идват.. особено Нова Година.. имаш ли пари всеки ден е нова година.. беше ми мерак преди 7-10 години за тия празници.. желание нямам за такива неща. точно така е
Любов. Семейство. Домашен уют. Коледна елха. Добро настроение. Коледни песни. :)
Не може и без едно коледно чудо. Поне в това време на годината можем да се опитаме да бъдем по-добри. :)
anonymous708973
12-05-2011, 16:23
Поне в това време на годината можем да се опитаме да бъдем по-добри. :)
Супер лицемерие става всяка Коледа. Всички се правят на добри и мили, включително голямата част, които през останалата част на годината им е през центъра на гащите за останалите. Всеки втори мърльо (респективно, мърла) е супер състрадателен, подпомага акции и се фука с това и 5 дни след Коледа отново е същото безчувствено говедо.
Супер лицемерие става всяка Коледа. Всички се правят на добри и мили, включително голямата част, които през останалата част на годината им е през центъра на гащите за останалите. Всеки втори мърльо (респективно, мърла) е супер състрадателен, подпомага акции и се фука с това и 5 дни след Коледа отново е същото безчувствено говедо.
Имам предвид в духа на коледното настроение на никого не му пречи да направи нещо добро. Честно казано не мисля ,че някое "безчувствено говедо" ще си даде малко труд да направи нещо ,което не иска по принцип. :)
Biskfitka
12-05-2011, 16:28
Коледа е невъзможна без коледно настроение.
А 2ра подред година при мен го няма никакво :(
И въобще майната му на тоя празник и тези дето идват.. особено Нова Година.. имаш ли пари всеки ден е нова година.. беше ми мерак преди 7-10 години за тия празници.. желание нямам за такива неща.
Има нещо вярно в думите ти, без пари си някак си доста по-ощетен за Коледа. Но все пак ако успееш да превъзмогнеш недоимъка (кризата е тряснала всички ни), има неща, които подобряват Коледата. За мен това са коледното настроение, коледните песнички, украсата, прекрасните мигове и моментът на изненадата! :)
anonymous708973
12-05-2011, 19:21
Хм, честно казано, липсват ми ония Коледи, когато вярвах в Дядо Коледа (а това беше до една бая късна възраст за мен) и как в 6-7 сутринта на 25-ти опипвах всички подаръци с идеята да открия моите, щото нашите не даваха да се отварят преди всички да ме станали. Ех, страшно беше. Помня ква радост беше, като си улучих петата книга на Хари Потър и знаех, че е вътре, ама трябваше да чакам до 10-11, за да станат нашите :д Детска радост...
Хм, честно казано, липсват ми ония Коледи, когато вярвах в Дядо Коледа (а това беше до една бая късна възраст за мен) и как в 6-7 сутринта на 25-ти опипвах всички подаръци с идеята да открия моите, щото нашите не даваха да се отварят преди всички да ме станали. Ех, страшно беше. Помня ква радост беше, като си улучих петата книга на Хари Потър и знаех, че е вътре, ама трябваше да чакам до 10-11, за да станат нашите :д Детска радост...
О ,ако знаех ,че има Хари Потър в някоя опаковка до 11ч. щях да съм прочела половината! <3 :D
Аз си спомням ,че при нас Дядо Коледа беше по-модернизиран и ни звънеше на вратата. Винаги мама му отваряше и взимаше подаръците , а тате се прибираше след 10 минути. Никога не можаха да се засекат... :lol:
thegreenzombie
12-05-2011, 20:23
коледата е невъзможна без многобройните дечица, току-що разбрали, че дядо им Коледа е поредната американска златна мина 8-) ... коледа е невъзможна и без намаленията по големите търговски центрове, макар че точно преди тях, цените се увеличават и фактически намаление няма, а това е поредната измама..... коледа е невъзможна по принцип, въпреки всички замазващи очите на обикновените хорица, неща :)
an0nimn0
12-05-2011, 20:37
О ,ако знаех ,че има Хари Потър в някоя опаковка до 11ч. щях да съм прочела половината! <3 :D
Аз си спомням ,че при нас Дядо Коледа беше по-модернизиран и ни звънеше на вратата. Винаги мама му отваряше и взимаше подаръците , а тате се прибираше след 10 минути. Никога не можаха да се засекат... :lol:
И аз имам подобни спомени. "Някой" звънеше на вратата и мене ме караха да отворя и да видя кой е. Естествено няма никой и докато се върна в стаята вече на леглото или под него имаше подаръци. Ама татко толкова бърз беше тогава. И аз бързам да отворя, да се върна по-скоро, но никога не можах да го хвана "в действие" ;д. И даже така още по-силно вярвах в Дядо Коледа, писах писма, убеждавах другите деца, че Той съществува..Абе изобщо- детски истории.. ;ДД
Така: Коледата е невъзможна без..коледното настроение, семейството, подаръците...
djipsito
12-05-2011, 20:45
Без цялото ми семейство, без сняг, без тръпка, без да си в родината си...
SisiStrange
12-06-2011, 06:29
Спокойствие и весели хора наоколо, защото когато са ухилени всички, настроението само си идва. XD И съм съгласна за снега. :P
LeprikonA
12-06-2011, 06:38
без сняг. не да се чудя пролет ли е, Коледа ли е.
anonymous708973
12-06-2011, 13:13
така още по-силно вярвах в Дядо Коледа, писах писма, убеждавах другите деца, че Той съществува..Абе изобщо- детски истории.. ;ДД
Говори ми за убеждаването :Д В трети клас се карах с едни съученици, ама направо им виках, щото те не вярваха в Дядо Коледа и аз отидох при госпожата по немски и й казах "Госпожооооо, кажете им, че има Дядо Коледа!!". Бедната женица какво да направи, каза, че дядо Коледа живеел в сърцето на всеки, който вярва :д
Говори ми за убеждаването :Д В трети клас се карах с едни съученици, ама направо им виках, щото те не вярваха в Дядо Коледа и аз отидох при госпожата по немски и й казах "Госпожооооо, кажете им, че има Дядо Коледа!!". Бедната женица какво да направи, каза, че дядо Коледа живеел в сърцето на всеки, който вярва :д
Брат ми каза ,че няма Дядо Коледа. Виках,спорих ,ревах , накрая отидох при майка ми и й викам " Мамо , бате каза ,че няма Дядо Коледа!" , очаквайки да ми каже ,че ме лъже ,а тя се обърна към него и "Еее ти па защо й каза?" :lol:
vesito13
12-06-2011, 13:33
Коледата е невъзможна без семейството и празничното настроение. Ако има сняг и елха, става още по-приказна. :)
extreme16
12-06-2011, 13:41
"Коледата е невъзможна без
Без настроение, сняг, чувството, в което очакваш Дядо Коледа да се появи и се чудиш, защо никога не си виждал/а Дядо Коледа на комина със своята шейна.
С всяка година Коледата става твърде обикновенна, можи бе защото като човек порасне и нещата, които са му носили радост като дете, след това нямат голямо значение.
Понякога искам да съм отново детето, което вярваше в магията.
Коледата е невъзможна без алкохол. :D
Коледата е невъзможна без семейството и празничното настроение. Ако има сняг и елха, става още по-приказна. :)
Точно казано.
leadyflame
12-06-2011, 18:21
Без алкохол разбира се и музика Хаха
Biskfitka
12-06-2011, 20:17
Хм, честно казано, липсват ми ония Коледи, когато вярвах в Дядо Коледа (а това беше до една бая късна възраст за мен) и как в 6-7 сутринта на 25-ти опипвах всички подаръци с идеята да открия моите, щото нашите не даваха да се отварят преди всички да ме станали. Ех, страшно беше. Помня ква радост беше, като си улучих петата книга на Хари Потър и знаех, че е вътре, ама трябваше да чакам до 10-11, за да станат нашите :д Детска радост...Поста ти ме накара да се сетя за една случка,която заради белега май никога няма да забравя :Д
На 24ти сутринта ,бях на 6, (да аз получавам и отварям подаръците на 24ти..понякога даже и преди да дойде вечерта) ...ставам аз сутринта и гледам под елхата един голям Мики Маус с розова панделка (панделката е украса на опаковката)...
Много харесах панделката и почнах да тичам с нея,паднах и се ударих от ъгъла на масата...толкова кръв изтече от веждата ми :D Спомням си как майка ми (мисля,че е била бременна в 7мия месец,защото тогава сестра ми не беше родена) ме вдигна и с една кърпа ми държеше главата и звънеше да намери хирург на Бъдни вечер :D :D :D А после колко ме молиха да дам да ме зашият не е истина просто :D
Оттогава е забранено да се тича около тая маса :(
Като млад обожавах коледа, чаках я с нетърпение, радвах се на всичко коледно и почти се разревавах, когато трябваше да хвърляме елхата, което ставаше около 14-15ти януари. Сега не мога да го понасям тоя празник, дразнят ме безкрайните досадни реклами с коледни мотиви, благотворителните кампании (те като цяло ме дразнят), коледните украси, абе всичко. Вбесявам се като някои индивиди от женски пол се опитват да ме въвлекат в разговор за коледни украси. Харесва ми единствено Бъдни вечер, когато се събере цялото семейство на една маса, запалят се свещи. Уникално уютно чувство е, през най дългата нощ в годината да си на топло с най близките си хора. Десет пъти по яко е, когато навън има сняг. Аз съм болен на тема сняг, обожавам го, а коледният сняг е най красивото нещо на света за мен. Последните две години обаче нямаше сняг на коледа.. Може би това ме пречупи, преди това не помня и една коледа без сняг.
Та в заключение, за мен коледа не може без семейството, може без сняг, но е гадно, така че казвам че не може и без сняг. :)
Коледата е невъзможна без чистотата във всичките й форми. Под чистота имам предвид чиста душа, чист ум и чисти намерения. Напоследък не се радвам на този празник заради това, което липсваше.. тази специфична чистота. Всеки парадира на Коледа да бъде мил, добър и прави редица обещания, които не изпълнява. Компаниите правят реклами за много пари, използвайки такъв светъл празник за комерсиална цел, а за много деца това е единственият ден в годината, когато ядат месо и се чувстват нормално. Мнозина не ги интересува това, старая се и аз да съм така.. но не мога. И, повярвайте ми, когато имате съвест, няма как поне веднъж да не ви заседне хапката, когато ядете без да сте благодарни за това, което имате. На моменти се усещам как винаги се стремя да имам повече и не съм доволен от това, което имам, но като си помисля, че имам това, което мнозина нямат, се чувствам щастлив - имам семейство, което ме подкрепя, имам приятели, които са с мен, имам си храна, имам си и интернет, където мога да бъда в крак със света.. тогава разбирам, че не всичко е черно на този свят. Промяната на света започва от самите нас... и завършва пак там.
И при мен беше нещо подобно само, че с 6-тата част, другата коледа пък с 7-мата :D.
Коледата е невъзможна без празничното настроение, семейството и приятелите :).
Супер много обичам Коледата, няма да забравя как станеше ли 1ви декември и почвах на календарчето на вратата да задрасквам всеки изминал ден до 25-ти :). Прекрасни времена бяха :), а на всяка Нова Година се замислях за изминалите години, как лети времето, как още една година отлита и ми ставаше някакво супер тъжно и пусках някоя друга сълза :). Тази Коледа смятам да си я направя най-запомнящата се до момента.
"Коледата е невъзможна без: настроение,топлина,семейст вото,близките хора,любовта в очите им,ядене,пиене :D ,елха,украса,сняг,коледен филм и т.н. Обичам Коледа.
Моето настроение тази година ,липсва ..
someonerandom
12-14-2011, 16:56
Настроение.Снегът за мен е доста важна част от него :D Обаче като цяло каквото и да правим,никога няма да е същото,както когато вярвахме в Дядо Коледа.Което не значи,че не ми е голям кеф да гледам братовчедите(те още вярват :Д ) и да си стоя с роднините на масата
brutaLxxbunny
12-14-2011, 17:13
Коледата е невъзможна без: семейството ми,елха,украса,подаръци :)
NambyPamby
12-14-2011, 17:55
За украса грам не ми дреме, по тая причина и не украсявам и изключително престорено и лигаво ми е това прехласване на де-що има събрани в групичка женски индивиди по всевъзможни лампички, гирлянди и играчки. С елха/без елха - еднакво ми е. Събирането със семейството навремето беше едно от любимите ми неща, защото се събирахме всички роднини задължително, независимо кой откъде е, и си прекарвахме страхотно. Сега всички сме прекалено разпилени и на никой не му се пътува по едно 300-600 км, за една нощувка почивка и после пак наново - пътуване. Въобще, навремето нещата бяха много по-различни и като малка тоя празник имаше съвсем друга стойност за мен. По настоящем, не ме интересува особено, нямам празнично настроение, нито желание да празнувам.
И за да не ме обявите за хейтър на годината: коледата е невъзможна без маратон "Сам вкъщи" :д, зелеви сармички и от ония вкусни шоколадови фигурки на Дядо Коледа. :д
icebulllet14
12-14-2011, 18:50
натъжавам се като чета някои от постовете ; (
без сняг, настроение, елха .. (или 2 0.о) як 23декември с класа <3333
HolyShit
12-14-2011, 18:54
Без Сам вкъщи 1-2-3 :D:D:d
..без месо. Т'ва е ясно е.е
didenceeto
12-18-2011, 17:18
невъзможна е без любимия човек, семейството.
За съжаление и тази година, няма да съм с любимия ми човек :(, но догодина вече ще бъда с него :)
againstyou
12-23-2011, 14:18
Близките и украсата.
Любими хора, уютен дом, усмивки и любов.
DarkTemplar
12-23-2011, 20:21
най-близките хора, позитивни емоции и подаръци. :)
Коледата е невъзможна без... Zamunda.Net!/Internet!
Каква любов, какви филми ?
StoneMan
12-23-2011, 21:19
Преди повече се вълнувах около тези празници ама вече честно казано ми е все едно..
neTak|/|
12-24-2011, 00:03
Хах щастливи хора :) При мен ще е ден като всеки друг ....
... него.
Много ми е гадно, че няма да мога да съм с приятеля си точно на Коледа.
dalitooo
12-24-2011, 09:18
Любов. Семейство. Домашен уют. Коледна елха. Добро настроение. Коледни песни.Сняг. :)
shokoladchety
12-25-2011, 19:40
Коледа е невъзможна без сняг,какао,бисквитки,настр ение,коледна елха и дядо Коледа.Без канела,без свещи,без червеният цвят,без студ,без огън,без любимите хора.
xBadxApple
12-25-2011, 22:35
Без преяждането и претъпкването на хората. Примерно.
Ако трябва да съм сериозен, освен горното - без масовото правене на хората на по-щастливи, отколкото са, без клишетата, масовия (!) шопинг не като терапия, а като задължение и бол други неща.
Но пък си има и някакъв чар в снега и това да си висиш и да драскаш или четеш нещо в мрачно/снежно време и клинчара.
xhellokittyx
12-25-2011, 23:22
Коледа е невъзможна без коледно настроение.
А 2ра подред година при мен го няма никакво :(
+1 ...........