View Full Version : Кои са нещата, които ...
родителите ви казват, че ще ви кажат, когато пораснете?
Колко пъти сте задавали на родителите си съвършено логичен въпрос и сте били посрещнати със стандартния отговор "Ще ти кажа, когато пораснеш"? Ами, всъщност за тях това е просто едно изречение, с което ви казват да се разкарате. Истината е, че или сте задали въпрос, който има смущаващ за тях отговор, или той е толкова труден, че те не го знаят.
Направете малък списък, с нещата, които ви казват, че ще ви кажат, "когато пораснем".
http://fc08.deviantart.net/fs71/f/2011/146/d/6/yay_by_sml_e-d2hje6p.gif
никога не съм чувала това изречение от родителите си, но напоследък "зрелите" хора, които ме заобикалят, ме отписват с "като пораснеш малко, ще разбереш как стоят нещата/как трябва да се държиш и прочее", което ми звучи като:
1) оправдание за тяхното падение
2) зложелание/клетва
3) "колко съм мъдър и голям, а ти каква си наивна и глупава"
Sarafina
12-07-2011, 14:57
никога не съм чувала това изречение от родителите си, но напоследък "зрелите" хора, които ме заобикалят, ме отписват с "като пораснеш малко, ще разбереш как стоят нещата/как трябва да се държиш и прочее", което ми звучи като:
1) оправдание за тяхното падение
2) зложелание/клетва
3) "колко съм мъдър и голям, а ти каква си наивна и глупава"
+1
4) не искат да кажат, защото ги е страх да го изрекат на глас
mynichkaTanq
12-07-2011, 15:07
^да така е, а при мен родители ти ме не са ми казвали така : )
Обикновено е "като пораснеш ще разбереш". Много ярко си спомням как баща ми ми каза, че ще разбера "Малкият принц" чак като порасна. xD
Родителите още от малка са ми обяснявали/обяснили всичко, което ме интересува. Включително как се правят децата. Не че много хубаво е на хубаво, както се казва, защото от доста малка съм по-зряла и по-скъсала с илюзиите и това определено не е идеално състояние за едно дете, но все пак...
Иначе не съм получавала отговор да изчакам като порасна и по-добре. Не е много възпитателно. Един бивш така са го възпитавали техните и не си спомня за това с хубаво. Също така когато нещо не са били съгласни с него (по-скоро той с тях де : )) и той ги е питал "Защо?" са отговаряли със "Защото така."
Това е много лошо възпитание, такива хора не постъпват правилно, да не кажа, че са лоши родители : D
С Блаб съм съгласна, но това е друга тема.
За секса още не са ми обяснили,а съм на 18..не че не си го знам вече :) Много срамежливи и леко ограничени родители имам,какво да ги правиш..
Sarafina
12-17-2011, 16:25
... Много ярко си спомням как баща ми ми каза, че ще разбера "Малкият принц" чак като порасна. xD
А още не съм го разбрала :D
ICanSeeTheFireBurning
12-17-2011, 20:42
Баща ми така ми каза, че ще ми каже какво е харесал в майка ми, като порасна. Понеже го бях питала преди няколко години. Наскоро пак му го бях напомнила това и стана ясно, че е имал предвид, че никога няма да ми каже. :D И аз: "И ти мислиш ли, че аз не мога да се сетя сама?", и той: "Важното е, че няма да съм ти го казал аз." К'во да ги правиш - инфантили...
Първите три реда на jghgh се отнасят 1:1 и за мен.
Мисля, мисля... и просто не се сещам родители ми някога да са отказвали да ми обяснят нещо.
Колкото и неудобни и сериозни въпроси да съм задавала, те винаги са давали отговори.
В главата ми в момента изплуват спомени, от преди много години, когато съм била някъде около 1-2ри клас. Пътувах много с баща ми и го разпитвах за всичко. Той ми доверяваше неща, които аз лично сега не бих казала на едно дете на такава крехка възраст. Това, че ми имаше доверие (както и майка ми) ми даваше стимул да се опитвам да навляза в света на възрастните (а и се чувствах вече голяма, след като знаех тайните на възрастните и те ми имаха доверие), за да мога да ги разбера. Ориентирах се и се интересувах от техните занимания.. и те го виждаха това. Още от тогава поспряха да се държат с мен като с дете, за това може би и не избягваха въпросите ми.