View Full Version : Ужас , нелепо !
Изпитвам адски голям страх от жени , немога да говоря с никоя , сдухвам се , независимо колко е голяма . Сега сигурно се досещате , че дори не съм си имал гадже а съм на 17 години ... Не съм сигурен дали темата е за тука но ви моля за мнение :(
Да прав си да имаш страх, повечето жени ХАПЯТ.
Е не че хапят , но ме обхваща някъв страх вътрешно , май съм за психятър ...
YoUcANNOtiMaGiNe
12-11-2011, 17:38
Значи досега не си говорил с жени, или ако си говорил сигурно изпадаш в депресия... трябва да си преживял травма в детството. Не знам ама на 17 да си нямал гадже, това е кощунство..
montana6
12-11-2011, 19:53
Ти това за психотерапевта сигурно на бъзик го каза, ама наистина няма да е лоша идея да се отбиеш при него. :)
^ Не точно на бъзик , майка ми даже искаше да ме води на няколко пъти , но мен ми се виждаше много нелепо ... Последните дни наистина се позамилям .
djipsito
12-11-2011, 20:40
Иди, не виждам нищо лошо. Ще ти помогне.
f0rbiddeN
12-11-2011, 20:41
Пробвай преди да излизаш с момичета, 2-3 бързи уискита (или 1 зависи дали държиш на алкохол) и виж дали има подобрение.. Попринцип алкохола ще те отпусне и може да ти помогне, колкото и странно да звучи.. А един път отпушиш ли се, после ще ти е лесно!
montana6
12-11-2011, 21:16
^ Не точно на бъзик , майка ми даже искаше да ме води на няколко пъти , но мен ми се виждаше много нелепо ... Последните дни наистина се позамилям .
Споко, струва ти се нелепо, защото не си свикнал. :) Представи си все едно, че отиваш на доктор. Пък и ако не друго, то поне да видиш за какво става дума и да си поговориш с някого. Най-малкото ще ти поолекне. :)
ЕДИТ: А тоя съвет, който ти е даден над мен, не ти го препоръчвам. Това с алкохола е залъгване и няма да ти реши проблема, щото утре ще се запознаеш с някое момиче и ако не си пийнал какво правим?
interista8
12-11-2011, 22:55
Значи досега не си говорил с жени, или ако си говорил сигурно изпадаш в депресия... трябва да си преживял травма в детството. Не знам ама на 17 да си нямал гадже, това е кощунство..
Как па реши, че е кощунство бе профе'Сорке ?!
theprettyrecklessss
12-12-2011, 04:03
Според мен ти сам ако не се отпуснеш няма как да стане. Бъди себе си, това е.
nezabelejimata
12-12-2011, 10:31
Добре аз не разбрах само като имаш някакви чувства/привличания ли си така към момичетата/жените или попринцип ? Защото ако е попринцип наистина трябва да отидеш на психотерапевт защото той би ти помогнал най-много... А ако е само с отделните момичета/жени просто трябва да си преставиш че не са нищо повече от една приятелка да речем, която искаш да опознаеш повече и да имаш нещо повече ...
HolyShit
12-12-2011, 10:48
Недейте го стресира толкова човека бе.. ;]
Чак ужас не е , по - скоро изпитваш вътрешен страх от нещо предполагам си изживял нещо, което е довело до това ако е към всички момичета изобщо няма да е зле да отидеш на психиатър и то не за друго само би ти помогнало и ако не друго ще си поговориш с някой, в най - добрия случай ще разбереш причината или разрешението за проблема си : ))
При мен стана така ,че майка ми не се сещаше за мен докато говореше с приятелките си и ме излагаше много пред тях и до ден днешен е така и не мога да се преборя със страховете си , искам да кажа че и аз съм същага работа
justsomeone
12-12-2011, 15:03
Би ми било интересно да следя тази тема ,смешно или не и аз го имам този проблем 1към1, замисляйки се не бих отишъл на психиятър ..но май ако нещата при мен се задалбочът, ще отида..
Cyandreamer
12-12-2011, 15:20
Добре, посмисли - какви травмиращи истории свързани с жени имаш?
27-годишният Нийл Дандо от Западен Съсекс страда от „хронична свенливост в любовта" и още не е целувал момиче, съобщи в. „Дейли телеграф".
Когато се доближи до някоя жена, британецът получава нервен срив и пристъпи на силна тревожност. Той се опасява, че необичайното му психично състояние ще му попречи да има сериозна любовна връзка.
На работа Нийл поддържа нормални служебни отношения с колежките си, но когато изпитвал влечение към човек от срещуположния пол, изпадал в истински стрес.
Проблемът му не е регистриран в медицината, но американският лекар Брайън Гилмартин дава диагноза на състоянието през 1987 г. в своя книга. Авторът твърди, че от фобия към жени страдат 1,7 милиона мъже в САЩ.
Ето за това си говорим ! От доста време съм объркан , но чак сега проявих смелост да пиша за проблема ми . Случи се 1 път 1 момиче да ме покани на кафе ( беше в скайп представете си ) , а аз в същия момент изпаднах в шок почнах да се задушавам , направете си сметка за какво си говорим.. Уча в даскало без момичета , като видя момиче на тротоара да върви срещу мен веднега бягам от другата страна , на купони , дискотеки и тем подобни не ходя от страх да не срещна момиче , общо взето тежко ми е положението.
Човече ако беше от Варна щях да ти покажа как да се оправиш набързо :)
охххх оставете момчето...просто му трябва малко самочуствие ... излизай повече с компания в която има момичета и контактувай с тях.Избери някое момиче от твоя клас което не ти харесва и ходи си говори с него така няма да се притесняваш дали тя ще те хареса или не защото не ти пука от нейното мнение и то нее важно за теб.
Казвал съм го и на 1 от моя клас който същото няма успех с момичетата: ЗА да те харесват първо трябва сам да се харесаш !
montana6
12-13-2011, 04:48
Би ми било интересно да следя тази тема ,смешно или не и аз го имам този проблем 1към1, замисляйки се не бих отишъл на психиятър ..но май ако нещата при мен се задалбочът, ще отида..
Пич, не знам защо си мислиш, че да отидеш на психиатър е нещо срамно или страшно. Напълно нормално е. Това, че хората имат предразсъдъци, си е техен проблем. Освен това ще си знаете само ти и психиатърът ти. Никой друг няма да научи, освен ако не му кажеш.
Ясно е, че твоите проблеми с жените, както и тези на автора, са на психическа основа. Всичко си е в главите ви. И понеже на вашата възраст е трудно да си самовнушиш нещо за по-дълго време, защото рано или късно емоциите взимат връх, няма да е лошо да има кой да ви помогне и да ви мотивира. :)
^значи първо казваш ,че да отидеш на психиатърът е напълно нормално ,а после говориш за проблемите на момчетата ? Значи те имат проблеми и трябва да отидат на психиатърът... => това нее нормално ....
Правилният човек от който се нуждаете е психотерапевт, а не психиатър. Психиатрите по презумция се занимават с психично болни хора, а психотерапевтите с хора страдащи от разни видове съмнение в личността, депресии и така нататък. Между двете понятия има огромна разлика. Както и колегите по-горе казаха, няма нищо лошо да отидеш на психотерапевт и да си поговорите, ако не друго със сигурност няма да навреде, даже напротив.
SisiStrange
12-13-2011, 14:47
Трябва да третираш това като дребен недостатък, не като фобия или въобще като нещо сериозно, иначе съвсем ще се свиеш и всеки път като се доближаваш до жена ще си мислиш: "Не мога, аз имам ПРОБЛЕМИ с жените."
Започни с това да се запознаваш с момичета в нета. Говори си с тях, общувай, без презумцията да се видите някога. Така хем ще се чувстваш спокоен, хем водейки всякакви разговори с тези момичета, ще ги опознаеш и сам ще се убедиш, че няма нищо страшно. Ти и сега си знаеш (теоретически), но веднъж усетиш ли го и с подсъзнанието си, ще ти стане по-лесно. После ги мини на заговаряне за дребни и необвързващи неща. Например, помоли някое момиче да ти продупчи билета в рейса, да ти подаде нещо, попитай къде е спирката и тн. И така лека полека увеличавай контактите.
montana6
12-13-2011, 19:31
^значи първо казваш ,че да отидеш на психиатърът е напълно нормално ,а после говориш за проблемите на момчетата ? Значи те имат проблеми и трябва да отидат на психиатърът... => това нее нормално ....
Къде видя разминаване, че не ти разбрах идеята? Казах, че е нормална практика да се ходи на психотерапевт във всички по-развити държави, когато имаш проблем, или може би имаш предвид, че не е нормално човек да има проблеми и да потърси помощ? Не е унизително да отидеш при специалист, а даже е достойно за уважение, че не си пасивен и предприемаш действия.
draid, благодаря за поправката. Нещо не съм внимавал и съм писал психиатър в предния си пост. Прав си, правилната дума е психотерапевт. :)
Според мен имаш комплекси,което води до ниско самочувствие,което води до страх от жените.Най-важното в твоя случай е да осъзнаеш,че никой не е перфектен.Жените далеч не търсят перфектни мъже,защото просто перфектни хора не съществуват.Щом ти се харесваш,всички ще те харесат :)
fibichkaa
12-13-2011, 23:36
Умри авторе в собствената си ебавка с хората !
MissHouse
12-14-2011, 07:54
както казаха по горе вероятно имаш някаква травма от детството. отиди при психотерапевт- в това няма нищо лошо или срамно :)
Умри авторе в собствената си ебавка с хората !
Дори и да се ебавам заслужавам ли да умра бе детенце миличко ?
martosexy
01-13-2012, 19:19
Аз сам за към отговора на сиси от мен лично аз не сам изпадал чак така да ме страх от момичета но ми се е случвало да загубя ума и дума пред едно момиче но тя беше толкова красива и чаровна това ми беше един пат в живота но от мен лично пробвай така както написа сиси.