View Full Version : Дефиниция
LeprikonA
12-11-2011, 17:51
Какво означава за вас една връзка да е сериозна? Веднага ли си проличава, че е такава или започва след определен момент и съответно в кой момент? Какви характеристики, ако мога да изпозлвам думата, притежава сериозната връзка и по какво се различава тя от една най-обикновена връзка? Изключвам лапешки истории и само сексуални отношения.
SisiStrange
12-11-2011, 17:57
Ами проличава си с времето. Веднага - не. За мен сериозна връзка е връзка между двама души, които наистина си пасват и има голяма вероятност да останат заедно за дълго време. Т.е да има желание за диалог, да има разбирателство, да се правят компромиси, да има доверие и вярност, да има хубав секс и да има разнообразие. Също е важно двамата да имат сходни разбирания за наистина важните неща, за да няма разминавания и после филми.
Обикновена връзка не съм сигурна какво би следвало да значи точно. Може би връзка, колкото да не е без. За убиване на времето.
anonymous708973
12-11-2011, 18:22
Сериозна връзка е тази, в която двамата партньори влагат всичко - усилия, желания за компромиси, доверие, честност... и разбира се, сърце и душа.
Сериозна връзка е тази, в която човекът, с който правиш секс, е най-добрият ти приятел, на който ще кажеш какво те мъчи, ще поискаш съвет, ще се опреш при нужда.
Сериозна връзка е тази, в която ще помислиш преди да изтърсиш някоя глупост и няма да се врътнеш и да си тръгнеш при първата спънка.
Сериозна връзка е тази, в която вижданията ви по важните въпроси съвпадат или поне се доближават.
Сериозна връзка е тази, в която не се самозаблуждавате, не живеете в розов сапунен мехур и предпочитате да показвате любовта си по зрял начин, а не чрез сърчица във фейсбук.
Винаги се захващам със сериозни хора за сериозни отношения. Щом съм с него, съм преценила, че ще вложи същото, което и аз бих, така че за мен от самото начало се разбира.
За мен една връзка става сериозна когато двамата души разберат,че се обичат. Тогава идва желанието им да съхранят това ,което имат , да се правят щастливи един друг. :)
Когато знаят ,че има смисъл. :)
mimsssssss
12-11-2011, 23:21
Аз ще си дам определение за моята връзка, надявам се да е достатъчно.
Всичко се случи в рамките на седмица - срещнахме се, започнахме да излизаме всеки ден и нощ. Последният ден преди да си тръгна от града, където той живееше, дойде до нас пред блока. Каза ми да слезна - стояхме и говорихме няколко часа какво ще правим оттук нататък. Аз му казах, че не виждам как бихме могли да се виждаме... имаше много сълзии двамата бяхме в кофти настроение.
След месец ми се обади да му отида на гости у тях. През този един месец си говорихме всеки ден. Не сме обявявали връзката си, нито единият е питал другият дали иска да сме гаджета. Просто се случи - и двамата се държахме сериозно. Просто след запознанството ни едва ли не имахме връзка веднага.
Така че, да сте сериозни - означава точно това. Да не се сваляте с други хора, да се интересувате от другият, да изгелждате и да бъдете двойка. Това не е нещо, което се обявява на всеослушание, но другите разбират по държанието ти, че си зает.
Цитирам Розовата пантера - "Сериозна връзка е тази, в която не се самозаблуждавате, не живеете в розов сапунен мехур и предпочитате да показвате любовта си по зрял начин, а не чрез сърчица във фейсбук."
TheBeliever
12-12-2011, 11:24
Според мен една връзка става наистина сериозна когато "аз" и "той/тя" започне на придобива измерения на "ние". Когато плановете и възгледите ви за живота се обвържат. Когато заедно гледате напред и градите бъдещето си един до друг, помагайки си и съобразявайки се един с друг.
До тогава колкото и да се разбирате и обичате, ако всеки гледа себе си и всеки дърпа в своя си посока, връзката е просто химия и страсти.
Не мисля,че една връзка може да се определи като сериозна още в самото начало,въпреки че повечето казват "имам си сериозен приятел от 2/3 месеца" примерно.Връзката е сериозна тогава,когато и двамата сте готови да дадете всичко от себе си,за да е наистина такава.По-горе са изброили достатъчно такива фактори. :)
LeprikonA
12-14-2011, 09:31
стана ми интересно да попитам вие какво мислите, защото все по-често абсолютно всеки се определя в "сериозна връзка" и се чудех дали не е просто защото за всеки един е различно. например за мен е по-скоро когато двамата не само се обичат и уважават и са както любовници, така и приятели, ами когато започнат да се превръщат в "ние". т.е обмислят плановете си за бъдещето заедно, което много се извинявам, ама не може да се прави с 10 години напред (визирам плановете на 13-14 годишни с гадженцата им, които до две седмици може и да не съществуват). но предполагам най-вече си зависи от хората и отношенията им.
mimsssssss
12-14-2011, 10:44
Именно това "ние" се получава, когато вече всеки прави планове, в които включва и другият. Това най - често според мен става, когато двойката живее заедно. Защото тогава нямам как да не се съобразяваш, информираш и т.н. другият какво правиш или ще правиш.
Иначе ако живеете разделени, не е нужно да знае че отиваш да платиш тока, или отиваш до магазина, защото още живееш с вашите и се съобразяваш с тях.
anonymous708973
12-14-2011, 11:33
Не мисля, че живеенето заедно прави връзката много по-сериозна. Ролята на съвместното съжителство е да се провери дали могат да живеят заедно и да им е хубаво, което няма как да стане, ако единият не е свикнал и няма намерение да свиква да върши някаква домакинска работа.
Не мисля, че това, че си пера чорапите на едно място с нечии други, ни прави по-близки.
LeprikonA
12-14-2011, 11:42
^ за това съм напълно съгласна. "ние" възниква не само при съвместното живеене. то е усещане, което, според мен, се появява у двамата партньори в даден момент, когато са едва ли не до болка привързани един към друг и във всички неща във връзката, а и не само, първата дума, която се появява в главите им е "ние". нямам в предвид обсебване, като "ние във фейсбук" или "ние ходим заедно до тоалетна".
valdesbg
12-14-2011, 12:36
Сериозна връзка е когато "Аз искам" бъде изместено от "Ние искаме". Не говорим за обезличаване. Говорим когато мислиш за Вашето одеало по напред от твоите чорапи.
Сериозна връзка е когато не се дразниш на другия човек заради това което е/не е, а си щастлив заради това че ти се представя в пълния си блясък без страх. И съответно вижда същото от теб.
Сериозна връзка е когато си готов да зарежеш буквално всичко в дадения момент за да отделиш време на другия. И същото нещо ти се връща. (Дребно уточнение - ако на работа няма как да говориш - нормално е да не се случва)
Сериозна връзка е когато си готов да предложиш грижа за другия, когато и веселите и трудните моменти се посрещат заедно.
Сериозна връзка е когато в обществото казваш Ние, вместо Аз. Когато с гордост показваш това че си обвързан. (Отново нямам предвид обезличаване)
И не на последно място - когато има взаимност, споделеност и уважение :) И хубав секс (:
mimsssssss
12-14-2011, 13:19
"Не мисля, че живеенето заедно прави връзката много по-сериозна." - о, прави я, повярвай ми :) Иначе за другото съм съгласна.
Според мен във връзката е най - важно да не продължаваш да си егоист, а да мислиш и от двете гледни точки - както своята, така и на другият човек. Тогава вече "аз", се превръща в "ние".