Влез

View Full Version : СПИРАНЕ НА ЦИГАРИ -> НАДЕБЕЛЯВАНЕ? ХЕЛП!

lovelysister
12-13-2011, 17:45
Такам.. темата ще я пише една приятелка, тъй като няма акаунт.

При спиране на цигарите ... много хора казват, че се напълнявало? Вярно ли е? Искам да спра цигарите.. въпреки че пуша от 3 4 месеца и не мисля, че ще е трудно.. но ме плаши факта, че се качвали килограми..за мен това си е фобия- да надебелея. Ако е възможно това нещо да се предотврати, моля споделете.. ще съм Ви много благодарна.

r0si
12-13-2011, 17:57
Щом пушиш от малко време едва ли ще ти е трудно да ги откажеш. Недей да си втълпяваш,че ще надебелееш - ако го мислиш постоянно, ще стане. По едно време ги отказах и ги замених с дъвки - като усетиш никотиновия глад просто си вземи дъвка. От дъвките не се надебелява, а и ти държат сито по-дълго време. :)

s0phie
12-13-2011, 19:59
При спирането на цигарите сее напълнява, защото много хора се тъпчат, когато започнат да усещат никотинов глад...., но пък други, просто се засищат с дъвка или имат силна воля ии не се променят особено : ))

UniCoWN
12-13-2011, 20:38
Напълняването се поражда просто от навика да имаш нещо в устата си. Като знаеш, че не може цигари, и търсиш алтернатива, т.е. храна.
Варианта е да привикнеш към дъвкане на дъвки... ( или клечки за зъби, като в Дивия Запад :D )

mynichkaTanq
12-14-2011, 14:17
^да с дъвката поне ще замаскираш и може да не се надебелява

AliceSw
12-14-2011, 18:18
да, обаче с дъвката и нередовно хранене, ще си докара я гастрит, я язва....

PIF
12-14-2011, 18:34
адски е вредно да се дъвче на празен стомах, понеже дъвката отделя някакви сокове или киселини не съм сигурна