View Full Version : Първата любов ..
rebeccaa
12-14-2011, 17:45
Какво разбирате под "Коя е била първата ти любов" ? Питам, защото днес се замислих .. повечето казват, че това е човека който са обичали най - много (както и аз мисля) , втори казват, че това е първият човек който са харесали (като броиме и другарчето в детската градина) трети казват, че това е човекът с когото е била първата им целувка. Та .. вие какво разбирате под "Първата любов" ?
n33d2know
12-14-2011, 18:04
Това е първият човек, който си обичал истински, и който никога няма да забравиш
LeprikonA
12-14-2011, 18:08
^подкрепям напълно.
И аз подкрепям.
djipsito
12-14-2011, 18:35
^ И аз ги подкрепям.
Аз пък не ги подкрепям.
Първата любов буквално си е първа, но доста често си е само едно чисто и просто увлечение, което най - често се проявява в тийнейджърските години под влиянието на хормони. Едва когато пораснеш и осъзнаеш какво точно значи, чак тогава може да се говори за истинска любов.
djipsito
12-14-2011, 18:46
Последно увлечението под влиянието на хормоните любов ли е, не е ли ? Че нищо не разбрах от написаното...
TheBeliever
12-14-2011, 18:47
Не е задължително да е било "истинска" обич или любовта на живота ти.
Според мен първа е именно първата любов, първото увлечение. Първият път, в който ти се присвива стомахчето и червиш бузи при мисълта за обекта на твоите чувства. Онази детската любов, когато и държането за ръце ти се струва много. Това са първите любовните трепети.
cveti685
12-14-2011, 19:14
Аз пък не ги подкрепям.
Първата любов буквално си е първа, но доста често си е само едно чисто и просто увлечение, което най - често се проявява в тийнейджърските години под влиянието на хормони. Едва когато пораснеш и осъзнаеш какво точно значи, чак тогава може да се говори за стинска любов.
Абсолютно подкрепям твоето мнение
SisiStrange
12-14-2011, 19:19
Зависи кой как разбира думата любов попринцип. За някои има много любови през живота (всичките ти сериозни връзки), за други има само една - истинската. :) За първите е първата по-сериозна връзка. За другите няма точно понятие първа любов, защото тя е и последна.
n33d2know
12-14-2011, 19:29
Зависи кой как разбира думата любов попринцип. За някои има много любови през живота (всичките ти сериозни връзки), за други има само една - истинската. :) За първите е първата по-сериозна връзка. За другите няма точно понятие първа любов, защото тя е и последна.
За първите не е първата по-сериозна връзка, а първата връзка, в която чувстваш нещо различно, която смяташ че може да издържи на всичко и че ще е за цял живот. Това е първата любов. И точно така, най-често тя се появява в тийн годините, когато сме наивни, без предрасъдъци и не търсим изгода във връзката, а само да бъдем с дадения човек, както беше написал някой по-нагоре, дори самото държане за ръце да ни е тръпка. Това е първата, чиста,искрена любов (според мен).
SisiStrange
12-14-2011, 19:33
^ Именно де. :)
а първата връзка, в която чувстваш нещо различно, която смяташ че може да издържи на всичко и че ще е за цял живот
Това според мен си е именно първата сериозна връзка. Тя е сериозна точно, защото вярваш, че ще остане завинаги.
Какво разбирате под "Коя е била първата ти любов" ? Питам, защото днес се замислих .. повечето казват, че това е човека който са обичали най - много (както и аз мисля) , втори казват, че това е първият човек който са харесали (като броиме и другарчето в детската градина) трети казват, че това е човекът с когото е била първата им целувка. Та .. вие какво разбирате под "Първата любов" ?
Под първа любов разбирам, човека, в който първо съм се влюбила xD
Не мисля, че първата любов е най-силна и незабравима. Не знам защо хората продължават да си мислят такива глупости
n33d2know
12-14-2011, 20:39
Никъде не е казано, че е най-силна, но определено мисля, че първата ИСТИНСКА любов си ти остава спомен, защото всички чувста в нея са изпитани за първи път и се помни тръпката просто
Спомен и опит да. Но нищо повече.
anonymous708973
12-15-2011, 10:58
Не е задължително да е било "истинска" обич или любовта на живота ти.
Според мен първа е именно първата любов, първото увлечение. Първият път, в който ти се присвива стомахчето и червиш бузи при мисълта за обекта на твоите чувства. Онази детската любов, когато и държането за ръце ти се струва много. Това са първите любовните трепети.
Точно.
Моята първа любов започна в 5 клас, в 6-ти с момчето (съученик ми беше) се ... събрахме (:Д) и до края на 8 бяхме заедно.
Беше страшно мило, красиво, детско, непорочно. Пазя страхотни спомени от това време.
Тогава ми беше цялото треперене в стил "харесва ли ме или не", целият рев, когато скъсахме първия път, дивата радост, като се събрахме пак, тайните бележки и погледи в час, първа целувка, доста по-късно - първа ревност.
Тогава беше ненормалното четене по форуми, тогава си формирах повечето възгледи, разбирания и усещания.
Още сме приятели, учим в съседни класове. Много свястно момче е.
Първото момче, което ми докара 'пеперудите' в стомаха за мен е първата любов.
Факт е, че от него помня много повече неща, отколкото от момчето с първата целувка.
Беше преди 10 години (+ -), но за първи път ми се случваше да изпитвам такива чувства и да имам такива специални усещания към някой друг. По-първа любов от тази, аз не мога да си представя.
cigarettekisses
12-15-2011, 19:25
Логично-първия,когото си обичала,след като е първа 'любов',а не харесване.
Първия човек, който си обичал/а .. а това дали е било истински си е друга тема.
И колкото и време да е минало, винаги когато го видиш, знаеш, че е нещо маалко по-специално :) Не е задължително вече да го обичаш, но заради това, че ти е бил първата любов няма как да го няма онова странно чувство :)
djipsito
12-16-2011, 10:48
И колкото и време да е минало, винаги когато го видиш, знаеш, че е нещо маалко по-специално :) Не е задължително вече да го обичаш, но заради това, че ти е бил първата любов няма как да го няма онова странно чувство :)
Аз го имам тва чувство без да го виждам изобщо и без да поддържаме никаква връзка... Понякога ми се иска да не е така, защото си мисля, че ще ми пречи за вбъдеще. Понякога много съжалявам, че този човек не присъства по никакъв начин в живота ми и ми е трудно да го оставя в миналото. А той вероятно никога няма да си даде сметка..
Аз го имам тва чувство без да го виждам изобщо и без да поддържаме никаква връзка... Понякога ми се иска да не е така, защото си мисля, че ще ми пречи за вбъдеще. Понякога много съжалявам, че този човек не присъства по никакъв начин в живота ми и ми е трудно да го оставя в миналото. А той вероятно никога няма да си даде сметка..
е то вече не е хубаво.. важно е да успееш да го оставиш в миналото. Защото ...да - пречи :)
rebeccaa
12-16-2011, 20:00
ТОЧНО ЗА ТОВА ГОВОРЕХ ! И аз съм в същото положение и е много трудно наистина.. Човек който знаеш, че не го интересува толкова (или поне се прави ,че не го - понеже е ИНАТ) и знаеш , че трябва да го оставиш , обаче толкова МНОГО си се привързал към него, и до такава степен си свикнал с него, че нямаш сили да му кажеш да си върви от живота ти.
Та.. стигнах до извода, че първата любов ще да е човека който най - много си обичал (ПЪРВИЯТ КОГОТО СИ ОБИЧАЛ ИЗОБЩО) , но всеки има мнение :)