View Full Version : Викат ме в закрила на детето ?
xXxAngerfisTxXx
12-18-2011, 11:27
Здравейте... понеже имам много отсъствия и съм с наказание днеска ми пратиха писмо от даскало че трябва да се явя в закрила на детето. При определен брой отсъствия пращат едни листи и трябва родител да се разпише и да ги върна на класната, обаче сега получих и това... защо ще ме викат в закрила на детето? На един друг от класа и на него му пратиха такова писмо, и той е с много неизвинени но не е ходил и нищо не е станало. Гадното е че моите разбраха за писмото и ме карат да ходя. Също в петък ми дадаха поредния документ за неизвинени, трябва родител да се подпише и да го върна. Смятам аз да се разпиша и да го дам на класната.
mynichkaTanq
12-18-2011, 13:59
по-добре го дай на родители те си недей да се забъркваш в други "пакости" и гледай за напред да не отсъстваш, за да не ти пратят отново писмо, но всъщност наистина защо ти пращат писмо от закрила на детето...?! не мога да си отговоря
kalito126
12-18-2011, 14:20
Да...наистина е странно. В нашто у–ще първо дават писмо до родител,после предупреждение за преместване в друго у–ще и накрая изгонване...Има и някакво явяване на педагогически съвет.Колко отсъствия имаш??
вероятно мислят, че имаш проблеми вкъщи.
в случая със скатавките създаваш проблеми на родителите си, не само на себе си. родителите са отговорни за присъствието на децата им в училище. ти не ходиш, => те не си изпълняват адекватно задълженията;
Concussion
12-18-2011, 14:43
Ше ходиш и хоро ше играеш!!! Нема другите само да са мъчат а ти да фърляш гюбеци през туй време, я. ТРЪГВААЙ веднага!!!
DieselBlood
12-18-2011, 18:26
Зависи колко отсъствия имаш.Защото аз имам 9 и 1/3,пратиха ми само писмо и ми казаха,че ще полагам общественополецен труд.(че няма да стане е друга история)
TheBeliever
12-18-2011, 19:32
вероятно мислят, че имаш проблеми вкъщи.
в случая със скатавките създаваш проблеми на родителите си, не само на себе си. родителите са отговорни за присъствието на децата им в училище. ти не ходиш, => те не си изпълняват адекватно задълженията;
Именно.
Ако преподавател по една или друга причина помисли, че родителите ти не се справят с родителските си задължения има право да съобщи за това на съответните органи. Те от своя страна ако преценят, че има основание за притеснение започват разследване.
Какво може да подтикне преподавател към такива помисли? Системно лошо поведение, спад в успеха, незаинтересованост от страна на родителите (или привидна незаинтересованост, когато да речем ученикът "забрави" да каже/покаже нещо вкъщи, фалшифицира подписи, и прочие неща, с които само злепоставя родителите си в очите на преподавателите). В общи линии гъзареенето ви може да има много по-лоши последствия отколкото си представяте.