PDA

View Full Version : помощ или съвет

Galinskii
12-19-2011, 15:22
Здравейте незнам дали този форум е точния в който трябва да пиша но имам следния проблем и се надявам някой да може да ми даде някакъв съвет. Историята е любовна и звучи така. В продължение на няколко месеца се срещах с една мадама, самотна майка и така нещата потръгнаха много добре, гладко без излишни нерви, всичко беше истинско. Оказа се обаче че бившият й приятел ( те са живеели само на семейни начела) не иска да я остави на мира въпреки че тя не желае вече да има нещо общо с него. Същият този въпросен господин започна да й прави много мръсни номера. Заплашва я че ще й вземе детето, на няколко пъти се опита да я заплаши че ще я убие и ще се самоубие. Постоянно я солепе пред родителите й, а те са малко консервативни и трудно биха свикнали с друг и така. Баща й започна да я кара да избира или мен или семейството й. Бившият й само я следи постоянно.
Така ние се мъчехме и въпреки всичките трудности аз бях щастлив в малкото време в което бях с нея и тя също. Но ето че дойде момента в който пак се намеси бившият и този път толкова грубо изигра картите че тя се принуди да прекрати всичко с мен само и само аз да съм по-добре. Баща й сабрал багажа и й казал да се маха от тях с детето си ако не да се събира с бившия.
И така аз съм много разстроен, защото усещах че всичко е истинско между нас, дори детето й ме хареса, но там е проблема че бившият й мога да го отстраня, но бащата? Може ли някакъв закон да я защити, нещо което да може да я спаси от това семейство което по принцип трябва да я подкрепя, а не да я критикува. Има ли начин да я измъкна дори и да не сме заедно отново поне да е не спокойствие, защото тя е добър човек и незаслужава такова отношение. Тя видя в мойте очи истинска обич и сега й е много трудно, както и на мен. Ще бъда благодарен да видя коментарите и съветите ви имам нужда от подкрепа, защото наистина съм тъжен и дори ме е срам малко че има мъже като тоя на този свят.

anonymous708973
12-19-2011, 15:32
Можеш да "отстраниш" бившия? Как? И по-важният въпрос е защо не си го направил досега?
Бащата... за съжаление, тя е пълнолетна и няма закон, който да я защити. Просто трябва да прекъсне контакт с тях или поне да не се съгласява да говори с тях на тази тема и да й се бъркат в живота по този начин.

Galinskii
12-20-2011, 04:38
Ами приятелю може да се каже че вече съм го направил. Реално погледнато тя го ненавижда и не желае да има нещо общо с него. Просто той се надява на това че баща й я кара да е насила с него. Тормози я психически и съм сигурен че и физически, само че немога да го докажа, а за тормоз мога да поивдигна обвинение но трябва да мога да докажа всичко. За част от нещата ще успея, но за по-сериозните трябва тя да свидетелства, защото в повечето случаи той действа когато тя е сама.

anonymous708973
12-20-2011, 12:39
ПриятелКА съм :д
Хващай се в ръце и се погрижи за момичето си.

Josefinne
12-20-2011, 12:55
Ето ти един професионално - юридически съвет - 'фащай я за булка, прибери си я у вас, издържай я и няма да има проблеми. Как ще принудиш някого да издържа пълнолетна жена с дете?! Бащата има задължението да изплаща издръжка, ако е осъден да го прави. Никакви обвинения не можеш да повдигнеш - ти си НИКОЙ! Спри да гледаш кримита.

П.П. Интересно ми е, на колко си години?

Galinskii
12-20-2011, 18:51
На 24 съм.

filmimilmi
12-20-2011, 19:59
Имаш ли къде да я приютиш (но не при родителите си)? Достатъчно зрял ли си, за да гледаш дете (при това и чуждо)? Други опции нямаш.

SmilezZz
12-24-2011, 15:22
Сигурен ли си , че можеш да вземеш такава отговорност ? Да се грижиш за детето й и за нея ? За бившия не знам какво да кажа - може би ще е добре да поговори с полицията.

А останалото си зависи от теб. Ако наистина я обичаш , чувстваш се достатъчно зрял и отговорен да създадеш семейство и да се грижиш за него - то тогава супер.

ADMIRALKA14
12-24-2011, 15:52
Подкрепям юридическият съвет на Josefinne. Не можете ли да отидете на квартира или у вас? Поне временно.

ICanSeeTheFireBurning
12-24-2011, 16:00
Подкрепям юридическият съвет на Josefinne. Не можете ли да отидете на квартира или у вас? Поне временно.
+1 Наистина няма как да се отървете от баща й, освен ако тя не се изнесе от тях. Но трябва да я избавиш от тоя ад! Явно и баща й и бившият й са един дол дренки...

umri
12-24-2011, 16:10
Помисли си добре. Ако си стигнал до извода, че не можеш без нея, си троши главата. Не забравяй, че си млад и имаш още много живот пред теб. Ако си решил да предприемеш стъпката да задълбочиш нещата, ще радикализираш положението, и тогава тръгване назад.. трудно.

Виж, тоя селяндур, ако ти има страха няма да припари до жената. Още при първите му опити е трябвало да дадеш отпор, за да види, че ще му ебеш майката, ако се опита да направи каквото и да е.

Ако наистина си решил да го разрешиш тоя проблем трябва да му вземеш страха на копеленцето. Гледай, на такива подмолни боклуци като тоя, само да им покажеш, че не може да се бъзикат с теб и ще се осиферят. Първо, много сериозно го предупреждаваш да спре да прави проблеми. След като, разбира се се направи на мъж и престъпи предупреждението ти, намираш една полицейска палка и го пребиваш от бой - ръце, крака, ребра, черен дроб. Внимавай да не му шчупиш нещо, че ще ревне в районното. Удряш по горната част на главата и отстрани, но не в носа. Биеш по ребрата, черния дроб, ръцете, може и по хуя. Ще реве от болка, но рани няма да има, а синини малко или въобще. Дори и да тръгне да те съди, трябва да има нещо счупено за да те осъдят. За едните синини никой нищо не може да ти каже, но болката от тая палка е несравнима, повярвай.

BornToRaiseTheHell
12-25-2011, 13:23
Единствения вариант е да намериш начин да се грижиш за приятелката си и детето й. Иначе, просто се откажи. :)

justasmile
12-25-2011, 14:34
Еми... ако този бившия я следи и заплашва, може да се издейства ограничителна заповед :) Предполагам, обаче, че ще трябва да се явиш като свидетел в съда... А за бащата - по-добре да прекъсне всякакви отношения с него.