View Full Version : Книга на Англиийски език
RealMadridFan
12-23-2011, 10:25
Здравейте :) Може ли да ми дадете предложение за книга на Англиийски език - г/д 100 стр. :)
100 страници,не са ли малко. Все пак зависи на какво ниво ти е наглийския .За книга до 100 страници сега не се сещам,но можеш да започнеш с нещо ,което си чел на Български, за да ти е по-лесно. Можеш да опиташ с Портретът на Дориан Грей или Гордост и предразсъдъци.
Дориан Грей има сложен изказ за ниво, на което човек търси книги от по 100стр.
HolyShit
12-23-2011, 12:44
http://www.bodybuilding.com/store/books/books.htm
Чети :D
RealMadridFan
12-23-2011, 18:56
Нивото ми е FCE .. Просто имаме за домашно да прочетем някаква книга и да извадим 50-100 думи . Чел съм няколко и просто другите , с които разполагам са доста сложни :( Трябва ми някаква като The Great Gatsby
Sarafina
12-24-2011, 14:02
Имахме за лятото да четем книга на английски. Не знам, момче ли си или момиче, на мен The Book of Tomorrow на Cecelia Ahern ми беше адски интересна. Изказът е страхотен, толкова увлекателна. Има доза магия, любов, сблъскване на различни характери и най-вече изборът да казваш истината, както и сам да отъпкаш пътя си. Май малко се поувлякох :D
Co0kieGirl
12-25-2011, 12:05
Аз също съм FCE и ни искат по 300-400 страници о.О
RealMadridFan
12-25-2011, 14:30
Няма определен брой страници ама за 10 дни няма да мога да прочета например Хари Потър 7 книга , която е 700 стр. ...
Благодаря за изброените :)
Colouring
12-26-2011, 08:32
Нивото ми е FCE .. Просто имаме за домашно да прочетем някаква книга и да извадим 50-100 думи . Чел съм няколко и просто другите , с които разполагам са доста сложни :( Трябва ми някаква като The Great Gatsby
The Hound of the Baskervilles
Не е от най-най лесните,но все пак мисля,че е нещо подобно на това,което търсиш.
Аз лично я превеждах лятото.Не цялата,но се занимавах с четене и превеждане на доста страници. (:
therichbitch
12-27-2011, 23:11
FCE си и ви искат The great Gatsby? Не съм я чела, но Фицджералд надали пише като за FCE. Granger, и 2те книги, които си предложила, не са по 100 стр., по- скоро 200 и вероятно на автора ще му се наложи да извади повечеко от 100 думи.
RealMadridFan, вземи прочети някоя от книгите, които се филмират напоследък.. The Lion, the Witch, and the Wardrobe, Game of thrones примерно..това ми идва на първо четене като идея, ако се сетя за някоя по- класическа книга, която да е под 100 стр, ще пиша
Тех им раздават един преработен Intermediate вариант на The Great Gatsby. Едно малко книжле, навремето изданието беше с много картинки и лишено от сложни фрази. Ако ще взимате сертификати, ще е хубаво да придобиете малко самочувствие, че го владеете на някакво прилично ниво тоя език и да подхванете по-сложни четива. Без да скачате на Шекспир или Джойс, може спокойно да прелиствате вече Пратчет, примерно. И бързо бягайте от мисълта да четете, за да си ошлайфате езика, а четете книги за себе си, просто вече и на англ. език.
anonymous708973
12-28-2011, 11:07
На мен за FCE не ми искаха никакви книги.
Майка ми чете Sidney Sheldon и твърди, че е прилично смилаем, пробвай. :)
DisappointedDreamer
12-28-2011, 11:26
За 10 дни не можеш да прочетеш 700 страници? Аз съм чела "It" by Stephen King, която е 1000 страници, за по-малко от 5 дена. Стегни се малко.
Все пак за книги до 100 страници не се сещам. Но както по-горе споменаха, по-добре е да почнеш да четеш книги, не защото се иска да ги прочетеш, а просто за да обогатиш речника си, както и за да се научиш да владееш езика по-свободно и по-добре.
@DisappointedDreamer, не си разбрала какво съм казал. Имах в предвид да не четат книги, за да научат лексика или граматика, а защото им се чете.
DisappointedDreamer
12-28-2011, 14:05
@DisappointedDreamer, не си разбрала какво съм казал. Имах в предвид да не четат книги, за да научат лексика или граматика, а защото им се чете.
Ех, и това де, но е малко вероятно, макар аз да го права :lol:
therichbitch
12-28-2011, 16:38
http://www.gutenberg.org/files/208/208-h/208-h.htm
http://www.atkielski.com/PDF/data/Jekyll.pdf
Малко по- дълги, но пък си струва да се прочетат:)
The Catcher in the Rye
Fahrenheit 451