Влез

View Full Version : Филмово актьорско майсторство

jh97
12-27-2011, 14:07
Здравейте съфорумци, на 14 години от гр. Бургас съм. Понеже съм заинтересуван от филмово актьорско майсторство (т.е да участваш във филм) имам няколко въпроса:
1. Задължително ли трябва да си завършил тази академия, за да се занимаваш професионално с филмово актьорство ? - защото виждам, че в Америка, деца на по 10, 14 години участват във сериали и др. филми.
2. Ако се сбъдне тази мечта, и трябва да участвам във филм но в България, ще откажа ! - затова въпроса ми е, може ли българин да пробие в САЩ (световното американско кино) и как ?
3. След като завършиш средно образование в Българиа, може ли да отидеш да учиш в САЩ (академия за филмово изкуство в Ню Йорк) без големи разходи от страна на родителите, все пак ако имам възможност да уча за тази специалност, ще избера да е в САЩ, и се чудя колко начина има за да стане това възможно.

filmimilmi
12-30-2011, 15:50
За 1 и 2. Напълно невъзможно е, ако сега си на 14 и все още родителите ти нямат планове да емигрират в САЩ, така че случайно да имаш възможността да попаднеш сред тълпите (от буквално хиляди), които се редят на опашки за кастинг за подобни блокбъстър продукции. За Холивуд има смисъл да си мечтаеш, но само колкото заради удоволствието от това да си фантазираш.
Реалистично погледнато единствено в България може да се реализираш, ако от сега почнеш да се интересуваш от театър и изкуство. Ако общуваш повече с актьорите в някой театър от твоя град например и им покажеш, че актьорството си го слагаш присърце, може да ти дадат някаква малка роля в някоя постановка като за начало. И така лека по лека докато се доказваш в средите. Накрая може да пробиеш в шоу индустрията, което за нашата мъничка страна обикновено е крайната спирка на актьорите ни. Така може да си компенсираш мечтата за Холивуд като спечелиш слава поне тук. Образованието като че ли не е задължително, но със сигурност трябва да започнеш от някой театър.
За 3. Погледни пак "1 и 2". + Непрактично е там, където така или иначе разходите ще са умопомрачителни, а и когато файдата ти от подобни курсове било тук или там е една и съща, ако нямаш истински талант. Така че просто провери тук как ще се справиш...

lightcameraction
12-30-2011, 16:41
леле колко сте смешни ще се пръсна от смях ::Д:Д:Д:Д

rome0
12-30-2011, 16:54
леле колко сте смешни ще се пръсна от смях ::Д:Д:Д:Д

а на мен ми се плаче, след като прочетох 2те теми пуснати от въпросния блябля97 виждам, че човешката глупост няма граници...

Extremescream
01-01-2012, 22:20
Една тема по тоя въпрос стига.