PDA

View Full Version : Баща ми е в много deep shit

Athenewins
12-27-2011, 21:09
Еми да,пиша във форум за проблемите си.. :О .. от сега се чувствам жалък.
Изкопах стар акаунт на един приятел за този форум,не знам до колко ще ми помогнете,проблема е,че ако се обърна към приятели вероятно ще 'клюкарят' понеже знам,че всичките ми близки дружки са пълни лицемери,но това е друга тема.
Майка ми и баща ми са на 45-48 ( лол не знам със сигурност ) .
Та аз съм на 15 и въпреки това правя доста неща ..изкарвам пари от нета ,правя ефекти,снимам и 'сичко к'вото се сетите ,съответно имам супер много работа да върша,освен това имам и училище да оправям.Много ме изнервят нашите,като ме натоварват с проблемите си ..по-скоро те не споделят,а ми се карат по такъв начин много особен,не знам как да го обясня ,но изглеждат като 12 годишни..
Давам ви пример . баща ми само ми се оплаква,колко му е тежко,колко му е трудно,как няма пари и т.н .. добре де,ок ,изслушвам го , но до такава степен ми се оплакват за това,че чак го казват,сякаш аз съм виновен за това..Държат се като 12-13 годишни,мрънкат за всичко .. а бе какво да ви разправям.
Добре,та сега се чудите why the fuck тази тема е в Любов..Ами .. от една страна защото се гледа повече,честно казано,а аз много искам някакъв отговор,че не знам какво да правя,виждате ли,ако аз съм оплескал нещата няма проблем,ще намеря няк'во решение,но така някой друг като направи глупостите,не знам какво да правя.
Та,баща ми примерно ми се обажда вечерта ( с майка ми са разделени ) и ми казва нещо от сорта ' еми аз съм си у нас,много ми е самотно тук сам без вас ' .. ОК .. 2-3-4-5-6 път .. ЗАЩО ме натоварва с това,аз какво да направя ,че са се разделили,аз ли съм виновен !?
След това идвам при него нали в старата ни къща и съответно отивам изтатък в моята стая .. говоря си с приятели,слушам музика и чета..При него какво да правя ? ще си говорим 5-10 мин,ама не мога да усиля музика нещо .. Естествено,отивам да си поговорим,но после пак се връщам в стаята си..
И вече се прибира и следва ' Мен ми е много самотно,въпреки че си тук,ТО НЕ ЧЕ ТИ ИДВАШ ДА МЕ ВИДИШ ДЕ,САМО СЕДИШ ИЗТАМ ' ОМГ ?Ебахти,на 12 ли си бе човек..
Добрем..можех да издържа тези неща,въпреки че те и от майка ми се проявяват .. но все пак казал съм им,че изкарвам пари дори от това което правя,доста съм зает и не мога да се занимавам с глупости.
Добре айде,да минем към любовта.
Та..Баща ми си хвана приятелка и горе долу заради това се разделиха нашите ,след това се разделиха и с приятелката му и с майка ми..
После си намери нова приятелка - няма проблем..До сега ходят,НО няколко пъти намирам лап топа отворен и естествено искам да видя до къде е стигнало положението ,понеже сигурно аз ще трябва да оправям работите. Гледам,че в скайп ,щото го ползва си говори с някаква жена ..ама няк'ви интимни неща,стана ми ясно и затворих..После обаче скокна друг прозорец и видях още една жена.. сигурно се замотаваше с 3 жени . ;О ..
Не знам какво да правя естествено ,викам си айде,явно е много самотен,нека да прави каквото си иска,се пак винаги е бил отговорен и то доста доста доста и винаги се е грижил за мен и сестра ми.

Сега обаче някой му звънна .. Като вдигна видях,че говори малко така по-различно .. Каза няколко пъти ,че трябва да тръгва по задачи ( то беше 8 часа ) и за това трябва да затваря..От което чух,той си е пращал СМС или нещо подобно с някаква жена и явно тя има връзка с някакъв и сега той му звъни..УЖ говореха цивилизовано и нищо по-така ,но тате няколко пъти каза,че трябва да затваря да ходи по задачи..Дори му предложи да се видят за по кафе WTF ?
Се тая..изведнъж след 15 минути няк'во говорене се затвори телефона,не чух всичко щото подслушвах лекичко да видя за какво става на въпрос ( да ,аз съм изрод и подслушвам,може да не го добавяте ) ..
Се тая ,разбраха се нещо там и затвори телефона,баща ми отиде,хапна и каза,че ще си ляга,щото е изморен..Тоест е бил притеснен и за това е искал да прекрати разговора,ЯВНО че това е вярно ,че се е заигравал с някоя,въпреки че отричаше пред онзи там..
Е ..толкова ли е самотен ?
Винаги е бил грижовен и отговорен,к'во му става ся ? как изведнъж почна да прави такива глупости и е почнал да се държи като 12 годишен и да ми говори на мен,се едно аз съм виновен ,че не живея и при двамата ..
И майка ми прави тея истории с мрънкането,но няма да разказвам,щото няма как да ми помогнете с т'ва,обаче т'ва с жените .. просто не знам к'во да правя аз..и от както му звънна ония понеже се разбуди няколко пъти и мина по коридора и му казах нещо от сорта ' какво става ' и той чак ме подминава и не ми казва нищо :О .. Има още хиляди глупости,но няма да ги споделям..
горе долу тук се изповядах,щото не знаех на кой да ги кажа тея работи .. не знам колко смислени изречения съм образувал,щото не го пишех на веднъж..ако може да ми помогнете,ако сте го прочели дори..мерси.

TheBeliever
12-27-2011, 21:18
Трай си и не му се бъркай в глупостите. Не е малък - да се оправя.

N1ksun
12-27-2011, 21:39
Критичиската възраст е повярвай !

Missmarch
12-27-2011, 22:01
ох ами.. от ЕГН-то е ..
хахах ))
съжелявам брат, наистина не знам с какво мога да ти съдействам .... просто не му обръщай чак толкова внимание..

SisiStrange
12-28-2011, 04:24
Никога не се меси в работите на родителите си. Може да се държат като деца, може да ги е треснала критическата и да правят глупости, но все пак са възрастни хора и имат пълното право да взимат решения, ако ще и малоумни да са.

Когато ти мрънкат, кимай с глава и си мисли за нещо друго. Повярвай, не си ти виновен, че са се разделили и те също въобще не го мислят. И този период ще отмине. Преди всичко, сега преживяват развод, който явно им е труден. Няма с какво да помогнеш, освен с това да си стоиш примерно дете и да не им създаваш допълнителни проблеми.

Azoria
12-28-2011, 08:58
Айде сега те са като 12 годишни ,нали?

Разбирам ,че са ти надули главата, че постоянно слушаш неща ,които не те интересуват , че не искаш да седиш по много време в една стая с тях ,че те задушават с разговорите си за раздялата и т.н. и т.н. Разбирам те ,защото и моите родители са разведени и и аз преминах през това.

Разбери ,че в момента и на двамата им е трудно. Дори на баща ти ,който явно е виновника ,защото осъзнава какви последствия са дошли след действията му ,какво е причинил на майка ти , на теб , на сестра ти и не на последно място на себе си...
Това за жените ,дето се вижда с тях - да не ти пука. Сега ще започва тази глава. Нормално е - сам мъж на години ,иска да има кой да му сготви,изчисти и т.н. и още нещо,което няма да ти казвам... ;D Въпросът е ,че няма значение дали си има приятелки - както ти не би искал да има значение за него ,ако ти се виждаш с две момичета ;)

Знам ,че полагаш усилия и ти се струва ,че само ти го правиш , но се постарай още малко. Наистина те преминават през много тежък момент и се нуждаят от подкрепа. Ще е хубаво да я намират в теб когато я потърсят. :)

~~ Успех! :)

Blab
12-28-2011, 09:16
Никога не се меси в работите на родителите си. Може да се държат като деца, може да ги е треснала критическата и да правят глупости, но все пак са възрастни хора и имат пълното право да взимат решения, ако ще и малоумни да са.

Когато ти мрънкат, кимай с глава и си мисли за нещо друго. ... Няма с какво да помогнеш, освен с това да си стоиш примерно дете и да не им създаваш допълнителни проблеми.
това е интересно.
родителите ни първо са хора.(делюзии, депресии, нагон, инат, настроения...) кръвната ни връзка с тях не ни прави близки, общуването има тази роля.
и какво значи "право" в случая? когато от теб зависят(емоционално и физически) други живи създания, ти положително носиш отговорност за състоянието им.
и не, премълчаването, преглъщанията и т.н. не водят до нищо хубаво. по-добре свръхемоционална нощ с меланхолии и ревове, до пречистване, в пълен състав, отколкото "всеки за себе си" и там паничките...

//иначе, да, критическа.

SmilezZz
12-28-2011, 10:00
Стига си мрънкал. Всички ни дразнят родителите , задушават ни разговорите и т.н. , ама чак пък да ги направиш на 12 годишни , при условие че са изминали толкова житейски път и имат доста по - голям опит от твоя. И се замисли , щом и двамата ти повтарят, че не си говориш с тях и разни подобни - значи си виновен и ти , донякъде. Ти си на 15 , по дяволите , а се вживяваш така все едно си над 19 . .

Общувай си повече с тях, защото и на двамата им е трудно , като виждат какво са ти причинили , а и не само на теб , а и на самите тях. Лесно е да обвиняваш другите, ама и ти се вземи повече в ръце. Не може да си зает до такава степен, че да нямаш поне две минутки да им отделиш.

error92
12-29-2011, 23:07
Извод - родителите ти са на 12

SisiStrange
12-30-2011, 07:11
това е интересно.
родителите ни първо са хора.(делюзии, депресии, нагон, инат, настроения...) кръвната ни връзка с тях не ни прави близки, общуването има тази роля.
и какво значи "право" в случая? когато от теб зависят(емоционално и физически) други живи създания, ти положително носиш отговорност за състоянието им.
и не, премълчаването, преглъщанията и т.н. не водят до нищо хубаво. по-добре свръхемоционална нощ с меланхолии и ревове, до пречистване, в пълен състав, отколкото "всеки за себе си" и там паничките...

//иначе, да, критическа.

До някъде съм съгласна. Но не мисля, първо, че той описва ситуацията точно, както е, а и не мисля, че има право да се меси в любовния живот на баща си. Това са лични неща и явно таткото има нужда от нещо такова, за да си преживее развода. Авторът нито му е на годините, нито на опита, нито е попадал в такава ситуация, за да знае какво чувства, тъй че не може да прави големи преценки и да се меси. Аз, ако бях на негово място бих опитала да поговоря с него, за да разбера въобще как стоят нещата и чак тогава да си правя планове как да му "оправям" кашите.

В интерес на истината, по този пост излиза, че и майката и бащата го преживяват доста тежко и са много самотни, явно им липсва семейния живот и ми се струва, че биха били най-добре, ако се съберат. Но това са много хипотетични представи, защото не знам причината за развода.

DiabolicalSoul
12-30-2011, 10:40
Братле, аз съм на 23, ама наште са мъничко по-млади от ваште....... грозно е какво прави критическата с хората, просто е унизително, от доста време аз съм възрастния в семейството, обаче сега те вече се държат като истински 15-годишни: не могат да се оправят с финансите си, свалки с някакви пикли (абе ти си го описал), постоянно мрънкане на мен, идва някой, застава на вратата и започва да ми "споделя" някакви супер депресарски неща, които нз защо ми се казват, освен да ме накарат да се почувствам зле...

нз, явно критическата наистина действа така на хората, превръща ги в емоционално недорасли и без никаква воля същества, но това е ЖАЛКА гледка и УЖАСНО НАТОВАРВАЩО за дацета (освен това аз нямам късмета на вашите да са разведени, пък и са се оженили заради моята неочаквана поява :D представи си колко удобно е вменяването на вина и създаването на образ на жертва) - но приеми го, оттук нататък ти си възрастния в семейството, а тях си ги спомняй от времето, когато са работили здраво, грижили са се за теб и т.н. (Все пак някой ден и ние ще минем през тами дано сме се поучили от техните грешки)

пп а аз от доооста време си живея и сам, но те все пак настояват да присъстват активно в ежедневието ми......

shmatarok
12-30-2011, 11:33
Авторе, напълно ти влизам в положението, в почти същата ситуация съм, само че доста по-зле. Радвай се, че никой в крайна сметка не те обижда или заплашва, 'щото аз се боря с такова "чудовище" кажи-речи всеки ден. :) Моят съвет сигурно ще се припрокрие с нечий друг, не ми се четяха всички мнения, но просто си прави оглушки когато родителите ти се държат така. Нека си мрънкат, въпросът е да не започнат да натякват сериозно и да те обиждат. Предполагам, че на баща ти ще му стане драго, ако отделиш все пак половин час и изиграете едни карти, партия шах, табла или нещо друго. :)

// Ела в моето семейство. 8-) Баща ми всеки ден по три пъти ми звъни/праща смс/имейли със съдържание "Ти си виновна за всичко. Ти ни раздели с майка ти." и такива забавни. 8-)

elysunny
12-30-2011, 12:30
повечето от хората, който са те критикували явно нямат родители в критическата.
Наще са все още на 40 и не са в критическата, имам по-голям брат, обаче да ти кажа от 4-5 години аз се държа като най-голямата.

Така като прочетох темата малко се отчаях.. щом сега положението е такова, не знам за по-нататък.

Обаче сме им дечица трябва да търпим и да помагаме с каквоото можем.
Щото тва са хората, който винаги ще те обичат и ще бъдат до теб.

Azoria
12-30-2011, 12:45
повечето от хората, който са те критикували явно нямат родители в критическата.

Моите родители са на 45 и 54 и все пак и аз отправям лека критика. Все пак това ,че сме на различни възрасти не трябва да става повод за конфликт в семействата ни /въпреки ,че това всъщност е главния конфликт ;D / , не е ли това смисъла - да намираме разбирателство по между си ,поне с хората ,които са ни най-близки?