PDA

View Full Version : Живота ми е ужасен... :х

ninaa12
12-28-2011, 17:31
Не знам кой ще го прочете и кой не, но имам нужда да споделя. Аз съм съвсем обикновенно момиче на 15. Или поне така изглежда. Не съм имала проблеми с приятелите си,със семейството ми и т.н но от 2 години насам... живота ми се провали. Преместихме се .. и се притеснявах, че няма да намеря приятели, че с никого няма да се сприятеля. Е не беше така, запознах се със супер яки хора, това бяха едни от най-добрите ми приятели... никой не ме питаше къде отивам, и с кого ... и държа да отбележа, че вечерния ми час беше до 8,9. И нямах никакъв проблем с това въпреки че другите ги пускаха до повече. Беше една незабравима година. И след това, всичко се обърка. Родителите ми, не ми имат никакво доверие и не знам защо, просто изведнъж ми забраниха да се виждам с тези момичета ... и не ми позволяваха да излизам след 6 часа. И до сега е така. Две години вече, "вечерния" ми час е до 5 6 .. а лятото до 7. Абе хора това номално ли е ? Какво съм направила не знам, не мога да си го обесня. Знам само, че сестра ми беше направила едни глупости преди време и заради това сега аз си плащам или поне аз така си го обеснявам. Свързано е с момче ... с което и до ден днешен са заедно, радвам се за което. Явно баща ми се страхува да не направя и аз нещо такова затова и не ми позволява да си имам пряител, смисъл такъв ако разбере, че си имам големи проблеми ще стават, за което ми е супер гадно. Всичките ми приятелки казват на родителите си, и те се радват за това, приемат го съвсем нормлано но аз ... аз не мога да го направя, колкото и да ми се иска да не ги лъжа и да им кажа всичко. А да говоря с баща ми.. е просто изключено, познавам го и повярвайте няма и да се опита да ме разбере. И да, сега си имам приятел ( той ми е първото "гадже" ) .. 3 месеца сме заедно и мога да кажа, че страшно много го обичам, но кажете ми как да му обесня това ? Дори и най-разбрания да е няма да го приеме затова реших просто да се разделим. Не мога да го лъжа повече, а и искам той да е щастлив. Знам, че ще е най-голямата ми грешка и че много ще ме боли.. но наистина не знаете какво е. Плюс това, нямам никакви приятели. Само 2 момичета от моя клас, и още една две извън училище. И не защото не съм общителна или защото не ме харесват. Напротив, смея да кажа, че много момичета и момчета постоянно "айде да излезем" "ти все не можеш" "ела да спиш вкъщи" "айде на кафе" Просто това с излизанията ме ограничава адски много, и не мога да излизам с тях, те стоят до към 9 10 вечерта, някои от тях излизат в 6, а аз трябва тогава да се прибирам. Казвам ви това не е живот. Единственното което ми остава е да чакам да стана на 17 18 .. та се надявам да си променят отношението към мен. А дотогава ... на училище и вкъщи... Дори през седмицата когато съм първа смяна не ми позволяват да излизам хаха вече направо не знам да се смея или да плача. Толкова ме измъчва това че дори по едно време мислех да се самоубия и всичко да свърши. Тръгна ли да говоря с майка относно излизанията, тя ми вика " не ме занимавай с глупости" и излиза от стаята голямо разбиране нали? Опитвала съм се много пъти да не мисля така, събирах сили и продължавах мислейки колко хубав е живота.. но с времето сякаш свикнах да живея така. И сега когато се осъзная, определено мойто не е живот. И какво ми викат "какво толкова ти липсва" ... хаха не могат да осъзнаят колко неща ми липсват .. особено тяхната подкрепа и обич. Колко са се лишавали заради мен и т.н дори и така да е .. аз им благодаря но защо се държат така с мен. Не осъзнават ли колко ме нараняват? Не им ли пука как се чувствам? Еми след няколко дена, вече всичко свършва. Няма да лъжа приятеля си повече, и ще му кажа че това беше всичко. Знам че ще го заболи и че след това ще ме намрази, но би било много по добре за него. А колкото до мен, щом съм издържала до сега... ще издържа още 2 3 години. После се махам от вкъщи и това е. Единственото за което тогава бих съжалявала е това, че не изживях едни от най-хубавите си години пълноценно и предполагам щастливо. Мерси на всеки който го прочете.

DisappointedDreamer
12-28-2011, 17:37
Някои хора имат здравословни и финансови проблеми и не мислят за самоубиство, а ти ще се самоубиваш, защото не те пускат навън след 6 часа. Господи помилуй.

ninaa12
12-28-2011, 17:43
Да знам че звучи страшно тъпо, но когато всичко ти се насъбере ... наистина не виждам смисъл в нищо вече. Опитвам се ... да не мисля така, казвам си " е какво толкова има къде къде по зле от теб, а ти се оплакваш" но наистина всичко това е ужасно мъчително, а сега трябва да се разделя и с единствения човек който толкова обичам и който винаги ме е разбирал, но не мисля че би разбрал и това. То аз самата не мога да го разбера, та той ли ще може.

SisiStrange
12-28-2011, 17:46
Родителите ти се държат просто... дори не искат да говорят с теб.
Изтрай някак до 18 и намери начин да се изнесеш.

Sh@d0w
12-28-2011, 17:46
Това със самоубийството е най - глупавия вариант, добре че не си направила нещо. Да скъсаш с приятеля ти също е тъпо. На 15 си, достатъчно си зряла да имаш една нормална връзка.

Вместо това, седни и поговори с вашите. Не по обичайния начин, по който го правиш, защото очевидно няма ефект. Сподели им всичко което те измъчва, както сподели тук, нека разберат как се чувства дъщеря им, че не е вече малкото момиченце на 10 - 11 годинки, което трябва да има вечерен час в 18 часа следобяд... Нормално е да се притесняват за теб, но реакцията и отношението им към теб не е нормално. Покажи им да разберат че те ограничават твърде много, че един вид ограничават живота ти.

От теб зависи, дали ще се решиш и как точно ще проведеш разговора. Но не оставяй недомлъвки, поискай им обяснение защо? Поискай причините, поради които те ограничават така. Ако успееш и успееш да проведеш диалог с тях, разбереш причините, може би ще успееш да ги успокоиш за нещата които се притесняват и нещата да се променят.

Проблема при вас е комуникацията - не общувате достатъчно и това създава стени мужду вас. Трябва да се научиш да им споделяш, така ще сте една ръка по - близо и ще ти имат доверие.

Понякога родителите, в стремежа си да предпазят децата прекаляват, ето тук едва момента в който трябва да им обясниш как се чувстваш, за да погледнат и от твоята гледна точка.

Успех все пак.

shokoladchety
12-28-2011, 18:36
И аз бях до 6 часа до скоро и също съм на 15.Не е толкова страшно,но факта,че просто не искат да си говорят с теб и не те разбират(или по-скоро не искат да те разберат) вече е страшно.Не знам какво да ти кажа,освен да изтраеш някакси до 18 и да не напускаш приятеля си.Просто му обясни всичко и се надявай,че е човек и ще те разбере и подкрепи.Успех!

toad
12-28-2011, 18:51
Момиче , ти не знаеш какво е ужасен живот ! Хабер си немаш мила :D
Колкото до родителите - опитай се да им обясниш всичко и че се чувстваш онеправдана и им докажи , че си по-отговорна отколкото си мислят.

chereshkaaa
12-28-2011, 18:54
освен да поговорите друго незнам какво да кажа, а отностно приятелят ти не го зарязвай кажи му всичко и виж дали ще те разбере ако и тои те обича би трябвало да разбере.. :)

Rebirthing
12-28-2011, 19:14
Изтрай някак до 18 и намери начин да се изнесеш.

И какво ? Ще отиде под някой мост ли ?

Към авторката - родилите ти явно си имат причини да не ти позволяват, а ти не виждам да пишеш какви ги е свършила сестра ти, така, че не мога да правя заключение кой прав, кой крив.

Meoww
12-28-2011, 19:57
5-6 часа е нормално, ако е зимен сезон :D. Миличка, поговори с родителите си, опитай се на разбираем език без да повишаваш тон да им обясниш, че прекаляват с ограниченията. Питай ги каква е причината да не ти позволяват да стоиш навън до по-късно.... ако причината е в доверието, докажи им, че могат да ти имат такова, но след като не ти дават шанс, няма какво да им се доказваш...

fenasf
12-28-2011, 20:12
Според мен трябва да посветиш тийнейджърските си години на тревата - ще спре да ти пука и ще погледнеш живота от друг ъгъл :D

Luidgie
12-28-2011, 20:12
Бахти колко си проста! Майко Божия! Пресвета Дево! К'во по дяволите е ужасното на лайняният ти и изпълнен със "смисъл" живот?! Ма втф?! Ще се самоубива щото я пускат до 6 часа! Ми да родителски контрол ще се съобразяваш! Те те притежават, а и ги е страх явно да станеш долна курва като приятелките си (да това е причината някоя майка да забранява на детето си да излиза с дадени хора, защото им няма доверие - и да в повечето случаи са прави!) Ти си малко долно създание. К'во си тръгнала да се оплакваш? Нищо му няма на мижавото ти животче! Да нищо! Знаеш ли к'ви проблеми имат хората? Заеш ли изобщо какво е да изпитваш болка? Не! Нямала си приятели щото еди к'во си, и ваще ти провалят живота. Продължавай да ис го натякваш! Това, че не са те оставили да се държиш разхайтено и както си пожелаеш не е проваляне на живота!
Заключението ми е, че си тъпо кифле, дето само търси някакъв проблем, за да е каот американски тийн от скапан тийн филм. И ако искаше да се самоубиваш нямаше да ни обясняваш как си искала. Най-малкото щеше да си опитала или да ог направиш - ама не ти стиска, защото знаеш, че в действителност няма причина да го правиш. Мамка му писна ми от тъпи лайна като теб! Приятен ти ден, нощ или когато го видиш!

thunderstruck5
12-28-2011, 20:43
Да ти имам проблемите! xD За да ти сложат такъв вечерен час, значи си го заслужила с държанието си/постъпките си. Не може просто ей така, за спорта, да те карат да се прибираш в 6. Питай ги, предполагам, че ще ти дадат 1-2 причини, аргументирай се и се опитай да им спечелиш доверието и ще можеш да си изкараш поне до 8 часа. Все пак те ти мислят доброто. Вече ако нищо не стане....
Аз бих закъснял, за да видя к'во ще последва :D

anonymous708973
12-28-2011, 20:55
И какво ? Ще отиде под някой мост ли ?

Като човек, който го е обмислил доста сериозно и няма много време до заветните 18, ще ти кажа, че не е като да няма опции.

Авторке... пробвай да отидеш на психолог - може да е и училищния, просто да си излееш мъката, ще ти олекне. Друг вариант е да изпробваш различни подходи към вашите. Обещай да не излизаш с въпросните хора, за да видиш дали ако си с друга компания, ще ти разрешат до по-късно. Запознай вашите с хората, с които излизаш. Закъсней един-два пъти до 8 часа, да провериш дали ще те накажат и какво изобщо ще ти кажат... Изследвай границите.

ninaa12
12-28-2011, 23:06
Веднъж лятото закъснях трябваше 7 да съм вкъщи, казаха ми няма да излизаш повече и след 2 дена им мина. А колкото до психолога- не мисля, че ще успея. Нашите познават момичетата с които излизам но когато им каже че излизам и почват "кога ще се прибереш" " с кого" "къде" Като им кажа към 6 7 примерно и почват "какво ще правиш толкова време" Това е направо ужасно :х Повярвайте ми нищо не съм направила, изобщо не съм давала каквито и да било поводи за да се държат така. Занимавам се с неща с които всеки на моята възраст се занимава и прави, и те все са недоволни. И най-гадно ми е че трябва да се разделя с приятеля си. И мога да кажа,че той наистина е много добро момче може би ако го бях срещнала след време... определено нямаше да е така. Знам че като стана на 17 18 няма да им е проблем... и се надявам да не се държат така. Но сега .. наистина е ужасно. Мерси на всички които си направиха труда да го прочетат, наистина съм ви много благодарна. : )

DiabolicalSoul
12-28-2011, 23:18
абе я кажи сестра на колко се е праскала, та сега така те стягат :D:D

dalitooo
12-28-2011, 23:24
Според мен не е много нормално да те ограничават толкова родителите ти.Точно през този период, през който се формира характера ти и ти като човек не мисля че е правилно да влияят така на социалния ти живот.Най-доброто решение на проблема би било сериозен разговор между вас, ще искаш причини.Не се разделяй с приятеля си,обясни му ситуацията,той ще разбере. Относно горепосочения вариант- да чакаш да направиш 18 и тогава да бягаш от вашите - изобщо не мисля че е одачно.Ако постъпиш така ще загубиш част от най-хубавите години ей така. Бори се за правата си! Не се отчайвай, знам че липсата на контакт с хората е подтискаща,но ще намериш начин да се справиш.Мисли позитивно и успех!

Luidgie
12-28-2011, 23:33
Веднъж лятото закъснях трябваше 7 да съм вкъщи, казаха ми няма да излизаш повече и след 2 дена им мина. А колкото до психолога- не мисля, че ще успея. Нашите познават момичетата с които излизам но когато им каже че излизам и почват "кога ще се прибереш" " с кого" "къде" Като им кажа към 6 7 примерно и почват "какво ще правиш толкова време" Това е направо ужасно :х Повярвайте ми нищо не съм направила, изобщо не съм давала каквито и да било поводи за да се държат така. Занимавам се с неща с които всеки на моята възраст се занимава и прави, и те все са недоволни. И най-гадно ми е че трябва да се разделя с приятеля си. И мога да кажа,че той наистина е много добро момче може би ако го бях срещнала след време... определено нямаше да е така. Знам че като стана на 17 18 няма да им е проблем... и се надявам да не се държат така. Но сега .. наистина е ужасно. Мерси на всички които си направиха труда да го прочетат, наистина съм ви много благодарна. : ) Аз така и не разбрах защо ще се "разделяш с приятелят си" звучи каот извинение да го разкараш поради някаква причина. АКо толков амного го харесваше щеше да намериш начин, а ти си намираш оправдания да го разкараш. Замисли се малко преди да обвиняваш околните, че видиш ли може би, ти си виновна.

ilikeitdirtyX
12-28-2011, 23:35
" Ставаш на 14 и можеш да съдиш родителите си "
"Децата над 14 г. ще имат личен достъп до съда и ако решат, че правата им са нарушени, могат да осъдят дори родителите си. Това предвижда новият проектозакон за детето, който вчера социалното министерство официално представи за 1-годишен публичен дебат. Тийнейджърите получават правомощия да се борят, ако е нарушено правото им на свободно време и развлечение, които според документа са особено важни за развитието им."

ThroughStruggle
12-28-2011, 23:37
Ех, разбира се, че не знаем какво е, все пак се прибираш рано, това е едно от най-мъчителните преживявания в човешкия живот.
Не знам защо всички сте толкова подкрепящи и разбиращи - на мен лично, изписаното горе ми изглежда абсурдно и смешно. А да си се замисляла, че родителите ти искат да те предпазят по някакъв начин? Който макар и да е твърде стриктен за днешните разкрепостени идеали, все пак е доказателство, че им пука за теб.

Това всичкото ми прилича на стандартна тийнеджърска криза, дори предтийнейджърска, макар че май ти е малко късно. На мен лично не ми звучиш като зрял човек, не знам защо смяташ, че родителите ти трябва да те третират като такъв.
И ако те пускаха до 2 часа - какво? Щеше да заведеш голия си 15-годишен задник на дискотека? Или щеше да спиш с гаджето си, защото вече ти е време, а и си голяма и се чувстваш готова?

Такива като теб искрено ме дразнят. Хората по света нямат питейна вода и са неграмотни и въпреки това стискат зъби и се борят, за да оцеляват и да правят нещо в тоя живот. А ти си просто една мрънкаща пикла, с извинение. Самоубийства, дрън-дрън.

Едит: Съветът ми е да използваш времето, което ти остава вечер, учейки пунктуация и пълен/кратък член.

ilikeitdirtyX
12-28-2011, 23:50
Ех, разбира се, че не знаем какво е, все пак се прибираш рано, това е едно от най-мъчителните преживявания в човешкия живот.
Не знам защо всички сте толкова подкрепящи и разбиращи - на мен лично, изписаното горе ми изглежда абсурдно и смешно. А да си се замисляла, че родителите ти искат да те предпазят по някакъв начин? Който макар и да е твърде стриктен за днешните разкрепостени идеали, все пак е доказателство, че им пука за теб.

Това всичкото ми прилича на стандартна тийнеджърска криза, дори предтийнейджърска, макар че май ти е малко късно. На мен лично не ми звучиш като зрял човек, не знам защо смяташ, че родителите ти трябва да те третират като такъв.
И ако те пускаха до 2 часа - какво? Щеше да заведеш голия си 15-годишен задник на дискотека? Или щеше да спиш с гаджето си, защото вече ти е време, а и си голяма и се чувстваш готова?

Такива като теб искрено ме дразнят. Хората по света нямат питейна вода и са неграмотни и въпреки това стискат зъби и се борят, за да оцеляват и да правят нещо в тоя живот. А ти си просто една мрънкаща пикла, с извинение. Самоубийства, дрън-дрън.

Едит: Съветът ми е да използваш времето, което ти остава вечер, учейки пунктуация и пълен/кратък член.

Хубаво се опитват да я възпитават, но бива ли лятото до 18ч. да те пускат когато както тя каза че всички излизат тогава...

dalitooo
12-28-2011, 23:53
Божее! Хора чакайте малко. Момичето си има проблем. Хората били нямали питейна вода- всички знаем това,има толкова народ страдащи,жестоко страдащи хора и ние нищо не можем да направим. Но това което може да направим сега е да дадем просто един свестен съвет на момичето (колкото и тъпо да ви се вижда положението й). Различните хора имат различни проблеми. Съгласна съм че живота й не е чак ужасен и за самоубийството съм сигурна че не и е минавало реално през ума, но тя минава през труден период и просто търси разбиране, което очевидно някои от вас нямат никакво намерение да дадат...

ThroughStruggle
12-28-2011, 23:56
Какво разбиране, абсолютни лигавщини са това.
И тея глупости с "ама всички ги пускаааааааат, защо не и меееееееееееен" (с характерния тон), са страшно пуберска история. Говорите ли ги, значи въобще не можете да погледнете през очите на един загрижен за детето си родител.

dalitooo, човек може да направи точно толкова, колкото са големи амбициите му. А амбициите му са големи точно колкото въображението и стремежа му.
Дадох просто един пример, за хора, които, по мое мнение, имат НЯКАКВО реално основание да обмислят прекратяване на живота си. Но това никога не е решение, така или иначе.

ilikeitdirtyX
12-29-2011, 00:22
Загрижени... А детето заради тази загриженост не може да се развива като нормален човек и евентуално да комуникира с хората на неговата възраст...
Кой каза че просто защото тийна остава до късно с приятелите си трябва да е в леглото с гаджето си или да си показва задника по дискотеките?

ThroughStruggle
12-29-2011, 00:35
О, господи.
Да, тя наистина е социално ощетена от факта, че трябва да се прибира рано. Според мен това ще остави дълбока и трайна следа в съзнанието й и ще повлияе на по-нататъшното й развитие като възрастен.
Бедна ви е фантазията за крайни възпитателни методи, образовайте се малко. Това не е абсолютно нищо.
Това за секса и дискотеките беше просто един пример, целящ да подтикне момичето да се замисли какво толкова по-различно ще се случи и какво точно ще изпусне след нейното евентуално прибиране в 6 часа. С тоя стремеж да огрявате навсякъде сте просто...

toad
12-29-2011, 00:50
Бахти колко си проста! Майко Божия! Пресвета Дево! К'во по дяволите е ужасното на лайняният ти и изпълнен със "смисъл" живот?! Ма втф?! Ще се самоубива щото я пускат до 6 часа! Ми да родителски контрол ще се съобразяваш! Те те притежават, а и ги е страх явно да станеш долна курва като приятелките си (да това е причината някоя майка да забранява на детето си да излиза с дадени хора, защото им няма доверие - и да в повечето случаи са прави!) Ти си малко долно създание. К'во си тръгнала да се оплакваш? Нищо му няма на мижавото ти животче! Да нищо! Знаеш ли к'ви проблеми имат хората? Заеш ли изобщо какво е да изпитваш болка? Не! Нямала си приятели щото еди к'во си, и ваще ти провалят живота. Продължавай да ис го натякваш! Това, че не са те оставили да се държиш разхайтено и както си пожелаеш не е проваляне на живота!
Заключението ми е, че си тъпо кифле, дето само търси някакъв проблем, за да е каот американски тийн от скапан тийн филм. И ако искаше да се самоубиваш нямаше да ни обясняваш как си искала. Най-малкото щеше да си опитала или да ог направиш - ама не ти стиска, защото знаеш, че в действителност няма причина да го правиш. Мамка му писна ми от тъпи лайна като теб! Приятен ти ден, нощ или когато го видиш!

Ma man ! Нещо което реших да и го спестя , ти го изстреля като куршум от м4 в талибан.

ninaa12
12-29-2011, 01:23
Да проблема ми изглежда тъп, тъп е когато не става въпрос за самият теб. Написах всичко това тук, само защото исках някакъв съвет или най-малкото да споделя. Повярвайте не съм някоя лигла или к**ва или там за каквато ме изкарахте. Не искам да ме пускат до 11 12 а и дори така да е, пак няма да се прибирам тогава. Мисля, че малко или много съм достатъчно отговорна, и смея да кажа, че доста добре подбирам хората около себе си. Нито една от приятелките ми не спада към графа "к***ва" . Просто това че няма на кого да споделя, няма с кого да говоря е ужасно. Знам, че родителите ми го правят за да ме предпазят за което от една страна се радвам страшно много, защото знам че им пука за мен и че ме обичат. И това може само да ме прави щастлива. Но само при мисълта, че ми нямат доверие и че едва ли не съм като сестра ми (изобщо не става въпрос за "праскане" хаха няма нищо общо, само това ще кажа) е достатъчно да съсипе всичко. И да вярно е, че не си говоря много с тях, не им споделям, дори смея да каже,че собствените ми родители не ме познават толкова като човек колкото приятелите ми и това ме натъжава,защото аз самата не искам да е така. Ако продължавам,така до никъде няма да стигна... наясно съм с това, но дори и да почна да им споделям повече и т.н не мисля че нещо би се променило. Но мисля, когато намеря подходящ момент да поговоря с баща ми, надявам се да ме разбере. Няма да го моля да ме пуска до по-късно или да му се обеснявам колко съм нещастна, напротив мисля да му кажа, че въпреки всичко го разбирам и че единственото което бих искала е да знае, че може да ми вярва.

ilikeitdirtyX
12-29-2011, 01:48
Ами успех за тогава...

SisiStrange
12-29-2011, 04:19
Абе какво се правите на моралисти? Никакъв проблем не било, била тъпа, била ку•ва, била лигла. Хах. Не разбирате ли, че въобще не става дума за един час на прибиране или сте толкова кухи, че мисълта ви не стига на 2мм от текста, който четете? Тя си няма нормална връзка с родителите си. Те не общуват с нея. Не и дават съвети, не я възпитават. Или според вас възпитанието е "Ще си стоиш вкъщи. Точка. Няма да говориш с този. Точка. Няма да имаш гадже до 18 навършени. Точка." Дори родителите и да имат право за някои от забраните си, това въобще не е начина да и го поднесат. Това не е ефективно. Те само изстрелват заповеди без да дават причини, без да казват защо, без да реагират на опитите и на общуване, без да и обръщат какво да е внимание освен: "В колко излизате? В коя минута ще се прибереш? Ще се обадим на полицията, ако закъснееш над 5 минути..."
На капака на това и забраняват да си гради собствените приятелски връзки. Как така ТЕ ще и избират приятелите? Това да не е американски филм за аристократи и уредените приятелства във висшето общество? Всеки има право да си намери тъпи приятели, да види, че е сбъркал сам и да си го знае оттук нататък. Да си го има като обеца на ухото.
Гаджето не е зверския приоритет и доколкото разбирам от постовете и не са се хванали, за да се "праскат". Какво? Вие не сте имали детска любов? Не сте се държали за ръчичка, не сте си говорили с часове и не сте се радвали на нечие внимание ли? И щеше ли да ви е приятно да седите все на тръни дали мама/тати няма да разберат и да ви заключат вкъщи?
Само хейтвате и не мислите. Колко и бил смотан проблема... имало било по-сериозни. Като човек, който е гладувал, стоял е на студено зимата и едва е събирал пари за учебници септември, ви казвам, че съм имала по-хубаво детство.
И наистина не е за самоубийство. Само че аз не си я представям да пише темата като прощална бележка с нож, опрян до вените. Според мен това беше изразно средство, за да обясни колко зле се чувства.

ПП. Сори за дългия пост, но ми дойде отвътре.

BornToRaiseTheHell
12-29-2011, 05:43
Напълно подкрепям SisiStrange. Всички знаем , че има къде-къде по-сериозни проблеми. Но, доколкото си спомням, когато се регистрирах тук, логото на форума беше Teenproblem. Място, където би трябвало да можеш да споделиш проблемите си, без някой да ти обясни колко си тъп, а просто да получиш някакъв съвет. Но типичния български манталитет не го позволява, нали?
По темата: В същото положение съм. Изкретах така 4 години, остават ми още 2 и край на мъчението. С разговори, при нашите не стана. Но теб те съветвам да пробваш, защото явно става въпрос за недоразбиране и недоопознаване от страна на вашите. И недей да се разделяш с приятеля си. Това, че имаш вечерен час, не е причина да прекъснеш първата си връзка, която трябва да остави някакъв по детски нежен и красив спомен, а не спомен от времената, когато с вашите не сте си говорели, защото , когато станеш на 23-24, ще си ги спомняш тези неща. Уф, отплеснах се в офтопика яко.
Спокойно поговори с тях и не се изкарвай Прометей, прикован към скалите, защото повярвай ми, няма да се получат нещата. Един спокоен разговор, в който им обясняваш, че ти не си сестра ти и ти си човек, на когото може да се има доверие , че би искала поне мъничко свобода, не искаш да си безконтролна, ами напротив, просто мъничко свобода , мъничко доверие и повечко разговори с вашите.

anonymous708973
12-29-2011, 07:12
АНе разбирате ли, че въобще не става дума за един час на прибиране или сте толкова кухи, че мисълта ви не стига на 2мм от текста, който четете?

Точно!
Luidgie и ThroughStruggle, вие сте тези, които грам, ама грам не загряват за какво става дума.
Това не е загрижен родител. Загриженият родител обяснява, изгражда определени ценности, идеали, норми... и в един момент пускат гарджето от гнездото. По начина, по който нейните родители я възпитават, тя няма да стане пълноценен човек, защото няма да може да взима решения сама, да се грижи за себе си, да действа според собствения си усет.
Така че... айде по-леко с високопарните изказвания.

Интересно... Аз бих казала, че хората по света нямат питейна вода, а нашата имала 10 чифта обувки.

http://www.cheapchristianlouboutinoutlet.info/images/A00401019.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSXqEwUMT03cdz-fzuDZXwOu-oJj8mPbPrMyCcUnURTENWE62BYF6jkdcsqPQ - подобни, само че от велур, съвсем класически.
http://www.1001obuvki.com/userfiles/productlargeimages/variant_884_5460.jpg - в кафеникаво бежово, доста по-добре изглеждат. Махнали са ги от сайта, за съжаление.
http://shoe-shopping.org/images/Boots/Christian%20Louboutin%20Simple%20Botta%20100mm%20L eather%20Black%20Boots_1.jpg
http://www.paolobotticelli.info/images/stories/virtuemart/product/2l-11740%20grey%202.jpg - черни

Двойното стандартче май се намесва...

LofYou
12-29-2011, 07:20
Една от най-добрите ми приятелки беше в абсолютно същото положение 5 години, докато не завършихме и дойдохме да учим в София. Мога да ти кажа как се справяше тя с всичко това, но не винаги е постъпвала правилно. Въпреки ранния си вечерен час, кавгите, липсата на много приятели тя си имаше приятел 2-3 години, аз бях нейния параван. Пускаха я да излиза само с мен и то като отида до тях и ме видят за да са сигурно, че не лъже. После аз се прибирах и я оставях да бъде с нейното момче, макар и само до 7 вечерта. Колкото и странно да звучи тя не беше виновна за отношението на родители и към нея, беше повече от отлична ученичка, случваше се 1-2 пъти в годината да има 5-ца и ужасно много и се караха. Нейната история е дълга, а и не мисля че имам право да я разказвам защото това си беше нейния живот. Сега баща и отново се опитва да я контролира, но не е същото та ние сме на 350-400 км. от дома и не могат да я видят.

Luidgie
12-29-2011, 07:58
Розовче защо, аджеба, не ходиш да се скриеш някъде? Различни хора - различни виждания. И мен не са ме пускали до колкото си искам да седя с приятелите си - ама не съм умряла нали? Не ми се е преебал така важният социален живот. Т'ва, че въпросната госпожица не знае как да общува с родителите си какво общо има с мъката и великата болка, която никой до сега не е изпитвал освен нея, защото видиш ли, не я пускат да си прави каквото си иска? Какво общо има с гаджето и приятелите с които не може да си "споделя". Ми явно девойката е тъпа и не е разбрала как върви светът. За това Мачкане, мачкане и пак мачкане, за да види какво е болка и да види, че нейният проблем е едно голямо преувеличено нищо! И не се опитвайте да ме убеждавате, че не е така. Ако си нормален човек никога ама никога не би седнал да се жалваш за социалният си живот. Най-малкото каква стойност има животът на едно глупаво момиче? Днес рИве и се "самоубива" защото не я пускат, утре ще мрънка и ще се "самоубива" защото момчето, което харесва я е изчукало и заебало. Плюс всичко останало колко жалък трябва да си, че да постваш "проблем" от такова естество във форум и да очаква някой да дойде и едва ли не да ит оправи живота? К'во през миналите векове да са имали интернет и форуми? Не. Случайно да са умряли от антисоциалност? Не. И не знам кой се прави на моралист, ама вие се правите на божи чеда, слезнали от небето да докосват невежите уроди на природата.

LeprikonA
12-29-2011, 08:22
честно казано у нас не е много по-различно. комуникацията дете-родител я няма от години, мен също ме ограничават, но се живее. всъщност и без това не си представям как сядам да говоря с тях за проблемите си, да ми дават съвети и тъй нататък, не е като да е нямало моменти, в които са го правили, но съвета е бил под форматана упрек, обясняващ ми колко малоумно се държа с малоумните си хора и малоумни разбирания. но се търпи. факт е.
обаче не разбирам този проблем с невъзможността за общуване с приятели. като сте такива приятелки толкова ли не можете да излезете по-рано когато ти можеш, авторке? не е като да е кой знае колко трудно. до някаква степен подкрепям луйджи, че филмарството го има в усилен вариант. нямам за цел да те искарам тъпа кучка и т.н, обаче замисли се сега. не е трудно да си напаснеш всичко - родителите ти да са доволни от това в колко се прибираш, между временно да се виждаш с прословутите си приятелки следобяд примерно, вечерите да си чувала за скайп? аз лично много одобрявам програмката, защото ми позволява да си се свързвам с хората си, когато съм си вкъщи или по-лошо - два месеца на село без никой около мен, освен нашите. не е краят на света. просто хората обичат да си правят животеца по-интересен, това е факт.
просто балансирай между ограничения и това какво ти искаш, намирай пролуки и не се вживявай толкова, защото си е чисто и просто един период, който така или иначе ще отмине.

balu4ka
12-29-2011, 08:30
К'ви са тея драми?...
Няма как държанието на вашите ,да не е повлияно от нещо?!.На 15 си ,дете си им и като такова те са длъжни да те закрилят.Явно виждат ,че в средата в която дружиш не ти е мястото (;.Като толкова искаш нещата да се променят,поговори с тях (ако те не те слушат),говори с някой ваш близък роднина.Ако,обичаш приятелят си поговори и с него,ако не те разбере тогава майната му ,но не го зарязвай просто така.Спри малко тези тийн сериалчета,не ти влиаят добре >.<!

ThroughStruggle
12-29-2011, 09:38
Въобще не съм хейтвала, не знам какво се вживяхте всички. Просто казах, че за мен това не е никакъв проблем. Това, че родителите й не я пускат до по-късно, явно е провокирано по някакъв начин и от самата нея, явно са изгубили доверието в нея. Не ми се вярва да са някакви ненормалници, които са решили да я мъчат. Най-вероятно просто смятат, че е още малка - не на години, а на акъл. Отгоре на всичко, авторката беше споменала сестра си - явно е по-голяма и е създавала някакви проблеми на родителите си, нормално е сега да са по-строги към по-малкото дете и да не искат да тръгне по същия път.
PinkPan7ther, всеки човек изразява загрижеността си по различен начин. Това, че твоята представа за загрижен родител е това, което си описала горе, не означава, че и за родителите на момичето е същото. Те може да са некомуникативни като хора, но аз въпреки това смятам, че ако момичето беше положило достатъчно усилия да проведе разговор на ниво възрастен - възрастен, това би дало някакъв, макар и минимален, резултат.
Това много с двойния стандарт не го разбрах. Това, че имам толкова чифтове обувки ме прави глезена, или...? Обясни, ако обичаш. Само държа да обясня, че половината от тези обувки не струват повече от 50 лв., в случай, че си ме взела за някаква баровка.

bratignat
12-29-2011, 09:50
Очевидно вашите са чули от някъде лоши неща за приятелките ти.

Относно това, че животът ти няма смисъл - съгласен. Ако това, че имаш вечерен час е края на света, наистина си адски куха.

Как да решиш огромния си проблем - сядаш и говориш с вашите - разбери защо не те пускат. "С питане и до Цариград се стига", но имайки предвид темата ти, едва ли знаеш къде е това...Ако родителите ти все пак не си променят мнението и си сигурна че правиш нещо добро/диво - можеш да излезеш на своя глава. Аз лично никога съм нямал проблеми с часовете, забраняваха ми различни спортове. В момента, в който ми кажеха "Не ходи", "не прави" в главата си вече прекрачвах забраната.....това обаче си има и плюсове и минуси, повече минуси, ако си момиче.

Доказано - ако имаш властни родители, трябва воля, за да стане твоето. Не съм сигурен даливечерния час е добра причина - виж липсата на социални контакти, определено е вредна. Няма безболезнен начин (поне за родителите), да им покажеш, че имаш воля и хъс.

toad
12-29-2011, 10:34
Никой не те нарича курва , ти не си курва , а по-скоро потенциална такава . Замисли се , че може би родителите ти искат да те предпазят от това . Може би наистина са разбрали що за деца са обкръжението ти , какво правят и къде ходят . А и не виждам как позволяването да се шляеш до късно би те изградило като личност , достойна да се справя с бъдещите проблеми от житейско естество . Ето ти една идея как можеш да се справиш с проблема - отиваш при вашите довечера и съвсем сериозно поставяш въпроса , като основната идея е да се стигне до компромис от двете страни . Това ти го казаха вече 15 човека , не знам какво още искаш да се коментира. Аз от малък помирявам родителите си и съм се сблъсквал с проблеми , за които ти не знаеш и че съществуват . Така че дерзай и си реши проблема .

А и при такова заглавие на темата не се чуди , че някои от нас се хващаме за него .

BumpyRide
12-29-2011, 11:02
Ще ти кажа само едно: Повярвай ми, животът ти НЕ е толкова ужасен! Ти се вайкаш, че родителите ти ти провалят социалния живот (кофти е, да, но...), а аз се сетих за хилядите деца, повалени от неизлечими болести...Кое е по-ужасно?! Извинете, малко се отплеснах от темата, но...Радвай се, че постоянно те викат да излизате, че имаш приятели, защото много деца по една или друга причина са отритнати от обществото, радвай се, че имаш родители, които малко или много са загрижени за теб, защото толкова много деца са без родители!!!След 3 години ще навършиш 18 и ще си свободна да излизаш, колкото и докогато си искаш.

anonymous708973
12-29-2011, 11:03
А вие защо си мислите, че тя не е опитвала да говори с тях като възрастен с възрастен?
Самата аз съм правила този опит милиони пъти. ВСЕКИ път се стига до "Който плаща, той поръчва музиката" с вариации като "Докато те издържаме финансово, ще ни гледаш в очите и ще изпълняваш като кученце". Когато споменах колко сериозно съм обмислила варианта да се изнеса в момента, в който навърша 18, майка ми се опита да ме "затапи" с "Ама нали знаеш, че няма да имаш бал, щото няма и стотинка да ти дадем?", което супер много ме обиди, защото не съм тъпо лапе, което не е обмислило този вариант и което ще бъде прикоткане обратно вкъщи с единия бал.
100 пъти съм казвала на нашите, че за някои неща отношенията ни са на ниво съквартиранти (телефонните разговори вечер, които аз не мога да водя, но които майка ми може), но не... за тях всичко се свежда до отношението родител-дете.

Защо си мислите, че откривате топлата вода със съвета "Говори с тях", това ми е интересно.

BumpyRide
12-29-2011, 11:10
А вие защо си мислите, че тя не е опитвала да говори с тях като възрастен с възрастен?
Самата аз съм правила този опит милиони пъти. ВСЕКИ път се стига до "Който плаща, той поръчва музиката" с вариации като "Докато те издържаме финансово, ще ни гледаш в очите и ще изпълняваш като кученце". Когато споменах колко сериозно съм обмислила варианта да се изнеса в момента, в който навърша 18, майка ми се опита да ме "затапи" с "Ама нали знаеш, че няма да имаш бал, щото няма и стотинка да ти дадем?", което супер много ме обиди, защото не съм тъпо лапе, което не е обмислило този вариант и което ще бъде прикоткане обратно вкъщи с единия бал.
100 пъти съм казвала на нашите, че за някои неща отношенията ни са на ниво съквартиранти (телефонните разговори вечер, които аз не мога да водя, но които майка ми може), но не... за тях всичко се свежда до отношението родител-дете.

Защо си мислите, че откривате топлата вода със съвета "Говори с тях", това ми е интересно.

Съгласна съм с последното. Не всички родители се трогват от разговори и вземат насериозно децата си.

Irti
12-29-2011, 11:14
^ Всеки си е разправял да се изнесе на 18, но не става толкова лесно.. и аз си го разправях, ама се изнесох тази година след като станах на 21 и бачкам като ненормален за да си плащам парното, водата и тока.. :D

Най-малко 20 човека около мен са го разправяли на времето, че направят ли 18 КРАЙ господар си на всичко.. от хора на по 19г до хора на 35.. :D

Въобще, въобще не е така. :)

bratignat
12-29-2011, 11:22

Ако не се постави въпросът "ребром"гаранция, че промяна няма да има. А това за музиката и парите е ясно и напълно справедливо. За тях, като родители най-важно е да са изпълнили родителския дълг, всичко друго е второстепенно.

Адски зависи от възрастта и от мястото, където живеете. Последната година в гимназията, нашите ме натискаха да се готвя за специалности, които не харесвам и бяха твърдо решили този път да е тяхното (по онова време бях правил всякакви дивотии и просто поемах наказания, но пак си продължавах моята песен). Отново се спомена, че докато съм под техния покрив ще е тяхното. За късмет бях на 17, строителен бум и хоп в строителна бригада. Не записах, това което аз исках, но не беше и тяхното...стигнахме до компромис...след 2 месеца :D.

П.П. Обаче ако ще "еманципирате" от родители по-рано, трябва да сте напълно наясно какво искате и накъде отивате. Понеже дори да постигнете своето има някакво гадно чувство на вина, че си разочаровал очаквания :(

LeprikonA
12-29-2011, 11:29
^ ^ зависи от мотивацията. и да, не всички родители се трогват, нашите са живия пример, ама да съм тръгнала да се "самоубивам"(преносен, пряк смисъл, не ме интерва особено)?!

и мисля, че в този, конкретен, случай, проблемът не е чааааак тоооооолкова голяяяяям.

Blab
12-29-2011, 12:11
въпросната госпожица не знае как да общува с родителите си
"общува", не "говори";

notlike
12-29-2011, 12:38
А, авторке, някога замисляла ли си се, че ако не споделяш пред вашите, е нормално да има предразсъдъци към приятелите ти? Нормално е и да ти нямат доверие, щом не говориш с тях.. твоя си грешка. А тея филми за самоубийства някой друг път - аз често съм се дразнел, че понякога нашите не ме пускат да оставям на нечий рожден ден до сутринта, или пък трябва да се прибера за вечеря към 7-8, въпреки че приятелите ми оставаха до 9-10, или пък да не ме пуснат последната Нова година навън... кофти ми беше, ама го приех, защото знам, че се грижат за мен. А относно живота ти - мога да кажа, че не е ужасен, защото, ако беше, нямаше да имаш време да се тюхкаш наляво и надясно какви проблеми имаш.. аз не водя кой знае какъв живот, но наистина познавам хора, които са на ръба, но се борят до последно, а не се вайкат на този или на онзи. Ако си мислиш, че ще дръпнеш напред с оплакване - сбъркала си рейса. Успех!

SisiStrange
12-29-2011, 14:15
С разговор далеч не винаги се получава. Прочетете пак мнението на Пантерата на тази страница и си помислете какъв е въобще смисъла от разговор, когато едната страна не слуша, навила си е нещо на пръста и хич не я интересуват други гледни точки. Авторката си написа още в първия пост, че се опитва да говори с майка си по въпроса. И отговора какъв е? "Не ме занимавай с глупости." Колко пъти ще опитвате да говорите с родителите си, ако все получавате този отговор? А? Малко обидно няма ли да ви стане? Няма ли да се почувствате все едно ви загърбват? Все едно ви подтискат?
Аз НИКОГА не съм имала вечерен час. Именно, защото нямах забрани, никой не ми го е поставял като заповед, един единствен път не съм се прибрала след 8, освен ако не съм с придружител и не съм казала предварително в колко, с кого, къде. Възпитанието не се състои в заповеди едва ли не с цел да ти порасне работата, че можеш да си контролираш детето и да го въртиш на шиш колкото си щеш, а в това да му обясниш ЗАЩО нещо не е правилно, защо не може така и защо в крайна сметка то ще е потърпевшо. Като отказваш едно тъпо обяснение и поне някаква причина, се получават точно отношения роб-владетел.
Щяла била да се пропие/проебе не знам си какво, ако не я пазели. Ми да я пазят бе. Да и кажат колко са жалки момиченцата на по 13-14, които обикалят и повръщат в храстите и са спали с 2ма-3ма. Да седят и да общуват. Да и обяснят те как виждат света, да може и тя да вникне в гледната им точка. Така, ако ще приятелките и да са проститутки от околовръстното, пак няма да се "повлече" по акъла им. Да не говорим, че хич не е задължително, ако имаш приятел на 15 или някой път се прибереш в 8 да пропаднеш от раз. Глупости пълни са това. Човек, възпитан с определени представи за живота, няма да се разк**вави от това да излезе, да има приятели и да си има гадже, с което дори не правят секс.
Вие само си въртите на пръста: "Ау, не можела да излиза след 6 и мрънка." Въпросът ни най-малко не е в часа, а в самотно отношение, в забраните, в невъзможността да си поговори нормално с някого, в това, че дори не може да си седне лятото пред блока с приятеля и и да си говорят без да се страхува, че ще я накажат.
Аз лично и сега не напирам да излизам по тъмно, даже хич (на 19 години съм), но дали ако утре майка ми ми тресне "Няма да излизаш никъде, забранено ти е. Точка по въпроса." и като я попитам защо ми заяви: "Защото аз така казах.", дали тогава все още ще съм спокойна по въпроса, дали няма да ми стане неприятно, че ме режат без дори да ме уважат достатъчно, че да ми дадат нормално обяснение?

toad
12-29-2011, 15:40
Ти пък защо си мислиш , че е подходила подобаващо при този разговор ? В моите представи разговора е протекъл ала мрън мрън " мамооо защо не ме пускате до по-късно , моите приятелки нямат такива забрани" и съответно родителя "не , казахме вече с баща ти , няма да ни противоречиш" .

Нека подходи по-деликатно и съгласува тезата си със сестра си , която да се застъпи за нея . Ако не стане да бъде по-упорита , ако пак не стане тогава няма какво да се направи повече и темата е за заключване , не виждам полза от мрънкането и критикуването на родителското тяло . Case solved .

SisiStrange
12-29-2011, 16:06
"Мрънкането и критикуването на родителското тяло" се появи именно, защото доста хора се хванаха да я обиждат и да обясняват колко е тъпа и проблема и не е никакъв проблем.
Според мен вината си е баш в тях. Тя не знам дали е опитала да говори с тях като хората, но едно се видя: че и те не са опитвали да говорят с нея въобще. Нали те са възрастните и и дават примера? Не би ли следвало и те да се интересуват? Не само тя да ги търси. Мен ми е интересно как отиваш и трясваш забраните на някого без да ти мине през ума да му обясниш поне защо.

Irti
12-29-2011, 16:39
SisiStrange, защо се опитваш да се набъркаш един вид във възпитанието което й осигуряват.. нито имаш дете, нито брак, нито нищо.. аз до осми клас имах вечерен час и не съм мрънкал, а съм момче.. и сега като ги гледам на 14 как излизат в 8 вечерта и може и да не се приберат.. това не правилно за мен, но ще се сетят, ама трябва да има няколко изнасилвания.. отвличания (както с момичето от Перник нищо, че е на е осемнадесет ). Родителите знаят какво и как (НЕ говоря за някой, които ей така са направили дете пък после бал съм го)и с 25г. (примерно) по-малък човек да им казва какво трябва и какво не.. и по-малък да търси сметка защо това, защо онова и да иска обяснение. За каквото трябва са обяснили, за каквото не трябва НЕ СА ДЛЪЖНИ. И мен са ме рязали, когато съм питал за нещо ( не за всичко, а по тяхна преценка за каквото е трябвало) но това не прави родителите ми някакви изроди. Напротив!

Отвличания и изнасилвания стават всеки ден и на момчѕта и на момичета. Това, че на теб не ти се е случвало не те прави имунизирана срещу тези работи, защото никога не е късно. Както и това, че си нямала вечерен час не те прави висше същество.

Ще дойде след време синчето ми, лапешнярче малко и ще ме пита примерно защо съм му давал два лева джобни.. и аз ще седна и ще му разкажа семейния бюджет с касови бележки даже... така съм преценил и съм казал край. Ако поиска съвет е далеч по-друго.

И тези въпросните, които ги виждам излизат сами. Пушат цигари повече от мен (заклет пушач) и когато ме видят (тези които ги знам) ме молят да не казвам на техните......

Не се заяждам. Писах го с усмивка и без някакви задни мисли. Пък и не искам да споря ожесточено, а да говорим културно. :)

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 17:03
Абе, я стига сте я нападали! Като не знаете какво е да ви отглеждат такива инфантилни изроди, си трайте. А към авторката - миличка, трябва да вдигнеш революция у вас. Много ще ти е кофти, през много неща ще трябва да минеш, но в крайна сметка ще е полезно за теб. Трябва да осъзнаеш, че имаш пълното право да изискваш от родителите си житейската зрялост, отговаряща на годините им. И имаш право да ги критикуваш, понеже те реално я нямат. Да създадеш и отглеждаш дете е огромна отговорност, а щом ваште са я поели, имаш правото да изискваш от тях да го правят, както трябва! Трябва да осъзнаеш, че причината да се чувстваш по тоя начин е в тях. Но вина за положението си започваш да имаш и ти, ако не правиш нищо, за да им се възпротивиш.

А за твоят приятел вдигам всички крайници да не късаш с него просто така. Бори се за любовта си! Съветвам те да му разкажеш цялото положение у вас (ако вече не си го направила), да му кажеш как се чувстваш и всичко и да го оставиш сам да прецени дали да прекъснете връзката си, или иска да остане до теб въпреки всичко. (Мое лично мнение е, че ако те обича, няма да те остави.) Трябва да го решите заедно, а не ей така, да му сервираш вече взето решение. Мой съвет е освен това да кажеш на родителите си за него. Изобщо няма да те лъжа - ще стане третата световна, но това така или иначе трябва да стане. Ще ти се наложи да се караш с тях, да ги убеждаваш, макар че няма да ти вярват, но така ще се научиш да отстояваш себе - нещо на което по принцип е трябвало те да научат... Понякога в човешкия живот (даже всъщност доста често) болката и кризите са това, което ни кара да порастваме, да се развиваме и да ставаме в крайна сметка по-зрели и по-щастливи. Няма да ти е никак лесно, но пък за сметка на това ще е изключително полезно. Всичко това го говоря от преживян до болка опит, понеже и аз минах през сходна на твоята ситуация. Желая ти успех и сила!

Irti
12-29-2011, 17:14
А към авторката - миличка, трябва да вдигнеш революция у вас. Много ще ти е кофти, през много неща ще трябва да минеш, но в крайна сметка ще е полезно за теб

Първо: Запази приличен тон, защото гледам ти е малко трудно и се зъбиш.

Второ: Цитираната част от мен, написана от теб е меко казано малоумна.

Трето: "имаш правото да изискваш от тях да го правят, както трябва! " Да кажеш "ох" и всичко на тава, а? Толкова малка да се съпротивлява на родителите си - не говори хубаво. И въобще няма да е полезно за нея, а ще стане още по-лошо и сега не ми давай пример, ако при теб е станало. И дали са "инфантилни изроди" пак е доста малоумно да твърдиш, защото даже не си ги виждала.

Be happy. :)

Sh@d0w
12-29-2011, 17:23
Как да не са длъжни бе. Има къде къде по - културни начини да обясниш нещо на детето си, така че да го разбере, без да се стига до такива ситуации. Не да тръшнеш нещо като свършен факт и да хлопнеш вратата след себе си. Точно такова "родителско държание", води до големи пропасти в отношенията дете - родител за вбъдеще.

Подхода им куца, това е очевидно. С такъв подход, нито ще постигнат желания успех, нито детето ще е щастливо.

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 17:46
Първо: Запази приличен тон, защото гледам ти е малко трудно и се зъбиш.

Второ: Цитираната част от мен, написана от теб е меко казано малоумна.

Трето: "имаш правото да изискваш от тях да го правят, както трябва! " Да кажеш "ох" и всичко на тава, а? Толкова малка да се съпротивлява на родителите си - не говори хубаво. И въобще няма да е полезно за нея, а ще стане още по-лошо и сега не ми давай пример, ако при теб е станало. И дали са "инфантилни изроди" пак е доста малоумно да твърдиш, защото даже не си ги виждала.

Be happy. :)

Първо: Вярвай ми това е най-приличният тон, който мога да извадя, когато става въпрос за родители, които съсипват живота на децата си, макар и несъзнавано и ненарочно.

Второ: Щом тази моя мисъл ти се струва малоумна, бих могла да си направя заключения за твоят житейски опит. :)

Трето: Съветвам те да прочетеш някоя и друга книжка относно възпитанието, детската психика, фазите на развитие на личността и формиране на характера - просто така - за да си информиран за какво всъщност говориш. Би могло и да не и се налага по тоя начин да порасне - като оказва яростна съпротива - но те просто не й оставят друг избор! Като родители те би трябвало да я научат да може свободно да изказва мнението си пред тях и те да уважават това мнение, дори и да не са съгласни с нея. А те дори не искат да я чуят! "Не ме занимавай с глупости!" - това в абсолютно никой случай не е зряла реакция на родители, които наистина обичат дъщеря си и ги интересува какво се случва с нея. Де факто те й казват, че за тях тя е "глупост"... Да, би могла и да си трае, да си чака да стане на еди си колко години и да се изнесе от тях - но така не печели нищо. Проблемите й сама със себе си, които нейните скъпи родители са й причинили, си остават. И тези проблеми са много повече отколкото авторката е описала - не й дават да си има приятел най-вероятно от страх да не вземе да си легне с него, сексът според тях сигурно е нещо грешно и мръсно, което сигурно са я накарали и нея да го вярва, което от своя страна би могло да й доведе много сексуални проблеми в бъдеще; става ясно, че баща й е ужасно властен - това може да й създаде куп проблеми в общуването с мъжете след време и още много такива уж дребни детайли... Според мен сега е нейният шанс да порасне много и би било глупаво да го изтърве. И да, мога да твърдя, че са инфантилни изроди само виждайки какво се случва вътре в дъщеря им. Както казваше една психоложка: "Само като видя майката и мога да предвидя симптомите на детето й." Вземи се образовай малко по темата, преди да спориш с мен.

А да си ядосан и да си щастлив далеч не винаги се изключват взаимно. ;)

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 17:49
Също и идеята за училищния психолог, която някой преди мен спомена, е добра. Също и някоя друга книжка по темата - има много литература, която би могла да ти помогне, авторке. Не се отчайвай! :)

DisappointedDreamer
12-29-2011, 17:55
А към авторката - миличка, трябва да вдигнеш революция у вас. Много ще ти е кофти, през много неща ще трябва да минеш, но в крайна сметка ще е полезно за теб.

Този коментар действително беше малоумен, тъп и безмислен, и нека авторката му да не каже, че нямам никакъв"житейски опит", защото много лесно ще мога да я опровергая.

Няма нищо лошо в това да се "съпротивляваш" срещо мнението на родителите ти. Но това не се постига с циврене, викания и обиди, а с добре подбрани аргументи и доказателство, че си достатъчно голям и зрял, за да ти имат доверие и да те пуснат след 18.00

Наистина родителите и също не са постъпили правилно, но ако тя е реагирала по горепосоченият първи начин, няма какво друго да очакваме. Нека минат още няколко години, нека и тя да съзрее, и тогава всичко ще е ОК.

SunnyOwlbright
12-29-2011, 17:57
Боже опази !! Кой знае кви си ги навършила, че да не те пускат .. примири се , хората искат да те опазят от това да станеш евтин парцал !

SisiStrange
12-29-2011, 18:00
Irti, за 67ми път в тази тема ще кажа, че не иде реч въобще за часа, а за начина, по който трябва да се държиш с едно дете и как се дава пример. Ако на теб ти се види нормално да тропваш с крак и да издаваш нареждания без никакво обяснение, толкова по-лошо за децата ти. Нямам деца още наистина, но имам уникална майка и съм виждала вече точно по какъв начин родителят става не само родител, но и приятел. На мен тя ми е най-добра приятелка и досега всеки проблем го решаваме след дружно обсъждане. Това нещо е постигнато без нито една забрана тип: "Щото така казвам АЗ, а АЗ съм родител."
Всички пъти, в които нещо не ми е било разрешавано, ми е обяснявала каква е причината и защо според нея е по-добре да си седя на д-то. В резултат никога не ми е хрумвало да пиша подобни теми и да се чувствам по този начин.
Тъй че, не виждам защо да не ги съдя.
И спрете да мрънкате специално за часа, в който се прибира. Това въобще не е от значение. То е най-малкото в случая.

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 18:02
DisappointedDreamer, да - страхотно би било, ако й позволяваха с добре подбрани аргументи да им докаже, че заслужава да й имат доверие. Те обаче не й го позволяват. Какво друго й остава, освен да повиши тон и да им се наложи?! Когато говориш на човек, който не иска да те чуе, понякога се налага и да викаш. Няма как отведнъж нещата да станат гладки и приятни...

DisappointedDreamer
12-29-2011, 18:06
Повишаването на тон (викането) въобще не е начин да се "наложи" и "докаже" човек. Чрез викането нищо няма да постигне - както ти, аз и целия форум се уверихме. Да не говорим, че викането е доказателство за несъзрялост и детинство.

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 18:14
DisappointedDreamer, с несъзрели и вдетинени родители няма как тя да е съзряла и пораснала. Или поне докато не вземе живота си в свои ръце и не започне сама да гради себе си. И ситуацията, в която е сега, е един прекрасен момент, в който това може да се случи. Да, още е зависима финансово от техните, но това не означава, че трябва да е напълно зависима за всичко от тях. Тъкмо напротив. А относно викането - тогава ми обясни как трябва да говори тя, така че да я чуят? Какво би могла да направи, че да им привлече вниманието в крайна сметка? Опитва да подхване темата, отсвирват я, опитва се да изрази мнение, прекъсват я и не и дават да се доизкаже дори. Какво й остава да прави според тебе? ...

ninaa12
12-29-2011, 18:16
Дори и да тръгна да говоря с тях.. не знам дали биха ме взели насериозно. Мисля да поговоря с баща ми, защото всичко зависи от него. Майка много пъти ми е казвала, че ако зависи от нея е съгласна да стоя до по-късно и то защото ми има доверие..но когато тръгна да и говоря на нея за това ми казва " не ме замесвай,говори с баща си" и какво си мисли, че не ми стиска ли? Хах.. ем вече наистина мисля да го направя ... дори и да не ме вземе насериозно стига ми аз самата да знам,че съм направила всичко възможно по някакъв начин да се сближа с него. Но ако и той самия не се опита ... не мисля че мога да направя нещо повече, след като в замяна не получавам същото отношение.

Sh@d0w
12-29-2011, 18:18
Това дали ще те вземе насериозно, зависи как ще отнесеш въпроса ти самата.

toad
12-29-2011, 18:20
Родителите най-добре в случая си знаят стоката . Не е наша работа в случая да ги съдим . Нито познаваме момичето , нито обкръжението и , нито родителите и . Прибързани ми стоят мненията на някои от вас . Иначе вие познавате ли перфектни родители ?

DisappointedDreamer
12-29-2011, 18:20
Да се примири, че в крайна сметка е направила нещо, което родителите не са харесали.

Аз на нейното място се примирявах, когато бях виновна. Ако мислех, че аз имах право, а не те, спокойно им го обеснявах и доказвах, но никога не съм викала. Както виждаш това ми се е отразила добре, след като не аз съм тази, която пише теми в теен сайтове, казвайки че иска да се самоубие.

Родителите и може да са всякакви, но това не означава, че и тя трябва да е такава. Това че баща ми цял живот дереше гърло, когато аз и брат ми грешахме, не ме е накарало аз да решавам проблемите си с викания. Както виждаш, това не е оправдание.

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 18:32
DisappointedDreamer, какво значи да се примири? Да продължи да крие гаджето от тях или да го зареже и да продължи да живее като изпълнител на нареждания? Според мен не трябва да се примирява - става дума за нейния живот и нейното бъдеще.

А иначе искрено съжалявам, че твоят баща е възпитавал с викове и крясъци, вместо с любов и разбиране, и вследствие си възприела викането като нещо лошо и недопустимо. Да, определено това е било грешка от негова страна. Но според мен не би било грешка от страна на авторка. Разбира се, зависи и от ситуацията, но понякога (не винаги!) това е единственият начин да накараш някого да те чуе. И ако й се наложи, тя би трябвало да се осмели да го ползва тоя начин.

DisappointedDreamer
12-29-2011, 18:37
Да - единственият начин да накараш някого да те чуе, ако той е на другия бряг на река, а ти на отсрещният.

Баща ми никога не е знаел за моите гаджета. Имам приятел от 9 месеца, а той дори не подозира. Все пак тя е достатъчно голяма, за да бъде и самостоятелна.

Нейното бъдеще? Да не би това да остави тежки психиатрични травми? :lol:

Не искам съжаление. Не е възпитавал само с викове и с крясъци, а любов винаги е имало. Грешка? По скоро съм му благодарна.

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 18:41
Да - единственият начин да накараш някого да те чуе, ако той е на другия бряг на река, а ти на отсрещният.

Баща ми никога не е знаел за моите гаджета. Имам приятел от 9 месеца, а той дори не подозира.

Нейното бъдеще? Да не би това да остави тежки психиатрични травми? :lol:

Не искам съжаление. Не е възпитавал само с викове и с крясъци, а любов винаги е имало. Грешка? По скоро съм му благодарна.

Малко си противоречиш за баща ти, ама това е вече друга тема.

И да, остават тежки психични травми и не е никак смешно...

LeprikonA
12-29-2011, 18:44
проблемът като цяло за нея не е това, че не може да говори с родителите си. цялата работа беше, че не я пускат навън. съдейки по последния и коментар, очеизвадно може да говори поне с майка си, независимо колко от полза е това, щом тя не прави нищо по въпроса. не можем да сме сигурни какви точно са техните и защо майка и не казва нищо срещу баща и, камо ли защо са решили така. малко ме съмнява да е просто ей така, от нищото, моята майка поне ми е обяснявала защо не ме пуска - защото може да ми се случи нещо лошо (примерите с изнасилвания до толкова са ми повлияли, че дори не искам да съм навън до много късно). окей, факт, тропват с крак и казват "защото аз казвам така", но нима масово не го правят родителите? сигурно има и там някакви изключения, но са рядкост. не казвам, че е правилно, но въпреки всичко какво може да се направи? да им реве на среща - не става, да им прави скандали - няма да подейства, само по-зле би станало. онова с "революцията" беше уникално тъпо, такава революция ще и направят техните, че сигурно скоро няма да пусне мнение в темата си дори. ще ми се да чуя истински пример за такава "революция", ама тц.

DisappointedDreamer
12-29-2011, 18:46
Той мнoгoкратно упражняваше колана, дървена летва, и каквото друго му дойдеше върху тялото му. Викането вече го споменахме. Но днес аз съм едно независимо, самостоятелно, лъчезарно и общително момиче, което никога не се е повлияло от това, което и се е случило. Обичам баща си, въпреки идеите му за възпитание.

Авторката не я пускат след 6 часа. Това в сравнение с моята история е меко казано нищо, затова вярвам че никакви травми няма да я споделят - трябват и няколко години, за да съзрее и осъзнае какви ги е дрънкала.

Отказвам повече да коментирам темата. Мнението ми беше ясно изразено.

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 19:02
онова с "революцията" беше уникално тъпо, такава революция ще и направят техните, че сигурно скоро няма да пусне мнение в темата си дори. ще ми се да чуя истински пример за такава "революция", ама тц.

Ем, ето аз съм ти пример за такава "революция". Майка ми преди се държеше с мен по начин не толкова строг, но подобен на този на бащата на авторката. И в последствие сама си извоювах свободата днес да излизам и да се прибирам, когато аз преценя. И под революция не разбирайте единствено сцени - аз имах предвид коренна промяна на отношенията на авторката с родителите й и на нагласата й към самата себе си.

Luidgie
12-29-2011, 19:09
Оле божке! Много сте смешни поне половината от вас! Съветвате я да дига ревплюция и дрън трън мрън - за нейно добро!? От къде знаете какво е добро за нея?! Родителите са тези които определят. Т'ва че вие имате по благосклонни родители не означава, че и нейните са такива. К'во се правите на великите мислители. Революция да дигала - силни думи от устата на малка пикла. Като я дигне тая "революция" най-малкото ще стане по-зле за нея и защо? За да седи с тъпите си дружки, които по няйни думи не са и никви приятели. Айде, айде. Малката дрисла трябва да почне да мисли и тогава да прави нещо по въпроса. Малко антисоциалност хич няма да и се отрази зле. Туко виж реши да стане човек, а не простият егоистичен парцал, който е сега (съдейки по мисленето й).

LeprikonA
12-29-2011, 19:10
ICanSeeTheFireBurning , на колко години беше като те ограничаваше и на колко си сега?

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 19:15
ICanSeeTheFireBurning , на колко години беше като те ограничаваше и на колко си сега?

До 16-годишна бях така. Сега съм на 18.

LeprikonA
12-29-2011, 19:19
^това говори само за себе си. разликата от няколко години в тая възраст колкото и да не сте съгласни има огромно значение, това е просто живия пример. друго си е да си на 15-16 и да мрънкаш, друго си е да си пълнолетен. най-малкото, малко или много вече не те имат за баш келеш.

ICanSeeTheFireBurning
12-29-2011, 19:27
^това говори само за себе си. разликата от няколко години в тая възраст колкото и да не сте съгласни има огромно значение, това е просто живия пример. друго си е да си на 15-16 и да мрънкаш, друго си е да си пълнолетен. най-малкото, малко или много вече не те имат за баш келеш.

Напротив - тъкмо на 16 бях, когато се взех в ръце и се отделих от майка ми. Да, разликата от 1-2 години през тийн периода може да е огромна, но си зависи и от човека. А според мен, както вече казах, на авторката тъкмо това и е шанса да порасне много.

DisappointedDreamer
12-29-2011, 19:29
Зависи от човека и от обстоятелствата. Аз минах през фазата, в която авторката е преди 2 години, макар да съм и връстница.

Irti
12-29-2011, 19:35
" Би могло и да не и се налага по тоя начин да порасне - като оказва яростна съпротива - но те просто не й оставят друг избор! Като родители те би трябвало да я научат да може свободно да изказва мнението си пред тях и те да уважават това мнение, дори и да не са съгласни с нея. "

Да са съгласни с нея винаги? По принцип трябва да има уважение и респект към възрастните - когато не са прави да се съгласиш, че са. Например дядо ми - ако тръгнем да спорим аз отстъпвам (даже не му оспорвам нещо за да стане спор) просто така е прието. Не да почна да му крещя и т.н, че не е прав. Не за всичко, но за една огромна част от нещата..

SisiStrange, казвам, че не за всичко съм длъжен да му давам отчет на детето. И аз имам въпросните уникални родители - не бой се, но като по-малък, когато ми се каже нещо ГО ПРАВЕХ, а не правех някакви бунтове, замисли и т.н. Безумни работи. И на мен не ми се е заповядвало, а ми е казано като на човек и от уважение го правех. Дванайсетгодишната (примерно) ми щерка да не се прибира по цели нощи - не е нормално и това поне за мен не е маловажно. Бих отгледал детето си строго и възпитано, но когато се наложи. Нито ще го вържа с вериги, нито ще го бия. Всичко ще опитам с думи - както при мен е било. Но има неща, които грам не съм длъжен да му обяснявам. Както аз не знам абсолютно всичко за родителите си (пък и не ме инт.) така и те не знаят. И това не означава, че не ги обичам и че те не ме обичат. Обяснено ми е и нямах забрани като по-малък за нищо (само имах вечерен час както казах и се стремяха и ми четяха за наркотиците, защото просто времената бяха такива и квартала беше такъв.. точно заради това имаше и вечерен час) и в момента нито съм наркоман, алкохолик и т.н. Сега може да пийвам чат-пат и да пуша по много, но това е вече след като сам изкарвам парите си и вече съм минал пубера. Като бях малко тъпанарче винаги зачитах мнението на нашите и винаги то беше начело.

:)

SpIdeR628
12-29-2011, 20:27
Стига са филмирахте всичките, оставете я да се оправя сама. Така изобщо не и помагате. Човек трябва сам да се научи да се справя в различни ситуации, а не както някой му каже в някой форум. Защото в бъдеще, ще има много по-сериозни проблеми от тва, че не може да излиза повече от 18 часа.
Момиче осъзнай се..живота ти бил ужасен..мислила си да се самоубиваш. Нищо не си видяла още от живота. По света има хора с нистина ужасен живот и им се случват неща, за които даже не си си и помислила. Така, че спри да се оплакваш за нищо и почни да оценяваш това, което имаш и това което правят родителите ти за теб!!! Радвай се, че те мислят за теб и не са те оставили да правиш каквото си поискаш. И в никакъв случай не прави обратното на това, което трябва и не закъснявай само, за да видиш какво ще стане. Ами най-много да стане още по-зле и да изгубиш доверието, което ти имат. Просто, когато трябва да стоиш до по-късно, най-учтиво ги помоли да те пуснат...

djipsito
12-30-2011, 01:54
Мисля, че в тази тема се прави от мухата-слон. И също така мисля, че авторката приема много навътре някои неща. В смисъл такъв, че всички знаем какви са пуберите и знаем какви пубери сме били и ние. Това, че те питат "с кой", "къде", "до колко" далеч не мисля, че значи, че вашите имат нещо против ти да излизаш и да се срещаш с твоите дружки, а по-скоро искат да са информирани.

Аз съм 20 годишна. Преди да навърша 18 никога, ама никога нашите не са ми забранявали да излизам, нито съм имала вечерен час, нито са ме наказвали. Аз бях по-затворена и знаеха, че не излизам много, за тва ми имаха доверие като изляза и съм се прибирала винаги навреме. А ако закъснеех се обаждах. Виждаха, че мисля с главата си и мога да преценявам сама за себе си. Общувала съм с тях и съм им споделяла и разказвала кво се случва покрай мен. Никога не съм се крила, когато пропуших. Не бяха съгласни и ми обесняваха като на голям човек, че вредя на себе си и т.н, ама не са ми забранявали не са ме и наказвали. Споделих им също така, когато за пръв път си дръпнах два пъти от марихуаната. Много хора се учудват, че съм им казала и ме питат защо. Защото нашите са мои приятели и аз не исках да крия от тях, чувствах се гузна, че не знаят. Питаха ме какво е и дали ми е харесало и си казаха мнението. Не са се карали. Баща ми се дразни, че повечето, с които се събирам пушат трева. Не го одобрява, ама не ми е забранил да излизам и да се срещам с тези хора. Защото ми вярва.

Не съм тревоманка, алкохол почти не пия и не се чудя къде и пред кой да си разтворя краката. Просто от малка и с помоща на нашите съм се изградила и съм това, което съм искала да бъда.

Като станах на 18 изведнъж нещо се промени и се почна с държането на сметка от страна на нашите. Същото онова "с кой, къде, кога ще се прибереш" - С еди кой си, еди къде си, не знам кога ще се прибера. - Няма проблем. Просто разбирам, че нашите искат да знаят къде ще съм ако случайно нещо стане и няма как да се свържат с мен - ще се свържат с този, с който съм навън. Почнаха все по-често да ми мрънкат за цигарите и да ми казват, че НЯМА да пуша и да СПРА да пуша. Почват все повече да се налагат, което мен ме дразни, но пък знам как да говоря с тях и се разбираме.

И аз още завися от тях, което ми е кофти, ама гледам да компенсирам - помагам вкъщи. Готвя, чистя всеки ден и т.н.

Тва, че ще навършите един ден 18 не значи, че ще правите каквото на вас ви изнася и както ви изнася. ТРЯБВА да се съобразявате, защото не живеете сами и зависите от вашите.

Така че, авторката да си помисли, добра ли е в училище, помага ли достатъчно вкъщи или с две думи с какво е заслужила и заслужила ли е изобщо да изисква нещо от техните. Аз не смятам, че нейните родители са изроди и я държат затворена като куче. За една добра комуникация са нужни две страни, а авторката сама каза, че нейните приятелки я познават по-добре от техните. Значи и тя не е напълно права.

ninaa12
12-31-2011, 14:36
Здравейте отново. Извиках баща си и му казах че бих искала да поговориме. Той естествено, не ми отказа и му казах всичко което казах и на вас, но въпреки това му обясних че го разбирам и че искам да се опитаме и двамата да се сближим повече, за да може да е наясно с всичко което става около мен. Поговорихме и т.н и сякаш леко му се насълзиха очите, но въпреки това днеска беше същото. Къде, с кои, после ми вика какво правихте къде ходихте е казах му разбира се. Смисъл такъв не знам дали нещо се е променило, след този разговор. Та за да не правя нова тема.. исках да ви попитам само, да говоря ли с приятеля си .. относно това с излизанията и т.н. Виждам че той си изгради една представа за баща ми, (много строг) а може би и вие но .. не е точно така,доста чувстителен е... а и имайки предвид всичко което стана, наистина го разбирам. Та въпроса ми е да му разкажа ли най-сетне всичко за семейството ми,за мен да е наясно с всичко, защото ми е много гадно когато лъжа. Но ме е страх как ще го приеме,защото на пръв поглед звучи абсурдно. И колкото и да ми казва че ме обича и че никога няма да ме остави, може това да му дойде в повече. Вие как мислите ... а вие момчета ако някое момиче ви го беше казало, как бихте реагирали? Знам,че ако наистина го приеме и т.н и въпреки това ме подкрепи ще си проличи, че наистина е с мен заради сама мен, че наистина ме обича .. но страшно много ме е страх да му кажа това,защото е доста лично за мен и ако той не го приеме, след това страшно много бих съжалявала, и не знам дали бих по понесла. Веднъж щях да направя грешката да го кажа на неправилния човек, не искам това да се случи пак. ;х И страшно много искам да благодаря на всички които ме подкрепиха, дори и на тези които ми обясняваха колко съм тъпа, каква съм била лигла и т.н Просто осъзнах, че може би наистина съм такава, и имах нужда някоя просто да ми го каже ;д Весели празници и весело посрещане на новата година и много много повече усмивки ^^

PullMeCloser
12-31-2011, 14:40
Кажи му. Не вярвам да те остави заради това!

LeprikonA
12-31-2011, 15:01
^подкрепям. не мисля обаче, че промяната, която толкова искаш да видиш ще стане на мига. ето, напредък е, че сте говорили с баща ти и т.н. но родителите имат този навик да задават въпросите "къде/с кого/защо/как" в един момент и това ще отмине. а относно момчето - ако наистина имаш чувства към него - споделяй с него, той не съществува само да се отчита дейността "имам си гадже"(надявам се). пък не е кой знае какво да искаш да излизате преди конкретен час, не е краят на света и не е като да не се виждате ИЗОБЩО все пак.

nikola1234
01-01-2012, 19:08
http://www.google.bg/imgres?q=triple+facepalm&hl=bg&sa=X&biw=1680&bih=930&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=nmFr832Jey7yNM:&imgrefurl=http://www.sharenator.com/The_most_awesome_thing_u_will_ever_see/&docid=JmZESwN-5DaEZM&imgurl=http://files.sharenator.com/181148_triple_facepalm_super_The_most_awesome_thin g_u_will_ever_see-s600x480-89034-475.jpg&w=475&h=380&ei=C70AT7rcMsjXsgacg6wB&zoom=1&iact=rc&dur=353&sig=103279093734517193308&page=1&tbnh=133&tbnw=163&start=0&ndsp=40&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=90&ty=70
с тва се изчерпва отговора на нормалния човек :Д

m0h
01-01-2012, 23:14
Извинявай, че ще ти го кажа, ама ти си една лигла. Може да е яко кофти, ама не за самоубийство.

Опитай се да поговориш с родителите ти отново, накарай ги да те изслушат! Обясни им това, което написа тук. Кажи им, че искаш малко по-късен вечерен час, поне през лятото, петък, събота, неделя...

djipsito
01-01-2012, 23:40
Извинявай, че ще ти го кажа, ама ти си една лигла. Може да е яко кофти, ама не за самоубийство.

Опитай се да поговориш с родителите ти отново, накарай ги да те изслушат! Обясни им това, което написа тук. Кажи им, че искаш малко по-късен вечерен час, поне през лятото, петък, събота, неделя...

А ти прочети цялата тема ;р ;д

m0h
01-02-2012, 10:12
Прочетох я. ;)
Извинявам се.

ПП: Аз винаги споделям проблемите си с приятеля ми, а той винаги е до мен и ме разбира. Ако твоят е свестен тип, би трябвало да го приеме.

GunSnSteelflowers
01-02-2012, 22:37
SisiStrange, защо се опитваш да се набъркаш един вид във възпитанието което й осигуряват.. нито имаш дете, нито брак, нито нищо.. аз до осми клас имах вечерен час и не съм мрънкал, а съм момче.. и сега като ги гледам на 14 как излизат в 8 вечерта и може и да не се приберат.. това не правилно за мен, но ще се сетят, ама трябва да има няколко изнасилвания.. отвличания (както с момичето от Перник нищо, че е на е осемнадесет ). Родителите знаят какво и как (НЕ говоря за някой, които ей така са направили дете пък после бал съм го)и с 25г. (примерно) по-малък човек да им казва какво трябва и какво не.. и по-малък да търси сметка защо това, защо онова и да иска обяснение. За каквото трябва са обяснили, за каквото не трябва НЕ СА ДЛЪЖНИ. И мен са ме рязали, когато съм питал за нещо ( не за всичко, а по тяхна преценка за каквото е трябвало) но това не прави родителите ми някакви изроди. Напротив!

Отвличания и изнасилвания стават всеки ден и на момчѕта и на момичета. Това, че на теб не ти се е случвало не те прави имунизирана срещу тези работи, защото никога не е късно. Както и това, че си нямала вечерен час не те прави висше същество.

Ще дойде след време синчето ми, лапешнярче малко и ще ме пита примерно защо съм му давал два лева джобни.. и аз ще седна и ще му разкажа семейния бюджет с касови бележки даже... така съм преценил и съм казал край. Ако поиска съвет е далеч по-друго.

И тези въпросните, които ги виждам излизат сами. Пушат цигари повече от мен (заклет пушач) и когато ме видят (тези които ги знам) ме молят да не казвам на техните......

Не се заяждам. Писах го с усмивка и без някакви задни мисли. Пък и не искам да споря ожесточено, а да говорим културно. :)

А защо родителите да знаят какво, кога, как и защо? Като се замислиш една огромна част от бг родителите налагат тия забрани, не обясняват, спазват си някакви техни си принципи, които са много мътни... И какво? По улицата е пълно с курви и те са дъщери и синове точно на тези моралисти. Очевидно не знаят много кога, къде, как и защо. Какво значи да им се бъркаш? Когато едно дете вижда очевидна грешка или не разбира нещо не трябва да пита, защото това е намеса във възпитанието? Постоянно си повтаряш "родителите са всесилни, те си знаят работата", получаваш тяхното възпитание и един ден като самият ти станеш майка или татко се оказва, че далеч не си толкова наясно какво се прави. Грешката ни е в това, че възприемаме децата като малоумни и отказваме отговори на въпросите им. Те са неопитни, искат да живеят тук и сега и мрънкат, да. Но далеч не са малоумни и докато ги възприемаме като такива и отсичаме "не" за всяко нещо, те ще се превръщат в идиоти. Никой не е казал, че е лесно да си родител, но това е нееднократен избор. Майката го прави всеки ден с всяко свое решение и за жалост никоя грешка не е простена. Детето сравнява и като види, че другарчето има повече се натъжава или ядосва. Ти какво очаваш, да се роди всезнаещо ли? Никой не се пръква с морал; той се създава и докато родителят възприема детето си като "лапешнярче "; въпросното момченце или момиченце ще си остане без ценности, защото няма кой да му обясни.

Luidgie
01-02-2012, 22:43
Абе хора, от неква простотия направихте ебати драмата. Да курви има много - не всички родители са виновни за това. Някои просто са родени за да са тотални, глупави пачаври. Все пак ако позволяваш на детето си да слуша чалга - то ще стане затъпяла курва. Не се ли замисляте, че и музиката има доста голямо участие във възпитанието? Всичко си взаимства, но истината е ако детето е боклук и Чък Норис не би го спряло да си вее половите органи по улицата.

Chacho
01-03-2012, 08:52
Мисля, че в тази тема се прави от мухата-слон. ...

Евала за мнението, направо се кефя да ти чета коментарите.

mishona22
01-03-2012, 19:25
Luidgie .. Единствено твойте коментари бяхаа груби и ужасни .. прояви разбиране към момичето, ако не просто не пиши и не обиждай и т.н. Всеки има проблеми и това не е толкова маловажно :))
таа .. по темата: Виж всички родители искат да знаят,къде си, с кой си и по добре като те питат да не ги лъжеш :) Знамм как ти е .. Но недей да късаш с момчето, а му обясни и аз мисля, че ще прояви разбиране. Успех // Опитай и с майка ти да си оправиш отношенията .. сподели и за проблема.. На мен лично майка ми ми помага пред баща ми ако искаам до по-късноо навън :) Но се дръж добре с нея и и помагай ..

fenkaaa
01-03-2012, 19:29
Как така вашите са ти забранили тези неща "просто изведнъж" без нищо? Все трябва да е имало нещо.. иначе положението ти е много гадно.

sine0chhkaa
01-03-2012, 19:35
Някой родители се стремят прекалено много да предпазят децата си, но в същия момент ги ограничават. Сестра ти е направила грешка и може би и те се притесняват да не допуснеш грешка и ти. Опитай се да поговориш с тях... може да ти е трудно, но все пак опитай. Само недей да се комплексираш и сдухваш.. \\//

Luidgie
01-03-2012, 19:45
mishona22 И аз като добър член на обществото, да си плюна на физиономията, да си загърбя вижданията и да си закопам мнението, за да може ти и някаква пикла да сте доволни? Хахах не си познала миличка, каот не ти харесва - не чети. :)

LeprikonA
01-04-2012, 07:49
Всеки има проблеми и това не е толкова маловажно :))

от проблем до проблем - Балкан разлика.

ICanSeeTheFireBurning
01-04-2012, 12:33
от проблем до проблем - Балкан разлика.

Ама забравяш, че проблемите тежат на всеки на гърба и не могат да се сравняват. Това, което за един е лесно, за друг може да е непосилно трудно. Да не успееш да си завържеш обувките за теб може да не значи нищо, но за едно детенце на 4 може да е голям проблем. Всеки човек приема нещата по различен начин. И понякога много се дразня, когато кажат на някого, че се филмира. По дяволите, това е начинът, по който някой се чувства. Може наистина тоя човек да е незрял, но в крайна сметка така се пораства - като се премине през "филмирането".

anonymous708973
01-04-2012, 17:05
Все пак ако позволяваш на детето си да слуша чалга - то ще стане затъпяла курва.

Тоест, според теб всички родители трябва да забранят чалгата?
Евала за ограниченото мислене.

Слушам чалга от години - не само чалга, а и доста други неща. Не ми е повлияло нито на стила на обличане, нито на мисленето, нито на отношенията ми с хората, нито на разбиранията, идеалите, ценностите, принципите и целите.
Не ми се навлиза в дълбоки води относно чалгата, но исках да го кажа.

ShadyStyle
01-04-2012, 17:09
пинкпа7нер имам 1 въпрос към тебе брат защо винаги говориш за себе си защо мислиш че ни интересува какво си правил брат преди и кво правиш сега братле разбираш ли говориш като баба ми и сигурно носиш очила и що ми изглеждаш като някой китаец брат нищо лично

CSKA_FOREVER
01-04-2012, 17:12
Я се стягай!
Ще се самоубиваш....Ти наред ли си?!? Само защото вашите не те пускат да излизаш след 6..!
Родителите ти са преминали през много повече отколкото ти! Както се казва ти където отиваш те от там се връщат. Вероятно го правят за твоята безопасност. На 15 си .... животът ти няма да свърши скоро! Изтраи още 2-3 години и се изнасяй. Тогава ще можеш да стоиш навън до 12 часа!...
А относно момчето.. говори с вашите ;)

Luidgie
01-04-2012, 17:29
Тоест, според теб всички родители трябва да забранят чалгата?
Евала за ограниченото мислене.

Слушам чалга от години - не само чалга, а и доста други неща. Не ми е повлияло нито на стила на обличане, нито на мисленето, нито на отношенията ми с хората, нито на разбиранията, идеалите, ценностите, принципите и целите.
Не ми се навлиза в дълбоки води относно чалгата, но исках да го кажа.

Да така мисля. Чалгата е основният вредител, нещото което загнездва простотията, курвенщината и моралната деградация в малките мозъчета на децата. Да така мисля.
Ограничено? Това че заклеймявам нещо, което смятам за крайна простотия не е ограничение. А и к'во ми дреме ти к'ва си? Може да си бахти и курвата, но да имаш твърде високо мнение за себе си - както повечето ти себеподобни. :)

Chacho
01-05-2012, 07:19
Слушането на чалга не кара хората да затъпяват, затъпяването на хората ги кара да слушат чалга. С изключения, разбира се.

Irti
01-05-2012, 07:30
пинкпа7нер имам 1 въпрос към тебе брат защо винаги говориш за себе си защо мислиш че ни интересува какво си правил брат преди и кво правиш сега братле разбираш ли говориш като баба ми и сигурно носиш очила и що ми изглеждаш като някой китаец брат нищо лично

Това е момиче, ръб.

Изказва мнение и пример по въпроса за чалгата, който впрочем е далеч от темата.

LeprikonA
01-05-2012, 08:05
тая тема се сбози много. започна от проблема "нашите не ме оставят да съм навън до късно, докато другите ми 15годишни приятелки тогава излизат, sad face" ,a стигна до "проблеми", революции и чалга. О.О

всичко опира до акъл, някои го имат в достатъчно количество да преценяват ситуация и проблеми, други - колкото да станат сутрин и да знаят, че това което изгрява е слънцето, ама от изток ли, от запад ли, на кой му пука. това е всичко.

bloodyF
01-05-2012, 11:47
прочетох темата по диагонал и от видяното-всички обвинявате родителите
обаче първо, тя спомена за сестра й, която кой знае какви ги е вършила -> искат да я предпазят от глупостите
второ, спомнете си за всичките убити момчета и момичета в последните години, ако вие сте родители, нима няма да се притеснявате за децата си?! не казвам, че трябва да се държи на каишка, да не му стане нещо, но все пак тя е малка, нормално е да си я пазят повече..

TheTanichka99
01-05-2012, 12:35
[QUOTE=toad;9966497]Момиче , ти не знаеш какво е ужасен живот ! Хабер си немаш мила :D
Съжалявам,че се намесвам,но тя все още не го е разбрала ;) Някои хора са свикнали в добра среда..и затова не знаят какво е ''ужас'' ; )) Живота става все по-труден ;) ... !

TheTanichka99
01-05-2012, 12:37
НАПЪЛНО СЪГЛАСНА! трябва да спечелиш доверието на родителите сии .. с времето всичко ще се оправи ! Не се притеснявай :)

babyy123
01-05-2012, 19:02
Ако приятелят наистина те обича ще се опита да те разбере,а за вечерния час недей да се напрягаш толова може би наистина си има причина..