PDA

View Full Version : Как да бъдем недостъпни отначало, но желани?

neeDaLove
12-29-2011, 16:34
Знаете, че всяко момче би искало да си спечели момичето, а не тя да му се хвърли на врата моментално..
Е, вие имате ли си този начин?
Какво трябва да е първото впечатление, което ще направим на момчето?
Абе всичко общо с запознанството...
Относно заглавието на темата.. мразя недостъпните хора, но нямам предвид буквалния смисъл на думата, а това как да се държим малко по-резервирано, не примерно като ти каже хайде да излезем и да кажем - да, добре.. супер кога? къде?
Надявам се, че разбирате смисъла на темата.. :D
Мерси предварително за мненията ..

FuCKkK13
12-29-2011, 16:51
много ми става странно като видя подобна тема.. аз ли не съм добре или не знам,но никога не съм имала специален подход и никога не съм се правела на ''недостъпна'' винаги съм си била аз...ако не харесваш човека просто му го казваш,ако го харесваш излизате и се държиш нормално.. при мен поне винаги е било така..

musshy
12-29-2011, 17:20
Знаете, че всяко момче би искало да си спечели момичето, а не тя да му се хвърли на врата моментално..

кви са тия глупости
Не може ли да бъдеш себе си, ами го караш недостъпна. И после момчето като разбере, че тва не си ти кво?? Лъжем и мажем... : |

Rookie
12-29-2011, 19:57
Много мразя момичета, дето го играят "недостъпни". Или ще е себе си, или друг да и играе по номерата.

neeDaLove
12-29-2011, 20:01
Къде съм написала, че да не съм себе си ..
Недостъпност.. да, но в граници. Смисъл да бъдеш интересна за него..
Аз примерно ако съм себе си ще го отдалеча от себе си малко или много..
Случи се 1 път.. няма да си повторя грешката разбира се ..
Имам предвид.. как да бъдем по-интересни.. по-различни в подхода си към него..

Bella5
12-29-2011, 20:25
Винаги трябва да има поне малко недостъпност. Както казаха вече, това не значи да бъдеш себе си, а да защитаваш себе си, да се държиш на ниво (лично мнение). Има момичета напимер, които веднага се хвърлят на врата на дадено момче - е, те имат нужда да са малко недостъпни. За това говорим! За да си недостъпна, е достатъчно просто да не се нахвърлиш на момчето да го прегръщаш и целуваш веднага, а да изчакаш малко, да го накараш да те поиска. ;)

neeDaLove
12-29-2011, 20:33
Винаги трябва да има поне малко недостъпност. Както казаха вече, това не значи да бъдеш себе си, а да защитаваш себе си, да се държиш на ниво (лично мнение). Има момичета напимер, които веднага се хвърлят на врата на дадено момче - е, те имат нужда да са малко недостъпни. За това говорим! За да си недостъпна, е достатъчно просто да не се нахвърлиш на момчето да го прегръщаш и целуваш веднага, а да изчакаш малко, да го накараш да те поиска. ;)

Именно това имах предвид!!

anonymous708973
12-29-2011, 20:54
Къде съм написала, че да не съм себе си ..
Недостъпност.. да, но в граници. Смисъл да бъдеш интересна за него..
Аз примерно ако съм себе си ще го отдалеча от себе си малко или много..
Случи се 1 път.. няма да си повторя грешката разбира се ..

Противоречиш си. Хем да си себе си, хем, ако си себе си, го отбъскваш.
Винаги съм се държала, както намеря за добре, без ясно изграден подход и винаги съм била интересна. Отвътре ми идва. Никога не си мисля "Ама сега... ще му стана ли безинтересна, ако кажа еди-какво-си." Предлага да излезем, помислям дали мога, казвам да или не, но не се замислям нарочно или не си създавам ангажименти, за да съм заета и търсена. Тъпо е.

Bella5
12-29-2011, 21:07
Именно това имах предвид!!

Радвам се, че се разбрахме бързо. :p И двамата определяте с какво темпо ще се движи връзката ви, понякога няма нужда да си недостъпна, но както казах, в началото е добре да има този момент - за стимул на момчетата, да ги жегнем малко отвътре. :p

anonymous708973
12-30-2011, 07:26
Колкото и да играеш роля, за да ги жегнеш отвътре, в един момент ще се сгаджосате (бахти думата) и ще си проличи какъв прилепчив червей си.
Не към теб конкретно.

Traum.
12-30-2011, 10:02
Ако си готов и опознал се човек, ще бъдеш интересна, защото всеки е уникален. Но ако още не знаеш какво искаш от живота или общо взето си с детски акъл, разбира се, че няма да си интересна, или по-скоро ще си лесна. Гледай да направиш от себе си Човек, пък те другита сами ще се опитват да те спечелят и без да правиш нищо специално.

elysunny
12-30-2011, 12:14
темата я разбирам, като да не хващаш веднага лъва за опашката.
Винаги трябва да има една прикритост. Не може да си харесаш някого и веднага да му се хвърляш на врата.
Но пък ако не ти идва от вътре, не можеш да се научиш на някакви измислени жестове..

0bsessi0n
12-30-2011, 14:35
Винаги съм се държала, както намеря за добре, без ясно изграден подход и винаги съм била интересна. Отвътре ми идва. Никога не си мисля "Ама сега... ще му стана ли безинтересна, ако кажа еди-какво-си." Предлага да излезем, помислям дали мога, казвам да или не, но не се замислям нарочно или не си създавам ангажименти, за да съм заета и търсена. Тъпо е.
Именно.
Да се правиш на интересна изглежда нелепо и безсмислено. В другия смисъл да си недостъпна се има предвид да не ставаш досадна и прилепчива, а да си имаш личното пространство, да си искрена и себе си!

ShadyStyle
12-30-2011, 16:34
Много ме дразните като почнете да се правите на такива каквито не сте. На недостъпна щяла да се прави, ми точно затова ще си останеш с недостъпността.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ70fW2CAL161EkAh9OAssZP6pYaSekL IfSmOKYCp_MnbXfJphGtEFfKZCM

Meoww
12-30-2011, 16:41
Да се държиш резервирано не винаги е правилният подход. Този номер е толкова изтъркан, че вече почти никой не го използва като примамка :D И да се правиш на недостъпна и да не се правиш, няма да си нищо по-различно или по-специално от останалите.Мъжете го знаят този номер и вече не е интересен. Всеки от вас двамата ще чака моментът, когато ще свалите маските (в случая момичето) ;) Така че, бъди себе си! Гордей се, ако някой те обича заради това, което си, а не заради това, което се опитваш да бъдеш!

djipsito
12-30-2011, 23:12
Или си недостъпна или не си. Или си интересна или не си. Или си знаеш цената и знаеш как да отстояваш себе си и мнението си, или не. Квото и да правиш и да не правиш, ако не познаваш себе си, ако нямаш принципи, ако не знаеш кога как да се държиш, ако не знаеш кво ти харесва и кво не ти харесва, ако щеш на 8 се сгъни, пак няма да има ефект.

Липсата на опит играе лоша шега. Не изисквайте нещо от някой, ако не знаете вие самите кво искате, как го искате, защо го искате и т.н. Опознавайте първо себе си, после се опитвайте да опознавате другите.. Иии да, готино е когато двама човека се опознават взаимно и реципрочно. Без игрички.

Chacho
12-31-2011, 01:02
djipsito каза много смислени неща, но на тези, които питат, са им малко годинките, за да ги разберат.

Недостъпността е много важен момент от флирта. Човека срещу теб докато те опознава, се опитва да те оцени точно какво място заемаш в обществото, за да разбере какво място ще осигури на себе си чрез контактът с теб. Тези хора, които стоят отгоре в хранителната верига са по-недостъпните. Но самата недостъпност всъщност е съвкупност от качества, които ти създават впечатлението, че човека не си дава вниманието лесно. Ако се вълнувате, какви точно са тези качества, има много книги на тези теми, а и по списанията за мъже/жени се засяга повърхностно тази тема (накъсана в 1000 броя, за да си ги купите всички)

Първото важно нещо, което трябва да се знае за недостъпността е, че ако само се правиш на такъв/такава, рано или късно ще се разпознае. Вместо това, трябва да промениш характера си в такава насока, че след всичките промени като се погледнеш в огледалото да си кажеш "всъщност, аз наистина вече съм недостъпен". А самата промяна въобще не е лоша, защото въобще не се състои в това да отрязваш хората напук, да се правиш на важен, да си зарежеш приятелите. Всъщност идеята е действително да превърнеш живота си във важен, динамичен и изкючително социален.

Хайде да си представим следната ситуация: имаме срамежливата, по-затворена жена Х и недостъпният мъж У, които са непознати. Жената У обича да чете книги вкъщи, има няколко близки приятелки, не излиза много често и се чувства добре сама, на работа отива, за да си свърши работата и най-отличителната й черта: обича спокойствието. Правила е два пъти секс, но без чувства. Мъжът У пък има много приятели, вечерите излиза по барове и дискотеки, обича почивките на работа и се задържа вкъщи само за да се наяде и наспи. Обича екстремните преживявания, в това число и секса и го практикува често, било то със или без чувства. Нека Х и У попаднат и двамата на парти на общ приятел. У е душата на компанията, през по-голямата част от времето е взел думата, историите са му за това, как е ходил в Париж и Мексико, как е пилял парите си в казината и заведенията, как се е запознал с режисьори, актьори и танцьорки, как се е добрал до ВИП сепаретата с тях и прочие. Всички ги слушат, а у Х започват да се зараждат симпатии. След малко танци, алкохол и шумни приказки, У отива за глътка въздух и Х събира смелост, и си намира причина да го заговори. Гласът й обаче трепери, няма какво да каже, на въпросите му отговаря с две думи, не смее да го погледне в очите и тайно се надява той да поеме нещата в ръце и да доведе разговора до романтичната развръзка. У обаче си намира оправдание и изчезва. В съзнанието на Х, У ще остане харизматичният недостъпен мъж, когото тя, ако е имала правилният подход, е щяла да спечели.

Недостъпността в случая върши голяма услуга и на двамата, просто защото НЕ СА ЕДИН ЗА ДРУГ. У бързо забелязва черупката, в която се е скрила Х. За да й помогне да излезе от там, ще му се наложи да й отдаде много внимание, ще му коства много време. Животът на У обаче вече е прекалено динамичен и няма как да възпитава социални умения в Х. Нито пък му е направила впечатление преди това, за да се бори да открие качествата й. Интересът е изцяло от страна на жената към мъжа в случая и всичко се корени в мирогледите им и стилът им на живот.

Надали има много хора тук, които да се намират в някоя от двете крайности. Тинейджърите са макло по-интровертни, защото тепърва опознават себе си, така че по-скоро повечето ще са по-близо до образа на жената. Но във живота на всеки един от нас разпознаваме хора и от двата типа. Дори да нямаме известни личности сред познатите си, на някои им придаваме същата важност, която Х придава на У, просто защото създават такова ВПЕЧАТЛЕНИЕ у нас. А ние създаваме впечатление у другите хора чрез себеусещането си. Самочувствието! Замисляли ли сте се откъде идва тази думичка. Това не е напереност, а е начинът, по който възприемаш себе си: само-чувствие. Другите прочитат самочувствието ти по думите/постъпките и си изграждат образа за теб. Нужен е много опит, както и здрав разум, за да си изчистиш преценката и да се доближиш до абсолютната истина, т.е. да разбереш човека какъв е наистина, а не какъв се показва, че е.

Е не си ли противореча? По-горе казах, че лесно се разбира, дали един човек е със самочувствие, пък сега казвам, че е почти невъзможно. Проблема идва от там, че ако само имитираш нещо, надали ще го имитираш автентично достатъчно дълго. Можеш да се подлъжеш за момент по самочувствието на един човек, че е ВИП персона; но малко по-късно да направи няколко спънки в поведението си и да го затикаш в другия край на съзнанието си - мошеник, с когото не искам да контактувам. Точно затова съветът ми беше, да придобиете недостъпността по естествения начин. Поставете си целите в живота - материални и духовни. Замислете се, къде искате да сте след 2, 3, 5 и 10 години. Какво искате да си помислят хората, когато се сетят за вас? Как искате да промените света? Само вие може да придадете смисъл на съществуването си и единствено от усилията и волята ви зависи, дали ще израстнете като личности. Когато заемете полагащото ви се място в обществото, остава да се научите да го отстоявате. Да можете да казвате не, да не предавате моралните си принципи, да можете да приоритетизирате.

Neil Strauss (Style) от PUA средите говореше за LAS VEGAS качествата в мъжете, които привличат жените. Като засилим малко факторът "външен вид", според мен можем преспокойно да кажем, че същите у жените са тези, които привличат мъжете.

Ето за LAS VEGAS: http://www.youtube.com/watch?v=Wgmm9fAgs-8 (гадно е качеството, но такова намерих)

Друго нещо, което влияе и е свързано с демонстрирането на качествата и въобще комуникирането е езикът на тялото. Има много книги на тази тема и е почти без значение коя ще хванете.

Докато сме на тема комуникация, правилната дикция е нещо, което много хора нямат, а е важно елемент. Може да прочетете в интернет (в музикалните форуми примерно) за упражнения.

Напоследък е модерно, когато се споменат взаимоотношения между мъже и жени, да се коментира невро-лингвистичното програмиране. Подхождайте критично към НЛП, много книги имат нужда от осъвременяване на техниките.

Всякакви учебници по психология ще са ви в плюс.

Уменията да пишете есета също. Човек не забелязва, но умението да формираш и защитаваш теза е безкрайно нужно за протичането на нормален разговор. Как иначе ще си защитава човек мнението. Пък това вече обсъдихме колко е важно.

Езиковата и общата култура са неща, които всеки себеуважаващ се човек трябва да придобие.

И НАЙ ВАЖНОТО!!!

Животът не свършва с една неуспешна връзка. Днешните дилеми ще са утрешни спомени, животът тече и, ако искате да не изоставате, захвърлете ненужните терзания. Имате време да се съсредоточавате само върху това, което е важно. Освен, ако не сте в дълга връзка, любовните драми не влизат в тая категория.

PS: Това откровение е продукт на безсъние и няколко чаши вино. Имайте го предвид.

anonymous708973
12-31-2011, 13:56
Много вярно!

Вместо това, трябва да промениш характера си в такава насока, че след всичките промени като се погледнеш в огледалото да си кажеш "всъщност, аз наистина вече съм недостъпен". А самата промяна въобще не е лоша, защото въобще не се състои в това да отрязваш хората напук, да се правиш на важен, да си зарежеш приятелите.
Исках да кажа това, но нещо не ми дойдоха подходящите думи наум. Браво на колегата.

cigarettekisses
01-02-2012, 21:51
Бъди независима. Повечето мъже се стряскат като прекалено ги засипваш с внимание. Недей постоянно да мислиш кога ще ти звънне и кога ще се видите. Ако си щастлива от живота си и себе си (дори когато го няма) няма да станеш обсебена от него и няма да те мисли за досадна. Ако се правиш на недостъпна,а не си,няма да се получи.