Влез

View Full Version : Омръзна мии ... омръзна ми

A.STONExx
01-02-2012, 22:42
Живея с майка ми и леля ми (сестри са) - леля ми няма дете , но тя е със нас от както съм се родил и ми е като втори родител.... но на майка ми изобщо не й харесва ... сякаш ревнува и много се дразни като си прекарвам времето с леля ми , а аз прекарвам повече време с леля ми защото тя се занимава с мен - помага ми с домашните , гледаме филми заедно и т.н !!! но иначе не ги деля и двете ги обичам много (еднакво)! а също и майка ми е по-строга , повече ми се кара - избухва за най-малкото нещо и настроението й постоянно се мени ! както и че никога от нищо не е доволна избухва и започва да крещи и да реве че й е омръзнал живота и на мен ми става много много гадно ! но някай път много ме нервира и й отговарями се ядосвам и тя ми казва - ти нямаш майка и подобни неща - аз се затварям и плача не искам да споделям с никой нито с приятели - изобщо с никой - правя се че всичко е наред и се усмихвам но не е наред някой път ми идва да се самоубия !!! дайте съвет !!!

granger
01-02-2012, 22:59
Говори с тях. Само с това ще се оправят нещата.

kyka1
01-03-2012, 20:19
На вечеря говори с тях разкажи какво ти харесва и какво не и майка ти може да се оправи, но да ти кажа щом ти е по - готино с леля ти кажи на майка си и така....

SunT
01-03-2012, 22:09
На вечеря говори с тях разкажи какво ти харесва и какво не и майка ти може да се оправи, но да ти кажа щом ти е по - готино с леля ти кажи на майка си и така....
Това ако и го каже ти мислиш ли че ще стане по-сговорчива?
Опитай се да не се караш с нея, бъди над нещата - какво като ти вика?Може би има някакъв проблем.Питай я човешки какво става, защо се държи така...Може и да ти каже.Ако пък не - търпиш я и гледай да не я провокираш.Опитай се с действия някакси да я убедиш, че си остава твоя майка и ти я обичаш много независимо от леля ти.На мен това ми прилича на ревност.Колкото и да ти е готино с леля ти, промени се малко - интересувай се от майка ти, привлечи я в общо занимание.Недей да ги делиш на забавление и родител.И двете го усещат и майка ти явно подсъзнателно разбира, че за нея остава строгата работа на родител.Покажи и че не е така.

SmilezZz
01-04-2012, 09:44
Поговори с нея.

Обясни й как се чувстваш така , че няма смисъл да ревнува от нея, че ги обичаш еднакво много и двечките. Гледай да не се караш с нея , просто си говорете спокойно, помагай й.

LipSy
01-05-2012, 16:20
Нормално е майка ти да ревнува, че прекарваш повече време с леля си. И аз така от малка живеех с баба ми и дядо ми. Те също ми станаха като родители и майка ми постоянно се чувстваше пренебрегната. Не се шашкай. Трябва просто да поговориш с тях и да кажеш на майка си, че тя е много ценна за теб и винаги ще я обичаш ужасно много. Дано те разбере! :)

tochica
01-16-2012, 16:18
Според мен, когато някой казва, че му е омръзнал животът, има нужда от специализирана помощ. За ревността ясно, ама другото е прекалено.

IGotTrouble
01-17-2012, 11:58
Не е нормално майка ти да ти говори така. Не може да избухва и да истерясва така пред теб. Най-малкото, виж, че ти се опразява това, потиска те нейното поведение, става ти гадно. На колко си? Смятам, че дори ревността не е нормална. Това една майка да ревнува детето си от сестра си, при положение, че тримата живеят заедно е признак за някакъв проблем. Губи се връзката родител - дете. Кажи на майка си, че това нейно поведение не ти се отразява добре, а ти от своя страна се опитай да общуваш повече с нея. Да се надяваме, че е период, който ще отмине и няма някакви супер сериозните проблеми. Но като цяло съм ЗА директните разговори между деца и родителити без увъртания и страх. Успех!

dani24
01-19-2012, 12:49
не е нормално според мен, но ти и покажи, че я обичаш въпреки всичко, за да не се ядосва