Влез

View Full Version : Дайте си мнението хора.

s1mpatqgata
01-03-2012, 10:05
Здравейте.Ще започна ,като се представя.На 21 години съм ,редовен студент съм втора година,работил съм на доста места ,но на 2 съм се задържал по-дълго едната беше преди да ме приемат в университета,другата между ваканцията първи и втори курс.Имам дълга връзка с едно момиче (вече 3 години и половина) Обичаме се адски много,НО напоследък нещата просто не вървят и то даже не напоследък ,ами през седмица две все има нещо ,което куца...Дали ще е в секса и ще сме изнервени,дали ще нямаме пари да си разнообразим ежедневието,дали единия днеска му е ден и е станал с гъза на горе и ще си го изкара на другия и т.н......абе просто нещата не са розови ,както първите няколко месеца :D
Не знам и аз какво точно да кажа...Обичаме се и двата много,не можем 1 без друг и въпреки всичко се за глупости се караме.Отначало аз много я ревнувах и с разговори и т.н. видях ,че няма нужда и ,че само си пречим така и коренно се промених в това отношение.Е вярно понякога пак си ревнувам ,но в границите на нормалното.От глупости сме стигали до огромни скандали и даже до разделяне и след няколко часа максимум 1 ден сме пак заедно,като си казваме това е за последно и в най-добрия случай след 2-3 седмици всичко на ново.Снощи излизахме с приятели ,но аз нямах никакво настроение и наистина и на нея не и обръщах много много внимание,защото просто бях във STAND BY режим.Прибрахме се после в нас ( не живеем заедно ) и гледахме телевизия и после започнахме да си говорим,че не иска да продължаваме така ,че съм и обещал да се държа мило и т.н. ,а аз и казах ,че просто съм в такъв период ,че все 1 съм в дупка и съм празен ,без никакво желание за нищо и настроение.Няма го живеца в мен ,не знам какво става и тя реши да ми каже да си намеря работа и ,че много хора като мене редовни студенти работят успоредно с университета.Аз и казах ,че на този етап ни държат много изкъсо за присъствия и контролни ,изпити (вече съм в сесия) и ,ако почна работа рискувам да си проваля следването.Тя ми каза ,че като имам пари ще съм по-спокоен и няма да се отразява на нея.Да и тука е права и реших,че си търся работа по-специалност (Информатика) ,защото барман бях и не е моята страст това и въпреки всичко,ако си намеря подходяща работа ,която да не ми пречи на следването ще започна,колкото и да е ще имам някакви приходи.

И така пак всичко стигна до пари.Което мене много ме изнервя.Моля ви за някакви съвети ,не искам да се разделяме и искам да заздравя иначе толкова изхабената ни връзка.Днеска се ,чухме исках да я разхода насам натам ,тя не пожела.Сега е сърдита и мисля да я оставя да ме потърси ,когато тя прецени.А това време ме убива още повече...

YoUcANNOtiMaGiNe
01-03-2012, 10:33
"Тя ми каза ,че като имам пари ще съм по-спокоен и няма да се отразява на нея."
Човек, не всичко опира до парите. Kато се хванеш на работа и едновременно с това учиш, още по-малко ще имате време да се виждате, пък какво остава да си оправите отношенията. Иначе хубаво да работиш и да учиш, но ако е така трябва да си наясно, че почти няма да ти остава свободно време и в него ще искаш да си починеш, няма да ти е до друго. От това, което ти е казала, по-скоро явно тя иска да си почине от тебе, за това те забаламосва с идеята за работа освен ученето. Или поне така изглежда, тъй като моето мнение е, че това би ви отдалечило още повече вместо да ви поднови връзката.

TheBeliever
01-03-2012, 10:47
.....абе просто нещата не са розови ,както първите няколко месеца

И никога няма да бъдат като в първите няколко месеца.

Описваш една горе-долу нормална ситуация. Казвам го от гледната точка на човек с 3 годишна връзка, в която и двамата сме студенти редовно, и живеем заедно. Спорове и караници за глупости винаги има. Нормално е когато на единия му е криво това да се отразява и на другия. Нормално е да има лоши дни и от време на време "нещо да куца". Все пак безоблачно щастие няма. Това, обаче, което не е нормално, е да позволявате битовизмите и моментните състояния да изхабяват връзката ви.

Честно казано аз не разбрах какъв съвет търсиш. Възходи и спадове има във всяка връзка, но това не значи да се предавате пред всяка спънка и всяка караница да завършва с "разделяме се".

s1mpatqgata
01-03-2012, 11:04
"Тя ми каза ,че като имам пари ще съм по-спокоен и няма да се отразява на нея."
Човек, не всичко опира до парите. Kато се хванеш на работа и едновременно с това учиш, още по-малко ще имате време да се виждате, пък какво остава да си оправите отношенията. Иначе хубаво да работиш и да учиш, но ако е така трябва да си наясно, че почти няма да ти остава свободно време и в него ще искаш да си починеш, няма да ти е до друго. От това, което ти е казала, по-скоро явно тя иска да си почине от тебе, за това те забаламосва с идеята за работа освен ученето. Или поне така изглежда, тъй като моето мнение е, че това би ви отдалечило още повече вместо да ви поднови връзката.

Права си ,и така и беше като почнах лятото работа се задържах успоредно с работа и университет 2 месеца и изпуснах адски много и страшно много се натоварвах и затова реших ,че временно ще карам по-скромно поне да не си скапвам здравето с постоянното тичане всеки ден на пред на зад.Знаете как е.Сега и звънях да се чуем... а тя КАЖИИИ?
Ще я оставя на мира не мога повече така :)

SmilezZz
01-03-2012, 12:10
Сам си дай сметка дали си струва да чакаш напразно ?
Продължи напред. Явно с нея няма да се получи. Няма как за една година и половина да не сте напреднали поне малко , да не сте в началната си позиция , както се вика.

На думи всеки може да е със сериозни намерения , въпроса е да се докаже , че е така ! Останала съм с впечатлението , че тя или не знае какво иска , или просто си те държи един вид като резерва.

Според мен не си струва да продължаваш по този начин.

TheBeliever
01-03-2012, 12:20
Сам си дай сметка дали си струва да чакаш напразно ?
Продължи напред. Явно с нея няма да се получи. Няма как за една година и половина да не сте напреднали поне малко , да не сте в началната си позиция , както се вика.

На думи всеки може да е със сериозни намерения , въпроса е да се докаже , че е така ! Останала съм с впечатлението , че тя или не знае какво иска , или просто си те държи един вид като резерва.

Според мен не си струва да продължаваш по този начин.

Колежката май обърка темата ;)

Meoww
01-03-2012, 13:13
Казала ти е, че като имаш пари ще си по-спокоен, и ти си съгласен с нея нали? Тогава какъв е проблема? Това, че ти е казала какво мисли не означава, че тя ламти за пари, или те кара да си намериш работа веднага...предполагам, че ти го е казала, защото в момента не си добре финансово, и нямаш настроение или самочувствие заради това ;)

kalpazanka
01-03-2012, 13:19
Разбирам защо го е казала. Имали сме такива моменти и ние, но не натяквам какви пари има вкъщи или няма. Въпрос на личен избор е кой къде какво ще работи.
Ти спестяваш тази част, но сигурно си изкарваш на нея за безпаричието, а и е обидно да не можете да си позволите да си покажете носа навън веднъж месечно или постоянно да отказвате събирания. Не ти го е казала с упрек най-вероятно, а защото финансовата липса в твоя джоб рефлектира чрез твоето настроение върху нея. А тя надали ти е виновна. ;)

anonymous708973
01-03-2012, 13:46
Учиш изключително практична и търсена специалност, не ни убеждавай, че не можеш да си намериш работа.
Съгласна съм с Калпазанката за останалото.

kalpazanka
01-03-2012, 13:55
Пантерке, не всеки работодател е съгласен да му се мяркаш пред очите, когато можеш, щото, видиш ли, си решил да учиш и то- редовна форма. Частта с присъствията и препитванията ми е позната. Или трябва да бачка почасово, или на половин щат или както там се води. Малко са толерантните работодатели.

s1mpatqgata
01-03-2012, 15:26
Знам ,че е търсена и точно за това съм се насочил на там.Не е като да не съм ходил по интервюта просто не ми се отваря парашута,а на повечето места търсят със опит.Не ми се говори за работа.Тук съм за друго.