Влез

View Full Version : Имам проблем моля дайте ми съвет

toxiic
01-03-2012, 22:06
Косата ми е средна, леко под раменете , кестенява, имам мазни корени и е суха надолу , но също така имам и нещо като люспички и става като пърхот ;х . Много е гадно и понякога неловко. Това някаква болест ли е или е от пубертета?! Ако вие имате такова или сте имали моля кажете ми как да го премахна или какъв шампоан да използвам/домашни маски ?! - моля помогнете ;s

GabisiTa
01-04-2012, 09:03
Съветвам те да отидеш на кожен лекар да те прегледа.

SmilezZz
01-04-2012, 11:09
Съгласна съм - отиди на кожен лекар.

tItEufFf
01-04-2012, 11:23
Ах, и аз го имам това нещо. Не искам да те отчайвам но при мен така и не се оправи, сигурно към 10 години вече станаха откакто ми се появиха за първи път. С какво ли не съм ги мазала, оправят се, спра ли, пак се появяват и то още повече. Единственото нещо което ми е помагало за по-дълъг период от време е морската вода. Обаче като се разболях от антибиотиците пак ми се появиха. Стресът също много влияе .. А това лято дори и морето не ми помогна :/ Купила съм си едно нещо за мазане, но мажа само отпред на главата ми, щото като си връзвам косата и се виждат. Косата ми поне е много гъста и къдрава, така че не се виждат..

И все пак отиди на лекар, може пък при теб да се оправи ..

maaarietta
01-04-2012, 12:06
И на мен ми беше станало така ! ако не е толкова сериозно колкото на tItEufFf Пробвай със смяна на шампоана! Аз се къпах около 3 месеца само с head & shoulders и сега щом се изкъпя веднъж с него веднага ми става така.. ;/

taamara
01-04-2012, 12:50
Дерматолог, той най-добре ще те насочи към необходимите препарати или лекарства.

FuCKkK13
01-04-2012, 15:38
^ лекар ! .. за сега ми идва на ума само себорея..

ADMIRALKA14
01-04-2012, 15:47
^ лекар ! .. за сега ми идва на ума само себорея..
И аз си помислих за себорея, но дерматолога ще я насочи най-добре.

teddybearMV
01-04-2012, 15:57
Както и всички останали ти казаха- отиди на лекар. Тук има само готини тийнове, няма лекари, а и по нет-а няма кой да те прегледа и да ти каже какво ти има.

Glam0rous
01-04-2012, 17:50
Това както го описваш, звучи като мазен пърхот...себорея. А за тях си има доста шампоани, които твърдят, че оправят нещата. Един колега за такова се кълне в шампоан Head and shoulders, в който разбива или аспирин беше или някакъв антибиотик, смесва добре и така се къпе. Минава му за отрицателно време и му държи известен период (месеци, година) . Ако бях аз щях да си взема специален шампоан (има ги) от аптеката. Vichy или друга такава марка - малко повече пари, но знаеш какво си слагаш на главата и виждаш ефект. Тия от магазина на Loreal, Garnie или пък Schwarckopf освен да ти досъсипят положението друго няма да направят.

kamice
01-05-2012, 07:03
Аз съм доволна само от Нивеа против пърхот,а вярвай ми не е като да не съм пробвала друго... Опитай го ,нищо няма да ти коства ,ако не се изчистиш иди на дерматолог.

toxiic
01-05-2012, 16:25
благодаря ви са съветите сигурна съм, че не е себорея. Една приятелка ми беше казала,че е от пубертета. Тя имаше нещо подобно и отиде на лекар и и предписал шампоан ( наистина беше много скъп но и помогна ) . Миля и аз да отида на лекар,но 1-во реших да попитам и вас ако случайно някой е имал нещо такова.Все пак благодарря на всички { }}

пAteNцЕ
01-08-2012, 10:17
аз имах така отидох на лекар и ме попитаха къв шампоан ползвам... тогава се усетих че не обръщах внимание особено на марката и качеството на шампоана :( и така отидох и си купих на Елсев са добри и сега са на Пантен и съм много доволна :) от пубертета трябва да е не знам от кво друго....

mynichkaTanq
01-08-2012, 12:23
кожен лекар

teddybearMV
01-08-2012, 12:40
аз имах така отидох на лекар и ме попитаха къв шампоан ползвам... тогава се усетих че не обръщах внимание особено на марката и качеството на шампоана :( и така отидох и си купих на Елсев са добри и сега са на Пантен и съм много доволна :) от пубертета трябва да е не знам от кво друго....
То пък тези, за които пишеш са с едно качество..Дерматолог не би изписал шампоан на Пантен или Елсев или друга марка, купена от супермаркет.

пAteNцЕ
01-08-2012, 13:30
^ее така ми казаха поне важното беше да се съобразя с типа коса и кожа а и на мене са ми добре тези сега на всеки различно се отразява :D а и са по добри от 50-стотинковите които траа да изхарчиш половината за да има поне малко пяна и да отмие нещо :cool: