View Full Version : Имам проблем моля дайте ми съвет
Косата ми е средна, леко под раменете , кестенява, имам мазни корени и е суха надолу , но също така имам и нещо като люспички и става като пърхот ;х . Много е гадно и понякога неловко. Това някаква болест ли е или е от пубертета?! Ако вие имате такова или сте имали моля кажете ми как да го премахна или какъв шампоан да използвам/домашни маски ?! - моля помогнете ;s
GabisiTa
01-04-2012, 09:03
Съветвам те да отидеш на кожен лекар да те прегледа.
SmilezZz
01-04-2012, 11:09
Съгласна съм - отиди на кожен лекар.
tItEufFf
01-04-2012, 11:23
Ах, и аз го имам това нещо. Не искам да те отчайвам но при мен така и не се оправи, сигурно към 10 години вече станаха откакто ми се появиха за първи път. С какво ли не съм ги мазала, оправят се, спра ли, пак се появяват и то още повече. Единственото нещо което ми е помагало за по-дълъг период от време е морската вода. Обаче като се разболях от антибиотиците пак ми се появиха. Стресът също много влияе .. А това лято дори и морето не ми помогна :/ Купила съм си едно нещо за мазане, но мажа само отпред на главата ми, щото като си връзвам косата и се виждат. Косата ми поне е много гъста и къдрава, така че не се виждат..
И все пак отиди на лекар, може пък при теб да се оправи ..
maaarietta
01-04-2012, 12:06
И на мен ми беше станало така ! ако не е толкова сериозно колкото на tItEufFf Пробвай със смяна на шампоана! Аз се къпах около 3 месеца само с head & shoulders и сега щом се изкъпя веднъж с него веднага ми става така.. ;/
Дерматолог, той най-добре ще те насочи към необходимите препарати или лекарства.
FuCKkK13
01-04-2012, 15:38
^ лекар ! .. за сега ми идва на ума само себорея..
ADMIRALKA14
01-04-2012, 15:47
^ лекар ! .. за сега ми идва на ума само себорея..
И аз си помислих за себорея, но дерматолога ще я насочи най-добре.
teddybearMV
01-04-2012, 15:57
Както и всички останали ти казаха- отиди на лекар. Тук има само готини тийнове, няма лекари, а и по нет-а няма кой да те прегледа и да ти каже какво ти има.
Glam0rous
01-04-2012, 17:50
Това както го описваш, звучи като мазен пърхот...себорея. А за тях си има доста шампоани, които твърдят, че оправят нещата. Един колега за такова се кълне в шампоан Head and shoulders, в който разбива или аспирин беше или някакъв антибиотик, смесва добре и така се къпе. Минава му за отрицателно време и му държи известен период (месеци, година) . Ако бях аз щях да си взема специален шампоан (има ги) от аптеката. Vichy или друга такава марка - малко повече пари, но знаеш какво си слагаш на главата и виждаш ефект. Тия от магазина на Loreal, Garnie или пък Schwarckopf освен да ти досъсипят положението друго няма да направят.
Аз съм доволна само от Нивеа против пърхот,а вярвай ми не е като да не съм пробвала друго... Опитай го ,нищо няма да ти коства ,ако не се изчистиш иди на дерматолог.
благодаря ви са съветите сигурна съм, че не е себорея. Една приятелка ми беше казала,че е от пубертета. Тя имаше нещо подобно и отиде на лекар и и предписал шампоан ( наистина беше много скъп но и помогна ) . Миля и аз да отида на лекар,но 1-во реших да попитам и вас ако случайно някой е имал нещо такова.Все пак благодарря на всички { }}
аз имах така отидох на лекар и ме попитаха къв шампоан ползвам... тогава се усетих че не обръщах внимание особено на марката и качеството на шампоана :( и така отидох и си купих на Елсев са добри и сега са на Пантен и съм много доволна :) от пубертета трябва да е не знам от кво друго....
mynichkaTanq
01-08-2012, 12:23
кожен лекар
teddybearMV
01-08-2012, 12:40
аз имах така отидох на лекар и ме попитаха къв шампоан ползвам... тогава се усетих че не обръщах внимание особено на марката и качеството на шампоана :( и така отидох и си купих на Елсев са добри и сега са на Пантен и съм много доволна :) от пубертета трябва да е не знам от кво друго....
То пък тези, за които пишеш са с едно качество..Дерматолог не би изписал шампоан на Пантен или Елсев или друга марка, купена от супермаркет.
^ее така ми казаха поне важното беше да се съобразя с типа коса и кожа а и на мене са ми добре тези сега на всеки различно се отразява :D а и са по добри от 50-стотинковите които траа да изхарчиш половината за да има поне малко пяна и да отмие нещо :cool: