PDA

View Full Version : Той ли е човекът, с който искам да бъда ?



sadlook123
01-05-2012, 07:17
Хора, имам проблем, който може би не е чак толкова голям, но ме измъчва от няколко месеца, да кажем.
С приятелят ми сме заедно от почти една година, много сме близки, той е страхотно момче, разбираме се добре и правим всичко възможно един за друг. Той е с три години по-голям от мен, аз съм на 14, но това не е от голямо значение.
Всичко при нас върви окей и т.н., но, както винаги, ревността проваля всичко. Моето момче ( да го наречем У ) е страшно ревниво, дразни се за ултра НЕСМИСЛЕНИ неща. Аз не издържам и започвам да се дразня и да се заяждам с него.. На свой ред той прави неговата си техника да се sad-не и да ме накара да се чувствам виновна. ( Винаги така става.. когато той иска нещо, а аз, У решава да се натъжи и аз наивната се размеквам... ). Та... бях стигнала до там, че се дразни от супер глупави неща. Като на примерно, когато нося малко по-къси дънки, седна някъде иии.. боксерките ми се покажат ( О.О ) , на това той даде обяснение, че му е кофти, защото не искал някой друг да вижда части от тялото ми ( защото нали разбираме, кръста ми е... мда,възможно най-интимната част....... ). Друго... хм, веднъж му казах, че искам да нося грим поне за мъничко, да видя какво е и т.н., той ми се разсърди, накрая ми кза, че това не съм аз и ме заеба за един ден ( ние сме заедно всеки хд ). Следващото.... Хм, имам боти с наистина малко токче ( сигурно два сантиметра ) ии това него го дразни страшно много ,защото '' се променям и ставам кат другите кифли и лигли '', което НЕ Е ВЯРНО ! нито слушам чалга,нито нищо. А и хайде де, кой е той да ми казва как да се обличам.. това е прекалено. Идва и другият проблем, който наистина не е сериозен, но самата мисъл ,че НЕ МОЖЕ да стане на моето ме дразни. Facebook... не ми е позволено да си пиша с когото и да е,било то стари приятелки,а за момчета да не говорим,да качвам снимки и т.н., и т.н. ( не се изразих правилно, не че ми е забранено... той ми казсва '' окей,прави го, но да знаеш, че ме правиш много тъжен '' ). Иии.... нааай-големият проблем, забранява ми да имам приятели. А аз смятам, че това е една много важна част от порастването ми и т.н.. Заеби порастването, важно е за всеки един човешки живот.... Дразни се ,когато гушна някое момиче, когато казаа '' здравей '' на някое момче, което познавам .. и т.н.,и т.н.
Горе-долу схванахте за какво говоря.. Наистина се нуждая от помощта ви, защото не искам да се разделяме.... Често ми се случва да си мисле на какво се държи връзката ни... дали на това, че съм свикнала с него, или че го обичам ??
Не оставайте с лошо впечатление, той е добро момче, мил, винаги грижовен и ме кара да се усмихвам много... но... не осъзнава как ме кара да се чувствам, тъй като той самият направи такава жертва за мен, но проблема е че.. аз не съм го карала и на мен не ми пречи.

bloodyF
01-05-2012, 10:08
мац, защо си още с такъв човек и то цяла година, това не разбирам?!
не е последното момче, а щом се опита да те превземе изцяло и да ти контролира всяко действие, значи ти сама си отговаряш на въпроса дали е човека за теб..
ти си на 14, тепърва ще виждаш как вървят нещата с момчетата, остави го..
не му поставяй ултиматуми в смисъл ако не се промениш те зарязвам
ти не можеш да го промениш, ти не трябва да го променяш..има момичета които искат такова контролиране върху себе си, по думите ти съдя че не си от тях..остави го и продължавай напред :-)

xoxi
01-05-2012, 11:19
Колко глупаво разсъждаваш все още.
И на това се гради връзката ви. На глупост и наивност.
Не те обвинявам, всички сме минали по този път и сме мислели, че момчето, с което сме били на 13-14 е любовта на живота ни и си струват жертвите, които правим, за да запазим отношенията си с него.
Има много други момчета, които ще те уважават, няма да се бъркат в личното ти пространство и ще имаш свободата, която всеки заслужава. В момента това момче те ползва като играчка, каквато всъщност си. Казва ти какво да носиш, какви снимки да качваш, с кой да говориш, с кой да пишеш, кой да поздравяваш.
НЯМА момиче, което уважава себе си и търпи такова отношение.
А ако ти самата не се уважаваш, нямам как да очакваш някой друг да те уважава.
Моят съвет е да го оставиш. След време ще намериш момче, каквото описах малко по-нагоре и сама ще се чудиш как си търпяла сегашното си положение и то цяла година.

ADMIRALKA14
01-05-2012, 11:58
или че го обичам ??
Не вярвам, че едно 14 годишно момиче може да разбере какво всъщност значат думите "любов", "обич", "уважение" и прочие. Напълно съм съгласна с xoxi. Връзката ви се крепи единствено на наивност и глупост. Няма да продължавам да се повтарям с колегите, тъй като те достатъчно изчерпателно са ти отговорили. Единственото, което ще кажа е че твоят приятел е един 17 годишен "пубер" и тъй като не е дорасъл достатъчно, за да си намери момиче на съответните години се утешава с 14 годишни.. Нищо лично.

sprqhli
01-05-2012, 12:27
Въпросът ти е " Той ли е човекът, с който искам да бъда ?" ?!
Застани пред огледалото,огледай се хубаво и си задай същия въпрос.
Само ти самата можеш да си отговориш на тоя въпрос.
Ти самата трябва да знаеш какво искаш за себе си.
Ако ти не знаеш,друг не може да ти каже!

djipsito
01-05-2012, 16:51
Въпросът ти е " Той ли е човекът, с който искам да бъда ?" ?!
Застани пред огледалото,огледай се хубаво и си задай същия въпрос.
Само ти самата можеш да си отговориш на тоя въпрос.
Ти самата трябва да знаеш какво искаш за себе си.
Ако ти не знаеш,друг не може да ти каже!

Съгласна съм с тва мнение.
Тва момче е с типичното мислене на арабите - жената да е забулена и да се показва само пред него. Прави каквото си иска с теб, а ти му го позволяваш, манипулира те като ти замаже очите с малко мило държание и сладки приказки, а ти му се връзваш.

Колкото по-скоро разбереш, че има и други момчета, които ще се държат мило с теб, ще те карат да се усмихваш и да се чувстваш добре, толкова по-бързо ще успееш да се откъснеш от този У. Бъди сигурна, че има много по-добри от него и вместо да си губиш времето и да се заробваш от малка, се стегни и се огледай за някой, който ще те заслужава.

Afterbirth
01-05-2012, 18:15
Не вярвам, че едно 14 годишно момиче може да разбере какво всъщност значат думите "любов", "обич", "уважение" и прочие.

Това е толкова голяма глупост.Любовта, обичта и уважението се чувстват.В различни възрасти по различен начин, но се изпитват и то доста силно, мога да ти кажа.Това, че едно по - малко човече ще направи по - необмислени и по - глупави неща под влиянието на въпросните чувства не означава, че не разбира какво е 'любов', примерно.

Инак и аз подкрепям, че колкото и да го обичаш, трябва да му поставиш ултиматум - или спира да се държи както до сега, или си обираш крушите.Той не може да те ограничава по този начин, независимо какво е 'жертвал' за тебе.

musS
01-06-2012, 15:54
съгласна съм с bloodyF, защо се оплакваш във форум.. аз направо ти се чудя как го търпиш цяла година..

mississippi
01-06-2012, 17:04
аз съм съгласна, че на 14 не можеш да знаеш какво е да обичаш, хората на тая възраст обикновено се влюбват и разлюбват на всеки няколко месеца