View Full Version : Помогнете .. спешно е ;хх ;s
Моля ви помогне те ми, защото аз сама не мога да се справя :( аз съм на 15 а до преди известно време си имах приятел доста по-голям от мен, на 27 .. Нашите разбраха че се виждам с по-голям от мен, наказваха ме, майка ми говори с него (беше му казала че можем да бъдем заедно но да изчакаме да стана на 17-18 някаде) .. и малко късно, но въпреки това разбрах че това е грешно и няма как да продължи. Реших да приключа с него, но уви не ми е толкова лесно. Няколко пъти говорих с него и му обяснявах че няма как да се получи това между нас, а той продължаваше да настоява. Казва че ме обича адски много, и заради много причини аз наистина разбрах че е така. Той наистина е способен на всичко заради мен, да бъдем заедно. Но тук идва и проблема .. точно преди коледната ваканция докато бях на училище, един негов приятел ми се обажда и ми казва че спешно трябва да говори с мен. Аз се уплаших и го попитах какво е станало, а той ми отговори че моя приятел е направил опит да се самоубие и едвам са му спасили живота. Когато чух това веднага затворих телефона, изпаднах в няква депресия с часове плаках, просто не можах да повярвам че това е истина. Но засъжаление беше вярно, защото той и преди ми беше казвал че иска да го направи а аз хиляди пъти го разубеждавах. Беше ми спрашно гадно, не можех да го погледна в очите. Точно преди нова година се видяхме, говорихме и аз му казах че искам това да е краят, той възразяваше, но аз си тръгнах. Започна да пише някви статуси в фейсбук от сорта на "обичам я, направих огромна грешка .. някой ако меже да ми помогне да си я върна, за нея бих направил всичко " продължаваше да пише такива статуси, пишеше на моите приятелки да говорят с мен за да се видим с него, че искал да ми каже някои неща. Както и да е, вчера си писахме и се разбрахме да се видим неска докато съм на училище за 15-20 мин. Той дойде и започнахме да си говорим за всичко, по едно време ми каза че аз незнам какво искам, а той иска мен. Казах му че както знае си имам много проблеми и няма как да сме заедно, а той ми каза че ако аз не бъда негова след няколко дни някаде ще му видя некролога, нямало за какво повече да живее. Също така ми каза и че преди няколко дни се е опитал пак да го направи, да си пререже вените. Моля ви помогнете ми, дайте ми някакъв съвет. Не мога да бъда с него, писна ми да се измъчвам и да лъжа наще, а не искам и той да направи тази глупост ако му кажа че повече няма да бъдем заедно :( ;хх искам съвет спешноо, кажете ми какво да правя .. ; [[
smile4eto
01-13-2012, 17:42
Обичаш ли го?Но обичаш ли го колкото и той теб?Ако да, не би трябвало нищо да те спира да се срещаш с него! Решението е твое!Успех!
TheBeliever
01-13-2012, 17:45
Първо и най-важно - ти не си отговорна за действията на този човек. Разбери това, запомни го и недей да се чувстваш виновна или длъжна по никакъв начин.
Говори с него. Кажи му, че такова държание не отговаря на възрастта му. Обясни му, че няма право да те изнудва по подобен начин и опита му да ти вменява вина е подъл и само те отблъсква от него. Опитай да му помогнеш да проумее колко глупави са постъпките му и как това не е начинът да спечели едно момиче. Бъди твърда и отстоявай позицията си. Ако въпреки това продължава да заплашва със самоубийство се свържи с негови близки/приятели и ги уведоми.
И отново - не поемай отговорност за чуждите действия. Ти не си и не би могла да бъдеш отговорна за налудничавите идеи, породили се в един болен мозък.
мерси все пак за отговорите, а аз може би не го обичам толкова колкото той мен. Неговите приятели и близки знаят за това а и дори ги е страх когато излезе сам от тях. Не мога да го нарека изнудване, защото той това нещо го беше казал на една моя фр, а днес леко ми го намекна, че пак щял да направи опит
SisiStrange
01-13-2012, 17:59
Виж какво, имаш си работа с психично болен човек. На тази възраст вече не иде реч за емовски пуберски изпълнения. Ако той наистина съвсем сериозно прави опити за самоубийство, нещата са на зле. Много си млада, за да се справяш ТИ с подобни изблици. Вярно, че си направила огромна грешка да се захванеш с толкова възрастен човек, докато си на 15, но това не значи, че си отговорна за всичко, което той направи. Лично аз мисля, че на него му трябва специализирана помощ. И в никакъв случай не трябва да се връщаш при него. Днес му е щукнало, че ще се самоубива, защото не е с теб, утре ще срещнеш някой на твоята възраст и на онзи ще му щукне да убие него. Много нестабилен човек. Говори с родителите си и поискай съвет от тях. Да се надяваме, че ще постъпят разумно.
Бахти жалкото лайно е тоя, честно. Идея има ли си колко струва човешкият живот, дори и на мизерно същество като него? Някак си трябва да го уредите да иде на психолог, приятелите му да се погрижат за него и да го стегнат.
EgoBaztard
01-13-2012, 18:10
Абе заеби тия глупости..щял да се самоубива... омг
Първо тоя е тотален педофил! Ходи с момиче , което е 12 години по-малко от него , второ мисли като 12-13 годишно лапе.. не му се е получило с 1 момиче и аре ще се самоубива. Зарежи го тоя , просто се опитва да те задържи според мен , и то с мръсни номера. Не ми се вярва да го направи наиситина , може просто да е навил приятеля си да ти звънне и да ти каже , че е мислел да се самоубива. Гледай си живота и да не ти пука и както и казаха , ти не можеш да си отговорна за последствията от малоумните идеи , родени в един болен мозък.
djipsito
01-13-2012, 23:12
Колко време продължи връзката ви ?
Аз съм съгласна с другите мнения. До известна степен ми напомняш на мен преди години. Наивността и добротата ти те правят лесна за манипулиране. Както казаха преди мен, не се чувствай длъжна и виновна за неговите действия. Разбирам те, защото съм се чувствала по същия начин и съм влизала в положението на човек, който обичах и който всячески се опитваше да ми насади вина, угризения, с думите си не правеше нищо друго, освен да пробужда съжаление у мен и желание да му помогна. А за едно 15 годишно момиче е трудно да "оправи живота" на един 25 годишен мъж. Осъзнах се чак на 17, а през цялото това време не се "откъснах от него" и оставях себе си на много заден план, за да разбера накрая, че всичко е една голяма лъжа. И се обвинявам за което.
Тва е жалък начин да задържиш някой. Остави, че тоя сам си се съсипва, ами покрай себе си и теб. Не му го позволявай.
Говори с приятелите му, разпитай ги винаги ли е бил такъв. Говори с някой, на който имаш вяра и в който си сигурна, че няма да те подлъже. Ако с бившите му се е случвало същото, значи едва ли да си посегне наистина на живота. От мен да знаеш едно - ако човек наистина е решил да се самоубива, той не говори за това. Иначе, само разлайва кучетата, както се казва..
Кристално, като водата е, че този човек трябва да се прегледа. И да си пие редовно хапчетата. Въпреки това обаче, аз бих те посъветвала и ти да се допиташ до някой - невролог, психолог.. Сподели проблема му, сподели, че те натоварва тва нещо и вярвам (а и от опит ти казвам), че ще ти помогне много.
Твоя "приятел" значи е емо.Срежете си вените и двамата и да свършва. И без това е доста зле че да има за приятелка някакво сукалче.Нищо лично но това е истината.
тука никой не се сеща за едно нещо
ако тоя пръдльо наистина си тегли ножа после неговите близки познайте кого ще набедят пред полицията? естествено че нея
и сега всички ми скочете и кажете колко съм филмирана, ама познавам момче, на което му се случи подобно нещо и после иди че обяснявай че нямаш сестра..
така че по-скоро говори с брат/сестра/приятел (ка) и им обясни че искаш да продължиш напред и те да му помагат там кой с каквото може
а той като ти звъни не му вдигай и не се виждай с него и толкова..
SisiStrange
01-14-2012, 11:15
^ Никой не може да я обвини в убийство, ако тоя се е самоубил. Камо ли, че от полицията ще се напикаят от смях като чуят за зловещата 15-годишна резачка на вени, похитила 27-годишен мъж. Засега няма закон срещу това да си зарежеш гаджето, а и самата "жертва" пада под ударите на правосъдието за това, че се натиска на непълнолетно момиче.
На нея никой няма да и държи сметка, въпросът е тя дали ще си я държи сама. То няма как да не се разстрой, но според мен не е виновна. Луди има много. Не може да си отговорен за постъпките им.
Bad_like_them
01-14-2012, 19:28
Напълно съм съгласна мнението на останалите. От къде накъде на един 27 годишен уж мъж ще му хрумне да си реже вените само защото не му е потръгнало с едно момиче ? Той просто те манипулира, за да те задържи при себе си. Не му се връзвай !! Това са номера на 13-14 годишни, не на 30 годишни .. Например една моя приятелка ходеше с едно момче. После той скъса с нея, но тя много го обичаше. Надраска си с пергел името му върху ръката си и сега и остана белег. Опита се с макетно ножче да си среже вените. Започна да ме е страх за нея много. По цяла вечер мислех : Ами ако се самоубие ? .. Беше ме страх да говоря с родителите й, пък те трябваше да знаят .. После тя пропуши [цигари, не дрога] .. Говорих с момчето, но той каза че тя не го интересува. Най - накрая се реших да поговоря с нея. Обясних й, че не си струва заради едно момче да прекрати живота си, че ще преживее още много. Много лоши неща ще й се случат, но трябва ли за всяко едно от тях да прави опити за самоубийство ? Хубавото е, че тя ме разбра и прекрати всичко, което беше започнала да прави (от изброените). С този пример исках да ти кажа, че приятелите биха могли да му въздействат най - много, така че ги помоли тях. Нека поговорят с него. Успех ! :)
darinnkaa
02-13-2012, 17:04
Първо и най-важно - ти не си отговорна за действията на този човек. Разбери това, запомни го и недей да се чувстваш виновна или длъжна по никакъв начин.
Говори с него. Кажи му, че такова държание не отговаря на възрастта му. Обясни му, че няма право да те изнудва по подобен начин и опита му да ти вменява вина е подъл и само те отблъсква от него. Опитай да му помогнеш да проумее колко глупави са постъпките му и как това не е начинът да спечели едно момиче. Бъди твърда и отстоявай позицията си. Ако въпреки това продължава да заплашва със самоубийство се свържи с негови близки/приятели и ги уведоми.
И отново - не поемай отговорност за чуждите действия. Ти не си и не би могла да бъдеш отговорна за налудничавите идеи, породили се в един болен мозък.
+1 , няма какво повече да кажа,TheBeliever ти го каза точно и ясно ! (y)
krissy__
02-14-2012, 15:32
Тоя е някакъв психопат!