Влез

View Full Version : Уроците от любовта

Bella5
01-14-2012, 08:52
Здравейте, хора!
Искам да ви питам кои са най-важните уроци за любовта, които сте получавали (независимо дали от личен опит или от нечии съвет). (((:

DeMoNSouL
01-14-2012, 08:58
Един страшен урок: Никога не търси любовта. Тя сама идва. По добре да си сам отколкото с неподходящия човек. Когато търсиш - намираш, но опитът ми показва, че никога не е правилния човек. (Първия път когато аз намерих - тръгна с най-добрия ми приятел след като я заведох на море, Втория път когато намерих - бившата на споменатия преди малко приятел .. от срещи за да разговаряме какво сме сбъркали защо и двамата бяхме зарязани пламна искра, но през цялото време тя е имала трети. Третия път намерих едно момиче - на 18 (девствено) но за 7 месеца чух думите обичам те точно 2 пъти. Сега имам приятелка, която намери мене и повярвай ми родих се :) Обратното също е вярно т.е. тъй като си момиче не търси момчетата. И знай винаги можеш да си намериш приятел, само трябва да го пожелаеш, но това почти никога не означава че той е правилния човек. Късмет в любовта.

bebzgirl
01-14-2012, 09:20
Aко един мъж иска да е с теб винаги ще намери време за теб.
Ако те оставят да си тръгнеш,продължавай да вървиш !
Никога не прави човек твоето ,,всичко'',защото,когато той си тръгне,нямаш нищо.
Общо взето това е.

SisiStrange
01-14-2012, 09:22
Никога не крий, когато се дразниш на нещо, което приятелят ти прави. То назрява, избухваш, истерясваш и малкото проблемче става проблемище. Абсолютно всеки проблем между двама души може да се оправи при спокоен, кротък разговор. Едно общо нещо между всички мъже: Не обичат филми и истерясали момичета.

balu4ka
01-14-2012, 09:49
Не се предавай,никога не оставяй да си играят с чувствата ти.Не позволявай да се превърнеш в една развалина.Никога не се подценявай,само защото не могат да те оценят.Защото ,живота учи .Също така осъзнах ,колко самовлюбени и себични могат да бъдат хората,които си обичал.Понякога хората имат твърде много маски.Не обичай,сляпо..Ако те обичат,ще те обичат такъв какъвто си!

TheBeliever
01-14-2012, 09:59
В една връзка няма място за егоизъм.
Ако нещо не е наред ГОВОРЕТЕ. С премълчаване и тихи терзания до никъде не се стига.
Щастието се гради на компромиси. Вие сте партньори, не съперници. При спор не трябва да се търсят победен и победител.
Доверие - ключова думичка. Но не трябва да остава само на думи.

И може би най-важното, което съм научила досега - никога, при никакви обстоятелства не приемай човека до теб за даденост.

ledenakrasota
01-14-2012, 10:07
Не позволявай да те приемат за даденост!
Никога не се променяй заради някого, освен, ако не го желаеш!
Не позволявай да те тъпчат!
Не насилвай нещата в една връзка!
Не се жертвай заради другия!
Компромисите са от двамата, а не само от единия!
Не си трай и не преглъщай нещата!
Изисквай да те уважават и зачитат!
Не поемай инициативата за всичко!

djipsito
01-14-2012, 13:10
Преценявай дали думите отговарят на делата.
Повече показвай и доказвай, по-малко говори.
Отстоявай си мнението.
Не прави компромиси със себе си.
Не поемай вина, ако нямаш такава.
Показвай, че тва, което изискват от теб трябва да се заслужи по някакъв начин.
Не давай, ако не получаваш.
Изисквай много, за да получиш НЕЩО (като изискваш малко не получаваш нищо).
Признавай грешките си.
Научи се да се извиняваш и да благодариш.
Не се разкривай на 100%.
Не прави сцени на публични места.
Съобразявай се.
Оценявай мнението на другите, дори да не си съгласна.
Научи се да толерираш.
Търси баланса.
Преди да нападаш се опитай да разбереш другия. Мисли преди да говориш.
Не тичай подир ничий задник, ако не те оценяват.
.
.
.

anonymous708973
01-15-2012, 18:57
Първо и най-важно: Уважавай партньора си. Първо като човек, после като мъж. Приеми, че в една връзка всеки има роля. Мъжът е водещият, така е правилно да е. Това в никакъв случай не означава да загърбваш себе си и да превръщаш изпълняването на всякакви прищевки в задача номер едно. Пълноценна връзка се гради между двама човека, които стоят рамо до рамо. Всеки от тях има свое мнение, чувства, надежди. Тези неща трябва да се уважават.

Говори с партньора си. Понякога може да е трудно, неудобно или засрамващо, но си длъжна да говориш с него за нещата, които касаят и двама ви. Не премълчавай, когато направи нещо, което не ти е на сърце, но помни, че различни разговори се водят на различни места по различен начин.

Бъди склонна на компромиси. Не го режи веднага за оралния секс (примерно), дай си време да премислиш идеята трезво и не подхождай с предразсъдъци към нещо, с което не си запозната.

Не бъди дребнава. Понякога може да ти каже някоя дума накриво, но помни, че и той е човек и понякога може неволно да си го изкара на теб. Не избухвай на момента, не му пиши злобни смс-и и многозначителни послания във Фейсбук, изчакай да му мине, за да поговорите и му кажи какво ти е неприятно.

Джипси ме подсети за сцените на публични места. Никога, при никакви обстоятелства не се карай с партньора си пред други хора. Изчакай да останете насаме и тогава повдигни въпроса, който те притеснява. Друго нещо - не злепоставяй партньора си пред други хора. Има разлика между невинна шегичка и злобно подмятане.

Карай се възпитано. Понякога споровете и спречкванията са неизбежни, но не е необходимо да се превръщат в размяна на крясъци и хвърляне на чинии. Помисли, преди да кажеш нещо, което не мислиш и за което ще съжаляваш после. Думите раняват, особено ако са казани от любимия човек.

Извинявай се. Не си играй на гордост, когато си сгрешила.

В една връзка няма място за мерене на его.

Изненадвай партньора си, дори да е с нещо супер малко, като да купиш любимия му шоколад на път към тях. Тези неща се оценяват.

Имай доверие и не ревнувай безпричинно.

Последно по ред, но в никакъв случай по важност - сексът е важна част от една пълноценна връзка и е движещият механизъм на живота, всичко останало са измишльотини. Ако не си готова за секс, значи ти е рано и за връзка. Помни, че това не е само удоволствие за мъжа, но и твое собствено. Не правиш услуга нито на себе си, нито на него, нито на връзката ви, ако го държиш на сухо. Не, той няма да те заобича повече, ако стои 3-4-5-6 месеца без секс и е нормално да те остави след един такъв период, особено ако вече е правил секс и за него е важно да сте свързани и на физическо ниво.

Искам да добавя нещо - за да имаш пълноценна връзка с партньора си, трябва да забравиш какво казват сульо и пульо и да действаш според собствената си съвест и усещане за нещата. С течение на времето ще разбереш доста неща за любовта и връзките, а тези уроци тук действат само при пълноценни връзки между пълноценни хора. Внимавай с какъв човек се събираш, прецени го правилно преди да навлизаш в по-дълбоки отношения с него. Далеч съм от мисълта, че разбираш всичко, което пиша в момента, но някой ден ще видиш, че не си измислям, а пиша универсални правила.

xoxi
01-15-2012, 21:01
Единственото, което научих е, че ако не потръгнат нещата още в самото начало е глупаво човек да се заблуждава, че го чака далечно бъдеще в тази връзка. Ако има караници и големи разногласия, за мен връзката е обречена.
Това съм го видяла и от личен опит и от опита на другите около мен.
Ако всичко започне добре и се разбираш с дадения човек, след това нещата сами се подреждат и не е нужно от кухи съвети за това кога трябва да се говори и кога трябва да се мълчи.

anonymous708973
01-16-2012, 06:02
Не мисля, че съветите за това са кухи. Нищо не се подрежда само, защото нищо не е писано и всичко си зависи от теб. Необходимо е неопитните да разберат, че във всеки един момент могат да наранят човека до себе си с дума или действие и да се съобразяват с това.

xoxi
01-16-2012, 08:49
Човек ако срещне друг човек, с който се разбират, имат сходни виждания и разбирания, никой от двамата няма да има нужда от съвети като тези.
А и аз говорих точно за връзките, в които се започва със сериозни разногласия още в началото. И тук във форума има хиляди теми, в които някой се оплаква, че връзката му започнала така, той/тя лъже, маже, не се разбират, не вдигат телефони, чудят се защо другия е сърдит и т.н. И черешката на тортата е, че не искат да се разделят, защото се обичали. За мен такава връзка ще приключи рано или късно, зависи кой кога се осъзнае. Дори да говорят, да внимават да не наранят другия и т.н, това е просто заобикаляне и избягване на проблема.
Така го виждам и разбирам аз.
С бившия връзката ни започна по такъв начин, провели сме стотици разговори, всеки внимаше кога и какво казва. В крайна сметка се осъзнахме, че не искаме да премълчаваме някои неща и е глупаво да го правим и да вървим срещу себе си, само за да запазим нещо, което реално погледнато не съществува.

А всяка рана, нараняване и болка ни учат на нещо, било то и малко. За това е и по-добре понякога да казваме истината в очите, а не да я крием, просто защото отсрещната страна ще я боли от казаното или направеното. Аз препочитам да имам човек до себе си, който ми има доверие и ще знае, че го правя за негово добро. Не искам някой, на който ще трябва да сядам да обяснявам защо съм го направила и да чакам да мине кой знае колко време, докато той сам види, че е било правилно.
А малките, неволни грешки, които допускаме са нормални. Всички сме хори и не сме безгрешни. За мен няма смисъл да се обръща внимание на тях.

anonymous708973
01-16-2012, 08:52
Човек ако срещне друг човек, с който се разбират, имат сходни виждания и разбирания, никой от двамата няма да има нужда от съвети като тези.

Съгласна съм с това :)
Неопитните обаче искат съвети, все от някъде трябва да тръгнат :)

xoxi
01-16-2012, 09:02
Така е. Хубаво е човек да се учи и от чуждите грешки.
Но понякога е по-добре сам да се изгори и да си направи белег, отколкото да вижда белезите на другите и да се пази, без да знае каква е раната.

Blab
01-16-2012, 09:26
Никой не е наясно с мислите и чувствата ти, докато не ги артикулираш.

cigarettekisses
01-16-2012, 17:36
Най-важното е ,че преди да започнеш връзка трябва да можеш да бъдеш щастлив сам и да нямаш нужда от никого.
Така няма да ставаш досаден на другия. Освен това не трябва да правиш никого 'центъра на света си' и трябва да може да си си добре и без него,защото иначе ставаш зависим и той ще си остане единственото нещо в живота ти,което да ти носи щастие и е гадно като го загубиш.

Chacho
01-17-2012, 01:22
Без любов не може. Без кисело млеко - също.

mississippi
01-18-2012, 14:24
ако не получиш това, което искаш, значи не е било достатъчно добро за теб

Blab
01-19-2012, 10:41
за да се осъвършенства
(човечето с очилата)

GossipGirl89
01-19-2012, 11:02
Първото, което ми дойде на ум е "Не се доверявай прекалено бързо и сляпо". Това от личен опит го казвам - наивна съм и този мой недостатък много често ми изиграва лоша шега, защото хората невинаги са такива, за каквито ги мислиш.

Не се раздавай на макс. Винаги запазвай нещо непоказано и скрито - едно че ще събуждаш интерес в човека отсреща и второ че ако стане нещо няма да съжаляваш чак толкова много, защото ще знаеш, че не си дал всичко от себе си.

Знай си мястото и цената. Когато виждаш, че не се отнасят с теб по начин, по който смяташ че заслужаваш - рязвай крилцата и си отстоявай достойнството и принципите.

Научи се, че един човек ако иска да е с теб и да те види, ще намери и време, и начин. Всичко друго са плоски оправдания.

Друго, което съм научила също е, че не трябва никога да позволяваш на един човек да стане твоето ВСИЧКО. В смисъл такъв трябва да можеш както с него, така и без него. Неоспорим факт е, че когато човек обича - страда, няма как, но така трябва да си направиш нещата, че да не позволяваш света ти да се върти само около една определена личност... и когато тя си тръгне да се чудиш как да излизаш от депресията и какво да правиш без нея...

Научи се да правиш компромиси - няма ли ги тях и връзката не върви. Понякога просто се налага да преглътнеш определени неща или да ги премълчиш. Но не и компромиси със себе си и принципите ти.

SleepyBoy
01-19-2012, 11:06
Каквото каза "GossipGirl89"
Толкова е вярно!

Chacho
01-19-2012, 11:26
(човечето с очилата)
xaxaxa :D :D :D

anonymous708973
01-19-2012, 19:07
Научи се да правиш компромиси - няма ли ги тях и връзката не върви. Понякога просто се налага да преглътнеш определени неща или да ги премълчиш. Но не и компромиси със себе си и принципите ти.

И тука всички... (въздържам се от епитет) решават, че е техен принцип да не правят френска на партньорите си.

Chacho
01-19-2012, 19:54
И тука всички... (въздържам се от епитет) решават, че е техен принцип да не правят френска на партньорите си.

Ма тебе че те дигнем за президент бре!