View Full Version : Не знам какво да правя с живота си
DieselBlood
01-17-2012, 21:30
Здравейте.Проблемът ми е, че не зная какво да правя с живота си. На 18 съм, след няма и 3 месеца ще завърша, а нито знам какво ми се учи, нито пък ми се работи още. Просто в главата ми е една черна дупка. Променям си мнението през седмица. Просто съм адски объркан.
ImmortalSportFreak
01-17-2012, 21:38
Няма ли нещо което те влече или с което би искал да се занимаваш? Вашите съветват ли те да работиш това което те правят и харесва ли ти? В БГ ли искаш да учиш и живееш или в чужбина?Ако мислиш,че си доста добър по информатика и информационни,защо не се насочиш към нещо свързано с компютрите? Спортуваш ли редовно в отбори и мечтаеш ли да станеш треньор или играч?
Все има нещо което те влече и от което се интересуваш.Дай си една седмица да помислиш добре кои предмети ти се струват най-интересни в училище и най-много ти се отдават и дали си струва да продължиш обучението си по някои от тях.През останалото време се мобилизирай и се готви за това,което искаш да учиш.Ако имаш сертификати-използвай ги.
Успех в избора! :)
DieselBlood
01-17-2012, 21:54
Нашите не ме карат да работя това,което те правят,просто защото им е ясно,че нито ще стана даскал,нито елтехник.
За учене в чужбина не мога да си мисля въобще-просто не ми е по джоба,а ако си запознат/а,ще знаеш,че в чужбина си е скъпичко.За компютри дума да не става,не защото не ме влекат-просто като видях изпитите и ми стана ясно,че 5 живота няма да ми стигнат да завърша там.Не спортувам,но си ходя на джогинг през ден.Иначе,благодаря за съвета.
по принцип живота е за да се живее, така че просто го живей Добре т.е. според онова, което е най-Добре и за теб и за останалите около теб, а и ти си все още млад, едва на 18, но дано да няма кризи, при все че и досега имаше такива, но човек винаги може да се стреми към доброто, най-малкото в мечтите си и в желанията си
Нещо по социално да те вълнува - ПР, психология, маркетинг, ала-бала?
DisappointedDreamer
01-18-2012, 06:17
Нещо по социално да те вълнува - ПР, психология, маркетинг, ала-бала?
+1 Биология, физика, история?
Glamour92
01-18-2012, 06:28
Най-добре,ако наистина нямаш никаква идея накъде да поемеш занапред,остави си една година за размисъл...Повярвай ми,по-добре така,отколкото накрая да направиш като мен-аз също сменях си желанията през месец,влезнах в добра специалност,която обаче впоследствие се оказа не точно за мен и сега ще кандидатствам отново,с 93 набор...Добре си помисли...И едно лирическо отклонение-ако искаш да се занимаваш с компютри,проблемът не е в приема-в ТУ-Варна и София вземат и с матури по БЕЛ,в СУ си е изпит,при това тежичък,затова пък балът пада с всяка изминала година-трябва да знаеш обаче,че ако преди това не си се занимавал,не е никак лесно
какво ти върви в училище?какво ти е интересно?
сам казваш, че нямаш кой знае колко пари, пък не ти се работи..
пропусни да запишеш тая година (АБСОЛЮТНО НЕ ЗАПИСВАЙ НЕЩО ПРОСТО ЕЙ ТАКА!!!) и учи нещо, виж какво искаш да правиш, намери си работа..
другата година се яви на изпитите и запиши нещото, което си избрал..
scrooper
01-20-2012, 18:32
Пропускането на 1 година не ти гарантира, че след нея ще знаеш какво искаш. Затова сега хубаво си помисли в какво те бива и какви са интересите ти. Там трябва да е отговорът, в краен случай- какво най- малко би мразил като работа :Р
Най-добре,ако наистина нямаш никаква идея накъде да поемеш занапред,остави си една година за размисъл...Повярвай ми,по-добре така,отколкото накрая да направиш като мен-аз също сменях си желанията през месец,влезнах в добра специалност,която обаче впоследствие се оказа не точно за мен и сега ще кандидатствам отново,с 93 набор...Добре си помисли...И едно лирическо отклонение-ако искаш да се занимаваш с компютри,проблемът не е в приема-в ТУ-Варна и София вземат и с матури по БЕЛ,в СУ си е изпит,при това тежичък,затова пък балът пада с всяка изминала година-трябва да знаеш обаче,че ако преди това не си се занимавал,не е никак лесно
То с компютрите въпросът наистина не е приемът, а самото следване. Вътре е немислима сеч и тия балове в СУ много залъгват. Хората масово бягат след това, щото нямаш ли си понятие от математика, ще ти излезе през гъза после.