Влез

View Full Version : Голям проблем с родителите !

Beibityy
01-21-2012, 17:46
Здравейте, искам да споделя своята история и ако може да помоля за някой съвет ! На 15 години съм и винаги съм имала проблем с родителите ми ( по точно с майка ми ), когато стане въпрос за излизане или събиране с приятели. Пускат ме, но само за 1-2 часа и винаги си тръгвам първа, и точно тогава, когато стане най-интересно. Компанията ми не е такава, не ходим по дискотеки, а най-често се събираме по центъра или у някой да гледаме филм ( това е само през ваканциите ). Въпреки това, вечерния ми час лятото е 21:00, а сега през учебната година събота и неделя е мах 20:00. Имам приятел от 2 години.. първоначално ме пускаха да ходя у тях.. само за по 1 час естествено. След това обаче ми забраниха и просто бях принудена да ги лъжа. И тук идва най-лошото, хващаха ме! Една вечер бях вкара приятеля ми в нас без те да знаят и се случи най-лошото.. хванаха ни (не сме правили нищо нередно стояхме и гледахме ТВ ). И от тук идват големите ми проблеми! Забраняват ми да ходя у тях по какъвто и да е било повод... за да излизам независимо кога трябва да им искам позволени. Уча в Стара Загора, приятеля ми в Казанлък. Не се виждаме по цяла седмица, и когато си дойда събота и неделя искам да прекарвам свободното си време с него, а не завряна вкъщи, но не ми се дава тази възможност!! Той идва до нас и висим вън на студа, защото наще не могат да ме гледат с момче. Не знам какво да правя, а го обичам много.. 2 години връзка не е изобщо малко за нашата възраст, ( той е на 17 ). Умно момче е, добър е и е сериозен. НЕ ЗНАМ КАК ДА ПОСТЪПЯ.. ;(;(;(;( АКО МЕ РАЗБИРАТЕ, МОЛЯ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ !!

bbadass
01-21-2012, 23:21
Кажи им, че ще останеш без приятели, ако продължават така. Че на теб ти е приятно да си с тях и си единствената от компанията, на която й поставят такива забрани...
За да не те пускат до късно, сигурно имат някаква причина. Може да държат да изкарваш високи оценки или да се притесняват как ще се прибираш сама вечер. Затова им покажи, че не пренебрегваш ученето, и гледай да има кой да те изпраща до вас или се прибирай с такси, ако е по-късно :)
Колкото до приятеля ти, явно не го одобряват. Попитай ги и разбери защо. Ако няма конкретна причина, обясни им колко много държиш на него :)

Beibityy
01-22-2012, 15:05
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА !!! Но не вярвам оценките ми да са причината, поради която да ме лишават от забавленията с приятелите ми.. защото тази година ми е първа в гимназията и сега ми е малко по-трудно и мисля, че те разбират това... а колкото до приятеля ми, мисля че нямат нищо против него.. просто мама си е свикнала да бъда нейното малко момиченце, и не може да възприеме, че пораствам, имам собствено мнение и искам да бъда самостоятелна и не искам да ми се налагат неща против волята ми. По принцип това с изпращането не е проблем ! Приятеля ми винаги ме изпраща до вкъщи. Просто родителите ми са старомодни и не могат да възприемат това аз да ходя у приятеля си или той да идва вкъщи. Смятат го дори за НЕРЕДНО. За нередно смятат дори и това да ходим хванати за ръце по пътя ( видяла ни на мама ня`ква приятелка по пътя хванати за ръце, казала и на другия ден.. И ВЕЧЕ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ !! ) А аз, всеки път изпадам в неудобно положение, когато приятеля ми поиска да дойде да ме види в нас и се чудя какво да му кажа.. просто не знам как да се справя с тези хора ;(;(;(;(;(;(

elichka955
01-22-2012, 15:55
Поговори с тях,че е сериозно момче и че искаш да продължиш да се виждаш с него.Обясни им ,че може да се виждате само събота и неделя и за теб това е важно . Кажи им ,че не искаш нищо друго,освен малко свобода в излизанията.Помоли ги да не те ограничават толкова. Може да кажеш примерно,че няма да го водиш във вас,само да ти дават малко време с него навън. Наблегни на това,че е сериозен и имаш силна връзка с него.. все пак и те са били на възрастта ти.. може да направиш нещо специално за тях - подаръче или нещо от този сорт..накарай ги да се замислят върху думите ти за връзката ти с момчето :)

mMemories
01-22-2012, 17:17
Просто сядате и на един сериозен разговор и им обясняваш всичко, искайки им обяснение. Ако не ти дават смислено им кажи, че ти имаш право да се срещаш с приятелите и гаджето си и те нямат право да те държат едва ли не насила у вас....

elichka955
01-22-2012, 17:27
Ако каже така,смятам че ще влоши нещата в отношенията с родителите си..

ShinySmile
01-23-2012, 18:21
Този сериозен разговор няма да оправи нещата. Казвам го от опит. И аз имам проблеми с нашите. Не ме пускат за час два, за повече е, но пак си тръгвам първа от компанията, и както казваш на най-интересното. Разговаряла съм с тях, понякога дори крещя за да ме чуят, защото не спират да ми викат и няма как да ме чуят. Уж се правят, че са ме разбрали но това е само за ден два, после все едно този разговор не е съществувал. Затова вече се уморих да говоря, когато няма кой да ме чуе.

SunnyBlue
01-25-2012, 19:54
И аз имах такъв проблем. И има само едно решение разговор на 4 очи, по точно 6. Кажи им че ти вече не си тяхното малко момиче, колкото и да искат да си останеш ти ще растеш и не бива да се държат с теб така. Трябва да ти имат повече доверие. Точно тези неща при мен минаха! Пробвай няма какво да губиш. УСПЕХ! :)

BrainlessROCKBABY
01-27-2012, 11:34
Хванала ги е нормалната родителска параноя "ще забременееш и ще станеш миячка на чинии" ;д Ясни са ми тея състояния, и нашите имаха такъв issue, но ако си докажеш, че може да ти се има доверие и поговориш с тях..

kireca
01-29-2012, 09:34
Кой нормален тийнеджър ще каже на родителите си че има гадже... (facepalm) твоя е грешката , че не те пускат с него...

elichka955
01-29-2012, 11:50
Кой нормален тийнеджър ще каже на родителите си че има гадже... (facepalm) твоя е грешката , че не те пускат с него...

Извинявай,но има приятел от 2 години.Неизбежно е..особено след като има проблем с излизанията..ако ги излъже ,че е с приятелка и я хванат ще стане още по-зле ;)

bloodyF
01-29-2012, 15:35

Хахахахаххааххаха
епик фейл
ти на колко си, на 5?
естествено че ще им кажеш, ако е по-сериозно; баща ти ще се гордее с теб, майка ти също..нищо странно няма..
вие сте просто..без коментар..

brutaLxxbunny
01-29-2012, 15:58
Няма магическо решение за справяне с проблема. Разговори и разговори - само това ще оправи нещата.

kireca
01-29-2012, 16:36
Вие нормални ли сте , никога не съм казвал на майка ми за гажетата ми и не мисля и да и казвам. Ходя с 1 момиче вече година и нещо , но да не съм ненормален .. Постоянно ще иска да знае какво правим , къде ходим , какво си говоим и т.н. И на мен не ми дават да стоя до късно , нищо че съм момче , знам колко е прецакано , но ако кажа , че имам гадже сигурно изобщо няма да ме пускат .. това е най-голямата грешка която човек с родители като мойте и нейните може да направи !

bloodyF
01-29-2012, 20:24
глупости :)
сериозно гадже показва че възмъжаваш, че се променяш, че порастваш
съмнявам се да ти забраняват да се виждаш с нея..
вие си решавате, ама е голяма грешка да криеш всичко от родителите ..

Cold_Tearsss
01-29-2012, 20:27
"сериозно гадже показва че възмъжаваш, че се променяш, че порастваш" ХАХАХАХАХААХХААХХАХА Ти ме закова.

alekota
01-29-2012, 21:41
На колко години са се оженили родителите ти ?

SisiStrange
01-30-2012, 07:28
"сериозно гадже показва че възмъжаваш, че се променяш, че порастваш" ХАХАХАХАХААХХААХХАХА Ти ме закова.
Донякъде е така. Малко или много показва, че си порастнал и можеш да се раздаваш за някого. Нали иде реч за сериозна връзка.
И аз мисля, че разговорите рядко помагат в тези случаи. Най-добрата ми приятелка е така. Дълги години се виждахме ужасно рядко, на нея все нещо и забраняваха, все на някъде я влачеха, а тя е говорила, викала, ревала, обяснявала се по всички възможни начини толкова много пъти. Все пак нищо не ти пречи да опиташ. Кажи им, че оставаш изолирана, че си без приятели, че момчето е добро и нищо няма да ти направи...

Mi6inka
01-30-2012, 12:09
Ако искаш да те възприемат като по-голяма, а не тяхното малко момиченце трябва да говориш с тях като възрастен с възрастен. И на очаквай всичко да се промени от раз. Всичко ще става лека полека. За тях също е стрес... Почни с искания примерно за +1 час с приятели, ако ти отказват искай логично обяснение. При положение, че ще знаят къде и с кой си, какъв може да е проблема. Бъди настоятелна и търпелива. Не изпадай в истерии ако не стане на твоята още от 1вия път. Лека полека би трябвало всичко да се нормализира.

bloodyF
01-30-2012, 17:53
cold_tearsss, какво ми се смееш?
под сериозно гадже се разбира поне година да сте ходили, да се обичате, да го показвате и доказвате
и ако успееш да задържиш една такава връзка-евала,
явно не си го изпитвал/а, за да реагираш по този начин..
защото сериозната половинка не просто те учи да обичаш, но и те прави много по-отговорен и сериозен..

kireca
01-30-2012, 19:01
и те прави лесна мишена за глупостите на родителите , твърде съм против да се споделя каквото и да било с родителите !

elichka955
01-30-2012, 19:14
и те прави лесна мишена за глупостите на родителите , твърде съм против да се споделя каквото и да било с родителите !

Добре! Това,че твоите родители не са достатъчно разбрани да осъзнаят,че си съзрял за приятелка,няма нищо общо с проблема на момичето :)

Beibityy
02-11-2012, 08:14
На колко години са се оженили родителите ти ?

Ами баща ми е бил на 35, а майка ми на 28....