Влез

View Full Version : Проблеми с кучето!

Supernaturalfan
01-22-2012, 17:50
Здравейте! Таа взехме си едно кученце в петък, чудесно е но....имам два проблема с него!
1. Имаме и заек и лае срещу него, мисля, че иска да си играят, защото е з размахана опашка, когато лае по него, но не знам..
2. Дори и до тоалетната да отида пак скимти и лае, а утре като съм на училище и няма кой да я гледа вкъщи?!
Помоощ!

Sarafina
01-22-2012, 21:42
Заекът се стресира, добре ще е ако клетката е в друга стая, където кучето няма достъп, ако ли не - поне да е на високо.

P.S. - Готин аватар :)

HolyShit
01-22-2012, 21:53
Има решение,но трябва да се покаже на практика...
Първо вземи контрол над кучето си.Някои кучето просто са си шумни,но не трябва да скимти постоянно(нито пък да лае)

tomboy
01-22-2012, 22:00
Това е , защото още не е свикнало да е само и се оправя , отколкото до заека също си трябва време да се сприятелят . Не мисли , че само защото кученцето е сладко , няма да е и шумно !..;)

HolyShit
01-22-2012, 22:11
Не,не е защото не е свикнало само..
Върши ли нещата на своя глава,значи нещата не са добре....

Nakadah
01-23-2012, 06:03
Ако кучето е над 3 месечна възраст го оставяш на двора да живее.

HolyShit
01-23-2012, 09:03
Ами ако няма двор ? ;)

DisappointedDreamer
01-23-2012, 10:14
Не,не е защото не е свикнало само..
Върши ли нещата на своя глава,значи нещата не са добре....

Да, затова бий му два шамара -.-

По темата: преместете заека някъде, където кучето няма да има достъп до него. И кучето ще свикне след седмица, две - примиряват се най-накрая, че колкото и да скимтят и лаят, нищо няма да стане.

Nakadah
01-25-2012, 06:37
Ами ако няма двор ? ;)

Просто! Няма да има куче! За какво кучето трябва да се мъчи само защото някой си има претенции да има куче. То не е предмети, а живо същество! На всяко куче(освен на декоративните малки пумярчета) местото му е на вън, на двора, на свобода.

smile12345
01-25-2012, 13:21
Ако мислиш,че кучето не може да го нарани можеш да опиташ да го извадиш от клетката и да наблюдаваш реакцията,защото на кучето му е интересно.Дръж го и гледай какво ще прави може просто да иска да види заека отблизо,защото сигурно не е виждало преди. ...[=

trabi_bs
02-04-2012, 09:08
и аз имах същият проблем само че беше с папагал .кучето го възприема като играчка и затова дращи по клетката му . също така на кучето трябва да му се осигорят играчки (гумени или плюшени) зада има какво да прави докато е само , в книгата,,Малкото кученце'' royal cenin пишеше че е хубаво всеки ден да му даваш различна играчка , която то да разучава докато е само

black pearl
02-04-2012, 13:41
Хм..мисля че трябва да уточниш каква порода е кучето защото има разлика като начало за възпитанието им.Относно това с заека е правилно че трябва да го изкараш от клетката най-малкото за да се подушат.Наблюдавай реакциите на животинките и ако се прояви някаква агресивност от кученцето върни заека в клетката и просто ще трябва да го преместите в друга стая в която кучето не може да го направи.Но все пак ще е добре за в бъдеще животинките да се пригодят да живеят заедно -използвай възможността докато кученцето е още малко.Трябва да се осигурят играчки с които кученцето да си играе -не знам на колко месеца е но скоро ще започне да сменя зъбките си . Изобщо има много статии в интернет към които може да прочетеш как да възпиташ животинката. :)

Ако имаш нужда от съвет как да го въпиташ най-добре може да ни споделиш малко повече информация за кучето за да можем да ти отговорим какви методи да използваш. ;)
П.С-имам две кучета :D

lexiliev
02-07-2012, 20:57
Здравейте и ПОМОЩ! :) Попаднах на Вашата тема, която се доближава малко до моя проблем. Бих искала да споделя моя проблем с кучето и ако някой успее да ми даде съвет, които ще подейства ще съм много благодарна :) Имам си кученце на 7 месеца и имам огромен проблем, защото започна да яде чаршафи, одеяла и всичко останало кажете ми как да я отуча или нещо друго. :S:(

trabi_bs
02-07-2012, 22:07
и моето куче гризеше и чаршафи и маратонки. пробвай да му оставиш някакви стари хавлии или парцали и гледай неговата реакция.ако си вземе кърпата и почне да я гризе му я остави така то ще знае че е негова и после ще си я познава по миризмата

Twilight_23
02-08-2012, 19:51
И моето беше така и от август 2011 до сега като съм на училище не спира да скимти

gersinkaa
02-08-2012, 19:54
Това за заека... не мога да дам мнение, но за второто.. И аз си взех кученце декември и направих непростимата грешка да го оставя сам в коридора да спи. Скимтеше милия, беше му тъжно за майка му, за братчетата и сестричките.. Трябва да има някой при кучо първите дни, защото им трябва време за да свикнат с обстановката.. :) И моя беше така-когато мен ме няма не искаше даже да яде, но... Сега ела да го видиш, не му пука особено, защото знае, че ще се върна :)