Влез

View Full Version : Как мислите

Luidgie
01-22-2012, 18:44
В последно време все попадам на тематика "По-възрастен мъж с много по-младо момиче" или обратното. Вие какво мислите за възрасотвата разлика? Коя според вас е нормалната и каква е причината, да мислите дадена разлика за по-добра и по-приемлива от друга.
Да изключим фактора "Чичкото има пари, за това момите му се лепят". Да поговорим за това имали я, аджеба, любовта и от какво е породена в дадена възрасотва разлика.
А ситуации в които единят е обвързан, а другият не или и двамата са обвързани, но все пак се поддават и започват една "неморална" връзка.
Също така, защо според вас е приемливо един 40 годишен мъж да ходи с 20 годишна, но не е прието една 40 годишна жена да ходи с 25 годишен мъж.

Едит: Туко що ми щукна - Вие виждате ли се в подобна ситуация и каво бихте направили?

LeprikonA
01-22-2012, 19:00
изненадвам се, че точно ти я пускаш темата между другото.

иначе разликата има значение и то не малко, ако става въпрос за тийн годините. малко не ми се вярва да съществува кой знае каква любов между 13годишна и 22 годишен. ако обаче не говорим за тийн години мисля, че не е някакъв проблем разликата, стига пак да е в ограничение - 50годишен с 20годишна пак не се върже. най-малкото защото най-вероятно биха искали различни неща. някой ще каже, че си зависи от хората, сигурно ще е прав до някаква степен и все пак, 30 години разлика, много са си. но има толкова много различни хора, като нищо и такива примери може да има. за мен поне - са много като разлика.

много съм против такива "неморални" връзки. когато човек е обвързан с друг човек, той трябва да го уважава. и ако се появи трети, с когото да започне връзка по същото време, това е чистото неуважение. ако толкова не върви истинската му връзка - ами да я прекрати. в случая семейство+деца е по-сложно, но и там трети човек не бива да се намесва. аз лично не разбирам хората, които се бъркат в семейни отношения най-вече. проблемите са си между двамата, а единия от тях вместо да ги разрешава тича при любовника/любовницата и съвсем не постига нищо.

напоследък нищо не спира нито 40годишен мъж да е с 20годишна, нито 40годишната жена да е с 25годишен мъж. хората в днешни дни (уж)не са толкова консервативни, пък и като се замислиш където едното, там и другото. всичко си е до хората, поне в този конкретен случай.

Luidgie
01-22-2012, 19:11
А защо си учудена? :д

SisiStrange
01-22-2012, 19:17
Ами всяко нещо си има изключенията, а и зависи от умственото ниво на двамата.

Като изключим
фактора "Чичкото има пари, за това момите му се лепят" обикновено младото момиче се заблуждава, че баткото е супер велик, защото е по-голям/зрял/с повече възможности и тн. Много често това не е така, а е детинска заблуда.
Спомням си, че когато бях на 12-13, имах познати, които въздишаха по 10-класниците и едва ли не ги възприемаха за супер великите батковци. После, когато те самите влязоха в 10 клас, смениха приоритетите към 22-25-годишни мъже.
Забавно, нали?
Пуберски му работи, много момичета са склонни да се влюбят в човек, който им изглежда уникален, само защото не живее с мама и тати или има кола. Сякаш просто не се сещат, че е въпрос само на години, не задължително на качества.

Има ги и по-глупавите същества, които вярват, че с баткото им скача рейтинга. Тях мисля, че също не ги обсъждаме, както и тези от фактора "чичковци".

Винаги, обаче, съществува това изключение на умно момиче, което не е срещнало достатъчно интересен човек на нейната възраст и иска да си говори с някой по-голям, който е по-напред. Това ще рече, че си търси някой на нейното ниво. Въпросът е, че абсолютно всяка иска да мисли, че влиза в точно тази графа.

Що се отнася до семейните мъже/жени, които търсят нещо младичко за разнообразие, споделям мнението на Леприкона.

LeprikonA
01-22-2012, 19:20
в непукистична светлина си те представям като ти чета мненията и се изненадах, че си пуснала темата :Д.

DisappointedDreamer
01-22-2012, 19:21
^Съгласна съм със Сиси.

Родителите ми са едни от хората, които имат голяма възрастова разлика, но имат 20 години стабилен брак вече, така че си е много относително. Зависи и от човека и от много други фактори.

sladur4etyYy
01-23-2012, 15:08
ще говоря за себе си. харесвам по- големи момчета, но не чичковци. причината е, че искам вече зрял мъж, а не инфантилно хлапе, което не е наясно със себе си, с принципите и приоритетите си, с това какво иска от живота и как да го постигне. искам мъж, който да може да ми дава съвети, когато имам нужда, да ми оказва подкрепа, да ме научи на нови неща. забелязвам, че момчетата на моята възраст (18 ), че и доста от тия, които са с по 4-5 години по- големи, са все още точно момченца, а не мъже. в този смисъл е нормално да има такива връзки. вече за разлики от по 20 и повече години не мога да се изказвам, нямам лични наблюдения, но съм сигурна, че има и успешни, и неуспешни такива. зависи какво точно търси всеки един от двамата партньори и дали го открива у другия. общо взето аз съм на този принцип- ако си допадаш с някого, възрастта е без особено значение.

SisiStrange
01-23-2012, 15:32
^ Точно около 18 има бая момчета, които са зрели за възрастта си.

Luidgie
01-23-2012, 16:08
Ами аз познавам един на 19, който си е направо мъж на средна възраст, ако съдим по мисленето му. Което навежда на мисълта, че щом има 1 - има и повечко. Но рядко де. Но всеки гледа и търси каквото му е нужно. Примерно някой, който изпитва любов към времето от преди 20 30, че дори и 40 години - би искал някой, който да е със същото мислене като от това време. - Просто пример.

DisappointedDreamer
01-23-2012, 16:11
^Така е. Зависи много от човека и средата, в която е израстнал. Аз примерно рядко бих намерила момче на моята възраст, което да не се интересува от алкохол, компютри и единия секс.

Luidgie
01-23-2012, 16:19
Аз не познавам хора, които не се интересуват от алкохол. Може би защото ги избягвам. :д Но както казах, има всякакви индивиди просто трябва да намериш своят. И по някаква интересна причина можеш да разделиш мъжете на типове(типажи). Т.е. от еди колко си години до еди колко си са такива и такива - винаги има изключение, но ако гледаме общото. А общото за 18-25 годишните е, че са повърхностни лигльовци и курвари. Като например общото за 40+ годишните е, че са мили, внимателни, улегнали и някак джентълменски и романтично настроени. За останалите нямам наблюдения, зашото познавам доста малко мъже в интервала 25-40. (е тези които познавам са си пичове, но т'ва не може да определи общото)

SisiStrange
01-23-2012, 16:29
Ууу, не съм съгласна. 18-25 е хубава възраст. Тамън са излязли от пубертета и са минали периода на себедоказването с многото момичета. Поне в моя поток има 2-3ма, които са бесни чалгари. Останалите са свястни момчета. Учат си, имат си приятелки. Въпрос на търсене е според мен. А за мъжете 40+, които излизат с момичета 20 години по-млади, може да се каже, че са повърхностни и ги тресе кризата на средната възраст. На 40 би следвало вече да имат семейства и да си ги гледат (мъжествената постъпка), а не да ходят по млади момичета.

Luidgie
01-23-2012, 16:33
Е в това пък аз не мога да се съглася. Не всеки иска семейство, а и ако имаш общи интереси с този човек и ако се привличате, защо пък не? Разбира се има ги тея дето само за секса търсят млади момичета, но има и такива, които просто по някаква причина се влюбват в тях. А и честно казано е доста по-приятно да те ухажват с финес от колкото по някакъв идиотски и сладникъв начин (мое мнение, което важи за всички възрасти - просто много рядко се случва младо момче да те ухажва така както по-възрастен мъж би могъл)

DisappointedDreamer
01-23-2012, 16:37
^Не съм съгласна, че всички ги гризе средната възраст и т.н. Просто има някой, който са наблягали на по-различни цели през това време, и много късно започват да търсят жена, и намират по-младо момиче. Такъв тип хора са родителите ми, и по скоро баща ми, но вече имат 2 деца, 20 години стабилен брак и все още се обичат, въпреки разликата им в годините.

Аз съм съгласна напълно с какво Luidge каза за 18-25 годишните и за тези в интервала 25-40.

DisappointedDreamer
01-23-2012, 16:38
Е в това пък аз не мога да се съглася. Не всеки иска семейство, а и ако имаш общи интереси с този човек и ако се привличате, защо пък не? Разбира се има ги тея дето само за секса търсят млади момичета, но има и такива, които просто по някаква причина се влюбват в тях. А и честно казано е доста по-приятно да те ухажват с финес от колкото по някакъв идиотски и сладникъв начин (мое мнение, което важи за всички възрасти - просто много рядко се случва младо момче да те ухажва така както по-възрастен мъж би могъл)

Напълно вярно.

Sh@d0w
01-23-2012, 16:44
Е в това пък аз не мога да се съглася. Не всеки иска семейство, а и ако имаш общи интереси с този човек и ако се привличате, защо пък не? Разбира се има ги тея дето само за секса търсят млади момичета, но има и такива, които просто по някаква причина се влюбват в тях.

Глупости, слагаш всички под общ знаменател.

Както има изключения, при 40 годишните, така има и изключения при 18-25 годишните.

Luidgie
01-23-2012, 16:47
И как пък ги сложих под общ знаменател, като от няколко поста казвам, че винаги има изключение във всичко, и че ако се гледа общото - т.е. това от което всички се оплакват и това, което всички забелязват, то описанието е еди какво си.

LeprikonA
01-23-2012, 17:13
^Така е. Зависи много от човека и средата, в която е израстнал. Аз примерно рядко бих намерила момче на моята възраст, което да не се интересува от алкохол, компютри и единия секс.

с това изказване все едно ми каза "не искам момче". така ми прозвуча.

подкрепям Сиси, като казва, че 18-25 е една не лоша възраст за момчетата, дори по мои наблюдения не малка част от тях са доста свестни и подходящи за партньори - т.е отговорни и т.н.

иначе,Luidgie, малко офтопик - опиши накратко "да те ухажват с финес". т.е с един малък пример.

marilyn
01-23-2012, 17:19
Мен лично много големите разлики ме плашат. Ако говорим за сериозна връзка или връзка, в която не участва фактора "чичко -паричко" големите разлики според мен в даден момент изиграват лоша шега. Имам един приятел, който е на 33, аз съм на 19, с него сме само приятели искам да подчертая, но разликата много се усеща. Той е влюбен в най-добрата ми приятелка, която е на 18 ... просто като ги гледам... тия 15 години са ужасно много... на нея сега й е време да си гледа кефа и та първа навлиза в живота, а на него му е време да си има семейство и деца.
Или бракове,в които пак разликата е повече примерно от 10 год, не искам да кажа че никога не се получава, зависи си от хората, но на една 20 годишна желанията, стремежите и начина на живот са и различни в сравнение с тези на един 40 годишен. :)))

DisappointedDreamer
01-23-2012, 17:47
^Абе пак си зависи. Може би тази 20 годишна да е настроена не само за купони и живот, а за нещо по-сериозно. Както и обратното при този 40 годишен мъж.

Винаги има изключения и не бързам да съдя, само поради разликата в годините на дадена двойка.

Майка ми е била на 20, когато е срещнала баща ми, който е бил на 30+. Оженили са се 2 години по-късно. Ето за такива изключения говоря. Вярно, времената са били по-различни тогава, но пак повтарям - изключения винаги ще се намерят.

anonymous708973
01-23-2012, 19:44
А общото за 18-25 годишните е, че са повърхностни лигльовци и курвари.

Абсолютно не мога да се съглася и съм изключително разочарована от повърхностното мислене.
Познавам доста хора в тоя възрастов интервал, общувам предимно с такива, близките ми познати и приятели са все в тия години. До един са страшно амбицирани, кой учи, кой работи, все сериозни и зрели личности.

Ако имали били общи интереси, глупости на търкалета. Ако имат общи интереси, значи нещо не е наред в ситуацията. Зряла била за 18-годишна, добре, под това се подписвам с две ръце. А 40-годишния къв е? С назаднало развитие ли, че да е на нейното ниво?

Luidgie
01-23-2012, 20:09
Такам казала съм че има изключения във всяка ситуация, казала съм, че познавам хора в този интервал, които не се вписват в общата гледка и съм обяснила какво имам впредвид под "обща гледка". Другото което е - нещо бъркате интелигентността и знанието с общата култура и фактите, които са много лесни за научаване. Дет се вика на теория всичко знам, ама ако попадна в такава ситуация к'во да правя? не знам.
Мисленето е такова - защото ако се поставяш на мястото на всеки индивид тук, който не е харесван от въпросният 18-25 годишен индивид, ще видиш, че на по-голямата част описанията им са, че е тъп, лигльо, курвар и т.н. Моите наблюдения за тези момчета са бегли, защото избягвам да говоря с индивиди, които не ми допадат по ред причини и имам много малко мъжки приятели от този интервал, които не мога да отрека, са много ерудирани и са приятна компания. Дет се вика кат го прегърнеш, не си мисли веднага - Таз мъ сваля. Както масово си мислят повечето.
Относно 40 годишните - трябвали да е малоумен, че да ходи с по-млада от него? Глупости на търкалета? Не мисля. Както едно 18 годишно момиче (казвам 18 придържайки се към твоят пример) може да научи много от един 40 годишен мъж - така и обратното. Ако не си забелязала има 18 годишни, които се държат като възрастни и предпочитат да прекарват времето си в занимания по-подходящи за 25 и отгоре годишните. А пък някой като е станал на 40 - да не би животът му да е свършил?
Честно казано за мен повърхностно е да си мислите, че може да съществува връзка, само и единствено с цел женитба. И от тук ми идва въпросът "Вие като си търсите приятел какво правите? разпитвате добре сложеният младеж за болести до 9-то коляно, за да видите длаи бебетата ви няма д аимат аномалии?" Не виждам нищо лошо да отдаваш част от времето си за някой, когото обичаш и той да прави същото (разбира се в рамките на нормалното, а не извращения от сорта 12 годишна с 60- годишен - силно преувеличавам).
И да добавя, че наскоро имаше статия за 17-годишна, която заживяла с 50-годишният си приятел. Така че за вскеи влак си има пътници.

anonymous708973
01-24-2012, 05:56
Не чак малоумен, но сериозно не в час - да. Няма как да имат общи интереси, няма как да обичат да ходят по едни и същи места (и нямам предвид, че тя иска по барове, а той вкъщи) и т.н., и т.н.
Човек от мъжки пол на 40 години, който излиза с 18-годишна, не може да бъде наречен мъж, не в час с времето си и се опитва да се върне към ранните си години.

И всъщност да, подсъзнателно, когато търсиш партньор, забелязваш всички тия неща, включително и болестите в рода. Неслучайно се търсят здрави и прави мъже, защото поколението им е по-добро. Фройд си го е казал.

SisiStrange
01-24-2012, 08:08
Мдам... а и когато обичаш някой и отдаваш от времето си за него (а той отвърща със същото), на теб ти е хубаво. Не искаш да се разделяте. Рано или късно всичко опира и до женитба, особено ако отношенията ви се задържат такива.

Наистина е странно за мен, човек който вече наближава средата на живота си, да не е помислил за семейство и да не му е минало през ума да се задоми. Ако пък иде реч за връзка, в която има семейство и изневерява на жена си, там няма какво да говорим. Такъв човек трудно би могъл да бъде наречен мил, внимателен и зрял.

Мен още много ме изненадва обобщението за 18-25-годишните. Добре, казала си, че има изключения. Хубаво. Но отделно казваш, че това е масата, което въобще не е вярно. На мен сравнително рядко ми се случва въобще да засека такъв индивид в този интервал. Дори чалгарят на потока, който все ходи по купони и ич не е скаран с пиенето, се държи възпитано и си учи, не пропуска лекции или упражнения, а лятото работи. Около 18-19-20 повечето са в златна възраст. Тамън осъзнават какво искат, спират да се държат като деца и стават отговорни. Тогава са им първите истински сериозни връзки. Лигльовци и к*рвари се отнася по-скоро за 15-16-17-годишни момчета, които карат пубертета. Впрочем с изключение на по-тежките случаи, повечето се оправят доста бързо като "им мине".

Luidgie
01-24-2012, 16:49
Аз обобщих, че избягвам д аконтактувам с такива индивиди, защото са ми чисто и просто - безразлично противни. И мнението ви за 40-годипните е бая грешничко, явно не познавате нито един такъв индивид. Аз лично знам поне 5 човека които са на 18-20 и имат връзки с 40+ годишни и до сега никой не е опищял света, както го правят познати те ми, излизащи с 18-25 годишни. Но явно тези връзки са за жени с по-свободно мислене.
Също така какво му е лошото на това да нямаш деца? Или да не си женен. Ако искаш дете - ще го имаш и без да се жениш. Изобщо бракът каот цяло е една простотия, но това е друга тема. Явно вашето мислене относно въпросните връзки и това какво искат хората и от какво се нуждаят - са пряко свързани с вас и вашите нужди.
А Пантерке мен не ме еня какво е казал Фройд. То на теория и баба може. Липсва ти май гъвкавост относно отделни ситуации. А моето изказване за 18-25 годишните е основано върху проблемите на хора от тук и на такива, които познавам. Имам наблюдения и т.н. Не казвам нито, че е лошо да ходиш с такива момчета, даже напротив - прекрасно е. Ама не виждма и нищо лошо да излизаш с по-възрастен. Защо сте ги заклеймили като темерути дето, едва ли не, животът им е свършил - т.е. трябва си седят в къщи и ако, недай си Боже, нямат деца и семейство да мрът в самота. Всеки намира половинката си в различна възраст.
А това да разпитваш партньора за болести е просто - хвърли ме в тъча с т'ва изказване, изумена съм.

SisiStrange
01-24-2012, 16:59
Не е задължително да са обвързани в брак. Семейството е институция, която не е задължително да се покрепя от хартийки. Лично аз смятам да се омъжа един ден. Много други хора никога не го правят, но пак изграждат семейства.

Откъдето и да го погледне човек, това е нормалния начин, по който протичат нещата.

Аз за заболявания специално не съм питала, звучи ми глупаво. Не е кон, че да го подбирам по това.

anonymous708973
01-24-2012, 18:17
Аз обобщих, че избягвам д аконтактувам с такива индивиди, защото са ми чисто и просто - безразлично противни. И мнението ви за 40-годипните е бая грешничко, явно не познавате нито един такъв индивид. Аз лично знам поне 5 човека които са на 18-20 и имат връзки с 40+ годишни и до сега никой не е опищял света, както го правят познати те ми, излизащи с 18-25 годишни. Но явно тези връзки са за жени с по-свободно мислене.
Също така какво му е лошото на това да нямаш деца? Или да не си женен. Ако искаш дете - ще го имаш и без да се жениш. Изобщо бракът каот цяло е една простотия, но това е друга тема. Явно вашето мислене относно въпросните връзки и това какво искат хората и от какво се нуждаят - са пряко свързани с вас и вашите нужди.
А Пантерке мен не ме еня какво е казал Фройд. То на теория и баба може. Липсва ти май гъвкавост относно отделни ситуации. А моето изказване за 18-25 годишните е основано върху проблемите на хора от тук и на такива, които познавам. Имам наблюдения и т.н. Не казвам нито, че е лошо да ходиш с такива момчета, даже напротив - прекрасно е. Ама не виждма и нищо лошо да излизаш с по-възрастен. Защо сте ги заклеймили като темерути дето, едва ли не, животът им е свършил - т.е. трябва си седят в къщи и ако, недай си Боже, нямат деца и семейство да мрът в самота. Всеки намира половинката си в различна възраст.
А това да разпитваш партньора за болести е просто - хвърли ме в тъча с т'ва изказване, изумена съм.

Тъничко се опитваш да намекнеш как сме тесногръди, но няма да се получи. Лично аз съм изключително гъвкава и си имам свой морал и свои принципи, не следвам тези на обществото. Моето мнение е, че ти се опитваш да бъдеш един вид... бунтарка, различавайки се от масата и т.н., само че това едва ли ще стане със защитаване на каузи като тази.

Да, на теория всичко може, затова и на теория е възможно 18-годишна да е с 40-годишен и връзката да е пълноценна. На практика няма как да стане за дълъг период от време. Има един куп проблеми, които, както сама казваш, ти не виждаш.

П.С. Да нямаш деца значи, че чисто и просто си егоист :)

valdesbg
01-24-2012, 18:35
Възрастова разлика около 5 години (20+ годишен да е по малкия) е окей. Иначе 2-3 годинки. Любов има в нормалните връзки. 40 годишен с 20 годишна - няма. Някакви взаимни интереси и/или непреодолени комплекси в от миналото.

Всякаквите клишета че искате да ви ухажват с финес са си за ваше успокоение. Вие какво можете да предложите на човек със стил? Чифт цици и кафе рано сутрин. Просто е добре да си знаете гьола и да гледате в него какво има.

Искате стил? Чудесно, изградете си първо своя стил, и тогава искайте от другите.

Пример - искате да ви ухажва човек, който е постигнал нещо и се е доказал - собствен дом, хубава работа, има време за хобита.... Окей, ама преди това трябва да сте поне на неговото ниво - квартира, прилично платена работа, нещо, на което се посвещавате в свободното си време и сте добри в това. Иначе родителите ви не са си свършили работата и вие си търсите внимание другаде.

Luidgie
01-24-2012, 18:53
Ахам, значи дай всеки 2-ри нескопосаник, който и капка не нзае за отглеждане на деца или е неспособен да отглежда такива, да си народи куп дечица, че да не е егоист - Ми да ограничено и робско мислене е т'ва. Да се опитвам да съм бунтарка и по-различна от другите? Хахаха, да бе. Всеедно да имам 5 деца и да проповядвам, че не искам деца - не съм лицемерка и не говоря неща, само и само, някой да ме помисли за бунтарка. Казвам това, което мисля и излагам моето виждане. Нито съм се втурнала да защитавам нещо, нито се опитвам да налагам моята идеология над някого. Просто сметнах темата за интересна и ми се щеше да видя вашите възгледи.
Пък и няма интересен диалог ако няма опанзива, нали?

lubovvv
01-24-2012, 19:06
Любовта тук играе голяма роля. За мен допустимата разлика е 4-5 години, това ми се вижда нормално, но има доста хора, които разликата им е 10+ години и се обичат адски много. В днешно време много малко момчета се осмеляват да бъдат истински мъже или поне да се опитат да бъдат, така че не е зле човек да си търси половинката и при по големите батковци. Все пак всичко трябва да е в границите на допустимото, иначе си е жива педофилия мъж на 40 със момиче на 20 примерно, същото и за жените.

SisiStrange
01-24-2012, 19:07
Ахам, значи дай всеки 2-ри нескопосаник, който и капка не нзае за отглеждане на деца или е неспособен да отглежда такива, да си народи куп дечица, че да не е егоист -
Добре де, в един пост казваш, че може да са страхотни и мили, и прекрасни хората, които нямат деца. В следващия минаваш на нескопосаници. Кое последно от двете?
Защото, ако всеки си каже: "А не, мани, няма да раждам деца, защото мога вместо това да си живея цял живот като цар и да гледам само себе си." няма да има хора на света след 100 години.

error92
01-24-2012, 20:45
Любовта е навсякъде - просто трябва да я откриете ;)

Luidgie
01-25-2012, 20:46
Добре де, в един пост казваш, че може да са страхотни и мили, и прекрасни хората, които нямат деца. В следващия минаваш на нескопосаници. Кое последно от двете?
Защото, ако всеки си каже: "А не, мани, няма да раждам деца, защото мога вместо това да си живея цял живот като цар и да гледам само себе си." няма да има хора на света след 100 години.

А ти как направи връзката? Аз имах впредвид това, че не всеки иска деца, като цяло. И не мисля, че всички трябва да раждат и да имат деца, ако не знаят как да се грижат за тях или не ги искат. За какво да се раждат нежелани деца? За да има хора ли? Да му се невиди и хората дет сме... А ако се замислиш има хора, които после цял живот ще си изкарват ядът над децата си и ще ги обвиняват за несполуките и проваленият им живот. Има хора, които не са създадени за родители - ама по логиката на Пантерата, давай всички да раждаме и да се множим, че иначе сме егоисти. По-егоистично е да имаш дете, което мразиш и то д ане получава нужната любов от теб, но както и да е.

Chacho
01-25-2012, 21:28
Аз примерно рядко бих намерила момче на моята възраст, което да не се интересува от алкохол, компютри и единия секс.

Слава богу, че се интересувам от повече от един секс. (5-6)

anonymous708973
01-26-2012, 06:40
Луиджи, така е, но изкривяваш нещата. Аз казвам, че ако има човек, който е напълно способен да отгледа дете - емоционално и финансово, и не го прави, е егоист. Не съм казала, че хора, които не стават за родители, трябва да имат деца.
По-ясно ли е вече?

DisappointedDreamer
01-26-2012, 06:43
Слава богу, че се интересувам от повече от един секс. (5-6)

^+1 :lol:

10 letters

kyon
01-26-2012, 06:43
Много извъртяхте темата :D

Luidgie
01-27-2012, 16:53
Луиджи, така е, но изкривяваш нещата. Аз казвам, че ако има човек, който е напълно способен да отгледа дете - емоционално и финансово, и не го прави, е егоист. Не съм казала, че хора, които не стават за родители, трябва да имат деца.
По-ясно ли е вече?

Много добре те разбрах и първият път. И пак твърдението ти е глупаво. Така с т'ва изказване осъждаш всички хора, които не искат деца, независимо от причината. Което е глупаво.
А то явно всичко опира до секса според повечето, от което почвам да си вадя изводите.

error92
01-27-2012, 19:42
По-ясно ли е вече?

Човека може да е способен, но да не иска - това не го прави егоист :)

horacio
01-28-2012, 09:07
Абсолютно не мога да се съглася и съм изключително разочарована от повърхностното мислене.
Познавам доста хора в тоя възрастов интервал, общувам предимно с такива, близките ми познати и приятели са все в тия години. До един са страшно амбицирани, кой учи, кой работи, все сериозни и зрели личности.

Именно. И аз познавам хора на тази възраст и учат или работят, дори и двете наведнъж. Живеят самостоятелно, също така и имат време за забавления. Разбира се има и такива, които отговарят на описанието " тъп, лигльо, курвар и т.н."

А, не знам какво биха правили двойка с 20+ години разлика помежду им... (освен секс разбира се :lol: )
Примерно жена на 20 и мъж на 40... Та жената до преди 2-3 години е била тийнейджърка, а тоя мъж може да е бил женен дори... Житейският опит е много по-различен.... Пък и мъжа е по-улегнал и ги е минал всичките тия неща с купонясването и правенето на изцепки, дори е готов за семейство. Той по-скоро да бъде неин учител (житейски примерно), защото на нейно място аз така бих приела някой с толкова години по-голям от мен - като учител и някой, който може да ме напътства за различни неща (друг е въпроса, че изобщо не бих се занимавала с такива :D ). Но от друга страна всеки човек е различен въпреки всичките тия неща може и да има някакви изключения и наистина да има някаква любов между тия хора.
Малко го изкарах се едно е на 50 години ама...аз така мисля ;д